Lissinj

Dette skjer i løpet av svangerskapet!
Unnfangelsen finner sted omkring: 4. mai 2010
Hjertet begynner å slå: 29. mai 2010
Embryoet beveger seg:22. juni 2010
Embryoperioden er slutt, du bærer på et foster: 29. juni 2010
Alle indre organer er ferdig formet: 29. juni 2010
Risikoen for spontanabort avtar: 13. juli 2010
Kvalmen avtar for de fleste: 20. juli 2010
Kjønnet begynner å bli tydelig (ikke på ultralyd):27. juli 2010
Fosteret svelger og tisser: 10. august 2010
Tid for ultralyd: 17. august 2010
Du kan kjenne fosterets bevegelser: 24. august 2010

Fosteret begynner å få et søvnmønster: 7. september 2010
Fosteret begynner å høre: 28. september 2010
Ni av ti barn overlever om de blir født nå: 26. oktober 2010
Mange fostre legger seg med hodet ned: 30. november 2010
Antatt termindato: 27. januar 2011

Gjennomførte kontroller:

15. Juni – 8+0 – tidlig UL til fastlegen. Fikk se hjertet som slo. Legen mente jeg bare var 6 uker på vei, pga størrelsen til fosteret.. Selv er jeg ganske sikker på 8 uker, med tanke på menstruasjonen og samleie.

14. Juli – 12+1 – tidlig UL på gynekologisk poliklinikkVar helt utrolig. Lissinj sprella som bare det, og alt så perfekt ut. Fikk medisin som skal minske risikoen for svangerskapsforgiftning. Gynekologen mente jeg var 11+4, selv mener jeg 12+1 – og kommer til å regne etter det.

28. Juli – 14+1 – blodprøver på legekontoret. Var på legekontoret og tok blodprøvene. Fikk også med helsekortet.

4. August – 15+1 – første jordmorkontroll. Datteren min var med, og vi fikk høre hjertelyden. 152 slag i minuttet slo hjertet. Hadde litt høyt blodtrykk, så fikk time igjen 2 uker etter. Men ellers var alt fint.

17. August – 17+0 – andre jordmorkontroll. Hovedsaklig for å sjekke BT. BT var fortsatt høyt, og i tillegg +1 på proteiner i urinen. Så jordmor ringte og snakket med vakthavende gynekolog, så fikk time der i morgen. Blir mest sannsynlig blodtrykksdempende medisin, men blir tettere fulgt opp nå. Time igjen hos jordmor om 2 uker. Men hjertet slo godt, heldigvis!! :) )

18. August – 17+1 – time hos gynekologisk poliklinikk. Prat med gynekolog i forbindelse med høyt BT. Blir ikke satt på blodtrykksdempende medisin. Fikk litt fakta om svangerskapsforgiftning. Spurte litt om hva jeg må ta hensyn til osv. Ble veldig beroliget. Hyggelig gynekolog.

26. August – 18+2 – ordinær ultralyd. For en opplevelse. Å se Lissinj ligge der å røre på seg, med et bankende hjerte og alt som det skal. Helt perfekt. :`) Fikk ikke vite kjønn, og fikk ikke gode bilder – men så lenge Lissinj har det fint!! Termin endret til 31. januar – men jeg holder fast til egen termin.

31. August – 19+0 – tredje jordmorkontroll. BT var ok, fikk levert utskrift av målingene hjemme, og JM mente det så veldig bra ut. Pittelitt spor av protein i urinen. Hjertelyden lå på 144 og var kjempelett å finne. JM kjente på livmora og mente den var slik den skulle være når jeg var så langt på vei, og SF-målet viste at jeg lå i øverkanten av det grønnefeltet. JM vil fortsette å ha meg inn hver 14.dag, og det føles trygt og greit.

14. September – 21+0 – fjerde jordmorkontroll. Så OK har ikke BT vært hos jordmor før, så vi var veldig fornøyd med det. Urinen så bra ut. Fortsatt bare pittelitt spor av proteiner. Hjertelyden var høy og veldig fin, og jordmor fant den med en gang. SF-målet var i øvre kant fortsatt. Var egentlig en litt kjedelig time.. Gikk bare fort gjennom det vanlige, og ferdig med det. Ny time om 2 uker, som vanlig.

28. September – 23+0 – femte jordmorkontroll. Denne gangen hadde jeg med meg barnefar, og det gikk veldig greit. Blodtrykket var litt høyt i dag, så vi målte hele fem ganger – siste gangen med annet apparat, og da var det litt lavere, men fortsatt litt for høyt da. Men sa oss fornøyd. MEN, denne gangen var det INGEN spor av proteiner!! Så det var kjempebra da, synes jeg. Hjertelyden lå på 146, og SF-målet på 23 cm. Ny time om 2 uker, men denne gangen en fredag, ettersom hun skulle bort på tirsdag.

15. Oktober – 25+3 – Sjette jordmorkontroll. Fin urin. Blodtrykk på 110/71 – noe som var sjokkerende lite til å være hos jordmor, men JM var fornøyd hun. Hjertelyden lå på 156, og magen vokser som den skal. Jordmor mente at ettersom BT har vist seg å være så normalt i det siste, så trengte jeg ikke komme tilbake før om en måned. Og det er jo helt greit. Viste seg ei lita time senere, at BT kanskje var litt for lavt – da jeg nesten besvimte på KID i Namsos.

19. Oktober – 26+0 – Ekstra ultralyd. Hadde med Even og Emma-Isabelle. Var spent, men samtidig visste jeg at alt var bra. Fin hjertelyd og spark hver dag i det siste så. Em var skikkelig spent, og var veldig flink. Var utrolig koselig å se Lissinj igjen, og fikk skikkelig fine bilder denne gangen. Fikk også vite at det mest sannsynlig er en gutt i magen, da JM mente hun så både tisseluren og pungen veldig godt :)  Alt så veldig bra ut. Han vokser som han skal, og morkaka fungerer som den skal. Hjertelyden var fin. Skal tilbake i begynnelsen av desember for ny sjekk.

30. Oktober – 27+4 – 3D Ultralyd. Hadde med lillesøster på 3D UL. Og det var litt av en opplevelse. I starten lå han med nesen helt inni livmorveggen, så det var litt vanskelig å få bilder, men han lå å rørte på seg, så flytta seg unna livmorveggen etterhvert. Og da fikk vi noen fine bilder og filmer. Fikk også tydelig bekreftet at det er en gutt. Hun kunne også fortelle at all blodgjennomstrømming er fin, også min, så hun mente at det ikke er noen umiddelbar risiko for svangerskapsforgiftning. Han vokser også akkurat som han skal og er stor og fin.

9. November – 29+0 – Sjuende jordmorkontroll. Også denne gangen var urinen helt fin. Men BT var litt høyt. Derfor vil JM at jeg skal ta en BT- og urinkontroll på legekontoret om en uke. Symfyse-fundusmålet var fint, og hjertelyden enda finere  Blir som sagt aldri lei av den lyden. Han ligger med hodet ned nå, men kan jo enda snu seg fler ganger, før han legger seg til ro. Så blir det å fortsette JM-kontroller i Namsos hos ny JM fra neste kontroll, ettersom jeg kun har tilgang på bil på onsdagene. Satser på at det blir greit.

17. November – 30+1 – Ekstra sjekk på legekontoret. JM ville jeg skulle til legen på sjekk, så det gjorde jeg. Leverte urin på laboratoritet, og fikk legge meg ned på skiftestua for å bli målt BT av. Etter noen minutter liggende der å vente og slappe av, kom ei dame inn og målte. Tre ganger. Så på henne at BT var høyt, og når ejg spurte bekreftet hun det. Så jeg spurte om det var veldig høyt, «ja, det var det» svarte hun bare.. Fikk beskjed om å sitte der å vente, så skulle hun snakke med noen – om jeg evnt skulle inn til lege. Kom tilbake, for å sette meg opp til lege – og da la hun fra seg blokka med BT mitt fra seg på benken, og jeg så tallene. 150/106 og 170/110. Fikk inn til lege kort etter, men den tiden jeg satt og venta var fæl.. Var så bekymret og redd… Inne hos legen målte han BT 7-8 ganger, og det sank for hver gang. Og i og med at urinen var helt fin, fikk jeg dra hjem. Da var BT 133/92. Men han ville ha meg inn igjen om en uke, bare for å være sikker. og ettersom det enda var to uker til neste JM_kontroll.

24. November – 31+1 – Ekstra sjekk på legekontoret. Denne gangen var BT veldig fint, og ingen proteiner i urinen. Veldig godt å høre. Så da tar vi det med ro, og er spent på hva jordmor sier neste uke.

1. Desember – 32+1 – Åttende jordmor kontroll. Første kontroll hos NY jordmor. Så var ganske spent. Var satt opp på dobbeltime. Hadde venta meg ei smågammel dame, ettersom hun tok i mot lillebror for 19 år siden. Men hun så ikke SÅ gammel ut  Var lett å prate med henne, og fikk prata om masse. Bekkenløsninga, svangerskapsforgiftninga, medisinen, alt sammen. Blodtrykket var ok i dag også, men hadde spor av proteiner i urinen denne gangen og +1 på glukose. Hjertelyden var fin, og symfysemålet var fint. Han lå ikke med hodet nede, men det er jo enda god tid å snu seg på. Skal tilbake igjen om 2 uker.

8. Desember – 33+1 – Ekstra ultralyd. Mamma var med. Vi kom litt seint, så rakk ikke på toalettet først. Men det var bra sa jordmor, fordi de ville nemlig ha urinprøve av meg. Så det passa bra. Den gav utslag på +3 leukocytter og +1 proteiner. Målte også blodtrykket, og det var litt høyt – så de ville ha meg hvilende litt før de målte på nytt, og de vurderte blodprøver. Ultralyden gikk fint da. Fortsatt en liten gutt – eller det blir feil å si, for han er stor! ;) 18% over gjennomsnittet, men jordmor mente jeg måtte ta det med en klype salt, ettersom det kan være vanskelig å måle korrekt. Det er iallefall magen som er større, så normal lårlengde og hodemål. Så det er nok en liten tjukkas! De ville også ha meg inn på ny UL om 3 uker. Men ellers ser alt bra ut. Han vokser som han skal, så da fungerer morkaka som den skal iallefall. Og blodgjennomstrømmingen er fin. Fikk ingen bilder denne gangen da. Men men.
Fikk hvile litt i en stressless på mottakelsen på føden, og da roa blodtrykket seg så mye at jeg fikk dra hjem uten å ta blodprøver. Men med streng beskjed om å ringe om det var noe – den miste ting!

15. Desember – 34+1 – Niende jordmorkontroll. Denne gangen var det en jordmorstudent sammen med jordmor, og det var helt greit. Men ble trykka litt ekstra på, og sånn da. Først fikk studenten prøve å kjenne leie, og hun mente hodeleie, mens jordmor mente seteleie. Studenten sjekket hjertelyden, og den var fin. Hun fikk også måle, men jordmor målte hun også – så måtte jordmor måle en gang til, fordi de synes SF-målet ble ALT for stort! Men likevel havnet det godt over gjennomsnittet. Ingenting i urinen!

28. Desember – 36+0 – Tiende jordmorkontroll. Lillesøster var med denne gangen, og det var koselig. Vi snakket litt om mine andre søsken. Storebroren min og dama gikk jo til samme jordmor i sommer/høst, og jordmora mi var hun som tok i mot lillebror for 19 år siden  Selv om BT mitt har vært høyt de siste dagene hjemme, så var det fint i dag – JM måler manuelt, så nesten så jeg begynte å tvile på hennes ører eller noe. For pussig at det gikk fra 165/104 til 140/80 siden jeg dro hjemmefra og til jeg kom dit. Men får vel stole på henne. Kjenner ingen andre symptomer på preeklampsi, så da er det vel OK. Ødem-utslag på 1, og det er jo ikke så ille. Fin hjertelyd, mellom 140-150. Litt sukker i urinen, men ettersom vi feira 19årsdag dagen før, så var jeg klar over at det kunne skje. Hun var usikker på leie, men trodde kanskje det var hodeleie – mente det var vanskelig å kjenne det på meg. SF-målet er WAY OVER gjennomsnittet – som dere kan se på bildet under her. Ellers er alt bra.

Kommende kontroller:
3. Januar 2011 – 36+6 – Ultralyd
19. Januar 2011 – 39+1 – jordmorkontroll

Photobucket

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=33os7eH6i00&fs=1&hl=nb_NO]

Photobucket

Photobucket

Photobucket

 • http://sannhetenbak.wordpress.com Marthe

  åå, så koselig : )

 • http://itype.blogg.no Leyla

  så koselig :D Litt betryggende og se at jeg ikke er den eneste som har hatt Symfysemålet over gjennomsnittet ;) Hvorfor var du på så mange ultralyder?

  • http://3hjerter.wordpress.com Kriztella

   Jeg var på så mange ultralyder, fordi det var en risiko for at jeg fikk svangerskapsforgiftning, pga at jeg hadde det sist og fordi jeg hadde høyt blodtrykk. Derfor ble jeg fulgt litt ekstra opp, deriblant med noen ekstra ultralyder. For å sjekke vekst på babyen, om gjennomstrømming via navlestrengen var god nok, og om morkaka fungerte som den skulle.

Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket