Månedlig arkiv: november 2011

Vil dere tenke på oss?

…vi trenger litt styrketanker!

I dag kjørte jeg og Mats-Oliver min kjære pappa til Sjøåsen, hvor han skulle ta bussen videre til Trondheim og St.Olavs. I morgen (forhåpentligvis) skal han opereres. Fjerne en svulst på den ene nyra. Sier «forhåpentligvis» – fordi han var inne forrige tirsdag, og skulle opereres onsdag. Men ble sendt hjem igjen, fordi de plutselig ikke hadde kapasitet til å ta han…

Dette er hans andre operasjon (eller egentlig tredje, om man ser bort i fra den mislykka operasjonen han hadde først). Han har tidligere operert bort hele urinblæra, pga en ondartet kreftsvulst som var for grodd inn i blæreveggen. De laget kunstig blære av 50 cm tarm. En av de mest omfattende operasjonene innen gastrisk kirurgi. Og nå er det altså nyra som står for tur. De tror de kan klare å fjerne svulsten, og la nyra være – så de skal forsøke på det.

Vi er positive. Har troen på at det går bra. Svulstene er ikke aggressive, og det er ikke funnet spredning. Men så er det jo kreft da. Jeg forbinder kreft med døden. Så det har ikke vært noen lette måneder siden vi først fikk vite det. Det har vært mye som skulle vært gjort, praktiske ting. Det har vært tunge tanker. Det har vært positive tanker.

Det som har vært tøffest, har vært å se pappa sammen med ungene mine. Han er den beste morfar, og jeg blir så rørt av å se han styre på med dem.  Får tårer i øynene bare jeg tenker på det.

Jeg er så glad i pappaen min. Og det har vært vondt å se han så dårlig som han har vært i høst – første operasjonen (den vellykka) var 1. august. Men han er sterk, så han kommer seg gjennom dette.

Vi snakket om at det var dårlig timing på sykdommen, i og med at det skulle være åpning på Angell’s Guesthouse / Lauksundet fishing i år. Men når alle hjalp til, så ble det åpning likevel. Brødrene mine og svigerinnene mine har vært veldig flinke til å hjelpe til. De har vært vert der oppe, de har gjort siste finish på huset. Tante Sigrun har også vært vert der oppe. Alle stiller opp, og vi får det gjort.

Den første operasjonen var 8. juni, 4 dager før barnedåpen. Det ble en mislykket operasjon, for de klarte ikke å skrape ut svulsten slik de først hadde trodd. Men pga den operasjonen, så fikk ikke pappa vært med i barnedåpen til Mats-Oliver .. Dårlig timing .. =(

Samtidig har operasjonene hatt en OK timing. For pappa var i form til å være med på bryllupet til broren min. Og denne operasjonen kommer så tidlig at han etter all sannsynlighet blir i OK form til jul – da denne operasjonen ikke er like omfattende som den første, og han kan være hjemme innen en uke alt.

Så da skal vi ha ei rolig og koselig jul. Familietrivsel.

Men tenk på oss i morgen. Og kryss fingrene for at alt går bra.  ♥

Denne ønsker vi oss!

Photobucket

No need for words? ;)

~~~~

Teddykompaniet, Diinglisar wild, Gyngedyr med lyd, Giraff

Produktbeskrivelse:

Gyngedyr med lyd fra Teddykompaniet. Gyngedyret har dobbel funksjon, kan både rulle og gynge. Størrelse: 60 x 48 cm. Sittehøyde: 31 cm. Anbefalt fra 18 mnd til 3 år.

~~~~

 • Er den ikke KUL?
 • Hadde den ikke vært perfekt?

O’ herlige tid – 1. søndag i advent!

Photobucket

I dag er det første søndag i advent. Julegardinene er hengt opp. Stjerna henger i vinduet. Det første lyset er tent. Og den første snøen har falt! ♥  Julemusikken spiller. Julebrusen har blitt smakt på, og det samme med julemarsipanen.

Dette er ei herlig tid!!

Liste over ting som må gjøres til jul #2

Liste over ting som skal gjøres før jul – hvor det som er gjort er utheva – og for hver gang noe er gjort oppdateres listen, med en liten notis under listen. De som er overstreka er de som ble gjort før forrige oppdatering, så de som er utheva men uten gjennomstreking er gjort siden forrige oppdatering.

 • Rydde og vaske kjøleskap
 • Vaske kjøkkenskap/skuffer
 • Vaske komfyr
 • Rydde i kjøkkenskap/skuffer (pluss vask i matskapet)
 • Rydd og vask badet grundig
 • Vask «søppelskapet» på kjøkkenet
 • Avtine, rydde og vaske i fryseskapet
 • Rydd bort alt rot i gangen
 • Vask gangen
 • Rydde spisestue
 • Rydde stue
 • Tørke støv og vaske stue
 • Tørke støv og vaske spisestue
 • Vaske vinduer og speil (Vinduer stue og kjøkken OK, men må sikkert gjøres en gang til før jul pga fingermerker fra barna)
 • Henge opp julegardiner
 • Stryke duker og slik
 • Lage adventsstake
 • Finne fram adventspynten og få på plass den
 • Finne fram julepynt og sette fram den
 • Brodere adventskalender til Mo
 • Fikse adventskalender (Mo sin – OK)
 • Bake pepperkaker sammen med Em
 • Bake noe annet småtteri – ikke helt bestemt hva enda.
 • Ta bilder til julekort, og få ordnet de
 • Sende julekort
 • Handle julegaver!
 • Pusse sølvskjeene.

Tips til mer som må gjøres til jul?

Siden forrige oppdatering har vi nå hengt opp julegardiner og funnet fram adventsstakene og adventspynten. Årets adventsstake er på plass, og i morgen er det første søndag i advent og lysene skal tennes. O’herlige tid!

Stakkar lille Mats-Oliver min!

Det er ikke gode dager for lille vennen min. Han bæsjer alt fra 2-5 ganger om dagen, og har gjort det en god stund nå. Så han har får sår stump, stakkars. Smører med zinksalve fra Natusan, og lar han gå litt med bar rumpe.

Det siste fikk han gjøre her på tidligkvelden, og selvfølgelig klarte han å tisse på gulvet. Ettersom badet var opptatt, så måtte vi finne på noe annet lurt:

Photobucket

Der kosa han seg veldig, kan dere tro. Han elsker jo å bade, og oppvaskkummen er intet unntak!

Har fått tips om en annen type salve nå, som jeg skal få tak i på mandag. Så da håper vi det blir bra snart. Vet ikke helt hvorfor han bæsjer så mye nå, men tror det kan være pga tenner – selv om jeg ikke synes å kjenne noen. Har jo bare 6 stykker enda.

Etter «badet» så ble det på med bleie og pysj, og gjøre oss klar for senga. I det siste har vi hatt sen middag, og da har han fått flaske når han har lagt seg. Han er glad i flaska, og koser seg med den.

Photobucket

Han får flaske om morgenen også. 240 ml MME. Selv om han nå er 10,5 mnd – så kommer jeg til å fortsette med NAN enda en stund. Synes den er viktig, da vet jeg at han får i seg mye næring. Selv om vi prøver å spise variert og slik også.

Så er det så kjekt med den om morgenen, for innimellom sovner han når han får den – og da kan vi sove litt lenger =) Spesielt når han våkner 06-07. Noen mente at jeg ikke burde gi han flaske i senga, men så lenge det er kveldsmat og frokost, og han koser seg med det – så ser jeg ikke problemet. Så lenge han ikke våkner om natta og krever flaske, så er jeg fornøyd. Det er verre ting man kunne gitt på flaske i senga. Saft feks.

 • Noen tips til sår rumpe til babyer?
 • Tanker omkring NAN og flaske i senga?

(Bildene er tatt med HTC Desire HD, og appen Little Photo)

Adventstid og vinter!

Julegardinene er strøket, lagt opp og hengt opp. Jeg kjøpte nye panellengder i rødt til spisestua og kjøkkenet, samt kjøkkengardiner inne på kjøkkenet. Panellengdene var litt for lange, så de har blitt lagt opp. Alle gardiner er blitt strøket og hengt opp. Adventsstakene og adventsstjerna har funnet sin plass. Og i morgen er det første søndag i advent! O’herlige tid! 

Nå som det er advent og vinter, så tenkte jeg at jeg måtte ordne meg et vintertema på bloggen og. Så det har jeg pusla med i går og i dag. Og nå er temaet endret.

 

Photobucket

Photobucket

Ble litt mer vinter her inne nå, ikke sant?

 • Hva synes du?
 • Er skriften ok? Synes kanskje den ble liten?

Stormens herjinger på Statland!

Photobucket

Selv om det i følge alle værmeldinger på nettet, om at vi bare skulle få laber bris og stiv kuling her på Statland, så nådde Berit helt inn og romsterte mer enn hva vi var forberedt på. Men selv om vi ikke var forberedt på full storm, så tok vi inn trampolina (egentlig alt for seint uansett) og passet på så ingen løse ting lå ute. Og det var vi innmari glad i utover fredagskvelden, når vi merket stormen mer og mer.

Lyset blinka fler ganger, og en gang ble det borte en stund også. Utover kvelden ble vindkastene sterkere, og i natt tror jeg det må ha vært ganske sterk vind.

Jeg og min søte niese Sarah, som er på besøk i helga, kjørte oss en tur å titta – etter at vi hadde vært på «Frosken» og kjøpt oss lørdagsgodterier. Sarah får ikke til Kj-lyden i Kiosken, så da blir det Frosken. Synes det er litt søtt!

Vel, stormen. Den har rast godt på Statland i natt. Naust lå på fjorden, naustdører har løstnet, vannstanden er høy, gjerder har ramlet over ende.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Det fjøset har vært falleferdig lenge da. Men det har blitt verre etter stormen. Nesten pussig at det fortsatt står.

Oppe hos oss er alt som det skal. Ingenting som har løsna og fløyet av gårde. Det blåser mindre i dag, selv om det ikke er helt stille i dag heller. Blitt sagt det skal ta seg opp litt til kvelden, men tror nok ikke det blir som i går.

Været er fascinerende, og jeg har STOR respekt for naturens krefter!

Photobucket

Alle bildene er tatt med HTC Desire HD, og foto-appen «Little Photo»

Å sparke noen som ligger nede.

Sånn rent hypotetisk:

Se for deg ei ung kvinne.
Ei som har vært gjennom en hel del i løpet av sitt liv.
Ei som har møtt mye motgang.
Ei som nesten alltid har følt seg utenfor.
Femte hjul på vogna.
Reserven.
Ei som er veldig usikker på seg selv.
Veldig dårlig selvtillit og selvbilde.
Hun som alltid føler at ting er hennes egen feil,
selv om hun ikke helt kan forstå at alt som skjer skulle være hennes feil.
Se for deg ei ung kvinne som alltid tror at hun ikke er verdt noe.
Ei som alltid har følt at andre ikke har verdsatt henne.
Hun som har følt seg alene og ensom.

Se for deg at denne kvinnen igjen føler seg utenfor.
Utstøtt.
Alene.
Glemt.
Uviktig for andre.
Ei ung kvinne som igjen banker opp seg selv innvendig,
fordi det «er hennes feil at det er slik».
Se for dere at hun snur til noen hun så på som venner,
og forteller åpent og ærlig at hun føler seg utenfor.

Dere får opp bildet av henne kvinnen? Dere kan sette dere inn i hennes sted, og føle hva hun føler? Dere kan se det for dere? Vel, ta en titt på resten:

Se for dere en annen ung kvinne.
En bekjent av hun over her.
Ei som tidligere har støttet henne.
Vært en venn.
Som plutselig snur.
Forteller henne alt det hun ikke trenger å høre.
Legger all skylden på henne.
«Det er din egen feil!»
«Slutt å syt og klag hele tiden!»
«Alle har det bedre uten deg!»

Hun kunne ikke sagt det annerledes,
alt hun over tenker og føler er det eneste som betyr noe.
Ikke viktig!
Verdiløs!
En feil!
Et dårlig menneske!
En som ikke hører til!

Hun nr. 2 visste akkurat hva hun skulle si for å knekke nr. 1 – etter lange samtaler tidligere hvor nr. 2 viste en enorm forståelse, så hadde hun lært seg hvilke vonde følelser nr. 1 satt med. Hun visste dermed hva hun kunne si for at nr. 1 ble knekt.

Jeg synes det er feigt å sparken en som alt ligger nede. Greit at man skal være ærlig å si hva man mener om ting, men vent nå til vedkommende er sterk nok til å takle det. Og tenk over HVORDAN du sier det. Er det nødvendig å gå til angrep på folk, for å få fram at du mener h*n bør tenke over sine handlinger?  Er det nødvendig å være så tankeløs og ondskapsfull, at man psyker ned en som allerede har null selvtillit? Hvor lavt kan man synke? 

1 skritt fram og 2 tilbake?

Photobucket

Ikke akkurat som i overskriften da. Heller 2-3 skritt framover!

Mats-Oliver har tidligere forsøkt seg med å gå når jeg setter han fra meg litt foran meg. Men det har blitt et halvt skritt, så ramler han så jeg må ta han i mot. I dag forsøkte vi igjen, og da tok han 2-3 skritt alene, før han ramla inn i hendene mine. Både jeg, mamma og Emma-Isabelle så det.Han var 10 mnd og 4 dager i dag. Dette betyr jo ikke at han GÅR, men han er på god vei! Blir bare flinkere og flinkere fram over nå, og mer stødig for hver dag. Snart stabber han nok rundt her!

I tillegg har han vinka ordentlig for første gang i dag. Først når vi skulle si «hadet» til tante Brit og Ann Eli, senere når han skulle si natta til Emma-Isabelle, Em sin pappa og mormor & morfar!

Så han begynner å bli flink. 20112011 var en dag hvor han gjorde mye for første gang! Og det skrives inn i babybøkene hans. Flinke flinke lille klumpen min.

Bildet over er tatt i går når jeg la meg, han var så skjønn der han lå. *Hjerte*

Photobucket

Sjalusidrama og intriger, samt en dose familietrivsel

Nå er jeg så sliten! Men det er litt sånn deilig sliten egentlig.

Det har vært full fart i helga, fullt opp med overnattingsbesøk hele helga, og barneselskap og familieselskap.

På fredag hadde Emma-Isabelle med seg ei klassevenninne, hun skulle overnatte her til lørdagen, så hun fikk vært med på barneselskapet. Så snart mamma/mormor var hjemme, dro jeg og de to jentene til byen for å handle inn til bursdagen.

Var innom både Princess og Cubus mens vi var i byen, handla pute til Mats-Oliver og noen topper til meg selv, var salg! Var også 30% rabatt på juinorpute hos Princess. Så i stedet for å betale 199 kr for ei pute, betalte jeg 139,50 – tror jeg det var. Det var kjekt!
Cubus var det ta 3 betal for 2 på veldig mye. Så kjøpte 3 jumpere. Kjøpte også en tunika til 49 kr.

Men skulle egentlig ikke si så mye om shoppingen. Brukte bare en time i byen, og da handla vi brus, ting for å bake med, ting til Mats-Oliver (bleier, fruktmos ++), mat til fredagskvelden osv.. Handlet for godt over 1000 kr faktisk, og alt dette på bare 30-40 minutter.

Trodde ikke jeg skulle rekke Idol, men vi var hjemme 19:55!! Fornøyd med Idol, helt greit at Maria gikk ut. Ikke helt min type artist. Dyktig? Ja! Men ikke noe jeg kunne kommet til å kjøpt. Jenny, Vegard og Fredrik er mer MEG. Dessverre er jo Fredrik gått ut..

Fredagskvelden ble tilbragt foran tven med pcen i fanget, Kylling på fatet og Pepsi max i glasset. Litt kos!

Når jeg skulle legge meg fikk jeg voldsomme smerter nederst i magen. Trodde først det var uka mi som var i anmarsj, men det kjentes annerledes ut. Tenkte på UVI, men tror ikke det var det heller. Klarte ikke sove, og var på nippet til å be mamma om råd, evnt få henne til å kjøre meg på legevakta. Men tok meg i stedet 2 Ibumetin, og la meg på sofaen. Der sovna jeg etterhvert, og sov til 06:15 – da var smertene borte.

Var en stressende lørdagsformiddag, hadde litt å gjøre før barneselskapet kl. 13 – og jeg sto faktisk på badet og ordna meg når gjestene kom. Hadde invitert 10 unger, som er så og si alle i klassene 1.-4. klasse på Statland Skole. 5 gutter og 5 jenter. Men det var bare 5 som kom, så de ble 6 til sammen – 5 jenter og 1 gutt. Så dere kan tro det ble litt sjalusidrama og intriger! Men alt i alt gikk det greit. Var en stund jeg syntes det var veldig leit, for jeg overhørte ei si «Alle synes det er kjedelig her!» – og da fikk jeg så vondt i mammahjertet mitt. Men etterhvert så virka det som alle hadde det fint og morsomt – tross alt!

Når barneselskapet var over, kom min storebror og hans to barn. Så det ble ikke stille i stua selv om selskapet var over. De skulle overnatte her, noe som alltid er koselig. Så var jeg i vei å henta Line – svigerinna mi – på Sjøåsen (3 mil unna) utpå kvelden, slik at hun og kom seg hit. Hun hadde vært i Trondheim på en konferanse. Ble tatt et glass vin før det ble natta.

I dag tidlig var Mo våken 07, og da var det på tide å stå opp. Eller, vi kosa og duppa litt i senga før vi sto opp 08:30 omtrent. Spiste god frokost alle sammen, med rundstykker og egg. Så var det bare å hive seg i rundt til neste selskap. Det var ikke mange som fikk til å komme i dag, ventet bare en av mine tanter og kusina mi, samt Emma-Isabelle sin pappa. Men var kjempehyggelig, selv om ikke alle fikk til å komme. Tror Em hadde ei fin helg.

Nå har alle gjestene dratt, og jeg sitter å sløver. Er sliten, men deilig sliten. Det er så hyggelig med slike helger. Familietrivsel. Men det samtidig godt når det blir «stille» i huset igjen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket