Månedlig arkiv: april 2012

Verdens tøffeste mormor/oldemor!

Jeg er altså SÅ imponert over mormor!!!!!

Hun brakk et bein i hofta tidligere i år, og måtte operere og greier. Jeg var ganske nervøs da, mormor er jo 87 år gammel. Hun har diabetes, og blodsukkeret er til tider ustabilt. Men tror dere ikke at den gamle damen er sprek da? For det første var hun selv bemerkelsesverdig optimistisk selv, noe jeg tror har ALT å si! Hun kom seg kjempefort etter operasjonen. Og selv om det ble snakket om at hun kanskje måtte være på sjukeheimen i lang tid, kanskje for alltid – tok det ikke lang tid før hun var hjemme i leiligheta si på alderspensjonatet her. Jeg kjenner jeg er så stolt og imponert over henne, at jeg har ikke ord.

Og lite viste jeg om at jeg skulle bli enda mer imponert. For mamma kunne fortelle at mormor har slutta å røyke! Hun har røyka i alle de år liksom, og etter sykehusoppholdet hadde hun ikke røyka. Det er ganske imponerende. Tøffe flinke sterke mormor!!

Nå skulle jeg vel egentlig hatt et bilde av henne her, men det har jeg ikke. Men hun er ei fin gammel dame *hjerte*

Happy birthday, sis! Og jeg har åpnet gave!!

Først av alt; GRATULERE med dagen til verdens beste lillesøster! Marianne fyller 26 år i dag. Hun ble født dagen før min 3årsdag, og jeg har alltid sagt at det er den fineste bursdagsgave jeg noen gang har fått.

20120426-104727.jpg

Snakker om bursdagsgaver! Jeg fikk jo pakke i posten forrige uke, fra fine Ida! Var lenge usikker på om jeg skulle vente med å åpne den, eller ikke.. Men nå har jeg altså åpnet den da. Og det var en kjempefin gave, jeg ble kjempeglad!!! Tuuuusen takk Ida. *hjerte*

20120426-103710.jpg

Når jeg skulle ta bilde av gaven i sta her, oppdaga jeg konvolutt med navnet til meg og søsteren min. Det er mormor sin håndskrift. Fineste mormor har ordnet gave til oss. Så det blir spennende å åpne i morgen.

20120426-104112.jpg

I morgen kommer faktisk Marianne, Richard og Nikolai hit. Så det blir koselig familiehelg. Egentlig var det meningen at Filip, Sarah, Line og Kris Even skulle komme fredag de og, men de kommer til lunsj på lørdag i stedet. Gleder meg veldig! Jeg er så heldig som har så fin familie!

Just like this . . .


Det er ikke alltid ting går som man tenker. Et lite feiltrinn, og verden raser. De veggene man har bygd opp, rives ned. Masken, faller til bakken.

Ingen er feilfrie. Ingen er perfekte. Og det skal være rom for å gjøre feil. De feilene man gjør, skal ikke definere oss som menneske. Man skal ikke bli dømt for de feilene man har gjort.

Det må finnes tid og rom for beklagelser, unnskyldninger. Det må finnes rom for tilgivelse.

Jeg er så delt. På den ene siden vet jeg at jeg ikke er noe dårlig menneske. Jeg vet at jeg har et stort hjerte, at jeg vil alle det beste, og at jeg gjør ting i beste mening. På den andre siden kommer det livsfarlige dårlige selvbildet inn. De tankene og følelsene som forteller meg om hvor fæl jeg er, hvor ond jeg er, hvordan alt bestandig er min feil. De negative tankene, som forteller meg at jeg alltid har vært slik, og at jeg alltid kommer til å være slik. Tanker og følelser som bare blir bekreftet gang på gang.

Om 2 dager har jeg fødselsdag. Det er MIN dag. Dagen for å feire at jeg ble til. Og akkurat nå, må jeg helt ærlig si at jeg ikke føler jeg er verdt det. At jeg ikke fortjener det.

 

(Vil bare påpeke at dette ikke handler om ungene på noe vis!! Fordi er det noe jeg VET, så er det at jeg er en GOD mamma, som kun vil det beste for barna mine, og at jeg gjør det jeg kan for at ungene har det bra og trygt, at de får en god oppvekst!)

Å ta gode valg for ungene!

Snakket med helsesøster om noe viktig i dag, på 15månederskontrollen. Og det var dette med å ta gode valg for barna våre. Og ble litt inspirert til å skrive et innlegg om det.

Når de er så små som det Mats-Oliver er, så er de ikke i stand til å ta egne valg, og de er ikke i stand til å formidle dette. Det er mye vi som foreldre eller voksne «prakker» på dem. Det er vi som tar alle valgene, og vi som bestemmer at «sånn er det»…

Derfor er det veldig viktig at vi tar de rette valgene for ungene. Vi må ta gode valg. Det er når de er så små at vi legger grunnlaget for et bra liv. Og det er så mange valg som kanskje ikke er helt gjennomtenkte, som kanskje ikke er helt bra for barna.

Det med kosthold er valg vi tar for barna, og det er viktig å gi de gode matvaner alt fra de er små. Et variert og sunt kosthold. Selv er jeg ikke for å gi barn søtsaker når de er små. Jeg ble selv fortalt at dåpsbarnet skulle smake på dåpskaka, det var tradisjon. Jeg valgte at han ikke skulle smake på kaker i dåpen, da dette er for meg ingen gode valg, som man tar på vegne av barnet. Man legger dårlige grunnlag for barnet – mener jeg!

En annen ting er dette å utsette barn for røyk. Er man avhengig av røyken, når man har barn – så kan man ta et valg om å skjerme barn for røyken, eller man kan velge å utsette barn for røyken. Jeg vet hva jeg ville valgt! Jeg har selv vært røyker, så jeg vet hva jeg snakker om. Jeg røyka alltid ute på trappa, og det har aldri lukta røyk av ungene mine – med mindre vi hadde vært på besøk hos noen som røyka inne.

Man er så opplyst i dag, om hvor skadelig røyk er. Så det valget som er best for barnet, er å skjerme barnet for røyken. En 15 måneder gammel unge er ikke i stand til å si i fra at røyklukta er ekkel, en 15 måneder gammel unge klarer ikke fortelle oss om at han helst vil velge å puste der hvor det ikke har vært røyka.

Vi velger bilstoler etter sikkerhet. Vi velger sunn og næringsrik mat. Vi velger gode klær. Vi velger fastlege. Vi velger leker. Vi velger barnehage. Vi velger ALT for barnet, og vi starter den dagen vi finner ut at barnet ligger i magen. Det er vi som foreldre som bygger grunnlaget for et godt liv for barnet.

Det er ikke alltid like lett å ta de beste valgene. Bilstol-jungelen er ikke enkel, men man ser på anbefalingene, man forhører seg litt med andre. Og man tar et valg ut i fra det man selv føler er best. Jeg trodde egentlig man alltid gjorde det jeg… Tok de valgene som man trodde var best.

En annen ting er å ta til seg de tipsene og rådene man får. Jeg har fler ganger tidligere tatt noen valg som jeg kanskje ikke helt kunne forsvare, og fått tips fra andre om hvordan å gjøre dette annerledes. Og jeg har gått inn i meg selv, gjort det jeg kan for å endre ting – slik at jeg VET at jeg har valgt det som jeg føler er BEST for barna mine.

Derfor blir jeg veldig skuffet, når jeg kommer over de som har tatt dårlige valg. Valg som enten setter sikkerheten eller helsen til barnet i fare. Det er ikke mye jeg kan gjøre når det handler om andre sine barn, jeg kan opplyse – men når ikke det går igjennom, er det ikke mye jeg kan gjøre. Men når det kommer til MITT BARN, da må jeg ta valg – ut i fra at andre har tatt dårlige valg. Det kan være valg som er vanskelige, men som like vel er nødvendige. Fordi det er det valget som er det beste valget for barnet.

For ungene mine betyr ALT for meg. Og det er så viktig for meg at deres sikkerhet, helse og liv kommer først. Jeg må ta valgene for dem, og jeg må ta GODE valg for dem!

Photobucket

  • Fortjener ikke denne finingen kun de BESTE valgene?
  • Hadde DU klart å ta dårlige valg på vegne av han?

Det er kjærlighet!

Vi er veldig glade i hverandre her, og koser oss mye sammen. Klemmer og koser! Det er viktig for meg å lære ungene at det er lov å klemme hverandre, det er lov å vise at man er glad i hverandre – og sist men ikke minst, det er veldig lov å si at man er glad i hverandre.

Photobucket

Her er vi ute på trampolina og koser oss, alle tre.
Det var faktisk VELDIG kos. Lo og hadde det kjempemorsomt alle tre! Det var herlig vårluft, og alt var egentlig bare riktig!

Så var det en morgen Em lå på sofaen og kikka TV, og Mo klatra opp i sofaen – som han så ofte gjør for tiden! Så la han seg oppå henne, og kosa – og sa «mmm» og ble liggende oppå henne å se TV. Det varmet mammahjertet så veldig veldig!! Så måtte skyndte meg å ta bilde av dem:

Photobucket

Hjertene mine!

Første innlegg fra iPad

Dette er et testeinnlegg, forsøker å blogge fra min fine bursdagsgave (til Kristel, fra Em og Mo (Kristel)). En iPad – som jeg er veldig fornøyd med. Syntes jeg fortjente det, nemlig.

I dag er det 4 dager til bursdagen min. Og 3 dager til søstra mi sin bursdag. Og til helga skal vi alle treffes. Marianne, Richard og lille Nikolai kommer :) Line, Kris Even, Sarah og Filip kommer :) Og forhåpentligvis kommer Ole Marius og Ingrid innom også. Så det blir ei helg med mye familietrivsel :)
På søndag er det mulig det kommer fler også, og da blir det kaffe og kaker.

Jeg har allerede fått en bursdagsgave også, den kom i posten like før helga og var fra Ida

20120423-084205.jpg

20120423-084345.jpg

Fin ja??

Forresten noen som vet om det er noen begrensning på hvor mange bilder man kan laste opp til innlegg vis iPad? Fikk til bare to, det tredje mislyktes.. Har det noen med antall kb å gjøre?

Tjue12 – Påsken!

Jeg vet! Jeg har vært en elendig blogger i det siste. Og det er fler grunner til det. Jeg har følt jeg ikke har hatt noe å skrive om, og jeg har følt jeg har hatt mye å skrive om – men ikke klart å finne ordene. Jeg har også følt at jeg ikke har hatt tid eller ork til å sette meg med bloggen. Det kreves litt å ha en aktiv 1åring i hus. Og på kveldstid har jeg heller prioritert å sitte med strikkingen.

Så føler jeg har mye å ta igjen, og mye å fortelle om. Så her kommer litt om påsken vår.

Photobucket

Den boksen til høyre laget jeg til Em til påske. Brukte en eggekartong med plass til 6 egg. Pyntet den med ark, bånd, blomster, maling, dymo. Også kjøpte jeg kinderegg som jeg putta inni. Em ble kjempeglad!

Den til venstre er Em sin. Vi lagde hvert vårt «tre», som vi pynta med påskefugler som vi laget hos Line og Sarah, samt noen egg vi malte her hjemme. Vi laget også noen påskekaniner, som fikk stå i blomsterpotter rundt om i huset. Gøy å holde på med litt hobbysaker. (I bakgrunnen de fødselstavlene jeg har laget til ungene).

Første helga i påsken var jeg og ungene på overnatting hos Line og ungene. Kris Even var nemlig reist nordover med pappa, og skulle være borte hele påsken. Tror det er første året på leeenge at jeg dropper revyen og revyfesten – som er årlig tradisjon i bygda den lørdagen før påsken. Det er alltid koselig å være hos Line og dem, og denne lørdagen etter at de minste ungene var lagt, koste vi (jeg, Line og Em) oss med Mario Party 9 på Wii – mens jeg og Line drakk rødvin, og Em fikk ostepop og brus. Det er jo så klart litt hektisk med 4 unger i hus, det er ikke alltid ungene er enige – det blir mye rot og bråk. Men det var ei kjempefin helg likevel. Jeg kosa meg iallefall, og virker som ungene gjorde det også.

Tirsdagen dro jeg, mamma og ungene og handlet inn til påske. Fant ut vi skulle kjøre til Lauvsnes å handle. Fikk vi oss en liten tur med det samme :)

Onsdagen kom Line og ungene utover til oss. Og denne onsdagen hadde vi hjortestek, og Ole Marius og Ingrid Marie var også til middag. Var kjempegod mat!
Torsdagen hadde vi lammelår, og det var enda bedre!! Helt nydelig!
de ble over til fredag, og både onsdagskvelden og torsdagskvelden kosa vi oss med vin når ungene var lagt. Vi spilte Wii med Em. Og vi hadde det rett og slett kjempehyggelig og veldig morsomt. Lo så tårene trilla innimellom! Og det var jo den inteligensen da! (*intern humor*)

Var noen koselige dager med dem på besøk, men man kjente jo at man var litt sliten også. Ble sende kvelder, og opp tidlig med ungene.
Så det var godt å tenke på at begge ungene skulle ha pappa-lørdag. Helt til jeg snakket med Vilhelm, og han ikke skulle ha Em før på søndagen. Men Mo var borte hele lørdagen da. Og Em hadde plutselig feber, så hun lå bare på sofaen og i senga si. Derfor ble den søndagen hos pappaen avlyst. Men det hadde ikke noe å si.

Vi hadde tenkt oss ut å grille en dag, men mamma var dårlig fra onsdagen av. Og Em ble dårlig til helga. Og været var ikke helt med oss heller, så da ble det ikke noe av det. Men vi hadde da en kjempefin påske likevel vi. Ja, selv om det kom 40 cm SNØ til påsken! HIMMEL! Var ute å lekte i snøen på fredagen da, med alle ungene. Og fikk et raske besøk av kusine Hege-Renate og hennes John-Henning og hunden deres. Det var stas for ungene det, å hilse på hunden. Virker som Mo er glad i dyr, selv om vi ikke har noen selv.

Em var frisk nok til skolen på tirsdagen, tilsynelatende iallefall. Feber steg nemlig igjen, og hun måtte være hjemme fra skolen både onsdag og torsdag. Skjønte det var noe, når hun tirsdagskvelden sovna i stresslessen her, og jeg måtte bære henne til sengs.

Slik så forresten treet til Em ut, da påsken nærmet seg slutten:

Photobucket

Du va som meg då du va liten!

Du va som meg då du va liten,
ingenting som kan endra det!

(Kaizers Orchestra – Svarte katter & flosshatter)

 

Photobucket

Det er ingen som kan komme å si at Mo ikke ligner på meg og min familie iallefall. Men det er det vel ikke så mange som har gjort heller, når jeg tenker meg om. De fleste sier at han ligner på min lillebror. Og min lillebror har vel også egentlig vært litt lik meg..

Uansett, bildet over fant jeg i albumen min. Det er meg som lita. Når jeg la ut bildet på facebook, så alle likheten tvert. Og når svigerinna mi kom hit dagen etter, eller to dager etter, sa hun at om det ikke hadde blitt skrevet – at det var meg – så hadde hun trodd det var Mo.
Emma-Isabelle trodde jo det var Mo, men skjønte ikke hvilken vegg som var bak han! Haha!

Uansett – her er beviset på at Mats-Oliver ligner mammaen sin ♥

Strikkedilla ble til hettelue med pongponger!

Det er jo ingen hemmelighet at jeg er blitt så glad i å strikke siden sommeren tjueelleve. Og mitt siste prosjekt var en lue til Mats-Oliver. Den brukte jeg ikke lang tid på. Startet opp lørdagskvelden, og kom godt i gang.

Photobucket

Søndag hadde vi besøk nesten hele dagen, så da ble det ikke strikka noe særlig. Så strikka jeg litt mandag og litt tirsdag, og tirsdagen midt på dagen en gang var lua ferdig, og Mo fikk prøve den.

Photobucket

  • Ble han ikke søt??

Den var veldig lett å strikke, selv om det var en del teknikker jeg ikke har prøvd meg på før. Bittelitt guidens fra mamma, så ble det greit.

Oppskriften er hentet fra Drops – Garnstudio. Selv strikket jeg i størrelse 2 år, slik at den blir passende til neste vinter.

Syntes den var så søt, så måtte bare prøve meg på den. Og når den gikk så greit nå, så skal jeg meget mulig strikke den til minste nevøen min også. Søstera mi strikker nemlig ikke selv, hun er mer av den typen som hekler hun. Så da må tante Kristel trå til å strikke litt til Nikolai!

Ønskeliste for bursdag!

Photobucket

Nå er det bare 12 dager til jeg har bursdag, og noen (les: svigerinna mi) har mast litt om ønskeliste! Så da må jeg vel få smekket sammen ei lita liste da. Føler egentlig at det ikke er så mye jeg trenger eller ønsker meg. Men ble da ei lita liste likevel.

Først ønsker jeg meg One Three Hill sesongene 3, 7 og 8. Det er de sesongene jeg mangler. Har fått dilla, og sett sesong 1 og 2 på kort tid.

Så ønsker jeg meg gavekort! Da kan jeg lett kjøpe det jeg selv ønsker. Ønsker meg gavekort til klær (cubus / hm / kappahl), Ellemelle (frisør / massage) eller til skobutikk.

Ønsker meg også STORE fotoalbum. Har lenge ønsket å endelig få orden på alle bildene mine, og få de inn i fotoalbumer. Ønsker meg da noen store album, gjerne i en lys / whiteish farge..

Og mens vi er inne på bilder, så må jeg bare nevne at jeg ønsker meg veldig en fotoprinter. Slik at jeg kan skrive ut mine egne bilder.

Til jul fikk jeg en epilator, og likte den veldig godt. Dessverre var jeg litt uheldig med den, når jeg skulle rengjøre den, så den ramla fra hverandre. Så ønsker meg veldig en ny epilator!

Så ønsker jeg meg kjøkkenmaskin. Og symaskin – her er jeg ikke ute etter en dyr fancy maskin. Men bare slik at jeg kan sy på navnelappene på det jeg strikker, samt noe andre småtterier.

Og jeg ønsker meg objektiv til kameraet mitt, Sigma 70-300mm objektiv for Canon og Sigma 10-20mm objektiv for Canon.

Mitt aller største ønske for tiden er vel BIL. Noe jeg kan se at det kan være vanskelig for folk å innfri. Men om noen skulle være så heldig å vinne masse penger, så vet dere hva jeg ønsker meg! Hehe..

Det enkleste å gi meg, er vel penger. Da kan jeg lett spare til noe av det jeg ønsker meg og kjøpe noe selv.

Så har jeg funnet noen søte kopper og greier på Sofies Villa, som jeg ønsker meg – slike som det her: Sofies Villa.

Ønsker meg også en veldig god ansiktskrem og håndkrem mot tørr hud.

Også ønsker jeg meg sykkel, og sykkelhjelm og barnesete til sykkel. Slik at jeg og Mats-Oliver kan ut å sykle sammen med Emma-Isabelle.

Og jeg er fortsatt glad i å lese, så bøker er hjertelig velkommen.

Men er langt fra kravstor, og blir glad uansett jeg. Så lenge jeg ikke blir glemt på bursdagen min, så er jeg fornøyd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket