Mats-Oliver

Det er jo en hel evighet siden jeg har skrevet noe fornuftig på bloggen nå. Ungene vokser til, og Mats-Oliver er blitt hele 4 år nå! Dagen ble feiret 17. januar – dagen etter fødselsdagen hans. Med Batman-kake og Batman-muffins (som egentlig så ut som hundebæsj) og masse besøk og pakker og lek og morro! Batman er, som dere skjønner, helten i Mats-Oliver sitt liv. 10347080_10155077063040654_4254722943402279156_n

Derfor ble også valget av klær enkelt i dag når han skulle inn på dagkirurgi og få satt inn nytt dren i venstre øre. Nemlig Batman t-skjorte, Batman bukse og Batman sokker. Og når anestesilegen skulle sette på stasen for å sette veneflon, skulle han «sjekke hvor mye muskler Mo hadde» – og han sa bestemt at «her var det mye Batman-muskler». Dessverre ville ikke Mo at de skulle sette veneflon uansett, så det ble narkose via plan B: maske og innsovingsgass. Men operasjonen gikk veldig bra, og Mats-Oliver kom seg veldig raskt etter narkosen også. Så nå er vi ferdig med dette for denne gang. Selv om vi har vært gjennom det før, for bare litt over 1 år siden – så var det veldig lite kult å gjøre det igjen i dag. Heldigivis var det kun fine folk på operasjonsstua. Jeg kjente de alle igjen fra mine to uker på anestesiavdelingen i fjor på denne tiden, så vet de er flinke i det de driver med, og vet de er hyggelige. Likevel fikk jeg kjenne ekstra på omsorgen deres i dag. Det var som sagt lite kult å gjennom dette igjen, og Mo kjempet i mot gassen også – så vi måtte holde han. Dessuten kjente jeg lukten av gassen, så jeg snudde hodet vekk et lite øyeblikk. Raskt var anestesilegen bort med hånden sin, og la den varsomt over armen min og spurte «Går det bra?». Det var ikke det at jeg trengte den omsorgen så veldig, fordi det gikk egentlig ganske greit med meg som mamma og pårørende i dag – men det var likevel utrolig godt at noen viste omsorg.

Nå får vi håpe at begge dren holder seg inne. Vi får håpe at høyre øre slutter å verke og være betent stadig vekk. Vi får håpe at alt blir bra nå!     10960583_10155122850590654_1886100026_o

Mats-Oliver er en veldig godhjertet liten sjel. Han kan være veldig raus med omtanken sin og klemmene sine. Og vet at det beste mamma vet er å våkne opp med en kos og nuss fra han! (framfor sparking, klatring, hopping på osv som han også har hatt en tendens til å bruke for å vekke mammaen sin!)

Apropos søvn. Han har vært veldig veldig bortskjemt med å få sove i min seng. Men de siste ukene har vi øvet på å sovne i egen seng om kvelden, hvor han får stjerne på en hjemmelaget «kalender» de kveldene han har sovnet i senga si uten tull. Når han har 10 stjerner, får han velge seg en premie. Det har fungert veldig bra! Og neste steg må være å sove hele natta i egen seng. Mammaen sover nemlig så mye bedre når hun har senga alene! ;) Selv om også samsoving er noe av det koseligste som finnes.

1544529_10155077062950654_7978120677341168818_n

Mats-Oliver er selvfølgelig den fineste på jord. Og hjertet mitt flommer over at stolthet. Han er så flink og ordentlig (for det meste). For det meste skriver jeg i parantes, for han kan virkelig være en skikkelig ramp som ikke hører snakk også! Det er spesielt sammen med sine søskenbarn (på min side) at han blir forferdelig rampete. Men det er jo i grunnen bare en del av det å være liten. Har utallige røverhistorier å fortelle om han og (for det meste) Filip.

10891816_10155077062830654_2807022780782924377_n

For det meste er han glad i å være ute. Og til jul fikk han ski fra meg og Emma-Isabelle. De første dagene i romjula var det fantastisk fint vintervær, så da fikk vi testa skiene også. Jeg ble overrasket over hvor uredd han var, for han kasta seg utti nedoverbakke og utfor «hopp».
Han hadde også ønsket seg skøyter, og dette fikk han til bursdagen sin. Så da var vi på skøyteisen og testa dem. Og jeg er imponert over pågangsmotet hans. Han ramla og ramla, men reisa seg hver gang med et smil om munnen. Han gav ikke opp, selv om han bare ble stående å «spole» før han ramla igjen.

10935306_10155066710105654_654530914_o

Mats-Oliver trives godt i barnehagen sin, og han har gått der i 2,5 år nå. Vi er godt kjent med de vokse og de andre barna. Han har fått seg noen gode venner, og har noen favoritter blant de voksne. Og viktigst av alt er at jeg også føler meg trygg på de i barnehagen, så det er veldig lett å gå i fra han der. Selv om han har hatt utallige skader i barnehagen, i form av kutt i panna, bitt over alt på kroppen, kuler og blåmerker her og der, og til og med en avklemt finger. Han er jo en ekstremt aktiv gutt, som er høyt og lavt hele tiden – så man kan jo nesten ikke forvente noe annet. Vi har vært heldig hver gang, og selv den tuppen av fingeren som han mistet, ser veldig bra ut nå.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 • Siw Aina Strømøy

  Så koselig å lese litt om livet deres igjen <3
  Jeg har vært borte fra bloggverdenen alt for lenge, men kjenner jeg savner det mer og mer for hver dag som går.
  Håper også det dustete drennet holder seg inne. Noah klart edet kunststykket å fra en stein i granga å få den i ene lunga rett før jul, så sykehus kjenner vi godt til å. Fiksa venflon han da, da var det litt greiere. Men også han var livredd da vi kom inn på operasjonsstua med alle tildekte ansikter og alt annet som hører til.

  Klem <3

 • Siw Aina Strømøy

  Å du, det nest nederste bildet var bare så uuuuutroliiiig fint :D

Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket