Månedlig arkiv: september 2011

Sommerferien2011; Reisen dit

27. juli startet vi på den lange bilturen opp mot øya vår! 116 mil i bil. Var innmari spent på den, men det gikk over all forventning. Ungene var rolige og flinke! Det var jeg og ungene som reiste sammen med mamma/mormor. Her er noen bilder fra bilturen opppver.

Photobucket

Stopp ved nordlandsporten. «Klumpefly» ..:p

Photobucket

Nordlandsporten – og Em tror at vi er nesten framme, vi er jo i Nord-Norge..:p

Photobucket

Photobucket

Mo i Mo i Rana! :p

Photobucket

Hvile i gresset utenfor Bimbo. Der var det forresten dårlig service, og vi ble litt hissige. For det var en av servitørene som kom med maten til mamma. Hun ropte opp nummeret, og før mamma rakk å svare hadde servitøren snudd seg for å prate med et par venninner som var innom. Mamma forsøkte å få kontakt for å si fra at det var hennes mat, men servitøren var for opptatt med å prate med venninnene sine. Så ropte hun tallet igjen, for så å snu seg IGJEN. Etter en stund sa hun hadet til vennene, ropte tallet på nytt, og gikk rundt og ropte tallet. Mamma svarte surt «HALLO???!! Nå har jeg ropt fler ganger her!» … Servitøren satte fra seg fatet, mumla noe surt og gikk! Ingen beklagelse eller noe! Makan!!

Men Mo syntes iallefall det var godt å få rulle litt i gresset før vi kjørte videre.

Photobucket

Nå har vi kommet til Saltfjellet og Polarsirkelen. Første gang på lenge at vi er der tidligere enn midt på natta, så da måtte vi ta en skikkelig stopp der.

Photobucket

Mats-Oliver og Mormor på Saltfjellet

Photobucket

Det er så pussig med Polarsirkelen, for det er så mange små oppbyggninger med stein der. Stoooore områder med små og store stein. Når jeg var lita en gang, så var også vi å la ned slike steiner. Ganske fascinerende egentlig.

Photobucket

Polarsirkelen.

Photobucket

Polarsirkelen.

Photobucket

Minnetavle fra andre verdenskrig, til ære for Jugoslaviske krigsfanger.

Photobucket

Fergeleie på Skarberget. Tidlig om morgenen.

Photobucket

Arnøy & Laukøy – snaaart framme!!!

Photobucket

Sitte å vente på ferja er ikke alltid gøy. Vi kom fram dit en god stund før neste ferje gikk, så vi måtte vente en stund. Vi var slitne og lei, men hadde det kos på ferjeleiet likevel da.

Photobucket

Sitter i bilen og venter på ferja.

Photobucket

Em i telefonen. Det er egentlig en litt vittig historie. For stadigvekk på tur oppover begynte Em å prate i baksetet, da hadde hun ringt til noen da. Line fikk gjennomgå litt. De reiste jo nordover noen dager før oss, og Em snakka en del med Line for å fortelle hvor vi var kommet og hva vi skulle gjøre når vi kom fram til Øya. Men hun ringte også tante Marianne, pappa, farfar, tante Julie, onkel Ole Marius ++ ..

Photobucket

Så var vi endelig på ferja fra Storsteinnes og til Nikkeby/Laukøy!!

Det var kjempegodt å komme fram, etter over et helt døgn i bilen. Vi kjørte i ett. Hadde bare tissepauser, dieselpauser og matpauser. Pluss noen pauser for å være turister.. :p

Konkurranse hos Web-Linn

 

Alina har kjørt i gang en konkurranse, hvor alt man trenger å gjøre er å legge ut dette bildet på bloggen sin – da er man med i trekningen om fine smykker hun har laget! Go do it! (Eller ikke, for da er sjansen for at JEG vinner større – men titt uansett innom bloggen hennes, for den er verdt å titte innom!! Flott design, fine bilder. Kreativ dame, med en nydelig sønn på 6 mnd! )

Barnedåpen: I kirka

Mats-Oliver ble døpt i Statland Kirke, 12. juni 2011. Faddere var tante Marianne, Onkel Ole Marius & Tante Ingrid, Onkel Nils & Tante Beate.

Photobucket

Her går vi inn. Fremst kirkeverten. Så storebror Øystein som fikk æren av å bære inn muggen med vann. Det var stas for han. Bak der er meg med ungene mine. Bak der pappen, og bakerst to av fadderene. Ole Marius og Marianne – mine søsken. De andre fadderene var – i kjent stil, visstnok – litt seint ute. ;)

Photobucket

Meg og ungene *hjerte*

Photobucket

Mats-Oliver, mamma og pappa.

Photobucket

Fadder Ole Marius, Fadder Ingrid, Gudmor Marianne, Presten, storesøster Emma-Isabelle, mamma & dåpsbarnet, Pappa, storebror Øystein, Fadder Beate, Fadder Nils og fetter Håvard (sistnevne ville også være med på bildet, og det var da greit)

Photobucket

Stolt storesøster.

Gudstjenesten startet med at kirkevert, storesøsken, foreldre + dåpsbarn, faddere og presten gikk inn sammen. Her fikk storebror bære muggen med vann. Og jeg bar Mats-Oliver. Var mest naturlig det, ettersom det er meg han kjenner best og er trygg på.

Underveis i gudstjenesten var det veldig tilrettelagt for barn og prat om dåpen. Det er en dyktig prest, han prater mye til barna.

MEN, følte vi hadde fått litt dårlig informasjon i forkant av dåpen, så plutselig var det tid for å opp. Og selv om vi hadde blitt enige om at pappen skulle bære til dåpen, så ble det jeg. For jeg holdt han under gudstjenesten, og da vi plutselig skulle opp passa det ikke å gi han videre liksom.. Høres kanskje snålt ut men. Det ble iallefall så jeg bar han til dåpen, tante Marianne tok av lua, og storesøster Emma-Isabelle tørket av hodet. Gjett om hun var stolt da!

Etter selve dåpshandingen, så måtte jeg holde han opp slik at menigheten fikk se han. Dette har jeg ikke vært borti før, det var litt spesielt. Han var så fin der han ble løfta opp, og titta utover kirka og lurte sikkert på hva som skjedde.

Når gudstjenesten var ferdig tok vi bilder sammen med faddere og presten.

Mats-Oliver var rolig og snill hele tiden i kirka. Sov litt på skuldra mi underveis. Var våken og blid ved selve dåpen, og titta opp på presten med nysgjerrige øyne.

 

(Bildene er litt fra Ingrid, Lena, Eva Anita og eget kamera) 

Barnedåpen: Kakene

Photobucket

Skumkake – denne laget jeg selv. Toppen ble mislykket, så måtte improvisere – og resultatet ble da ikke så ille.

 

Photobucket

Kransekake – bestilt. Montert av Line.

 

Photobucket

Drømmekake – baket av tante Beate.

 

Photobucket

Kaker

 

Photobucket

Oreokake – baket av tante Marianne. NYDELIG god!!

 

Photobucket

Små cupcakes – laget selv. Trodde ikke de skulle bli sånn små, men de var utrolig gode altså! Og de fikk bein å gå på!

 

Photobucket

Kakebordet – Verdens beste/Kvæfjordkake (bakt av mormor), kransekake, drømmekake, dåpskake, sjokoladekake (bakt av tante Hellen), skumkake, «klisja»/suksessterte (bakt av meg), oreokake og cupcakes.

Sarah i bakgrunnen venter spent på å få smake.

 

Photobucket

Dåpskaka – laget av Kathrine Engesdal, på bestilling. Gulrotkake med MMF. Utrolig god! Ble veldig fornøyd med den! Tusen takk igjen, Kathrine!!! :) )

 

Photobucket

Kakene frista de små

Photobucket

..OG de store!

Mats-Oliver: 8 måneder

3 dager siden 8månedersdagen! Hurra!

Photobucket
Størrelse ved 8 mnd-kontrollen:
- 8870  gram og 71,5 cm

Første gang han reiste seg:
6. september

Første krabbing:
6. september

Første smak av makrell:
8. september – falt IKKE i smak. Hylgrein nesten, og nekta å ta en eneste bit mer. Så spiste han 2 brøskriver med prim etterpå, når han ble tilbudt det ;)

Photobucket

Mat:

Litt dårlig matlyst til tider, pga tenner.

MME til frokost, 07-08 tiden.
Brødskrive til lunch – 11 tiden.
Mellommåltid- frukt/grøt – 14 tiden.
Middag – 17 tiden.
Kveldsmat – grøt/brødskrive – 19 tiden.

Pålegg går nå i leverpostei, litego prim med jern, litago brunost med jern, kaviar eller ost.

Til middag spiser han omtrent det samme som oss andre stortsett. Ellers er glassene fra Hipp en favoritt, om vi skal ha ferdigmat.

Photobucket

Søvn:
Pga tenner har det vært litt urolig nattesøvn en tid nå. Sovner relativt lett om kvelden, til vanlig tid, men våkner gjerne i 01-02 tiden og kan være våken en time eller to. Sovner gjerne ikke før han har fått ny bleie og MME. Dårlig vane!

Våker i 7 tiden om morgenen, og vil gjerne opp da. Er da våken i et par timer før det er formiddagslur, som gjerne varer i 3 timer. Noen ganger om morgenen sover vi til 09 etter mat, og da er formiddagsluren to timer etter det omtrent, og varer i 3 timer.

Ettermiddagsluren har de siste dagene blitt forstyrra, eller at han ikke har villet roe seg. Så han har vært supertrøtt ved 18-tiden.

Men alt i alt har han en fin søvn, og vi skal ikke klage :)

Photobucket

Gaver og besøk:
~ Hemmelig venn gave fra Gry Elin og Georg Elias.
~ 2 fine store giraffer
~ Overnattingshelg hos Line & Sarah
~ Nye barseltreff. Først hos Camilla & Sigurd, så på bibiloteket på Namdalseid.
~ Pappa-besøk hver mandag.

Photobucket

Ellers:
Har mo blitt så veldig stor og flink. Åler seg i stor fart bortover gulvet. Begynte å krabbe like før 8 mnd, og har begynt å reise seg opp over alt!! Han sitter selv, og er stødig og sterk. Går såvidt langs møblene.

Han vokser akkurat som han skal, og ligger ganske akkurat på gjennomsnittet. Helsesøster mente han var veldig sterk og flink motorisk. Han er tidligere ut enn Em når det kommer til krabbing og oppreising, så han går nok sikkert ved samme alder – 10 mnd.

Han har blitt enormt glad i Fantorangen. Vi ser det noen gangen kl. 17:30. Og når Fantorangen kommer på så ler han, og koser seg! Det er så gøy å se! For han blir så oppriktig glad over å se Fantorangen.

Han har også begynt å gape så veldig, uten at jeg helt vet hvorfor. Se bilde over her, slik er han veldig veldig ofte. Litt komisk, men utrolig søtt!

Han sjarmerer alle, og de fleste sier at han er veldig lik onkel Ole Marius. Mens noen (morfar) sier han er lik pappa, og noen sier han er lik mamma. Så han er vel en god blanding, men det er mye onkel i han ja.

Photobucket

Mats-Oliver: 7 måneder

Nå er det snart en måned siden Mats-Oliver passerte 7 mnd – så kanskje på tide med et innlegg!

Photobucket

Størrelse ved 6 mnd-kontrollen:
– som vi hadde når han var nesten 7 mnd:

8475  gram og 70 cm

Første ferietur:
Laukøya, biltur – slutten av juli/begynnelsen av august.

Første ferjetur:
28. juli – Bognes – Skarberget, på tur nordover.

Første åling:
29. juli – satte tærne i gulvet og sparka seg framover

Første fingermat/spise selv:
31.juli – spiste brødskive selv.

Første møte med sau:
1. august – på Laukøya, måtte jage sau med mamma!

Første melk: 
2. august – fikk smake pittelitt melk som drikke.

Sitter selv:
Juli/August 2011

Krabbestilling:
Midten av august.

Photobucket

Mat:

Her spiser han nå brødskive med enten leverpostei, prim, brunost eller kaviar. Han spiser samme middag som oss stortsett. Fortsatt grøt til kvelds og MME til frokost.

Endelig lært seg å suge ut av de Ella’s Kitchen posene. Så vi bruker en del slike frukt-smooties da – spesielt når vi er på tur.

Søvn:
Knallfin nattesøvn! Kunne ikke vært mer heldig.

2-3 dupper om dagen. Formiddagsduppen kan være alt fra 1,5-3 timer.

Gaver og besøk:
~ Treft mange av bloggvenninnene til mamma.
~ Treft Linn & Mathias og Silje & Emma Sofie i Tromsø
~ Treft Marie & Leah, Vibeke & Mattis og Line & Eleanor i Trondheim
~ Treft mamma sine tremeninger Gillianne og Alexandra, i tillegg til gammelgammel onkel Aksel og gammelgammel tante Laila.
Ellers:
Nå har jeg jo glemt å skrive dette innlegget når det skulle vært skrevet, så helt glemt alt som har hendt…

MEN, vi har iallefall vært på ferietur. Kjørte nordover i slutten av juli, og det gikk kjempebra med Mo i bilen så lenge. Han var snill og flink! Kosa oss der oppe i nord!

Helga før 7 mndsdagen var han borte fra mamma for første gang, iallefall mer enn noen timer. Mormor tok med seg begge ungene til Bangsund på fredagen, ved 14 tiden. Og kom ikke hjem hit før på søndag ettermiddag.  Det var lenge det! I løpet av den helga ble Mo så flink til å åle seg, men hadde ikke GPS på – så han åla seg rett i en vegg og vedovnen vår.

Photobucket

Safari Sjokofyll!

Photobucket

Safari Sjokofyll med sjokolade og myk hasselnøttkjerne!

På torsdag mottok jeg denne pakke i posten. Gratisprøve fra Likenshare. Følte oss VELDIG heldige som fikk være en av de heldige som fikk gratisprøve. Vi er veldig glad i kjeks, så det var spennende å prøve ut denne. Alle – untatt minstemann – fikk en prøvesmak, og alle har avgitt dom!

Ikke alle var like snakkesalige da, så det ble noen korte kommentarer fra hver.

Photobucket

Em var den første til å smake. Hun er som unger flest veldig glad i søtsaker. Hun syntes (selvfølgelig) at sjokoladen var best, men at hele kjeksa var god! Og når ungene liker den, da blir den nok kjøpt her i huset ja.

Selv syntes jeg at den var veldig god. Den myke hasselnøttkjernen var skikkelig digg!

Photobucket

Den falt veldig i smak hos meg og Em iallefall, så vi kommer til å kjøpe denne senere.

Dommen fra de andre i familien:

Pappa/morfar – «kan godt spise mange slike!»
Mamma/mormor – «Den var god!! Veldig sprø.»
Lillebror/onkel – «Ikke helt min smak..»

Mo på ultralyd

Fra Mo var ganske liten, så har vi merka at han har en kul på venstre side på magen, ved ribbeina. På 5 månederskontrollen / 6 månederskontroll til legen to jeg det opp. Helsesøster ba meg nevne det til legen, så det gjorde jeg. Hun kunne ikke gi noe svar på hva det var, men sendte henvisning til ultralyd. Bare for å være sikker på at det ikke var noe som lå under og pressa.

12. juli var vi på Sykehuset Namsos på ultralyd. Og klumpen min var SÅÅÅ flink!! Han lå helt rolig, og lot de kjenne og styre på.

Photobucket

De fant ingenting. Det er ikke noe galt eller unormalt med hverken beinene eller innvollene under ribbeina. De mente at dette er normalt, selv om det ikke er så vanlig. Det kan komme av at magesekken ligger like under på venstre siden der, at det blir litt forhøyet like etter han har spist – men nå har jeg merka at det er likens selv om han ikke har spist på hele natta da. De mente også at de er så myke de beina enda. Og at det kommer til å gå seg til.

Jeg synes fortsatt det er ekkelt, og kan liksom ikke forstå at det er helt OK at det er slik. Men får stole på dem. Vi har jo fått undersøkt det ordentlig nå, så da er det vel greit.

Forsøkt å ta bilde av hvordan det ser ut, men det var ikke så lett å få på kamera

Photobucket

Etter at vi var ferdig på ultralyden, gikk vi opp på fødeavdelinga en tur – for å levere dette

Photobucket

Traff bare på to av sykepleierene, noe som var litt trist. Hadde håpa å treffe noen av jordmødrene som vi likte så godt. Men vi fikk levert kortet iallefall, og de ble kjempeglade for det :)

Vi var jo oppå der en stund, var jo ut og inn fra føden i to uker før jeg ble satt i gang. Og føden i Namsos er ikke så stor, så ble liksom litt kjent med de som jobba der da:)

~~

Fordi Mo var så flink på sykehuset, så måtte vi ned i byen å kjøpe premie etterpå. Det var storesøster sitt forslag, for hun har alltid fått premie når hun har vært flink på legebesøk og tannlegebesøk og slik. Så da kjempe vi en kjempesøt kosekanin. Jeg har hele tiden villet ha en ordentlig kosebamse til han, da han ikke har hatt det før nå.

Photobucket

Photobucket

Seee den fine kaninen min! ;)

Konfirmasjonsfotografering

19. juli fikk jeg forespørsel via facebook – «Kan du ta konfirmasjonsbilder av Lene?» – joda, det kunne jeg vel. Og samme dagen kjørte jeg utover til Ledang for å ta bilder. Jeg har aldri tatt slike foto-oppdrag før, så var ganske spent.

Det viktigste for meg var at kunden ble fornøyd, og det ble de. Jeg har fått tillatelse til å dele noen av bildene på bloggen:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Hva synes dere? Selv synes jeg det ble greit. Ganske kritisk til meg selv… Fordi jeg ønsker så veldig å lykkes liksom. Men det viktigste er som sagt at kunden er fornøyd.

Tur til Namsskogan Familiepark – 17. juli

Vi hadde bestemt turen i god tid, første uka i ferien til mamma og Line. Men pga været, ble det så vi reiste lørdagen. På tur oppover ble vi stående i kø, en traktor hadde mistet hjulet på vogna si. Så vi måtte kjøre halvveis i grøfta for å komme oss forbi.

Her står de fine ungene mine forventningsfulle og venter på at vi skal inn.

Photobucket

Det ble lite titting på dyr. Kris Even, Line, Sarah og Filip hadde kommet før oss, og begynte bare å gå. Så vi hasta i vei for å ta igjen dem. Men noen dyr fikk vi da hilsa på og:

Photobucket

Så ble det en pause ved bjørnene, hvor ungene mine poserte på en bjørnestatue.

Photobucket

Etterpå gikk vi ned mot vannet/bob-banen. Der spiste vi litt mat, og Line & Em og Kris Even & Sarah tok bob-banen. Sarah kom hylende ned,men mest fordi hun ville kjøre med mammaen sin, mens Em storkosa seg

Photobucket

Mo var så rolig og god hele dagen. Satt tålmodig i vogna si og bare fulgte med.

Photobucket

Photobucket

Vi var på gullgraving også. Og det var spennende. Men tror de som kosa seg mest der, var de voksne. Så mange andre voksne som var der, mens ungene sto utålmodig å titta på. Og jeg og Line var hakket mer ivrig enn Em og Sarah også. Men de fikk gullklumpene, og leverte de og fikk diplom!

Photobucket

Det siste vi gjorde i parken var å være innom Barnas sæter, hvor ungene fikk stryke på geitene. Til og med Mo og Filip fikk det. Og det var stas. Tok ikke så mange bilder, det er liksom så mye å følge med på og gjøre, så da glemmer man det litt bort.

Det var iallefall en kjempefin tur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket