Månedlig arkiv: mars 2012

Larvikhelg og Kaizers!

Photobucket

(Foto tre første bildene: Kristine. Hun tok også det av meg og Lisbeth, men med min iPhone)

Fine folk!

Forrige helg reiste jeg til Larvik, til min gode venninne Kristine! Der kom også Line og Ida! Kristine og Line er to av mine aller beste venner, og Ida er ei supersøt jente som jeg har møtt to ganger tidligere. Em er superbegeistra for Ida, pga det kule håret! Tror Ida er hennes store forbilde for tiden!

Kristine plukka opp Line på togstasjonen ved Torp på fredag, før de kom og hentet meg. Når vi kom fram til Kristine spiste vi pizza, før det var skravling, TV og kos.

Lørdagen kom Ida. Og vi fire dro inn til Larvik for å treffe Lisbeth og Camilla. Gikk litt rundt på Nordbyen kjøpesenter, og satt litt ute i sola og kosa oss. Så dro Lisbeth og Camilla, og vi andre handla inn mat, før vi dro hjem til Kristine. Spiste Lasagne, før vi begynte å drikke litt og ordne oss klar for konsert med Kaizers Orchestra!

Faren til Kristine kjørte oss inn til Larvik og Sliperiet. Vi trodde vi var tidlig ute, men var godt med folk der når vi kom. I køa møtte vi en stolt Bryne supporter og Kaizers Fan. Litt av en type! Må flire litt når jeg tenker på han!
Vi fikk stå nesten fremst, og ble ganske irritert av folk som pressa og snek for å komme fram.. Var lang ventetid før Kaizers kom på scenen, men det var verdt ventetiden. Hele hallen eksploderte når Kaizers kom på, og det ble fort ganske høy temperatur der inne. Sikker på at jeg tørka mer svette enn Janove! Ble ganske varm!

Var en ganske annerledes opplevelse denne konserten. Fordi nå kunne jeg mer av låtene, og var mer med. Den første konserten (på Levanger), var SÅ spesiell, fordi det var den første – det var stort. Men denne var så rå, fordi jeg nå kan mange av låtene utenat. Savnet noen av låtene, som de spilte på Levanger – men konserten var KNALLBRA likevel! Kan jo ikke bli annet, når det er snakk om Norges beste liveband! Norges beste band! Åååh, jeg er SÅÅÅ fan jeg nå altså! ♥

Photobucket

(Foto: Frk.Angell – iPhone. Og lånt logo fra Kaizers.)

Etter konserten var vi ganske gira alle fire, men SÅ skutt når vi kom oss hjem. Kjæresten til Kristine kjørte oss hjem. Skravla litt og sånn når vi kom hjem, før det ble natta.

På søndagen dro vi inn til Stavern. Var strålende sol, og skikkelig vår/sommer-følelse! Gikk langs sjøen, og gikk en tur inne på Fredriksvern verft. Etterpå kjøpte vi oss is, og satt oss ved sjøen. Herlig!

Vel hjemme til Kristine, slokna både jeg og Line! Og når vi våkna var det tid for middag, før vi måtte kjøre til Torp. Var litt trist å reise, samtidig som jeg gleda meg til å hjem til ungene. Em hadde vært hjemme sammen med mormor, mens Mo hadde tilbragt helga på Myra hos Onkel Nils og Tante Beate, Ida, Hanne og Håvard. Tante Ingrid og Onkel Ole Marius var der også. Så de var i trygge hender begge to, og jeg klarte å slappe av og ikke bekymre meg for om ungene savna meg.

Flyturen hjem gikk greit, og på Værnes møtte jeg Marianne og Nikolai en liten tur. Skulle levere noe til henne, og hun leverte noe til meg. Var koselig å se dem, og kose litt med Nikolai igjen.
Kjøreturen hjem gikk også greit, og selvfølgelig våkna begge ungene når jeg kom hjem og skulle legge meg. Montro om de har en slags radar, som forteller dem når mamma har kommet hjem igjen? Hehe!

Men var ei kjempefin helg! Lever lenge på den!

Buzzador; Lovefilm!

Jeg var så heldig å få teste ut Lovefilm via Buzzador. Da fikk jeg gratis medlemskap i Lovefilm, fram til slutten av april. Lovefilm er et nettsted hvor du kan leie eller steame filmer. Jeg leide to filmer om gangen.

Lovefilm er veldig kjekt. Og de pakningene som DVD’ene kommer i, er veldig kjekke. Bare river av den delen med eget navn, og den er bare å teipe igjen og sende tilbake. Veldig enkelt. Fri porto også.

Så er du glad i å se film, så anbefaler jeg Lovefilm!!

Hvordan går det egentlig?

Det er ikke så mange som spør meg om dette lenger, kanskje fordi det tilsynelatende ser ut til å gå så bra?! Jeg vil uansett skrive litt om hvordan det går jeg. Lenge siden jeg har skrevet om DET her i bloggen så.

Det går hovedsaklig veldig bra med meg. Jeg stortrives som 2barnsmamma, og vi har det veldig fint sammen alle tre. Em er den flinke storesøstra, Mo er den søte og rampete og nysgjerrige lillebroren, og jeg er den beste mamma de kan ha.

Men selv om ting går bra, så glemmer man ikke hvordan ting har vært.

For 1,5 år siden omtrent, skrev jeg om en brå og brutal avslutning på psykiatrisk poliklinikk, hvor psykologen jeg gikk til bare plutselig sa «Dette er den siste timen vår!» – uten noe forvarsel. Jeg sa at jeg ikke følte meg klar for det, at jeg følte det var ting jeg trengte å få på plass først. Men jeg hadde visst ingenting jeg skulle sagt, de visste tydeligvis hva som var best for meg.

Nå sitter jeg her, og føler fortsatt at det er ting som ikke er helt som de skal. Jeg har det kjempebra med meg selv, og med ungene. Jeg er glad i livet. Men jeg har vært gjennom helvette. Det har vært ting som har hendt meg, og det har vært tider hvor jeg ikke har vært helt meg selv – om jeg kan si det sånn. Og jeg føler fortsatt at jeg sitter inne med en del sorg over dette, og også sinne. Fler år av livet mitt er på en måte borte, rotet bort i en mørk og dyster verden. År jeg aldri får tilbake. Etter de vonde hendelsene ble jeg psyk. Sinnet mitt var rettet mot meg selv og alle jeg var glad i. Og jeg tror aldri jeg gav meg selv tid til å sørge over den urett som ble begått mot meg.

Nå føler jeg at jeg har kommet inn i et liv som mamma. Det er MAMMA jeg er, det er det jeg er ment å være. Tiden for sinne (rettet mot den/de som fortjente det) og sorg er passert – jeg gikk glipp av den, sløste bort tiden med å bare være psyk.

Jeg er redd for framtiden.

For utdanning. For økonomi. For jobb.

Og jeg føler at det kanskje hadde vært lettere om jeg hadde hatt noen å prate med, fått litt mer orden på selvtilliten. Kanskje jeg hadde klart å se at jeg KAN klare det.
Jeg leker med tanken om utdanning, starte skole fra høsten eller neste høst. Men det innebærer mange vanskelige valg. Flytting. Alene. Med 2 små. Bytte av skole til Em. Få barnehageplass til Mo. Støtte fra familie? Støtten har jeg, det vet jeg – men jeg må bo så nært at de kan hjelpe til om jeg trenger det. Jeg er redd for å mislykkes! Selv om jeg er mye sterkere nå, enn jeg var for 6 år siden, når jeg gikk et semester på førskolelærerlinja. Mye sterkere nå, enn når jeg failet påbyggingsåret to år på rad. Men jeg er likevel redd. Hva om jeg ikke er sterk NOK.

Med den brå avslutningen føler jeg at jeg ikke ble bra nok til å klare meg helt på egen hånd. Jeg har klart meg utrolig bra – det er ikke det… Jeg har hatt fokuset på svangerskapet, babyen i magen og Em som kommende storesøster. Og etter at Mo ble født, har jeg jo hatt en liten en som trenger meg 24/7. Jeg er mamma til to, og så lenge jeg har de to, så kommer jeg nok alltid til å klare meg. Jeg er så sterk som jeg er nå, fordi de to trenger en mamma som er der.
Men likevel blir jeg grepet av angst av og til. For ikke å snakke om redselen for framtiden. Og jeg er redd jeg trenger hjelp for å ikke mislykkes igjen…

Men jeg har det veldig fint nå. Og jeg er veldig glad i livet. Jeg har en fantastisk familie, som består av foreldre, søsken, svigerinner og svoger, og tre skjønne tantebarn. I tillegg til to helt utrolig nydelige og flinke unger!

Så ja… Det er ståa nå. Tanker jeg har tenkt litt på de siste dagene.

Give Away hos Phoebe og Høstbarn!

Flott giveaway hos Phoebe!
Sjekk bloggen hennes for nærmere informasjon!

Selv krysser jeg alt jeg har for at vi er de heldige vinnerene. Se disse tøffe klærne da! Hadde passet perfekt for min lille tøffe Mo! Kryss fingrene for oss dere og!

Bildet er linket

Giraff Love #6

Dette er nok en gave fra ei nettvenninne. Og akkurat nå husker jeg ikke helt historien bak en gang.. Men det var iallefall ei fin jente som jeg ble kjent med via et mammaforum. Hun fikk en datter akkurat 1 uke før jeg fikk Mats-Oliver. I oktober i fjor var jeg å besøkte henne, hvor vi blant annet hadde vinkveld med fler jenter fra forumet. Jeg ble hos henne hele den helga, og fikk også hilse på datteren. Det var utrolig koselig! Jeanette er ei kjempebra dame!

Som takk for at jeg fikk bo hos henne den helga, sendte jeg en fødselstavle i gave til dem.

Men jeg tror ikke at vi fikk denne puten i gave fordi vi sendte gave til dem. For jeg mener at når jeg sa jeg hadde en overraskelse på lur, fortalte hun at hun også hadde det til oss. Både jeg, Em og Mats-Oliver fikk en liten ting – og det Mo fikk var denne fine puten med giraff! Perfekt!! Den er jo bare utrolig søt!!

Photobucket

Giraff Love #5

Vi har – som så mange andre – Sophie la Girafe. Den populære giraffen som er god å holde i, god å bite i og som lager lyd. Denne er kjøpt på Ebay, og er faktisk en gave fra en liten gutt som heter Neo Millian som er født 3 dager før Mats-Oliver. Vi var på samme termingruppe og barnegruppe på et forum, og ettersom jeg og Mo var så glad i giraffer, ønsket de å gi oss denne i gave. Det var utrolig hyggelig.

Mats-Oliver var litt for liten til Sophie når vi fikk henne, men den har blitt brukt en hel del siden da. Og fortsatt kan han synes den er spennende!

Photobucket

Giraff Love #4

Fisher Price – Little People! Utrolig søte og morsomme leker!

Denne fikk Mats-Oliver i julegave fra mormor og morfar. Det er en bil med en mann, løve og giraff. Den spiller musikk og lager lyder.

Vi har også sett disse figurene på TV, har blant annet en DVD som var med i Foreldre og Barn med Little People. Men jeg kommer selvfølgelig ikke på hva figurene heter. Men samma det. Det er iallefall enda en av Mats-Oliver sine giraffer!

Photobucket

Vår i anmarsj!

Emmis har funnet fram sykkelen sin, asfalten er (eller har vært i det minste) bar og tørr! Og når hun var ute å sykla kom hun hjem med årets første hestehov! Hun var stolt over det, og vi måtte dokumentere.

Photobucket

Og med det er det vel snart på tide å ta bort snøen som faller på bloggen?

  • Begynner det å bli vår der du bor?
  • Har dere funnet slike vårtegn?

Da har vi også fått besøk av herr sykdom!

Photobucket

(Det nye giraff-pleddet har vært deilig i dag!)

På onsdag var vi på besøk hos de i byen (svigerinne, bror, niese og nevø) – og da var lille Sarah syk med feber. Dagen etter fikk vi høre at lille Filip hadde fått omgangen. Så har i grunnen bare ventet på at vi skulle bli dårlige her også. Og i går var Mats-Oliver veldig utrolig og grinete – det var noe som plaget han. Sovnet til vanlig tid, men hørte han på babycallen at han ikke var helt fornøyd. Sov urolig, og grynta en del i søvne.

02 natt til i dag kasta han opp første gangen. Og siden da har jeg bytta på han og senga fler ganger, tørka oppkast overalt, og måttet dusje han. Mellom 02 og 06 kasta han opp 3 ganger, og det ble lite søvn på oss begge. 06 sto vi opp, og var oppe i to timer (med mer oppkast og gråting). Men fra 08 ca fikk vi begge sove to timer ca.

Ved 11-tiden spiste han 3/4 brødskrive med kaviar, men kun kort tid etter kom den opp. Brødskiva han fikk i 17-tiden derimot har ikke kommet hverken opp eller ut enda. Så vi håper han er over oppkastinga!

Men i tillegg . . .

Farken, skulle ikke skrevet det over her. Lå på sofaen ved meg her, og sov. Rakk ikke skrive mer enn det over her, før han kasta opp. Jaja!

Uansett, i tillegg til omgangssyken, så er han veldig forkjøla. Hoster og er tett. Og han har hatt mellom 38 og 39 i feber i hele dag. Så i dag er det ikke godt å være verken liten venn eller mamma.

Han har sovet i fanget, han har sovet på sofaen og han har sovet i fanget igjen. Helt utslått stakkars. Og mammahjertet får så vondt.

Det er nok ekstra slitsomt å være alenemamma når barna er syke. Er glad for at Em er hos tanta si på Skage i helga, for da kan jeg være der for Mo hele tiden, uten at Em også trenger meg. Og jeg håper bare at hun slipper å bli smitta! Og at jeg for all del ikke bli syk.

Photobucket

Buzzador: Lego Friends!

Vi var så heldige å få være med i Lego Friends kampanjen gjennom Buzzador. Til stor lykke for Emma-Isabelle.

LEGO Friends er LEGOs nye byggeklosser og LEGO-figurer som vender seg til barn i alderen 5-12 år. LEGO Friends består av de fem vennene Olivia, Stephanie, Emma, Andrea og Mia. Deres hverdag i byen Heartlake kan du bygge og leke med i følgende LEGO-byggesett på Lekmer.no: Byparken Kafé, Olivias trehytte, Stephanies kule kabriolet, Sommerfugl skjønnhetssalong, Dyreklinikken i Heartlake, Olivias hus, Stephanies utendørsbakeri, Emmas plaskebasseng, Andreas scene, Olivias verksted, Mias valpehus, Stephanies kjæledyrpatrulje, Emmas designstudio og Hundeshow i Heartlake.

 

Emma-Isabelle fikk Olivias trehytte. Og startet med en gang å bygge den opp, og hun satt fengslet med det lenge. Og når det var ferdig bygd, lekte hun med det. Hun likte det faktisk så godt at vi måtte kjøpe enda en pakke, og da ble det Emmas designstudio.

Photobucket

Vi kommer helt klart til å kjøpe fler av pakkene. Det var fint at Emma-Isabelle satt så rolig og konsentrert om noe.

Jeg var faktisk spent på hvordan hun ville ta det, det var jo lego liksom! Men det var jentelego, og midt i blinken – så skjønner ikke hvorfor jeg tenkte noe annet.

Vi føler oss heldig som fikk prøve dette, for nå har vi oppdaget noe nytt og spennende for Emma-Isabelle!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket