Månedlig arkiv: juni 2011

Private innlegg, men ikke lukket blogg!

Hei alle sammen! :) )

jeg har fått en del tilbakemeldinger etter at jeg la ut to innlegg med passord.

Noen lurer på hva som skal til for å få passord, mens andre lurer på om dette betyr at bloggen skal lukkes.

Innleggene har passord, da jeg ikke er helt klar for å dele dem med hele verden enda. Det er veldig private og personlige innlegg. Det betyr ikke at bloggen skal bli lukket, bare enkelte innlegg.

Det er lov å spørre om passord, men håper dere viser forståelse om jeg velger å ikke gi passord til noen. Jeg må vurdere hvem jeg ønsker at skal lese. Hvor mange jeg skal dele med. Til nå er det et fåtall som har passord, og det er noen av mine nærmeste venner – de som betyr mest for meg i livet mitt nå.

Det kommer til å komme noen slike innlegg innimellom framover. De er mest for meg selv.. Å skrive ned og sortere ting, dokumentere.

Legger ved en liten videosnutt (don’t mind me… :p)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0XuRgziBa38&w=600&h=480]

Beskyttet: H: Jeg tok et valg!

Det finnes ikke utdrag siden innlegget er beskyttet.

Beskyttet: P: Livet er skjørt!

Det finnes ikke utdrag siden innlegget er beskyttet.

Vi har fått gaver!!! (**,)

For litt siden fikk jeg en forespørsel fra ei jeg kjenner, om jeg kunne hjelpe henne med å redigere noen bilder som de skulle bruke til takkekort etter barnedåpen. Jeg sa selvfølgelig ja, men at jeg ikke kunne love at det ble bra – da det er så avhengig av hvordan bildene er osv. Hun insisterte på å betale for seg, så jeg sa at i stedet for penger inn på konto, så blir en liten overraskelse i posten satt mer pris på.

Det ble ikke én liten overraskelse nei, men heller tre store! Det var en pakke til oss hver inni der, og det var superfine gaver, som passa oss PERFEKT.

Photobucket

Jeg hadde kanskje venta meg en pitteliten ting til Mats-Oliver jeg da. Ikke forventa noe mer enn det. Så det var koselig å se at det var gave til MEG også. Og at til og med Em fikk gave, det satte vi veldig pris på! Hun syntes iallefall det var kjempestort! :) ) Jeg synes det var rørende at Ane Camilla tenkte på Em og!!

Jeg og Em åpna gavene våre ganske kjapt, men fordi Mo lå å sov da vi hadde fått hjem pakken, måtte vi vente på hans – han måtte jo få åpne SELV!!

Photobucket

Storesøster måtte hjelpe til litt da! Det er jo ikke SÅ lett å åpne en gave når man er bare 5 måneder! :)

Gavene var som sagt perfekte til oss. Jeg tror Ane Camilla må ha blitt LITT kjent med meg i løpet av det året vi har vært i samme terminklubb!!

Photobucket

Bøker til ho mor! Og jeg som ELSKER å lese da!! Og har jo tenkt lenge på å starte med bøkene om Harry Hole, så supert at jeg fikk en til i samlingen! Kjolen var SÅÅÅÅ Emma-Isabelle!! Akkurat slike sommerkjoler hun elsker!!! Og Mats-Oliver fikk ei superfin GIRAFF-rangle!! Dere skjønner vel at pakken bare var perfekt for oss??

Tusen tusen takk, Ane Camilla og Pernille Marie!!

Barnedåpen: Middagen

PLAN 1 – SODD med tilbehør. Enkelt og greit. Billig.

Men så syntes jeg det liksom ble litt simpelt jeg da. Jeg selv er ikke så glad i sodd heller.

PLAN 2 – Koldtbord med kylling som varmrett. Og jeg satte Even på saken. Forhøre seg med Sjøbua og Fossekailn om priser og hva de kan tilby. Det ble litt rot med dette, og en del fram og tilbake. Og når  5000 kr til budsjettet som jeg var forberedt på, plutselig ikke var tilgjengelig lenger – ble jeg ganske fortvila, og avlyste hele koldtbordet!

Så da satt jeg her da, og ante ikke hva jeg skulle gjøre med maten. Om jeg kanskje bare skulle gå tilbake til Sodd igjen da.

Helt til min kjære svigerinne Line ringte! Hun hadde en plan! Så da var vi over på

PLAN 3 – Kylling i cola! Line ringte meg og sa at hun kunne da lage kylling i cola for 25 personer hun, det var ikke noe stress! Så vi satte i gang med planleggingen og innkjøpingen! Og jeg var superletta og glad! Tror jeg må ha verdens beste svigerinne!

Menyen:
- Stekte kyllingfiléer
- Kylling i cola-saus (til vanlig er kyllingen i denne sausen ved servering, men ettersom det er en litt spesiell rett, valgte vi å ha den utenfor)
- Bretagne kyllingsaus (for de som ikke ville ha cola-sausen)
- Pastaskruer
- Ris
- Salat (Salat, tomat, agurk, mais, paprika, sukkererter))
- Loff
- Kylling & kalkun pølser til barna

Photobucket

Line hadde forberedt noe av maten dagen før, og så snart dåpshandlingen var over i kirken, stakk hun til Musikkhallen for å fortsette med resten av maten. Lillekjøkkesjefen! ;)

Maten ble kjempegod!! Jeg gikk å fortalte at Line ikke hadde laget sausen så sterk som hun pleier, men mange syntes den var sterk nok ja. Selv var den akkurat passe synes jeg. Sterkere enn hva jeg lager den, men det er fordi jeg ikke er helt stødig på den enda.

Virket som alle var fornøyd med maten, og det var godt å se!

Mats-Oliver gikk også kylling – «Grønnsaker med kylling» fra nestlé!

~~~~~~

Oppskrift på kylling i cola:

~ 4 kyllingfilé

- Brun dem og legg dem så til side. Del dem så opp i mindre biter, 1 kyllingfile kan deles i ca 6-8 deler. Kan også bruke hele filéen.

~ 1 stor løk
~ 33 cl cola
~ 2 dl ketchup
~ 1 dl BBQ-saus
~ Hvitløk
~ Oregano
~ Revet ingefær
~ Chilli

- Skjær løken i båter og brun i olje. Ha i resten av ingrediensene og kok opp, smak til med krydderet til du får den så sterk som ønskelig. Tilsett kyllingen, og kok først i 25 minutter under lokk, så i 20 minutter uten lokk.

- Serveres enten med brød og pasta eller ris. Jeg foretrekker pasta.

Barnedåpen: Lokalet

Lørdagskvelden var jeg, Marianne, Richard og Emma-Isabelle oppe i Musikkhallen for å pynte. Ettersom vi ble så få, så leide vi bare liss-salen, det var mer enn nok plass for oss det.

Em var kjempeflink til å hjelpe til. Satte utover både glass, bestikk, tallerkener, servietter, bordkort og det strøet som pynta på bordet.

Tenkte å vise litt bilder av lokalet. Det er ikke så gode bilder akkurat, men dere får litt innblikk i hvordan det var pynta iallefall

Photobucket

Photobucket

Bord satt som hestesko.

Photobucket

Stearinlys. Og sommerfugl-strø og hjerte-strø!
Emma-Isabelle som la utover disse, så noen ble liggende litt i en haug.

Photobucket

Blomsteroppsats. Hadde to slike, men den ene var litt mindre, og uten de hvite rosene.

Photobucket

Bordkortene.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Gavebordet, men det ble litt annerledes på dåpsdagen faktisk.
Bildene fra photoshootene vi har hver måned. Nyfødt – 4 måneder.
Legg merke til den fine bilde-holderen da!

Photobucket

Gavebordet på dåpsdagen.

Photobucket

Blomster med cala liljer – min favoritt.

Photobucket

Dårlig bilde, men måtte jo vise litt mer detaljer.
Et glass med de flotte sugerørene jeg hadde kjøpt.
Og enda et bilde av Mo til pynt, står i en bilde-holder med cala liljer.
Samt noen brune og blå stearinlys, formet som pakker.

Photobucket

Ei lita bok jeg hadde laget, som gjestene fikk bla i.
I den var det bilder av de fleste av gjestene, når de holdt Mats-Oliver for første gang!
De syntes det var kjempegøy å se!!!

Gave fra hemmelig venn!

Jeg er med i ei barnegruppe på et forum, og der arrangerer vi «hemmelig venn» av og til. Det går ut på at man melder seg på, får tildelt en man skal sende gave til, så skal man være hemmelig avsender. Vedkommende som mottar pakken skal forsøke å tippe hvem som er dens hemmelige venn. Så man sender en pakke til én, også mottar man fra en annen! Kjempegøy!

Denne gangen fikk vi dette i gave:

Photobucket

I tillegg til en lipgloss som Em kapret så snart den var pakket ut.

Giraffen er NYDELIG, og Mo elsker den. Må legge ut en liten videosnutt av den også – den spiller nemlig så fin musikk:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=UvJcnfbszvc&w=600&h=480]

Morsmelkerstatning: NAN vs. HIPP

Helt siden Mats-Oliver var 2,5 måned har vi måttet ty til morsmelkerstatning (MME). Jeg startet da med NAN1 – det var NAN jeg brukte til Emma-Isabelle også – hun tok jo aldri puppen.

Men siden jeg har blitt litt glad i produktene til HIPP – middagsglass og fruktpuréer, så ville jeg prøve HIPP morsmelkerstatning. HIPP er jo økologisk også.

Men merket raskt at HIPP MME ikke var noe særlig. Den løste seg ikke opp i vannet, og ofte lå det igjen klumper i flaska når flaska var tom! Så her var det nok med den ene pakken, jeg gikk raskt tilbake til NAN.

Når det kommer til smak og lukt, så merket jeg ikke noe særlig forskjell på de to. Ei heller når det kom til å gulpe etterpå. Så den eneste forskjellen var dette med klumpene. Det har jeg aldri opplevd med NAN.

Photobucket

NAN morsmelkerstatning:
4 av 5 hjerter – ikke full pott

+ Et godt alternativ for de som ikke kan amme.

- DYR! Synes det er dårlig at MME er så dyrt. Noen har faktisk ikke noe valg, og MÅ gi MME. Da er det synd at det er så dyrt, med tanke på at de som ammer faktisk kan gi babyen sin gratis mat.

HiPP morsmelkerstatning:
2 av 5 hjerter

+ Økologisk

- Klumper seg, og vil ikke løse seg opp ordentlig i vannet
- DYR.

Mats-Oliver: 5 måneder

Da er det 4 dager siden Mats-Oliver passerte 5 måneder. Skal si tiden går fort.

Photobucket

Størrelse ved 5 mnd-kontrollen:
7865 gram og 67 cm. HO: 43,2 cm

Første 17. mai:
Feiret sammen med storesøster og mamma. Var oppe i musikkhallen på leker, og senere gikk vi i tog. Spiste kaker og greier med onkel Ole Marius og Tante Ingrid. Mormor satt ned et øyeblikk, hun var med i komiteen. Våken og blid mye av tiden :)

Første EKTE latter:
19. mai – Han har ledd før og, men da har det bare vært «haha». Men denne dagen lo han skikkelig godt og ekte.

Første Oasen-tur:
9. juni – Sammen med barselgruppa.

Første Statland-mila:
13. juni – trilla halvmila!

Første knott-stikk:
13. juni – under Statland-mila. De små luringene kom seg innom myggnettingen på vogna!!!

Photobucket

Mat:

20.06 – Har begynt med litt 6 måneders mat. Da den 4 måneders maten begynte å bli kjedelig for han. Får MME til frokost sånn i 08-tiden. Ofte sover vi da et par timer til før vi står opp. Til lunch har han brukt å få enten MME eller litt fruktpure, men oftes MME. I dag forsøkte vi med grøt, da han gulper en del av MME – og jeg begynner å se meg lei på det. Fruktpure et par timer etter lunch, som mellommåltid, om han virker sulten. Så er det middag på ettermiddagen, forsøker å gi han middagsglass (5-6 mnd/6 mnd) – men i det siste har han vært småspist, og måtte få flaske etter noen skjeer middag. Så er det grøt til kvelds mellom 20 og 21.

Har store planer om å begynne å lage egen barnemat, og kjøpt inn bok for dette. Men måtte få overstått dåpen først. Det har vi jo nå gjort, så da er det vel bare å sette i gang å sette seg inn i det.

Photobucket

Søvn:
Kjempefin nattesøvn. Sover fra 21 – 08 omtrent. 10-12 timer nattesøvn.
På dagtid sover han noen smådupper på 40-50 minutter. Litt irriterende at de er så korte de lurene hans. Så har forsøkt å legge han i senga på soverommet sånn midt på dagen, og da har han sovet 2-3 timer. Har 2-3 dupper i løpet av dagen. En på formiddagen, før vi faktisk står opp – etter morgenmåltidet. Så en i 13-14 tiden, og en igjen i 16-17 tiden sånn omtrent.

Photobucket

Gaver og besøk:

~ Masse dåpsgaver. Kommer i eget innlegg.
~ Noen klær fra Tante Marianne og Onkel Richard
~ Hemmelig venn – gave fra Anita og Lily Hedvig Kommer i eget innlegg det også. Må jo vise fram den fine gaven!!
~ Body med bilde av fotoapparat av Jenny

Photobucket

Ellers:
Nå har jeg glemt å notere litt etterhvert, husker ikke alt vi har gjort denne måneden. Men vi har iallefall hatt noen travle helger. Blandt annet første helga i juni, hvor vi var på overnattingsbesøk til Line, Kris Even, Sarah og Filip. Da var vi på shopping i Namsos på fredag, og vi møtte Jenny – ei god venninne av meg. På lørdag dro vi til Steinkjer, og der møtte vi Charlotte og Thale Oline – det var kjempekoselig. Tror Mo ble betatt av skjønne Thale Oline.

Helga etter startet med Oasentur sammen med barselgruppa på torsdag. Da var vi i byen hele dagen, trilla litt rundt, og handla inn litt til dåpen. Avslutta dagen med grilling hos Line og Kris Even. Fredagen kom tante Marianne og onkel Richard, og lørdagen gikk med på forberedelser til barnedåp. Og søndagen var så klart barnedåp. Det ble en kjempefin dag, og jeg har tenkt å lage eget innlegg. Hadde også etterselskap på mandagen, men før det selskapet deltok vi på «Statland-mila» – vi trilla da halvmila, sammen med Marianne, Richard, Line, Sarah og Filip. Mens Em sykla i for veien, og Kris Even sykla hele mila. Ole Marius og Ingrid løp/gikk hele mila.

Foruten alt dette så har vi vært på noen barselstreff. Trilla noen turer. Men aller mest kosa oss hjemme. Mats-Oliver begynner å bli sterk i kroppen sin, og ruller veldig lett fra rygg til mage. Tar jeg han i hendene når han ligger på ryggen, så drar han seg opp til å sitte, og ikke nok med det – han skal opp å stå! Giper lett leker, er mye våken og virker mer bevisst på hva som skjer rundt seg. Ler en ekte latter nå, og det har vært etterlengta.

Virker som han har vært plaget med tenner, men de har enda ikke kommet opp.

Bæsjer på do!! Merker når han må bæsje, og setter han ofte på do da. Og da smiler han stort, før han begynner å presse. Noen ganger kommer det bæsj i bleien først, og resten i do etterpå. Andre ganger kommer det bare i bleien, andre ganger bare i do. I dag kom det på lekematta på stua, og jeg skriver det her selv om det hører til neste måned. Han fikk ligge naken på matta, etter at jeg hadde dusja han etter gulp/oppkast, rulla over til magen, og plutselig bæsjer han!! Ble latteranfall i stua, før jeg måtte i dusjen med han igjen!!

Photobucket

TjueElleve; Månedsoppsummering av Mai

VELDIG SEIN OPPDATERING – FLAU!! 

Photobucket

Photobucket

~ Bursdagsfeiring
~ Familietrivsel
~ Fantastisk vær, og fine trilleturer

Photobucket

~ Bekymring og sykdom

Photobucket

~

Photobucket

~ Pressa gjennom piercingen i leppa igjen – den på høyre side
~ Tok den så ut igjen etter kun noen dager.

Photobucket

~ Sønnavind / Sporløst forsvunnet (Bok nr. 45 i serien)
~ Annas skjebne / Engelen (Bok nr. 3 i serien)
~ Kobberhjerte / Størst av alt (Bok nr. 15 i serien)
~ Varg Veum / Sorte får

Photobucket

~ 1. mai feiret vi bursdagen min. Tante Brit og Ann Eli kom, i tillegg til Kris Even, Line, Sarah og Filip. Pappa, mamma, Em, Mo og meg var også med. Det var veldig koselig.

Jeg og Mo var på barseltreff på Namdalseid, hjemme hos Kine og Timon. Det var i alt 9 mammaer med babyer der, og det var veldig trivelig :) Når jeg hadde Em var jeg ikke med på noen barseltreff, men er veldig glad jeg valgte å bli med denne gangen!

Jeg var også hos tannlegen, og det var ikke så ille som fryktet. Men det var vel fordi hun nesten bare titta på tennene denne gangen, ettersom det hadde blitt noe feil i timeplanen deres, og tima mi var kommet bort.

KE, OM og Line reiste nordover 12. mai, og Marianne kom hit for å passe Sarah og Filip, og de var her fra onsdag-fredag. Det var veldig trivelig, og vi trilla til kiosken og kjøpte oss is på torsdagen.

Så var jeg ute en tur på Fossekailn sammen med Caroline og Onkel Henry. Koselig å treffe Caroline igjen, etter at hun har vært 7 mnd på Gran Canaria. Caroline kom også på besøk her. Samme dagen fikk vi også besøk av mormor sin venninne Sissel.

17. Mai var det bare jeg og ungene. Mamma var med i komiteen. Så vi gikk i tog og var i Musikkhallen og kosa oss med mat og drikke. Var litt dårlig vær, så ble lite med bilder og barneleker. Dessverre. Satser på bedre vær neste år, når Mo er stor nok til å få med seg mer av 17. mai.

Em tilbragte to helger på rad hos tante Julie og familien. Og det var stas for henne. Den første helga, så var vi oppe i Skage og henta henne – etter som hun ønska å vise fram huset til tante Julie. Den andre helga der oppe fikk hun også treffe farfar, og det var også stas! Ikke så ofte hun får treffe farfaren sin, men likevel snakker hun mye om han :)

Fotballsesongen har startet, og vi deltar på alle hjemmekampene til Statland FotballKlubb! De gjør det godt og!! Slo Namdalseid i et lokaloppgjør, og det var en deilig seier. Spesielt med tanke på at Eide spilte skittent, og var aggressive og rå!

Photobucket

Mo og Em – finpynta. Sarah og Kris Even på besøk. Filip og Oldemor Edel. Mo og Ann Eli.
Filip og Mats-Oliver. Årets første grilling. Trilletur. Mo i sommerværet.
Mo og morfar. Em er flink storesøster og gir mat. Mo og Caroline. Mo og Sissel.
17.mai – vente på toget. Møte med Elisabeth og Linnéa. Spise grøt. Fotballkamp.  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket