Månedlig arkiv: desember 2011

Sorger og gleder går hånd i hånd.

Det er litt sært å starte 2011 med å bli innlagt på sykehuset, for så å avslutte 2011 med å bli skrevet ut fra sykehuset 2 dager før nyttår.

For 1 år siden var jeg, mamma og pappa i byen hos min storebror å feiret nyttår. Jeg var høygravid, med  30 dager igjen til termin. Em var hos pappaen sin, som hun har vært hver nyttårsaften siden hun var 1 år. Utpå kvelden begynte føttene mine å bli veldig hovne, og blodtrykket var også ganske høyt. Men jeg som ikke vil være til bry osv, kontaktet ikke føden før dagen etter – da BT fortsatt var høyt. Ble innlagt, og var inne i 4 dager før jeg fikk reise hjem. Da var jeg hjemme i 3 dager, før jeg ble innlagt igjen, og var denne gangen inne i 5 dager. Da var jeg hjemme i 2 dager før jeg ble innlagt igjen, og da var jeg der i 2 dager før de bestemte seg for å sette i gang fødselen sent 15. januar. 16. januar 18:50 ble verdens fineste lille Mats-Oliver født.

Sykehusoppholdet nå på slutten av året, kom litt mer brått på – og var mindre koselig enn det forrige. Ble operert for akutt blindtarmbetennelse på onsdagen (4. juledag). Fortsatt ganske øm og vond i magen, men det går seg vel til. Men som jeg sa da jeg lå med de smertene på tirsdagen og natt til onsdag – «jeg kunne født et partre unger i stedet for disse smertene!» Og det mener jeg seriøst. Jeg hadde mye heller gått gjennom et par fødsler i stedet for de smertene. For rier var faktisk lettere å forholde seg til, og ikke like vonde som disse smertene jeg hadde. Riene kommer jo i tak, de smertene jeg hadde nå var konstante – ingen pause! Og ved rier og fødsel, så vet man hva premien er. Hva var premien denne gangen? Ingenting! En blindtarm mindre… Hva skal vi egentlig med den blindtarmen anyway??

Vel, mellom disse to sykehusoppholdene har det skjedd MASSE. Jeg føler det er en hel evighet siden januar og fødselen, fordi det er så mye som har skjedd. Samtidig føler jeg at fødselen var i forrige uke – det er helt sprøtt at Mats-Oliver snart er 1 år allerede, tiden har flydd så fort.

Året har stortsett gått med på å være tobarnsmamma, og det har vært herlig å være det! Jeg stortrives som mamma til mine to skjønne unger, og 2011 har vært et godt mammaår! Å se hvor flink storjenta mi har vært med lillebror, og se lilleklumpen nå nye mål – HERLIG!

Det har vært mye familietrivsel i løpet av året, og jeg tror at vi i løpet av 2011 har blitt litt ekstra flinke til å ta vare på de familieøyeblikkene – etter at pappa ble diagnostisert med kreft. Pga den diagnosen har det vært noen måneder med bekymringer og vonde tanker. Men det har også gått veldig fint, og vi har stått sammen hele familien. Stilla opp for hverandre, og fått det til å gå rundt. Nå har de fjernet all kreften fra pappa, og det ser veldig lovende ut. Han må fortsette til kontroll i 10 år framover da, men per dags dato er han kreftfri, og det eneste som plager han er at han er litt medtatt etter operasjonene enda – det tar jo litt tid å komme seg.

En annen trist sak, var da vi måtte avlive kattene våre – Felix & Morris. De er veldig savna. Filip nevøen min er allergisk, og det kunne se ut som Mats-Oliver har atopisk eksem. Det var et vanskelig valg å ta, men det riktige med tanke på ungene. De kommer jo foran alt!

I løpet av året fikk vi også den gode nyheten om at lillesøster Marianne venter baby. Den lille nye nevøen min kommer rundt 9. februar 2012 – og det gleder vi oss mye til. Så 2011 har vært et koselig år, med å se magen hennes vokse. Vi har vært så heldige å få kjenne den lille sparke, og de har delt ultralydbilder med oss.

En annen kjempekoselig familiebegivenhet var bryllupet 11. november. Jeg kommer aldri til å glemme hvor rørt jeg ble da jeg mottok innbydelsen! Endelig ble det bryllup på Kris Even og Line. De giftet seg på tinghuset, sammen med Monica og Geir – gode venner. Og holdt fest for den nærmeste familien. Det ble en kjempefin dag, og det er koselig å ha Line inn i  familien helt på ordentlig. Det sto om dem i avisen dagen etter, men det var vel bare papirutgaven – samt noe på nett noen dager før – SE HER.

For å snakke mer om familie – så har vi vært så heldige å få enda et helt år til med min kjære mormor. Hun har nå blitt 86 år gammel, men er fortsatt ganske sprek. Strikka sokker til oss alle til jul i år også, selv om hun hvert år sier «dette blir siste året». Ullsokkene i julegave fra henne, er vel den julegaven de fleste av oss verdsetter mest! De er fine og gode! De blir utslitte ganske raskt. Jeg håper for alt i verden at vi får beholde mormor hele 2012 også!

Dåpen til Mats-Oliver er nok en familiebegivenhet som er verdt å nevne! Det ble en kjempefin dag, med både min og Even sin familie. Masse god mat og gode kaker. Og Mats-Oliver fikk mange fine gaver!

Sommeren var FIN! Vi reiste nordover, og hadde det kjempefint. Og jeg fikk besøk av mange herlige bloggjenter i august! Noen ganger blir jeg overveldet over hvor mye man kan bety for andre mennesker!

Til høsten var jeg også en tur sørover, og besøkte ei jeg har blitt kjent med på nett gjennom mammaforum – og det var veldig koselig! Nye mennesker i livet mitt er gullverdt. Og de som ikke betyr noe, de klarer man å luke ut underveis. Det er noen jeg har måttet luke ut i løpet av året jeg og, pga at de ikke har gjort meg godt. Det er ikke alle man kan gå overens med. Thats life!

Enda så sprøtt jeg synes det er at Mats-Oliver snart er 1 år, så er det enda sprøere at Emma-Isabelle ble 8 år i november! Blitt skikkelig stor jente!  Ei flink storesøster for Mats-Oliver, hjelpsom og grei. Men også ei jente som om ikke alt for lenge kommer i puberteten, og jeg håper for alt i verden at hun ikke blir vanskeligere å ha med å gjøre – for noen ganger kan hun være en skikkelig hard nøtt. Pre-puberteten kaller jeg det, og i løpet av 2011 har vi sett en del til dette. Men når hun er i godt humør, er hun snilleste i verden!

Sånn helt privat og personlig, så kan jeg vel si at jeg tror jeg aldri har hatt det bedre enn jeg har hatt det i 2011. De negative og vonde tankene som har plaget meg i mange år, har vært nesten inteteksisterende. Jeg har nytt livet som tobarnsmamma, selv om det til tider har vært slitsomt ettersom jeg er alene. Men jeg elsker ungene mine, og de gjør meg veldig lykkelig. Det er fler gleder enn sorger!

Slik har det vært i hele år. Sorgene har gått hånd i hånd med gledene, men gledene er fler enn sorgene – gledene overskygger sorgene.

Mitt ønske for 2012 er at det skal være et sorgfritt år for meg og familien min, og alle de jeg er glad i og bryr meg om. Jeg ønsker alle mine blogglesere et riktig godt nytt år – måtte det nye året bli det beste dere har hatt.

Selv går vi inn i 2012 med spenning over min lille nevø som kommer om 40 dager +/-. Vi skal også feire Mats-Oliver sin aller første bursdag! Jeg tror at 2012 kan by på mange fine opplevelser!

(Bilder fra 2011 får komme i eget innlegg senere – når jeg er i bedre form)

Photobucket

For noen dager!

3. juledag hadde min lillebror bursdag, og den ble feiret med god mat og kaker her – hvor alle søsken med familie var samlet, samt mamma og pappa.

Vi spiste elggryte til middag, og masse kaker etterpå. Etter maten følte jeg meg veldig mett, men det er jo ikke uvanlig nå i jula.. Men utover kvelden, mens vi satt å spilte Super Mario Party 8  på Wii, begynte jeg å kjenne at dette var mer enn å være mett. Dette var de samme smertene jeg har hatt 3 ganger tidligere i høst. Fastlegen min mente at neste gang jeg fikk det slik, så måtte jeg komme samme dagen, eller dagen etter – i tilfelle det var gallestein, for da kunne de se det på en blodprøve..
Men ettersom dette skjedde nå midt i jula, var jeg ikke gira på å dra på legevakta. Så tok meg to paracet og la meg. Kjente fort at det ikke funka – da jeg ble liggende krokete i senga og gråte av smertene. Så sto opp, sa til mamma at jeg ikke holdt ut, så Ingrid og Ole Marius kjørte meg på legevakta. Fikk time der 22:45 men kom ikke inn før midnatt. Det var smertefulle timer i bil og på venterommet på legevakta.

Da jeg endelig fikk inn klarte jeg nesten ikke å sitte eller stå. Og når legen trykka på magen min ble det ti ganger verre. Han sendte meg over til akutten, hvor jeg ble undersøkt og de bestemte innleggelse. Klokka var nå 02 omtrent. Fikk ringt til Ole Marius så han og Ingrid kunne kjøre hjem, og ringte mamma for å fortelle henne det. Fikk smertestillende via veneflon, og det ble raskt litt bedre. Fikk sovet litt når jeg kom opp på kirurgisk avdeling, før jeg ble vekket for nye blodprøver, febertaking, blodtrykksmåling, og enda fler leger som skulle trykke og kjenne på magen. Feberen var steget til over 39. Ene legen sendte henvisning til røntgenundersøkelse, så fikk både ultralyd og CT. På CT fikk jeg røntgenvæske via veneflon, og det var utrolig ubehagelig. De fikk sett på bildene ganske kjapt, og legen kom og sa det var blindtarmbetennelse og at jeg skulle bli operert iløpet av dagen.

Ble operert i 14-15-tiden omtrent. Og det gikk bedre enn forventet, var jo ikke så skummelt som jeg hadde trodd. Var våken en tur i 17-tiden, men ikke ordentlig våken før nærmere 20. Da fikk jeg opp på do, og ble etterpå trilla opp på kirurgisk sengepost igjen. Legen kom innom og sa at blindtarmen var kraftig betent. Så det var bra de fikk tatt den!!

Var en kikkhullsoperasjon, så har tre små sår på magen hvor de har gått inn, til sammen 14 stifter. Ganske ømt nå, to dager etter. Fikk komme hjem i går, og kjenner jeg savner smertestillende via veneflon! Men paracet hjelper på det og.

Ingen restriksjoner på mat eller fysisk aktivitet, så kan løfte Mo – selv om han er 10 kg! Men er litt vondt, så forsøker å ikke løfte for mye på han. Har fin familie som stiller opp og hjelper med ungene.

Når det kommer til ungene ja. Em hadde trodd det verste hun, og hadde spurt mormor om hva som skjedde med henne og lillebror om jeg døde. Stakkars lita =( I natt ville hun sove sammen med meg, og forsto ikke at mamma måtte få ligge alene pga smertene. Da var det vondt i mammahjertet ja! Hun sang til meg «jeg vil ligge sammen med deg, ellers blir mitt hjerte knust og livet mitt faller i grus» … Litt dårlig samvittighet for det, men trengte seng for meg selv. Får heller ta igjen det i dag, kose litt ekstra. Så skal hun få sove hos meg når magen er bedre.

Typisk at slik skal hende midt i jula, og jeg ergrer meg og lurer på om det kunne vært gjort noe tidligere. Selv om det er dumt å tenke på det. Var nemlig hos legen første gangen jeg hadde dette. Da var det vondt et par dager etter «anfallet» – og jeg var hos legen. Hun trykka litt forsiktig på magen, og mente at magen var i ubalanse og at jeg måtte kjøpe meg Novaluzid (syrenøytraliserende tyggetabletter). Kanskje var ikke blindtarmen betent nok til å merke noe da, men jeg tenker «Hva om hun hadde sjekka meg mer nøye? Hva om hun hadde henvist meg til UL/CT? Kunne jeg vært operert alt i høst? Og sluppet dette midt i jula?»
Jeg skulle ta bilder av gravidmagen til søstra mi, men nå har de reist hjem til Trondheim, og jeg fikk ikke tatt bilder, pga to dager på sykehuset. Og i kveld er det juleball, som jeg har gledet meg veldig til – men slik formen er nå, blir det nok ikke noe juleball på meg i år.

Men er stortsett glad for at det endelig ble funnet ut hvorfor jeg har hatt så vondt, og glad for at det ble gjort noe med det  - så jeg slipper å kjenne det slik igjen!

TjueElleve; Jula

Photobucket

Photobucket

Fine ungene mine pynta til juleavslutning på skolen til Em.

Photobucket

Juletreet vårt i år, med veldig mange gaver under.

Photobucket

Tradisjon å ta bilde foran juletreet av ungene, i år ble det også et av meg med ungene, og det var veldig koselig.

Photobucket

Photobucket

Og av søstra mi med stormagen og hennes kjæreste. Fine fine!

Photobucket

Photobucket

Mats-Oliver fikk Tussi i gave! Som han beit i lappen i øret, og krabba avgårde med.

Photobucket

Eskene var like spennende som gavene!

Photobucket

Og små menn fra Fisher Price kan spises!

Photobucket

Favoritt! Dette er spennende leke!

Photobucket

Klapp klapp for tøff bil!

Photobucket

Marianne og Richard fikk hjemmelaget vugge av Ole Marius! KJEMPEFIN!

Photobucket

Ble litt sliten utover kvelden, så ble liggende å leke på slutten – like blid! Holdt ut til 21, faktisk! Overlykkelig for alle de fine lekene han fikk.

Photobucket

Blitt KJEMPEFLINK til å gå i løpet av den siste tiden, så nå går han nesten mer enn han krabber, går over lengre lengder også nå. Vanskelig å få tatt bilde da.. Hehe..

Photobucket

Ønsker dere løkk med jula, kos dere masse. Så kommer liste og bilde av julegavene etterhvert. Sliter litt med nettet pga dårlig router og dårlig vær. I tillegg er det mye som skjer, så har ikke helt tid og anledning til å sitte ved pcen heller.

God Jul!

Photobucket

Håper dere alle får en kjempefin jul. Ta vare på hverandre.

Her blir det jul med ungene, lillesøster, samboeren hennes, lillebror, mamma og pappa. Det blir koselig!

Vi skal stå opp til Julemorgen, og vi skal se Tre nøtter til Askepott, reisen til julestjernen og alt som hører til! Vi skal spise Ribbe til middag i 17-tiden, og vi har FULLT av julegaver under treet! – som skal åpnes en liten stund etter middagen. Em kan nesten ikke vente. Og jeg er kjempespent på om gavene og treet får stå i fred for Mats-Oliver.

Juleglede sendes til dere alle.

S – l – i – t – e – n

Lite blogging fra min side om dagen. Leser lite blogger og.

Jeg er sliten! Uken med Mats-Oliver som var syk tok på veldig, og alle forberedelsene til jul i tillegg. Føler meg trøtt og tung i kroppen nesten hele tiden. Nakken og skuldrene verker. Føttene er vonde.

Så jeg orker rett og slett ikke bruke så mye tid ved pcen. Når jeg orker noe, så er det huset som har første prio – det er jo jul om to dager FFS. Selv julevasken går trått. Må benytte sjansen når Mats-Oliver sover, og da er det også litt godt å sitte ned litt å slappe av. Når han er våken, så rydder jeg litt – så roter han masse, så det blir enda mer for me å rydde. GREAT!

Photobucket

Sånn rent bortsett fra at jeg bare vil klage og klage over hvordan det står til med meg – så har vi det da veldig greit. Både store og små gleder seg til jul, og vi er da snart i mål med julegaver, julematen og julevasken.

Planene for jula begynner å bli lagt. Er vel stortsett bare en dag som det ikke er lagt planer til nå.

  • Juleaften – hjemme med to av mine tre søsken, mamma & pappa, ungene, og kjæresten til søstra mi
  • 1. juledag – Middag i Namsos hos storebroren min, svigerinna mi og ungene deres
  • 2. juledag – tanteungene mine kommer hit
  • 3. juledag – alle på middag her, da lillebror fyller 20 år.
  • 6. juledag – Juleball!!

Photobucket

God jul til alle, titter nok innom igjen om ikke så alt for lenge.

Småhjertene mine!

Fine Emma-Isabelle, som ville at jeg skulle sminke henne og ta bilde av henne. Herlig!

Photobucket

Og småhjertene mine sammen. Verdens beste storesøster, og verdens søteste lillebror! Ikke lett å ta bilder av dem sammen da..

Photobucket

Mats-Oliver; 11 måneder

Mats-Oliver var 11 måneder på fredag. Så nå er det under 1 måned til han fyller 1 år!! Sprøtt hvor fort tiden går!

Photobucket

Mats-Oliver har blitt en stor og flink gutt.

Han har tatt sine første skritt (det er faktisk en stund siden), han klapper, vinker, snakker i telefonen (selv om han holder den nesten helt bak på nakken), spiser selv (har han gjort veldig lenge), forsøker å drikke av glass selv – men det er ikke så lett..

Han er glad i alt av ledninger, data, telefon, tv, dvd-spilleren, viasat-boksen, vedovnen, kjøkkenskapene og skuffene, vaskerommet og badet, kontoret til morfar – alt som ikke er lov med andre ord.

Han er også glad i den nye gåvogna si, som vi kjøpte på IKEA – spesielt når han får sitte oppi og storesøster kjører han rundt. Han liker også den gamle gåbilen til storesøster. Liker bøker, og da spesielt den med dyrelydene. Liker å se Fantorangen og Drømmehagen på barne-tv. Liker treklossene sine, og egentlig alle lekene sine – men gleder oss til nye leker til jul, da de han har er for mindre unger, og han må ha noe med litt mer utfordring og lyd og lys.

Photobucket

Mats-Oliver har nå 7 tenner, oppdaga den syvende nå i dag – 19. desember, 4 oppe og 3 nede. Han har for første gang vært skikkelig syk. Hadde høy feber i 3 dager (forrige uke), og pittelitt utslett dagen etter feberen (tro om det var tredagesfeber/fjerde barnesykdom). På det meste hadde han over 40 i feber. På bildet under ser man at han ikke er helt i form.. Han koser med lakenet som vi bruke som bakgrunn – HJERTE!

Photobucket

Det er helt sprøtt at de neste månedsbildene, faktisk er 1årsbilde!!

Sjuklingen min!

Photobucket

Mats-Oliver er syk. Lillevennen fikk feber i går ettermiddag/kveld, og har hatt høy feber siden da. Var oppe i 40 både i går kveld og nå i kveld. Ligget på litt i overkant av 39 i hele dag, bortsett fra en time eller to etter han fikk paracet.

Han har sovet i hele dag. Både i fanget og i senga. Fått i han minimalt med mat, 1 skive brød, litt kjeks og MME.

Ringte legevakta i kveld, når feberen lå på 40,1. Og snakket med ei trivelig dame. Så føler meg litt roligere nå, så får bare følge med han, gi han nok væske, gjerne febernedsettende ved høy feber, og se an allmenntilstanden.

Selv om Mo har sovet stortsett hele dagen, så er jeg KJEMPESLITEN etter denne dagen.. Rart at jeg er mer sliten nå i dag, enn de dagene han er overalt på stua.. Vises vel ganske godt på bildet at jeg er sliten.

Satser på en rolig og god natt for oss begge, og at morgendagen er bedre.

God natt alle som leser!

Mats-Oliver ler!

Må bare dele denne lille videoen av Mats-Oliver som ler. Synes den er herlig!

BlogKeen – Velkomstpakke

Blogkeen er et ganske nytt nettsted, noe ala Bloglovin – hvor man kan følge sine favorittblogger. Selv syntes jeg siden virka spennende, og har meldt meg inn – og da fikk jeg velkomstpakke, da det var et tilbud de hadde akkurat da.

I dag fikk jeg pakken, og pakke i posten er alltid gøy!!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

I pakken var det en boks med løsvipper, neglelakk (begge fra Depend) og pepperminte-drops.

Til vanlig (og fest) bruker jeg vel omtrent aldri neglelakk eller løsvipper. Løsvipper har jeg aldri prøvd en gang, men skal selvfølgelig prøve dem. Neglelakken blir fin til Emma-Isabelle – hun liker veldig godt å pynte seg med neglelakk.

Du kan følge bloggen min på Blogkeen, ved å trykke her :
3hjerters hverdag

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket