Månedlig arkiv: januar 2012

For en slitsom dag!!

Innlegg som kan virke støtende/ekkelt/uinteressant hos enkelte, så leser du videre er det på eget ansvar!

Hehe, er ikke så ille da – men ikke sikkert alle ønsker å høre om vevsprøver og blødninger.

~~~

På 6ukerskontrollen min etter svangerskapet, så hadde jeg gynekologisk undersøkelse, og fikk tatt celleprøver. Celleprøver er jo noe som anbefales hvert tredje år for alle damer over 25 år (tror jeg det er). Mine celleprøver viste celleforandringer, noe som heller ikke er så uvanlig. Måtte tilbake etter 6 måneder, og var der da i november. Fikk svar i midten av januar, og de siste prøvene som ble tatt viste celleforandringer av større grad – eller som det sto i henvisningen til gynekologisk poliklinikk i dag:

Forandringer i plateepitel forenlig med høygradlig skvamøs lesjon – HSIL.

Så jeg måtte tilbake for å ta vevsprøver av livmorhalsen, og det var det jeg skulle i dag. Ved vevsprøver – som er en biopsi – så er det normalt at man blør litt, da de fjernet en liten bit av vevet i livmorhalsen.

Legen min er gynekolog, så jeg var hos henne for å gjøre det. Hun tok en vanlig celleprøve (cervixabrasio), og vevsprøve fra 4 ulike steder av livmorhalsen (portiobiopsi). På slutten sa hun at det blødde en del, så hun satte inn en tampong, og ville ha meg tilbake for å sjekke at blødningen stoppet. Så måtte tilbake etter en time.

Når jeg kom tilbake da, og kledde av meg for undersøkelsen blødde det ganske mye – det dryppa faktisk på gulvet. Legen sa «det var ikke bra!». Etter å ha tatt en titt, fant hun ut at hun måtte forsøke å sy et sting. Det var mildt sagt et helvette! Det gjorde utrolig vondt, og tårene bare trilla hos meg. Legen klarte ikke å sy, og satte derfor inn en større tampong – og gav meg beskjed om å komme tilbake igjen om en halvtime ca. For først å få tatt en blodprøve for å sjekke blodprosenten, og så for å se om tampongen var blitt gjennomtrukket eller ikke.

Blodprosenten var veldig fin, men det blødde ganske mye enda. Så hun ringte til gynekologisk poliklinikk, for å høre om hun kunne henvise meg dit. Så da ble det øyeblikkelig hjelp på gynekologisk poliklinikk på sykehuset.

Der kunne gynekologen fortelle meg at det var en arterie som sto og pulserte, og det blødde ganske mye. Så han satte et kryssting (hemostatisk sutur), og da ble blødningen mindre med en gang. Han sa at det er veldig sjelden at det blir så ille av vevsprøver (så det var typisk min flaks). Nå blør jeg bare som normalt etter vevsprøver, men det er ganske ømt og sårt. Og jeg er utrolig sliten etter en lang og hard dag.

Svaret på prøvene får jeg ikke før om en månedstid omtrent. Lenge å vente… Men som gynekologen sa: Det utvikler seg ikke så raskt det her, så det er ikke farlig at det tar så lang tid for å få svar på prøvene.

Så da er det bare å krysse fingrene for at vevsprøvene ikke viser noe alvorlig. Har hatt både positive og negative tanker etter det brevet fra legen om de celleforandringene. Når det står:

Ingenting ondartet er påvist, men det kan utvikle seg til alvorlig sykdom

Så blir man jo litt redd. Mange dumme tanker de første timene etter jeg leste brevet.. «Hva kommer til å skje med ungene, om noe skjer meg?» og «Hva om jeg ikke kan få fler barn!»
Men nå er jeg mer positiv. Det er vanlig å ha celleforandringer. De tar prøver relativt ofte, noe som gjør at det blir oppdaga og kan behandles raskt. Så dette går nok bra!

Trondheimshelg!

Da er jeg og Mats-Oliver snart klar for Trondheimshelg! Vi skal besøke søster/tante og svoger/onkel! Hovedsaklig for å ta bilder av gravidmagen, før den forsvinner – da det ikke ble gjort i jula, ettersom jeg plutselig havna på sykehuset med akutt blindtarmbetennelse.
Det er under 2 uker til termin nå, og jeg gleder meg til å bli tante igjen!!

På søndagen skal vi også være med på alenemammatreff, det blir koselig!

Emma-Isabelle skal være hjemme sammen med mormor og morfar, og på lørdag skal hun ha pappalørdag. Blir nok koselig for henne å være alene hjemme med mormor og morfar!

I går hadde småtrinnet på skolen hennes et lite dukketeater, som jeg var å så på. Mats-Oliver skulle selvfølgelig sove akkurat nå vi skulle dra, så han ble hjemme sammen med morfar.

Photobucket

Dukkene til dukketeateret hadde de laget selv, med filt. Em var SÅ STOLT!!

Men da skal jeg pakke ferdig, så blir det ikke lenge til vi kjører mot Trondheim!! God helg kjære lesere!

Strikket ny monsterbukse til Mats-Oliver

… i Blåfjell-garn!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

 • Er den ikke FIN?

Ganske stolt jeg ja. For et halvt år siden kunne jeg knapt å strikke. Det var min kjære svigerinne Line og min fine mamma som lærte meg det i sommerferien vår. Jeg kunne å strikke fram og tilbake, typ skjerf og grytekluter. Men kasta meg ut i det, fordi jeg hadde så lyst – og fikk litt guiding av Line og mamma. Ganske kry når den første monsterbuksa var ferdig. Dette er min sjette (tror jeg) monsterbukse, hvor 2 har vært på bestilling og 1 har vært overraskelse.

Har fått litt strikkedilla, det er jo så gøy! Har fler prosjekt i tankene! Som jeg bare gleder meg til å komme i gang med!

Oppskriften på monsterbuksa er faktisk er partre oppskrifter jeg har funnet på nett + litt egne tanker.  Men har brukt litt av disse oppskriftene (var den Smoochie sin jeg lærte meg å strikke etter):

Tips: Vendingene er litt vanskelig å få til de første gangene, det blir hullete. Derfor anbefaler jeg å titte innom disse videoene:

I tillegg til disse videoene, så gjør jeg litt for eget hode også – for å få det finest mulig. Har laget min egen teknikk, men den er vanskelig å forklare! Man må bare prøve seg fram!

Vakker vinter!

Når vinteren er snørik og kald, da er det vakkert. Sola begynner igjen å titte fram noen timer på dagen – det er vakkert. I går var det et utrolig fint lys her, og jeg måtte ta noen bilder.

Photobucket

Photobucket

Er det ikke vakkert?

Når jeg posta disse på facebook, fikk jeg forespørsel om de er redigerte – og de er litt redigert. Men ikke så mye faktisk. Slenger med det ene originalbildet også:

Photobucket

Redigerte i hovedsak for å fjerne vinduskarmen – da jeg hang ut vinduet for å ta bildene. Haha! Og jeg ønsket å få snøen hvitere enn den var på originalbildene.

Nå derimot er ikke vinteren vakker lenger, den lette nysnøen som falt for et par dager siden fyker rundt i stiv kuling uten for husveggen. Det er kaldt og surt. Snøen henger ikke lenger på trærne, da den har blåst sin vei. Så trærne står nok en gang sorte igjen. Det fineste jeg vet med vinteren, er når snøen henger tungt på trærne.

Give away hos Sofie!

Fineste Sofie har give away, og en riktig så fin en og – se bare her:

Photobucket

Sofie er ei kjempesøt jente, og skriver en veldig fin blogg – som har blitt en av mine favoritter. Så anbefaler alle å titte innom den uansett!

Se fine gutten min!

En liten videosnutt som viser hvor flink Mats-Oliver har blitt til å gå, og hvor glad han er i ballongene! Filmet på 1årsdagen hans, men han har vært så flink veldig lenge nå. Tok sine første skritt bare noen dager over 10 månedersdagen, og i jula løp han nærmest omkring i stua her. Men ettersom mobilen min er ødelagt har jeg ikke fått filmet, men fant det gamle kameraet mitt, og filmet med det.

Ikke bry dere om pappa som maser i bakgrunnen! Han er flink med Mo, og vil holde på med han hele tiden – selv som nyoperert som ikke kunne løfte mer enn 5 kg.

Give away hos «Oss i Ugleveien»

Kom over en give away her nå i kveld, som jeg måtte delta i. Titt innom bloggen og delta du også! Man kan vinne premier fra Kremmerhuset (se bilde).

Photobucket

Har titta rundt på bloggen, og virker som en flott blogg. Så anbefaler alle til å stikke innom, selv om de ikke har tenkt å delta i give away’en!

Noe spennende i vente!

For litt siden fikk jeg en spennende mail, noe som innebærer noe spennende her på bloggen. Vil ikke røpe så mye om det enda, men kan si såpass at det handler om konkurranse, barn og farger. Høres det spennende ut? Følg med på bloggen framover!

For å få rask oppdatering på nye innlegg, er det flere steder du kan følge med.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Ellers er det tamme dager her hos oss, så det er lite å blogge om. Men forsøker å være flink til å lese og kommentere andre sine blogger da. Så mange fine der ute.. Kanskje jeg skulle kommet med noen anbefalinger etterhvert!? For å ha noe å blogge om, og for å la fler få se de fine bloggerene jeg følger! Vi får se hva jeg finner på!

Ønsker dere alle en fin ny uke! Og samtidig ønsker jeg Sissel og Kirsti lykke til med fødsel i løpet av uka!! Nå MÅ jo de små komme snart =D

It’s my first birthday! (Bilderas)

I går feiret vi Mats-Oliver sin første bursdag. Den ble feiret hjemme, med masse av slekta mi på besøk. Vi var omtrent 20 stykker her, og det var kjempekoselig! Planen var å feire med Mo sine tanter og onkler og søskenbarn på farsiden på lørdag, og slekta mi på søndag. Men ettersom ingen av Even sine søsken kunne komme, brukte jeg lørdagen til å bake og rydde hus. Jeg bakte suksessterte til pappa (ettersom han hadde bursdag 12. januar – og vi skulle feire han litt og), boller og muffins.

Photobucket

Noen av bollene er med sjokoladebiter!

Også spurte jeg mi kjære svigerinne Line, om hun kunne bake ei bursdagskake til Mo – gjerne med giraff. Og jeg linket til Gudrun sin Giraffkake. Og når Line la ut bilde av kaka på lørdagen, ble jeg så rørt at tårene nesten trilla. Kaka ble NYDELIG.

Gjestene skulle komme kl.14:00 – og jeg stressa meg svett helt til kl. var 14 – seriøst! Haha!

Dt var iallefall kjempekoselig, og jeg takker de som gjorde dagen så koselig!! Mamma, pappa, tante Brit, onkel Tore, Ann Eli, Bent Are, Elisabeth, Benjamin, Linnea, Kris Even, Line, Filip, Sarah, Ingrid, Ole Marius, Even, Øystein, Håvard, Emma-Isabelle og hovedpersonen – Mats-Oliver!

Er egentlig ikke så mye mer å si, så her kommer bilder:

Photobucket

Bordpynt.

Photobucket

Photobucket

Muffins med navn og alder til både Mats-Oliver og pappa.

Photobucket

Giraffkake!! Er den ikke FIN???

Photobucket

Kakebordet.

Photobucket

Gavebordet.

Photobucket

Blåse lys.

Photobucket

Spise kake.

Photobucket

Sjekk skjorta.

Photobucket

Gaven fra meg og storesøster. I tillegg til dette, så kjøpte jeg bilstol like før jul – som også var bursdagsgave. Gaveposen er en selvfølge! Lenge siden jeg fant den, men den har ligget gjemt her å venta på 16. januar. Samme med bursdagskortet (giraffkortet er fra meg og Em).

Fikk mye klær i bursdagsgave, se bare her:

Photobucket

Fleecesett.

Photobucket

Fire tøffe og søte bodyer.

Photobucket

Fem gensere.

Photobucket

Bukse, genser og cardigan.

Photobucket

Ullsett.

Photobucket

Bukse og to strømpebukser.

Photobucket

Alle lekene han fikk i gave i går.

Photobucket

Bursdagsgave fra Libero. Giraffbleier *BigGrin*

Photobucket

Bursdagskortene. + penger.

Mats-Oliver: 12 måneder / 1 år!

I dag – 16. januar – er det 1 år siden Mats-Oliver ble født, 2 uker før termin. (Les fødselshistorie her, og se første innlegget med han).

Jeg har lagt ut fødselsdagshilsen i lokalavisa, hvor dere kan gi ballong. Hadde vært koselig om dere ville gi en ballong.

Photobucket

Fødselen: Det er kjemperart å tenke på at det er et helt år siden jeg lå på føden og venta på at gutten min skulle komme. Jeg hadde fått min andre modningstablett, som gav virkning nesten med en gang. Jeg kjente at mensmurringene ble sterkere og sterkere, men fortsatt kunne jeg duppe litt innimellom. Jeg var også flyttet inn til fødestuen på dette tidspunktet, og de vurderte å ta vannet – men fant ut de skulle avvente litt. Mamma var kommet opp på føden for å være der sammen med meg, og riene ble sterkere og sterkere.

Photobucket

Vekt og lengde: Nå har det gått et helt år, 365 dager – og Mats-Oliver har blitt en stor og flink gutt. Da han ble født var han 51 cm og 3800 gram, de første dagene gikk han ned bare 40 gram unna 10% av fødselsvekten – men startet å legge på seg igjen tredje/fjerde dagen, og hadde gått opp noen gram allerede på første helsesøsterbesøk da han var 5 dager gammel. Nå som 1 åring veier han (per 10.01.12) 10430 gram og er 76 cm lang.

For å forklare dette med 10% av fødselsvekten, så er det slik at det er «lov»  for ungene å gå ned opptil 10% uten at det er noe galt med det. Men går de ned mer enn 10%, så må de gjerne få litt tillegg, da de ikke får nok mat.  Det er veldig normalt at de går ned litt de første dagene, før de begynner å legge på seg.

Photobucket

Utseende og likheter: Ved fødselen hadde han kullsort hår og blå øyne. Han har fortsatt blå øyne (lik farge som mine, litt brune innerst, så grønn og blå ytterst, med den mørkeblå ringen helt ytterst), og håret er mørkt fortsatt – men har blitt en del lysere siden fødselen. Men jeg tror han kommer til å ha brunt hår. De første dagene etter fødselen var han veldig lik sin pappa og storebror, men endret seg mye de første par ukene – og siden da har de aller fleste sagt at han ligner på sin onkel Ole Marius. Han har også blitt mer og mer lik meg, spesielt over øynene. Også har han typisk «Søberg-munn» – noe jeg også har.

Photobucket

Søvn: Å sove natten over er 5-6 timer sammenhengende om natta når det kommer til spebarn, og dette gjorde Mats-Oliver som 1 måneder gammel. Da sov han fra 23/23:30 – 05/05:30, og fra han var 2 mnd osv han fra 21-06/07 . Han har alltid sovet greit om natta, og nå når han er 1 år sover han omtrent 12 timer, fra 19:00 og helt til 07-07:30. På dagtid har han som regel to dupper, en langdupp på formiddagen og en kortdupp på ettermiddagen. Den lange kan være på alt fra 1,5-3,5 time – mens den på ettermiddagen er alt fra 30-60 minutter. Sovet i egen seng fra han sov natta over, men samsov med meg innimellom likevel, fram til han begynte å krabbe.

Photobucket

Mat: Vi fikk til ammingen veldig greit med en gang, og det var koselig å amme. Hadde nok melk og Mo la på seg som han skulle. Hadde fine rutiner på ammingen. Men når han var 2,5 mnd begynte det å bli lite melk – noe jeg tror kan skyldes at han sov over natten så tidlig, da melkeproduksjonen stimuleres best ved nattamming. Han var utrolig på kveldene, puppene føltes tomme og det var nesten ingenting å pumpe ut. Tok en avgjørelse, og startet med tillegg på kveldene. De neste ukene ble det mer og mer NAN og flaske, og mindre og mindre amming. Men fortsatte med morgenkosen, og ammet om morgenen enda noen uker.
Smakte grøt for første gang når han var 3,5 mnd. Og smakte brødskrive for første gang ved 5,5 mnd. Da hadde han ingen tenner, men tygde brødet med gommene. Samtidig lærte han seg å drikke av glass/kopp. Som 1åring liker han det meste, men kan virkelig ikke fordra Makrell i Tomat, enda jeg har forsøkt mange ganger. Må vel bare innse at han ikke liker det. Han spiser samme middag som oss, og har gjort det noen måneder nå. Har begynt å drikke melk (9-10 mnd). Og spiser som regel selv. Får fortsatt morsmelkerstatning innimellom (til morgenen, og noen ganger til kvelden).

Photobucket

Tenner: Begynte å sikle MYE, og hendene konstant i munnen, ganske tidlig – noe som gjorde at jeg gikk å sa vi ventet på tenner i sikkert 3 måneder før de faktisk kom. Den første tanna kom 12. juli, altså 4 dager før han var 6 måneder. Vi har ikke vært spesielt plaget med tennene, virker ikke som det har vært noe særlig ubehagelig for han. Det eneste tegnet vi har merket på at det er tenner på vei, er at han har sikla mer, hatt litt dårlig matlyst og bæsjet mer (og mer flytende). Nå som 1åring har han fått 8 tenner, med nye tenner på vei – men er vanskelig å kjenne, han liker det ikke.

Photobucket

 • Første bad: 18.01.11 (sykehuset) 21.01.11 (hjemme)
 • Første trilletur: 31.01.11
 • Første ordentlige smil: 02.02.11
 • Første smak av tran: 14.02.11
 • Første rull fra mage til rygg: 16.02.11 (ubevisst obviously) 20.05.11 (bevisst)
 • Første navnedag: 24.02.11 (Mats)
 • Første shoppingtur: 01.03.11
 • Første bassengtur: 07.03.11
 • Første «sykdom»: 2-3 mnd – atopisk eksem?!
 • Første «gripe-etter-leke»: 02.04.11
 • Første rockekonsert og dramaforestilling: 07.04.11
 • Første barseltreff: 15.04.11
 • Første vaksine: 19.04.11
 • Første tur i fjæra: 23.04.11
 • Første smak av fastføde: 27.04.11
 • Første rull fra rygg til mage: 15.05.11 (veldig bevisst)
 • Første ekte latter: 19.05.11 (noe annet enn «haha»)
 • Første Statland-mila: 13.06.11
 • Første knottstikk: 13.06.11
 • Første pakkeåpning: 23.06.11
 • Første smak av brødskive: 02.07.11
 • Førte tann & første tannpuss: 12.07.11
 • Første ferjetur: 28.07.11
 • Første åling: 29.07.11
 • Første «spise-selv»: 31.07.11
 • Første «sitte-selv»: juli/august
 • Første gang i krabbestilling: Midten av august
 • Første gang han reiste seg: 06.09.11
 • Første krabbing: 06.09.11
 • Første «stå-alene-i-mer-enn-10sek»: 03.11.11
 • Første overnatting hos pappa: 11.11.11-12.11.11
 • Første vinking: 20.11.11
 • Første skritt: 20.11.11 (2-3 skritt alene)
 • Første klapping: 04.12.11
 • Første peking: 23.12.11

Photobucket

Vekst:

 • Nyfødt/3800/51.
 • Hjemreise/3460.
 • 1uke/3580.
 • 2uker/3925.
 • 5uker/5060/54.
 • 3mnd/6575/61,5.
 • 4mnd/7145/64.
 • 5mnd/7865/67.
 • 6-7mnd/8475/70.
 • 8mnd/8870/71,5.
 • 10mnd/9735/74.
 • 12mnd/10430/76.

Photobucket

Første ferie: Laukøya – Skjervøy – Nordtroms / 26.07.11 – 06.08.11. Vi kjørte nordover, 116 mil – i ett strekk. Mats-Oliver var tålmodig og flink i bilen, og vi stoppet hver gang han skulle ha mat. Fikk jage sau med mamma på øya. Fikk treffe morfar sin onkel og tante, samt to av mine tremeninger. Var i Tromsø og traff to små venner, og besøkte grava til oldemor og oldefar (min farmor og farfar). Fin ferietur.

Photobucket

Første jul: Hjemme i Solåsen. Vi tre feiret med mormor, morfar, tante Marianne, onkel Ole Marius og Richard. Var på julemiddag til onkel Kris Even, tante Line, Sarah og Filip 1. juledag. Feiret onkel Ole Marius 3. juledag, og jeg ble syk – så Mo var sammen med mormor og morfar/onkel Ole Marius og tante Ingrid Marie. Sammen med tante Line og onkel Kris Even 5. juledag, selv om jeg var kommet hjem.

Koste seg i julen. Var glad for gavene han fikk, og glad for papiret og eskene som fulgte med. Holdt ut til 21 på juleaften, da var han så sliten at han LÅ på gulvet og lekte med lekene sine – men like glad og fornøyd likevel om han var trøtt. Ikke én sur mine heller!

Photobucket

Første bursdagen: Ble feiret dagen før i dag (kommer eget innlegg). Hadde invitert tanter, onkler og søskenbarn på pappaen sin side på lørdagen – men det var ingen som fikk til å komme. På søndagen var min slekt invitert, i tillegg til pappaen – da det ikke ble noe på lørdag. Vi var ganske mange her – meg, Mo og Em. Mormor og morfar. Onkel Kris Even, tante Line, Sarah og Filip. Tante Brit og onkel Tore. Ann Eli. Bent Are, Elisabeth, Linnea og Benjamin. Even og Øystein. Onkel Ole Marius og tante Ingrid Marie. Håvard.
Han fikk mange fine gaver, og kakene smakte fortreffelig!

Photobucket

Det er rart hvor fort tiden flyr. Synes ikke det virker som det er 1 år siden Mats-Oliver ble født, men det er det. Han har vokst og blitt en stor og flink 1åring – en som kan sitte/går rundt på gulvet alene og leke, men samtidig være så «avhengig» av mammakos. Selvstendig, men også avhengig. En nysgjerrig gutt, som utforsker det meste – både med syn, hørsel, hender og smak. En som er sterk motorisk, og utvikler seg som han skal – og kanskje litt før gjennomsnittet, i følge helsesøster. Mens han størrelsesmessig ligger omtrent akkurat på gjennomsnittet, både på vekt og lengde.

Photobucket

Siste månedsbilde! Iallefall slike månedsbilder, liggende på rygg å se mot kamera. Det ble mer og mer utfordrende jo mer aktiv han ble! Så skal jeg fortsette med månedsbilder nå, så må jeg finne på noe nytt! Men har vært utrolig gøy å se forskjellen fra måned til måned, når han ligger omtrent likt på bilde til bilde. Ser likheten fra første bildet til det siste, men man ser også hvor mye han har vokst og utvikla seg.

 • Gratulerer med dagen til fineste Mats-Oliver
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket