Månedlig arkiv: juni 2012

Utelek

Mats-Oliver elsker å vær ute! Selv er jeg ikke like glad i det, spesielt når det er knott og faenskap! Men vi var ute en liten tur likevel. Alt for de små *hjerte*

Satser på vi får noen skikkelig fine sommerdager, så vi kan være MYE ute! Deilig for både lite og stor det.

Når vi er ute leker vi med biler, bøtte og spade, trampoline eller bare ser på ting i naturen. Det er vel mest biler det går i, min lille Moliv, er skikkelig gutt! Biler er noe av det beste! Store tøffe biler, er kulest. Gravemaskin, traktor, dumper, hjullaster osv. Tog er også kult, men det har han ikke sett på ordentlig enda. Han vinker til ALLE biler han ser, søtingen min.

20120628-003212.jpg

(blogget fra iPad)

I’m in control!

Vonde minner…
Som noen ganger synes så langt borte. Som i en drøm, noe som aldri fant sted. Men andre ganger så nære, at alt godt inni deg spises opp av alt det onde. Minner som kaster seg over deg, og bringer deg tilbake til en tid og et sted du helst vil glemme.

Fant det sted? Er alt oppfunnet i din egen ville fantasi? Minner som er så fortrengte, at du noen ganger har vanskelig for å tenke at det skjedde…

Men klart det fant sted!! Det føler du på hele kroppen -når bilder, lukter og følelser smyger seg inn på deg og tar deg tilbake. Tilbake dit, hvor alt ble ødelagt. Tryggheten ble ødelagt. Du ble ødelagt.

For meg har det tatt år å bli hel igjen. Trygg igjen. Så hel og trygg som man kan bli… Det sitter enda i, det kommer det nok alltid til å gjøre – til en viss grad. Jeg kan også fortsatt bli grepet av angst og redsel, men jeg har slått meg til ro med at «sånn er det»..
Jeg har tatt livet mitt tilbake. Og når de vonde minnene dukker opp, klarer jeg som oftes å jage de vekk. Han har stjålet mange år fra meg, men ingen fler. Jeg tillater han ikke å stjele mer fra meg nå! Nå er det JEG som bestemmer, jeg som har kontrollen. Ikke en dag mer får han stjele. Livet mitt er mitt, og jeg skal leve det lykkelig!

20120628-003057.jpg

Snart fremme!

Da er jeg snart framme på Steinkjer, og jeg fårntreffe småhjertene igjen. Jeg har savnet de så sykt mye, og det skal bli så godt å se dem!

Toget er framme der 15:16 – så det er en time til. I mens sittet jeg her med Facebook på gratis wifi, og Kaizers på øret *hjerte*

I Steinkjer blir det litt shopping, har nemlig fått skattepengene i dag. Og har lovet ungene Lego. Lego friends dyreklinikken til Em, og Lego duplo til Mo – som er samme som vi spiller på iPaden!

Og lovet Em at i skal handle nye klær til henne når skattepengene kom. Så skal se om vi får gjort det og.

Har hatt en ubeskrivelig fantastisk helg, men noen av de fineste menneskene i verden! Kommer vel et mer utfyllende innlegg senere. Men legger ved et bilde av hele gjengen samlet i Wisteria Lane ;)

20120625-141711.jpg

Marthe, Hannah, Eline, Cilla (Cecilie), Camilla, Kristine, Caroline, meg, Lisbeth, Nit (Anita), Ida og Line!

(innlegg fra iPad. Bildet er fra Hannah sitt kamera)

Jeg gleder meg!!

I dag har jeg drevet å pakket litt, og i morgen må jeg pakke mer / pakke om. For i morgen kveld setter jeg snuten mot Trondheim / Hundhamaraen. Skal dit å overnatte til søstra mi og familien hennes, for på onsdag reiser jeg videre med fly til Torp! Skal til søte Kristine i Larvik!! ♥

Og på fredagen henter vi fine Line ♥  Og sammen kjører vi tre til Sarpsborg. For i år er det årlige bloggtreffet til Caroline!!

Jeg gleder meg kjempemasse! Skal bli så koselig å se alle igjen, og kanskje treffe noen nye også!

Jeg blir der nede til søndagen. Da tar jeg fly hjem igjen, og Marianne henter meg på flyplassen så skal jeg sove der til mandagen igjen ♥  Så da får jeg kosemosa masse med tantegull også!

Tar med meg iPaden, men hvor mye blogging det blir er uvisst!  Tror dette er bilde fra alle treff jeg har vært på..

 • Sommer 2009 – Hos Caroline i Sarpsborg
 • April 2010 – Caroline og Kristine og Jenny kom på bursdagen min ♥
 • Sommer 2010 – Hos Kristine i Larvik
 • Sommer 2010 – Hjemme hos meg!
 • Mars 2012 – Minitreff i Larvik + Kaizers konsert.
 • Sommer 2012 – Hos Caroline i Sarpsborg igjen

Det er 3 stykker som har vært på alle sommertreffene. Det er Caroline, Kristine og meg. Det er også vi tre som har invitert hjem til oss! Den harde kjerne ♥

Macbook?!

Det er ingen hemmelighet at min gode gamle Dell Inspiron begynner å bli sliten. Kommer ikke helt på hvor lenge jeg har hatt den, men den er godt brukt iallefall! Tastaturet har jeg selv bytta en gang alt!

I det siste får jeg daglig (og gjerne opp til fler ganger dagen) «blåskjerm» med feilmelding, dataen slår seg plutselig av, restarter seg selv ut av det blå, henger – så jeg må restarte den eller ta ut batteriet +++ Kunne kommet med mye mer!

Derfor har jeg bestemt meg for at skattepengene i år skal gå til ny PC. Og etter at jeg kjøpte meg iPhone og iPad, så har jeg lekt med tanken på å skaffe meg Mac! Greit å kjøre Apple-stilen fullt ut?

Spørsmålet er hvilken jeg skal kjøpe. Har vært på apple.com å sett, har vært på eplehuset.no å sett. Jeg har sett andre sine anbefalinger, spurt litt rundt selv. Men jeg er ikke blitt noe særlig klokere. Nå er det (forhåpentligvis) ikke lenge til skattpengene kommer, så må kanskje snart begynne å finne ut hvilken jeg skal kjøpe.

Er det noen som har tips??

 • Macbook Air?
 • Macbook Pro?
 • 13″?
 • 15″?
 • 17″?
 • Annet jeg må tenke på?
 • Ram?
 • Antall GB?
 • Mulighet for ekstern lagring ved hjelp av USB?
 • Brenne ut musikk på cd?
 • HJELP?! :p
 • Tilleggsutstyr??

Mac’en skal brukes til

 • Bilderedigering/photoshop
 • Blogging
 • Skolearbeide (om jeg kommer inn..)
 • Budsjett-skriving
 • Nettsurfing (Facebook, nettbutikker, eBay, blogger, aviser ++)
 • Musikk
 • ++++ annet småting

 

Tips jeg har fått:

 • Gå for 15″ – ettersom jeg har iPaden fra før
 • Gå for 15″ eller 17″ med tanke på bilderedigeringen
 • Gå for Macbook Air, den er så liten og lett.
 • …more to come?!

I love you!

 

Fikk dette bildet på MSN av søstra mi her om dagen, hun hadde tatt det på 17. mai! Synes det var så koselig, så måtte legge på litt effekter på det, og dele det!

Today I did something CRAZY!!

Jeg tok maskina, og fjernet håret til Mo!! Så nå er håret hans 2,1 cm! Sommerfrisyre! De mørke lokkene er borte, krøllene! Men han ble så STOR når han fikk klippa seg, og han ble veldig veldig kjekk synes jeg!
Han var kjempeflink å satt rolig år jeg gjorde det, så det gikk veldig greit. Eneste problemet var at strømmen på maskina hele tiden gikk tom, så den måtte lade hele tiden – og den går ikke når man har den til lading. Så det ble noen pauser inni mellom! Men hver gang vi gikk mot badet for å fortsette, ble han veldig ivrig – så det virka som han skjønte hva vi skulle tilbake å gjøre – og det var helt greit for han! Han ble seende lysere ut nå, men det kom ikke som noen overraskelse, for han har blitt lysere, og jeg så antydning til lysere inne ved røttene. Og i løpet av sommeren blekes det vel mer vil jeg tro.  Men sånn er det bare. Han fikk beholde det mørke fine håret sitt lenger enn storesøstra si iallefall, hun ble lys enda tidligere.

 • Hva synes dere om den nye frisyren?

Posten!

Haha, det er mye klaging på meg for tiden føler jeg. Og noen ganger føles det feil å klage over slike ting, for vi er egentlig ganske heldige som bor i Norge. Men også her i landet er det ikke alltid ting fungerer som det skal, og posten er vel en av de.

For ikke lenge siden skrev jeg om posten i bloggen (Her og Her), men dette er et annet problem.

På lørdag skulle jeg nemlig i vei å hente en pakke som var kommet til meg. Pakken var fra Fellunique, og var min nye GHD rettetang – o’lykke!! Den var kjemperask i tollen, btw – så jeg er kjempfornøyd!!
Men når jeg var der å skulle hente den, kommer hun med 2 andre pakker til meg! De hadde kommet for 5-7 dager siden, og jeg har ikke fått hentelapp på dem, og heller ikke SMS om pakke på vei – slik man noen ganger kan få. Og det irriterer meg at de ikke kan passe på så folk får beskjed om at pakker har kommet. Tenk om jeg ikke hadde vært innom der de neste dagene, og pakkene hadde blitt sendt i retur? Da hadde jeg blitt ganske sint altså!!

En annen ting som irriterer meg, er pakker som ikke blir sendt med posten – som havner fler mil unna. Hos noen kan man velge hvor man vil hente pakken, det gjorde jeg hos Ellos – da henta jeg pakken i Namsos. Men noen bare sender pakken til nærmeste utleveringssted, og her er det COOP i VIK som er nærmeste. Noe som er ganske langt unna, og som er en kronglete avsides vei – hvor vi ALDRI er! Da hadde jo Namsos strengt talt vært bedre, der er vi jo titt og ofte.

I dag fikk jeg pakke fra nextdirect – og den kom med DHL, og ble levert på døra! Kjempekjekt!!  Var noen klær til Em, og jeg håper hun blir glad!

Veien mot et pass

Lovet dere en oppsummering om hvordan det var å skaffe pass, og selv om mitt innlegg kanskje blir forvirrende for andre igjen – så deler jeg min erfaring, men gjør oppmerksom på at det KAN være andre rutiner ved andre passkontor og skattekontor.

Vi startet jo dagen med å stikke innom skattekontoret, for å få en dokumentasjon på at jeg har foreldreansvaret alene. Fortalte mitt ærend til en mann som satt bak et skrivebord, og jeg måtte gjenta det to ganger – før det virka som han skjønte hva jeg mente. Men jeg tror ikke han hadde skjønt det likevel, for han begynte å snakke om at jeg da måtte fylle ut et skjema. Før jeg rakk å svare, var han gått ut av rommet og begynte å lete etter det skjemaet, og spurte en annen om han visste hvor han skulle finne skjemaet.
Når han kom tilbake – uten skjemaet – forklarte han at jeg måtte skrive navn og fødselsnummer på meg og ungene, og at jeg ønsket dokumentasjon på foreldreansvaret. Så jeg gjorde det. Så spurte han om noe – husker ikke hva – og da presiserte jeg at det var en dokumentasjon på at jeg har foreldreansvaret alene jeg skulle ha. Så han klikka litt på dataen, spurte etter fødselsnummer på meg og fant meg opp. Så lurte han om det var på begge barna, og jeg svarte at det var det. Da sa han at skulle komme i posten på mandag, mest sannsynlig. Så jeg måtte spørre om det ikke var mulig å skrive det ut der og da, og det sa han at det ikke var, fordi han hadde ikke myndighet til å skrive ut dette. Så jeg lurte da på om det var noen andre der som hadde den myndigheten, og det var det ikke. Det var bare ei dame som hadde den myndigheten, og hun var på kurs denne dagen. Men om jeg kom tilbake på ettermiddagen, kanskje jeg kunne få det.
Lettere snurt over at skattekontoret var så lite behjelpelige, gikk jeg småsint der i fra. Jeg har jo vært der før, og fått skrevet ut slik dokumentasjon uten problemer. Uten å skrive noe skjema eller noe.

Kjempefint at de på skattekontoret har myndighet til å gjøre jobben sin!

Før jeg går over til hvordan det gikk på politistasjonen, så skal det være med i historien at brev fra skatteetaten kom på lørdag. Og tror dere det var dokumentasjon på foreldreansvaret jeg fikk? Neida, jeg fikk fødselsattest på begge ungene! Sur.no! Men når skattekontoret skulle være så vanskelig, så var det kjempefint at jeg faktisk ikke trengte denne dokumentasjonen denne gangen!!

Men før vi gikk til politistasjonen, så var vi innom Fotokompaniet i Namsos – for å ta passbilder av Mats-Oliver. Han var litt grinete, så jeg var kjempespent på hvordan det skulle gå. Men hun tok ETT bilde, og det ble bra! 125 kr betalte jeg, og fikk med 8 bilder.

På politistasjonen sa jeg først at jeg skulle skaffe pass til meg og ungene, og fikk til svar at det skulle vi fikse – men først måtte hun gjøre meg oppmerksom på at de trengte barnas far sin underskrift også. Så jeg spurte om de trengte det når jeg hadde foreldreansvaret alene også, og da sa hun at det ikke var nødvendig da nei, og spurte meg om jeg var helt sikker på at jeg hadde foreldreansvaret alene. Og det svarte jeg at jeg var helt sikker på. (Var jo og fikk skrevet ut dokumentasjon på det når jeg skulle ordne konto til Mats-Oliver, og da fikk jeg dokumentasjon på begge ungene). Så da var det greit. Hun trengte ingen dokumentasjon på dette, og det virket ikke som hun søkte det opp heller.
Så noterte hun ned navn og fødselsnummer på oss alle tre, og de fikk bildet av Mo, så de kunne scanne inn det. Og vi ble bedt om å sette oss å vente litt.

Når vi kom inn, så ordna vi først bilde av Em. De hadde en slik svær maskin for å ta bilde, og Em måtte sitte på knærne sine i stolen for å nå opp, men det gikk greit. Bildet hennes ble bra på første forsøk, og hun kniste litt da hun så bildet på skjermen foran seg. Vi hadde øvd på å være alvorlig på bilde, så hun syntes vel det var litt rart å se det på skjermen slik. Når bildet var klart, skrev jeg under på søknaden til begge ungene, før det var min tur i bildestolen. Gikk veldig greit med bildet mitt også, og hos meg måtte de ha fingeravtrykk også. Så måtte jeg signere i en boks på den maskinen også. Var egentlig fort og greit gjort.

Det var trivelige damer der, og hun som ordna med pass-søknadene våre fortalte at hun var søster til en som var naboen min før, så vi snakket litt om det. Og hun fortalte at hun brukte å være på Statland på Molomarked osv. Så det var litt hyggelig da.

Og selv om jeg hadde gruet meg til å innom politistasjonen, av personlige grunner – så gikk det kjempebra! Så ingen andre der enn en vaktmester og de to damene i skranken.

Fikk fortalt at passene kommer i posten om ca. en uke – så det er jo ikke så lenge heller. Så da er det bare å være på utkikk etter rimelige sydenbilletter da! Det hadde vært deilig det! Hvis ikke venter vi jo bare til sydenturen til neste år, med hele familien!

Det skal ikke være enkelt å forstå alt!

I morgen skal jeg til Namsos og ordne pass til meg og ungene, ettersom familien har snakket om sydentur. I forhold til det å ordne pass til ungene, hadde jeg noen spørsmål, så gikk inn på siden til politiet om «Pass til barn» – men fikk liksom ikke helt svar på det jeg lurte på.

Jeg har nemlig foreldreansvaret alene, og har – etter å ha hørt andre alenemødre ordne pass til sine – forstått det slik at jeg ikke trenger fullmakt, samtykke eller signatur fra barnefar for å ordne pass til ungene.

Men dette sto det ikke noe konkret om på siden til politiet… Det eneste som sto var

Har begge foreldrene foreldreansvar, må begge samtykke i at barnet får utstedt pass og den som møter opp må ha med skriftlig samtykke og legitimasjon eller offentlig bekreftet kopi av legitimasjon fra den som ikke møter.

Så stor bare om delt foreldreansvar, og det gjelder jo ikke meg. Men ka man da tolke det dit at de med foreldreansvaret alene ikke trenger samtykke og legitimasjon fra den andre forelderen?!

Ettersom jeg følte at jeg ikke fikk noe konkret svar fra siden til politiet, så googlet jeg det. Og da ble jeg bare mer forvirret! Noen sier at foreldreansvaret alene ikke er nok til å få pass til barna, uten samtykke fra barnefar. Noen begynner å blande inn foreldremyndighet – som jeg som alenemamma i 8,5 år aldri har hørt om. Og noen sier at selv om mor har foreldreansvaret alene, så har barnefar foreldrerett – og dermed må han også skrive under på at barnet får pass. Og noen sier også at man ikke trenger å ha med dokumentasjon på at man har foreldreansvaret alene, fordi politiet selv har tilgang til denne informasjonen.

Har også lurt på dette med bilde av små barn. For her sier også forskjellige folk, forskjellige ting. Noen mener at de tar bilde av små barn på politistasjonen, noen mener at de ikke tar av barn under 3 år, mens andre mener barn under 5 år. Noen sier man må ta bilde selv og ha med, noen sier man må innom fotograf.

Spurte om råd på facebook, og ble nesten like forvirra da også! Noen mener jeg må ha med fullmakt fra barnefar i tilfelle, og det samme med dokumentasjon om at jeg har foreldreansvaret alene (fås forøvrig hos skattekontoret). Men om jeg kan slippe det styret med å få fullmakt fra begge barnefedrene, eller slippe å bruke tid på å innom skattekontroet – så hadde jo det vært kjekt. Har en del å gjøre i byen i morgen, og selv om vi reiser dit TIDLIG (sitter på med mamma om morgenen) – så er jeg sikker på at jeg får tiden til å gå.

Men har fått svar fra alenemødre i samme situasjon, som selv har vært å ordnet pass til barna sine. Så nå tror jeg at jeg har dette klart;

 • Ved foreldreansvaret alene, FÅR man ordne pass uten samtykke fra barnefar
 • Dokumentasjon på foreldresvaret er ikke nødvendig, dette søker politiet opp selv.
 • Bilde tas hos fotograf (Fotokompaniet i Namsos). Koster ikke så mye, får bildene på et par minutter – og er godkjente for pass.

Så dette er hvordan jeg gjør det:

 • Stikker innom skattekontoret og ordner dokumentasjon på at jeg har foreldreansvaret alene, i tilfelle – da dette er noe jeg er mer usikker på enn i forhold til om jeg får ordne pass alene.
 • Stikker innom Fotokompaniet og får tatt passbilder av Mats-Oliver

Kan oppdatere i løpet av helgen, om hvordan det gikk! Slik at andre usikre kanskje får litt mer konkret svar! (Iallefall hvordan det fungerte for meg!)

Forøvrig er jeg VELDIG spent på om det blir noen bra bilder av ungene, ingen av de er vel noe særlig på å være på bildene slik jeg ønsker de skal være. Mo klarer ikke sitte i ro i fem sekunder, og Em bare lager grimaser! Men har snakket med henne om hvordan passbildet må være, så satser på at hun forstår det. Og med Mo, så får vi bare prøve da. Folk har klart det før oss, og Mo kan vel ikke være SÅ mye verre enn andre små barn?!

Wish us luck!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket