Månedlig arkiv: august 2012

Jeg er sykepleierstudent!

OMG, det er nesten ikke til å tru! Det er så spennende, skremmende, interessant, stressende og ALT på en gang! Livet har endra seg totalt, det er en helt ny hverdag for oss alle tre.

De siste årene mine har rollene mine vært to forskjellige roller egentlig, MAMMA og PSYKISK SYK. Den syke rollen har jeg kommet meg ut av, så siden jeg fikk Mo har jeg vært mamma. Det er det som har vært rollen min, det er det eneste jeg har vært, og det er det som har tatt opp tiden min. Det er også den rollen jeg har sett for meg at kom til å være min eneste rolle, for alltid. Det var mamma jeg var, det var det jeg kunne – det jeg mestret.

Men nå har jeg da altså en ny rolle. Jeg er sykepleierstudent. Jeg er ikke lenger BARE mamma, jeg er en medstudent og elev. Jeg jobber mot å BLI NOE. Og denne nye rollen min, som sykepleierstudent liker jeg veldig godt til nå. Har riktignok bare gått en uke på skolen, men jeg trives. Jeg er veldig innstilt på dette, og jeg synes det virker veldig spennende og interessant!

Det er MYE informasjon nå i starten, så jeg har omtrent hver dag vært skikkelig tung i hodet. Men det er vel en overgang. Denne uka begynte vi med forelesninger, og vi starter med anatomi og fysiologi – og det er vanskelig å forstå alt. Det er mye lesing, man må følge godt med på forelesninger og notere underveis.

Om noen er interessert i å høre litt om hvordan studiene er lagt opp, så gi beskjed…

Det er fler grunner til at jeg valgte å gå sykepleien, og man trenger ikke gå inn på de grunnene. Men jeg hører om andre som hadde det som en stor drøm å gå sykepleien, og da er jeg nesten redd jeg «tok» plassen fra noen som ønsket den mer enn meg. Men jeg tror virkelig at dette studiet kan passe meg, og jeg kommer ikke til å ødelegge sjansen min. Jeg føler meg heldig som har fått muligheten, og som så mange sa de første dagene – vi ER heldige, fordi sykepleieutdanninga på HiNT er et populært studie. Det er MANGE som har søkt seg dit, og i år ble det noen og 90 sykepleiestudenter i Namsos og 166 (mener jeg det var) på Levanger. Vi som fikk plass er heldige, for det var ikke alle de hadde plass til. JEG er heldig!

Sangen og musikkvideoen «Hjertetru»  har gitt meg inspirasjon. Den gav meg lyst til å søke på sykepleien. Første dagen på skolen fikk vi høre den via youtube, og da var det nesten så tårene trilla. Ble SÅ rørt, samtidig som jeg var STOLT. Derfor deler jeg den med dere nå…

… skal forsøke å blogge oftere enn jeg har gjort i det siste. Men det er travle dager, så kan ikke love noe. Men vil komme med innlegg om barnehage og skolestart, og hvordan de har tilpasset seg på ny skole og i barnehagen. Jeg vil også komme med et innlegg om leiligheta, når vi har kommet oss i orden der. Men det kan ta tid, så vær tålmodig med meg ;)

Nikolai sin barnedåp 8. juli!

8. juli var vi i Trondheim på barnedåp til min nevø Nikolai, som jeg også var så heldig å få være fadder på! Har hatt en travel sommer, og derfor ikke blogget om dåpen enda. Men her kommet litt bilder. Tok egentlig litt lite bilder…

Stolt mor og far med dåpsgutten.

Dåpsgutt, foreldre og faddere.
Richard sin kompis Thomas, onkel Ole Marius, Richard med Nikolai, Marianne, tante Kristel og Marianne sin venninne Kine.

Fin bordpynt!

Fin blomsteroppsats.

Stolt søskenbarn og dåpsgutten.

Mats-Oliver som vente på mat.

Mats-Oliver som rydder etter seg.

 

Mats-Oliver hjelpe Richard å åpne den største gaven, som va en gåstol.

Ettersom dåpen begynte 11. tok vi turen til Trondheim alt på lørdag – og overnattet på hotell. Det gjorde også Kris Even og dem, og Ole Marius og Ingrid Marie – så på lørdagen var vi ute å spiste sammen med dem på Egon. Ble litt sent for ungene, og når vi kom til hotellet holdt de fest i senga. Så endte med at både jeg og mamma la oss samtidig med ungene.

På søndagen dro vi til Malvik kirke til 10:30 – og det var egentlig liten vits i å komme så tidlig, selv om man var fadder. Så ble bare stående å trø til klokka ble 11.

Ole Marius skulle bære Nikolai til dåpen, og jeg fikk æren av å ta av luen! ♡ Mulig Marianne og Richard nå «angrer» på at de ba Ole Marius om å bære, for han var så fokusert på at han skulle ha med «Bo Axel» (som er mellom navnene til Nikolai) – etter streng beskjed fra Marianne og Richard – at han glemte at han heter Nikolai, og sa dermed Niklas Bo Axel! Presten kikka i papirene sine, og så ut som et spørsmålstegn, og Ole Marius gjentok Niklas Bo Axel! Marianne rettet på han, og alle smålo av hendelsen. Men kirkekontoret hadde unnlatt Bo Axel – så også det gjorde vel at presten ikke helt skjønte…
Men var en fin dåp likevel, og Nikolai var veldig rolig og flink!

Etter kirken dro vi til barnehage hvor Richard jobber, for der skulle festen bli holdt. Var fint pådekt og pynta. Fikk gryterett med salat og brød til mat, og det var veldig godt. Også var det mange deilige kaker etterpå.

Var et trivelig selskap, hvor ungene sprang fritt rundt og lekte seg og de voksne satt å pratet eller lekte med ungene. Faren til Richard var veldig flink til å leke med ungene, han lekte med Em og Sarah, og han satt på gulvet og kjørte bil med Mo.

Vi hjelpa til med å rydde litt, før vi startet på den lange hjem veien.

Av oss fikk Nikolai  en «My first year» ramme – slik som denne, en blå racerbil i tre (Vesla og Broremann – men nettbutikken der er nå nedlagt), et Aden & Anais Dream Blanket med biler – har slikt til begge mine også, de er så gode! Han fikk også to knagger med hjerter av Emma-Isabelle. Pluss en liten pakke med noen klær, som jeg egentlig hadde tenkt å gi han dagen før.

 

Barnehagegutt!

Tenk at jeg alt har barnehagegutt! Han har blitt så STOR, og jeg lurer noen ganger på hvor babyen min har blitt av. Nå er han en storgutt, som er blitt utrolig flink! OG han har begynt i barnehage!

For litt siden skrev jeg at barnehage plassen var 99% sikker, og det var sikkert nok – som dere ser. Det ordnet seg så fort med barnehageplassen, vi har vært veldig heldige! Jeg sendte inn en søknad når vi var på ferie, og startet med å ringe med en gang vi kom hjem fra ferien. Kort tid etter var alt i boks!

Mats-Oliver fikk tilvenning fra onsdag 15. august, så den dagen var vi med mamma/mormor til byen når hun kjørte på jobb. Em skulle da til pappaen sin og jeg og Mo skulle på tilvenning. Vi møtte opp 09, og var der til klokka var nesten 12. Det gikk veldig kort tid før han var varm i trøya, og prøvde ut leker – samtidig som det var fint å kunne snu seg og se at mamma fortsatt var der. Når vi var ute slo han seg virkelig løs, og tusla rundt å sjekka ut alt. Han er jo veldig glad i å være ute, så det kom ikke som en overraskelse.

Trøtting på vei til sin aller første barnehagedag!
(Mobilbilde, derfor så crappy kvalitet)

Når vi var ferdige i barnehagen, dro vi ned til byen – fordi det var Namsos Martna. Møtte Em og pappaen hennes, da hadde Em akkurat vært å trekt ei tann. Hun har nemlig hatt betennelse i tannkjøttet – og det viste seg at det var helt ned i rota på ei tann. Så den ble trukket! Hun var litt mutt.

Em skulle overnatte til pappaen sin, og jeg og Mo skulle overnatte i Rønningåsen til Kris Even og Line. Der var også Marianne og Richard og Nikolai kommet. Så vi grilla og kosa oss. Ungene badet på plena også. Vi hadde satt opp reiseseng på tv-stua, så det var ikke lett for Mo å få sove. Det ble for lyst og varmt der. Så holdt på i over to timer… Da var det greit at vi ikke skulle i barnehagen før 09.

Dag 2 i barnehagen var en dag med strålende vær, så de gikk ut omtrent med en gang. Og mens de var ute fikk jeg en samtale med styrer i barnehagen. Når jeg kom ut igjen var det ei som gikk å bar på Mo, fordi han plutselig kom på at mamma var borte og hadde blitt lei seg. Men det gikk veldig fort over. Første dagen bytta jeg selv på han, mens andre dagen var det ei av de på avdelinga hans som gjorde det. Og det var også hun som la han ned i vogna og fikk han til å sove. Mens han sov snek jeg meg vekk en tur, og gikk å fikk meg litt lunch. Tenkte å være tilbake før han våknet, men når jeg kom tilbake sto vogna hans tom. Jeg tenkte at da var han sikkert lei seg, men når jeg kom inn satt han i fanget og kosa og leste bok med hun som hadde hovedansvaret for han under innkjøringen. Så det gikk veldig bra! Vi var der fram til 13:00 – og Mo lekte seg godt fram til da.

Hans tredje dag ble på mandag – altså i går, fordi det var planleggingsdag på fredag. Vi dro nedover litt over halv 8, slik at vi fikk litt tid sammen med han i barnehagen, før jeg måtte følge Em på den nye skolen. Han var snar med å gå rett inn og begynne å leke. Mellom 08-09 så har de frokost i barnehagen, og ettersom vi ikke hadde spist før vi dro nedover – fikk han frokost. Like før halv ni sa jeg og Em hadet til han og fikk kos. Og han ga fra seg et lite klynk med det samme vi gikk, men det var det. Flinke gutten min!! ♡

Kl. 14 dro jeg nedover til skolen og hentet Em, for vi skulle innom å se på SFO. Da gikk vi forbi barnehagen, og så da at Mo hadde det greit. Vi kom tilbake til barnehagen en halvtime senere, og da ble han veldig glad for å se oss. Han hadde litt tårer i øynene, men de sa at det hadde gått veldig bra hele dagen – og det tror jeg stemmer.

Han har vært litt klengete siden i går, og jeg har knapt fått gå på do i fred. Så tror dagen i dag i barnehagen kan være litt verre. Vi dro nedover i 08-tiden, og han fikk frokost med en gang vi kom. Ettersom Em klarte seg så bra på skolen i går, så slapp jeg å være med henne – og kunne derfor sitte igjen i barnehagen en stund. Så klokka ble vel over 09 før jeg dro der i fra. Da satt han på gulvet å lekte seg. Gikk veldig greit når jeg sa hadet i dag også, og de vinket ti vinduet når jeg gikk. Men spent på hvordan det gikk etterpå. Tenker han skal være i barnehagen til 15 ca i dag. Em skal over på SFO etter skoleslutt 13:15 – og jeg har noen ærend i byen. Låner bilen til mamma, og skal hente henne på jobb 15. Så blir hun med å henter ungene, slik at hun får se hvor det er – og slik at de i barnehagen ser hvem som er mormor – ettersom det kan være hun som må hente ungene noen ganger.

Tror storgutten min kommer til å få det fint i barnehagen, etterhvert. Litt tøft i starten så klart, når mamma plutselig er borte hele dagen. Men det er jo bare en overgang…

Fine dager, men også travle!

Det er travle dager, og lite tid til blogg og nett. Nå er det sent, og jeg er kjempesliten etter denne uka og iallefall denne lange dagen på Namsos Martna. Vi kosa oss masse på martna, og under her er et bilde av Mats-Oliver, som viser litt hvor vi kosa oss. Her var vi på Kulturmartna ved namdalsmuseet, hvor Em hoppet i høyet og red på hest. Vi så på kalver, griser og kaniner – og titta i bodene og spiste vaffel. Trivelig!
Vi har også vært i bodene i sentrum, vært på shopping og vært på tivoli. Kan ikke love noe, men kanskje det kommer fler bilder.

På onsdag startet Mo i barnehagen, og vi var der også på torsdag. På fredag var Em og hilsa på læreren sin på den nye skolen. Så vi har vært i Namsos mye denne uka, og det har blitt lange dager. Kommer tilbake til mer om barnehagestart senere – nå er jeg alt for trett.

Oppdatering angående pakken fra Polarn O. Pyret – MyPack hadde klart å levere den FEIL!!! :( Så får ikke henta den! Sendt mail til Polarn O. Pyret og hørt om det er noe hjelp å få fra dem / evnt hvordan å kontakte mypack. Kjenner jeg er frustrert!! Og håper slik levering (både via posten og andre) blir bedre når vi flytter til Namsos.

I morgen er det pakking som står på plan. For i morgen kveld flytter vi midlertidig inn til storebror med familie, og skal være der mandag-fredag i minst to uker.  Og jeg må pakke til flyttingen, da jeg ikke aner når jeg ellers skal få tid til det. Litt mye stress om dagen, men alt er spennende og vi gleder oss!

Polarn O. Pyret har gratis frakt denne uken!

I går kveld fikk jeg mail fra ei dame som jobber hos Polarn O. Pyret, hun fortalte at de like før sommeren startet nettbutikk i Polarn O. Pyret. Dette er jo kjempekjekt for travle småbarnsforeldre, som ikke kommer seg så ofte på shopping. Jeg vet med meg selv iallefall, at jeg handler mer online – enn å gå i butikker. Hun fra Polarn O. Pyret ville ha et samarbeid med bloggen min, så dette innlegget er sponset.

 

I mailen fikk jeg også tips om at det nå i uke 33 er FRI FRAKT om man handler i nettbutikken. Derfor har jeg i dag handlet litt i nettbutikken. Og gleder meg til pakken kommer. Jeg bestilte et sett til Mats-Oliver (Longs og genser), samt lue og hals i samme mønster. Skikkelig stilig. Har tidligere handlet hos Polarn O. Pyret, så vet at klærne derfra er gode klær – så tenker at dette settet blir kjempebra å ha i barnehagen utover høsten og vinteren!

Butikken er veldig oversiktlig synes jeg, og det er lett å finne fram. Dog måtte jeg lete litt for å finne noe i rett størrelse til Emma-Isabelle og Mats-Oliver, så det er mulig det er litt utplukket akkurat nå. Derfor ble det bare dette ene settet til Mo, denne gangen.

 

For å komme til nettbutikken, trykker du HER. (Det øverste bildet er også linket).

Nettbutikken har kortbetaling eller PayByBill (faktura eller delbetaling). Å betale med kort er kjempekjekt, men savner Paypal merker jeg. Som levering kan man velge klimanøytral servicepakke og «på døren» gjennom posten.. Man kan også velge My Pack – noe jeg gjorde, ettersom jeg har dårlig erfaring med posten. Derfor var det en stor fordel at man kan velge My Pack! Handlekurven og kassesystemet i nettbutikken er helt greit, og som nettbutikker flest – det er lett å finne fram og lett å få betalt.

Mer om min opplevelse med Polarn O. Pyret kommer når klærne har kommet. Da kommer jeg til å skrive litt om hvor fornøyd jeg er/ikke er, både om levering av pakken og klærne i seg selv. Samt en kort oppsummering av helheten.

 

(Dette innlegget er sponset.)

Da Jenny ble fru.

14. juli var jeg så heldig å være invitert i bryllup. Kunne bare delta på vielsen, men måtte ha med meg Em – men det gjorde ingenting. Jeg er så glad jeg fikk vært der. Det var en kjempefin vielse, og Jenny var utrolig nydelig. Jeg har mange fler bilder, men enda ikke hatt tid å pynta på dem eller sendt de over til Jenny – derfor blir det disse tre jeg viser fram! (Med brudens tillatelse!)

Var hun ikke FIN??? ♡

 

ALT ordner seg for snille piker!

Den siste uken har vært stressende, travel og «surreal» (Fant ikke det norske ordet i hodet mitt akkurat nå:p) … Forrige innlegg ble skrevet onsdag, og siden da har jeg vært i utallige telefonsamtaler – og ting begynner virkelig å falle på plass. Om man tar utgangspunkt i listen på forrige innlegget, så er her en liste over hva som er ordnet og i boks!

 

 • Skolen til Em!! Snakket med rektor på nye skolen igjen i dag, og han ønsket oss hjertelig velkommen! Han fikk den informasjonen han trengte, og jeg fikk litt informasjon – resten sendes på mail i løpet av uka. Og vi får komme på besøk når de har planleggingsdag, for å hilse på kontaktlærer. Spennende!!
  Snakket også med rektor på Statland Skole, for å gi beskjed om at hun slutter her. Og snakket med kommunen her, slik at de sender overflyttingpapirer. Så alt det er i boks, og det er godt!
 • Når det kommer til SFO, så spurte rektoren om dette – men det er slik at man må sende inn en søknad. Så den har jeg sendt i dag. Kommer til å forsøke å ringe kommunen neste uke, for å høre om de har fått den og hva de tenker – med mindre de kontakter meg først.
 • Barnehageplass til Mo er 99% sikker! Styrer i barnehagen var veldig optimistisk, og i praksis skal hun ha plass til Mo – ettersom de har en som ikke tar i bruk plassen sin før 1. januar, og de har en annen som slutter 1. januar. Så det skal gå opp i opp, hun måtte bare lufte det til kommunen. Så hun skulle la høre fra seg i løpet av denne uken. Men jeg tror nok jeg kan si at den er i boks! SPENNENDE!
 • Fredag snakket jeg med kommunen her, og sa opp plassene her. Men de jeg skulle snakke med var selvfølgelig ikke til stede, alle var på ferie. Men oppsigelse til barnehagen og kulturskolen måtte sendes i posten – så det gjorde jeg i dag.
 • Søknadene har ikke blitt sendt enda, men det er fordi det er en del som mangler på dem enda.. Men å varsle nav om at Mo begynner i BHG må jeg gjøre snart, så tenker jeg forsøker å huske det i morgen.

Når det kommer til leiligheten så fikk jeg vite på torsdag at jeg fikk den! Og på lørdag var jeg og Emma-Isabelle å skrev under kontrakten. Samtidig benyttet vi sjansen til å handle inn litt til skolestart. Leiligheten er trolig ikke ferdig til skolestart, så fram til 1.september får jeg og ungene låne soverommet til Sarah – kjempesnilt!! Så takknemlig for hjelpen familien tilbyr! Både med midlertidig husvære og flytting.

Så nå har vi starter litt pakking, men vet nesten ikke hvor jeg skal begynne. Mangler også pappesker, så vanskelig å komme helt i gang. Men fått pakket ned 3 esker nå da, så er kommet i gang.

Så det meste har nå falt på plass, og det føles BRA!

Så mye å ordne!

Som dere vet, så begynner jeg på HiNT 22. august – og i den forbindelse blir det nok flytting til Namsos for meg og ungene. Og flytting med barn er ikke bare bare (it’s not only only, but but..) :p

Har satt opp ei lita liste over ting jeg må huske, men er ikke sikker på om jeg har husket alt. Om noen har noen forslag, eller ser noe jeg har glemt, så si i fra!

 • Ringe rektor på skole i Namsos. Dette gjorde jeg i dag, og han er tilbake på jobb mandag, så det var fint om jeg ringte tilbake da. Plass var ikke noe problem, så kun ringe tilbake for mer informasjon – og da vet jeg også mer om bosituasjon for oss (forhåpentligvis)
 • Ringe SFO – da Em trenger det, vil jeg tro.
 • Ringe barnehage i Namsos. Dette gjorde jeg også i dag. Hadde lagt inn søknad for en liten uke siden, så hun jeg ringte til visste om meg. Hun hadde også ferie nå, men skulle innom jobben i morgen – og da kunne hun se om hun hadde plass til oss. Så jeg må ringe tilbake på fredag.
 • Ringe Namdalseid kommune og si opp skoleplass + kulturskolen og barnehageplass. Mo begynner egentlig her 6. august.
 • Varsle NAV om at Mo begynner i barnehage, slik at kontantstøtta stopper.
 • Søke utdanningsstønad.
 • Søke tilskudd til flytting.
 • Søke stønad til barnetilsyn.
 • Søke bostøtte.
 • Melde flytting.

Noe annet jeg har glemt?

Har i dag også snakket med Servicekontoret på HiNT, fordi jeg ikke hadde mottatt noe studienummer – men viste seg at ingen hadde mottatt dette enda.

I går var jeg i Namsos å så på leilighet. Den jeg så på var uaktuell for meg, av personlige årsaker – men han jeg var hos hadde en annen også, som jeg fikk se på. Den var egentlig lovt bort til ei annen jente, men han skulle høre litt – så jeg får beskjed i dag! Jeg HÅPER HÅPER HÅPER vi får den, for den hadde vært perfekt for oss. Ligger ikke så alt for langt unna Kris Even og Line og ungene. Ligger en kort gåtur fra bussholdeplass, kort vei til skolen for Em og forhåpentligvis kort vei til barnehage for Mo (ligger ved skolen). Så kryss fingrene for oss!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket