Så lite gjennomtenkt!

Kanskje var det ingen andre som tenkte over det, kanskje var det bare helt naturlig for dem – å løpe og skrike midt på Trondheim Torg.

Det var på onsdag forrige uke. Jeg var i Trondheim. Skulle kjøre mi kjære venninne Kristine til flyplassen, etter et fantastisk bloggtreff, og noen koselige dager med henne her hos oss. Vi dro innom Trondheim på dagen, da flyet ikke gikk før sent på kvelden. Jeg viste henne Nidarosdommen og Torget. Vi spiste pizza på Peppes sammen med Marianne. Vi rusla rundt i Trondheims gater.

Det var etter at vi hadde møtt Marianne, når hun var ferdig på jobb, så klokka var 17. Vi var på vei bort mot Trondheim Torg. Når vi kommer gående mot den åpne plassen, hører jeg noen hyle, og en mannsstemme rope ett eller annet. Så er det en haug med ungdommer som løper rundt.

Jeg blir redd. Jeg får lyst til å bråsnu og løpe i motsatt retning. Det eneste jeg tenkte var «nå har det kommet til Trondheim også. Nå er det en galning her som skyter rundt seg og skal drepe oss!» – men ingenting skjedde. Ungdommene slutta å løpe, det var stille, iallefall mye stillere enn jeg hadde trodd det skulle være. Jeg skjønte at de lekte, noe «haien kommer». Det var en LEK. Mannen ropte «haien kommer», og ungdommene løp for å komme seg «hjem». Det var en LEK.

Men jeg var redd. Jeg smålo, og fortalte Kristine og Marianne om hvor redd jeg ble.

Jeg tenkte en del på dette i løpet av dagen. Hvor lite gjennomtenkt den leken var. Midt på Trondheim Torg, med masse folk. Hvor mange ble redde? Hvor mange assosierte det med 22.7.11? Var noen av de overlevende fra Utøya på torget den dagen? Hvordan følte de det? Når JEG ble så redd, jeg som har sittet på trygge Statland i sommer. Jeg som har levd så fjernt fra dette. For meg har det vært så uvirkelig, nå: Not so much.

Jeg har tidligere også vært redd. Når vi reiste på ferie. For hver gang vi var på et offentlig sted med mye folk. Angst. Men på onsdag var jeg VIRKELIG redd. Det var nesten så jeg kunne se for meg mennesker bli skutt. For et lite sekund. Før jeg innså at det kun var en barnelek.

Men JEG synes det var lite gjennomtenkt. Selv om livet må gå videre, så var det lite gjennomtenkt.

~~~~~~

Mens jeg alt er inne på temaet 22.7.11…

Tenker på dere alle som på en eller annen måte er personlig berørt av tragedien. Jeg tenker på de overlevende. De omkomne. De pårørende.

Kondolerer til alle de som mistet noen. Og hvil i fred, alle de 77 døde.  

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 • http://hannahpetrie.com hannah

  Jeg hadde fått panikk jeg og og fått lyst til å løpe en annen vei… Bra det ikke var ekte.. Men det er ekkelt. Jeg var i London i Mars, og da var det en mann på bussen som begynte å skirke. Jeg og mamma skvatt skikkeig og trodde noen skulle bombe seg selv og oss…. Man får sånne tanker når man leser i avisene +++ om terror og sånne ting. Hvertfall jeg… Nattaklem

  • http://3hjerter.wordpress.com Kriztella

   Det var ekkelt ja..

 • http://deusynlige.blogspot.com Kristine @ Kitiinee

  Det var skremmende, og det var lite gjennomtenkt… å som du skriver, hva om en som hadde vært på utøya gikk forbi og ante fred og ingen fare helt til… nei, det var skummelt. Og jeg er som deg, jeg liker ikke store folke mengder, har aldri gjort det, men nå er det værre en noen gang.

  Glad i deg <3

  • http://3hjerter.wordpress.com Kriztella

   Glad i deg og <3 <3

 • http://katrinedahl.blogg.no Katrine Dahl

  Herregud :( skjønner ikke helt hva folk tenker… det var veldig lite gjennomtenkt ja! /
  Er det du som har laget det bildet? Det var helt nydelig <3

  • http://3hjerter.wordpress.com Kriztella

   Ja, veldig lite gjennomtenkt.. :/

   Ja, det er jeg som har laget bildet ja. Bildet av cala liljen tok jeg i 2008, da jeg skulle lage avskjedsgave for behandleren min på psyk. poliklinikk. laget på lerret til han :)
   Satt en hel kveld med å få inn alle navnene, var ingen lett jobb. Men så glad for at jeg gjorde det <3 Skulle vel egentlig hatt en rose, men ettersom Liljen er meg, så passa det bedre – min egen lille hilsen.. :)

 • http://www.limejo.blogg.no linnmette

  Veldig lite gjennomtenkt ja kan du si. :( Hadde blitt redd selv jeg. <3
  Takk for koselige kommentarer på bloggen min snuppa <3 Du er gullegod :D

  • http://3hjerter.wordpress.com Kriztella

   Bare hyggelig <3

   Ja, det var litt skremmende med det samme.. Stoppa liksom litt opp, til vi oppdaga hva det var..

 • http://ninathereses.blogg.no Nina

  En liten tankevekker dette ja. Vet ikke om jeg hadde tenkt over det selv, men det er klart mange kan reagere på det. Bildet var forresten veldig fint, ser at du har lagt mye tid i det :)

  • http://3hjerter.wordpress.com Kriztella

   Tusen takk.. Satt en hel kveld med det bildet ja.. Var ikke så lett som jeg hadde tenkt.. :p

Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket