Månedlig arkiv: mai 2011

(Nesten) helt fersk!

Photobucket

Satt å så gjennom gamle bilder i går, og kom over dette fiiine gråtebilde av lille klumpen min, her var han 5 dager gammel – og vi hadde vårt første photoshoot her hjemme – nyfødtbildene.

Han hadde fortsatt navnebåndet fra sykehuset på seg – ettersom jeg avventa avklipping til vi hadde fått tatt noen bilder.

Photobucket

Må legge til at alt var ikke bare vondt under photoshooten, og dette ble det første «månedsbildet» vårt – nemlig det «nyfødtbildet» – som vi skal bruke i sammenligningen «fra måned til måned!

Photobucket

Nesesuger; Otri-Baby vs. NUK

Allerede som veldig liten, ble Mats-Oliver veldig tett i nesen – så jeg gikk til innkjøp av en nesesuger. Jeg var ikke klar over hvilke muligheter jeg hadde, så jeg tok den første jeg fant. NUK. Men allerede etter et par forsøk, fant jeg ut at dette fungerte jo ikke. Men jeg fortsatte å prøve – for kanskje jeg ikke gjorde det riktig. Et par ganger fikk jeg ut litt av snørret, men veldig ofte var det bare ubehag for både Mats-Oliver og meg. Så det endte med at jeg brukte nesedråper, og (den gang) morsmelk – for så å la det gå sin gang. Jeg fikk rett og slett ikke laget nok vakuum til å suge ut snørret med denne. Det glapp i åpningen mellom tut-delen og den ballong-delen. Synes også tuten var stor for den lille nesen.

Så fikk jeg senere høre om andre som hadde prøvd en støvsuger for nesen, som de så fint kalte det – nemlig Otri-Baby sin. Så etter å ha titta litt på den på apoteket, fant jeg ut at jeg skulle investere i en slik jeg også. Men det tok en stund før Mo ble forkjøla, så den har liksom ligget i kurven på badet lenge nå. Men nå er han blitt ganske tett, og jeg har fått prøvd den ut noen ganger nå. Det var litt ekkelt i starten, for i stedet for å klemme på den slik jeg gjorde med NUK’en, så måtte jeg på denne SUGE – og det høres jo kanskje litt ekkelt ut å skal suge ut snørret på den måten. Men det fungerte altså!! Klarte å suge ut masse, som samlet seg i den lille engangs-tuten. Mo syntes det var litt ekkelt, men ble så blid når han testa ut å puste med nesen etterpå :D

Photobucket

NUK nesesuger:
1 av 5 hjerter – BOMKJØP!

- Får ikke laget nok vakuum, og dermed blir ikke snørret sugd ut.
- Stor tut, for den lille nesen

Otri-Baby nesesuger:
5 av 5 hjerter – GENIAL!

+ Liten engangstut, som passer fint til den lille nesen. Den har et filter, som gjør at snørret ikke kommer lenger inn i nesesugeren. Tuten er bare å kaste etter bruk. Og det er lett å ta av, og sette på ny tut.
+ Lett å suge ut snørret ved å suge i munnstykket.

Helt glemt det jo…

… å fortelle at vi har hatt besøk 15. mai av

Photobucket

…min kusine Caroline, som nå nylig har kommet hjem etter 7 mnd på Gran Canaria. Vi har savnet henne, og det var så koselig å ha besøk av henne.

Photobucket

…mamma sin venninne Sissel, som var på Statland den helgen. Hun hadde til og med med gave til Mats-Oliver – en kjempesøt larve-draleke.

Photobucket

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

… å fortelle om storesøster som er så flink å hjelpe til med å gi lillebror mat.

Photobucket

Hun liker å hjelpe til. Av og til. Noen ganger spør hun om å få mate, og da får hun som regel prøve litt – men det er ikke alltid hun har tålmod til å sitte i ro hele måltidet, så da må mamma ta over. Mens andre ganger skal hun til og med være storjente og ta seg av rapingen og.

Vil dere stemme på oss?

Photobucket

Deltar i en konkurranse med dette bildet av MO – og håper noen vil stemme på oss. Kan stemme fram til midnatt.

Her kan dere stemme: www.babyfestivalen.no/kid.php?id=1897

Nye og gamle innkjøp

Jeg er veldig veldig glad i å handle inn nye ting, spesielt til Mats-Oliver eller Emma-Isabelle. Og netthandling er kjempegøy.

I dag fikk jeg ei bok i posten, «Lattlaget barnemat» som jeg bestilte på cdon.com etter et tips. Så nå skal jeg lese meg opp på den, for så å lage barnemat til Mo på egenhånd. Det blir spennende.

Så må jeg vise fram andre ting jeg har kjøpt da.

For litt over en mnd siden fikk vi denne trekassen med treklosser i posten. De er kjempefinne og gammeldagse. Gleder meg til Mo blir gammel nok til å leke med dem. Til nå står de bare til pynt.

Har også kjøpt en NYDELIG draleke fra Brio, nemlig en giraff! Det er ingen hemmelighet at jeg og Mats-Oliver liker giraffer, så vi har en god del ting med giraffer på – dermed passa også denne draleken veldig. Den står også bare til pynt nå, ettersom han er for liten til å leke med den. (Vel, bortsett fra de gangene storesøster leker med «Mira» – som hun kaller den).

Og i går gjorde jeg mitt aller første ebay-kjøp. (Ja, jeg har vært pingle tidligere, og ikke turt å handle der med tanke på moms og toll og slik!) Men fikk gode instrukser fra ei, og da turte jeg å shoppe. Så de søte skoene med giraff kommer i posten til Mo om ikke så lenge – satser vi på.

Photobucket

Skal forsøke å bli flinkere til å vise fram hva jeg har handlet til ungene og meg selv. Synes jo det er så gøy å se slike innlegg på andre sine blogger.

Gratulerer Kari & Morten med bryllupsdagen!

I dag, 21. mai 2011, er dagen hvor søte Kari får sin Morten. Jeg har fulgt bloggen til Kari lenge lenge, og det har vært så koselig å lese om bryllupsforberedelsene. Jeg har møtt Kari en gang i virkeligheten også, og hun er ei herlig jente – både på nett og IRL. Så derfor måtte jeg lage en liten overraskelse til Kari ♥

Kjære Kari,
Masse lykke til med bryllupet, håper dagen blir alt du hadde håpet på og mer til.
En dag fylt med glede og kjærlighet, som gir dere mange fine minner for livet.
Nyt dagen – og hverandre – til det fulle!

Gratulerer så masse med bryllupsdagen, Kari & Morten.

Photobucket

Ble helt sippete her nå :’)

Når livet snur . . .

Det er ingen hemmelighet. Jeg er ganske åpen om det. Jeg prater gjerne om det. (Problemer er vel mer at ingen andre vil prate om det).  Jeg har lært meg at åpenhet er viktig. Åpenhet hjelper. Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag, om jeg ikke hadde lært meg å være åpen.

Jeg har vært (er?) psykisk syk. Jeg har opplevd overgrep, som satte meg ut i mange år. Depresjoner og angst. Jeg har vært gjennom helvette. Jeg har stått på kanten av stupet. Jeg har ligget nede for telling. Men her er jeg, kjempet meg tilbake til LIVET.

For bare et par år siden kunne jeg aldri se for meg at jeg skulle være der jeg er i dag. En lykkelig tobarnsmamma – enda jeg er alene.  Jeg trodde aldri jeg skulle komme meg ut av all dritten. De depressive tankene, redselen. Jeg trodde jeg var fanget for alltid. Lenket fast til tårer og blod. Sorg og smerte.

Jeg visste at jeg måtte kjempe. Og det har vært en årslang kamp. Jeg har sloss i mot, brukt alle de våpnene jeg kunne. Behandler #1. Behandler #2. Behandler #3. Innleggelse. Legevakt. Egne tanker og følelser. Skriving. Jeg lærte meg selv å kjenne. Lærte meg å kjenne igjen faresignalene. Jeg lærte meg metoder. Lærte meg å kjenne igjen reaksjonsmåtene mine. Lærte meg å dempe følelsene mine, uten at det ble følelsesløst. Lærte meg å endre tankemønster, handlingsmønster – uten at det endret hvem jeg er.

Jeg bestemte meg for å kjempe i slutten av 2005. Januar 2006 var min første bønn om hjelp.  Og siden oktober 2006 gikk jeg i ukentlig behandling. Årsaken til at jeg ville kjempe, var datteren min. Jeg kjempet for at hun skulle vokse opp med en frisk og glad mamma. Og for henne har jeg sloss med hele meg, og jeg har seiret.

Det har kommet sakte men sikkert, jeg var ikke en gang klar over endringene. Det føltes som jeg bare plutselig satt her, fortsatt med bekymringer – men uten å bli satt ut av bekymringene. Bekymringene var ikke lenger verdens undergang. Det var ikke lenger noe som fikk meg til å tvile på min eksistens. Ikke noe som gjorde at min egen eksistens kvalte meg.

Svangerskapet jeg trodde kom til å bli vanskelig. Bekymringer i forkant. Jeg så bare bekymringene. Nå sitter jeg her som alenemamma til to unger – og jeg har aldri hatt det bedre.

Jeg lever.
Jeg kjempet meg tilbake til livet.
Jeg sto på kanten av stupet, og jeg valgte å snu. 

Mats-Oliver: 4 måneder!

I dag er Mats-Oliver 4 måneder.

Photobucket

Størrelse ved 4 mnd-kontrollen:
7145 gram og 64 cm. HO: 42 cm

Første vaksine: 
19. april – 3månederskontroll og to vaksiner

Første påske: 
Feiret hjemme.

Første tur i fjæra
23. april – sammen med Onkel Ole Marius og Tante Ingrid, mormor, storesøster og mamma. Også titta Onkel Henry innom en tur.

Første tur på Fossekailn
23. april – mamma, mormor og storesøster spiste is. Hilste på Sebastián.

Første smak av fast føde:
27. april – Grøt – det meste kom ut igjen. Fjerde kvelden, kom nesten ingenting ut.
30. april – fruktpuré – likte det IKKE. Men tredje dagen smatta han det i seg.
06. mai –  grønnsakmos – falt veldig i smak.

Første rulling fra rygg til mage
15.05.11  - holdt på en uke med å neeesten komme seg rundt. Endelig ble det.

Photobucket

Mat:
27.04 – faste spisetider. 05:30-06:30, 09:00, 12:00, 15:00, 18:00, 21:00 omtrent.
15.05 – Sover gjerne til 07-09 om morgenen, før første måltid. Så går det 3-4 timer mellom måltidene på dagen.

Søvn:
27.04 – Sover hele natta fra 20:00-21:00 – 05:30-06:30, spiser og sover til 09:00 omtrent. Noen ganger spiser vi da, og sover et par timer til.

Har noen ganger en lengre dupp om dagen 2-3 timer.

15.05 – Sover fra 20-21 om kvelden til 07-09 om morgenen. Om det er 07, så spiser vi og sover videre. Er det 09 står vi opp etter mating. På dagtid er duppene på gjennomsnittlig en time. Og har gjerne 3-4 dupper i løpet av dagen.

Photobucket

Gaver og besøk:

~ Påske besøk av onkel Kris Even, Tante Line, Sarah og Filip.
~ Danmarksgave fra Filip, Sarah, Line og Kris Even – En hjelm-lue fra pippi og to lokk til middagsglass
~ Snekkerbukse, body og tøff lue fra Ann Eli
~ Bursdagsbesøk for mamma 1. mai
~ Snekkerbukse, body, jakke og siklesmekke fra pappa Even
~ Besøk av Caroline, for første gang. Samtidig var Onkel Henry og Onkel Olav her.
~ Dra-tusenbein i tre fra Sissel Guttormsen, når hun var her på besøk :)

Ellers:
Vi har vært mye ute å trilla, det er så deilig når våren har kommet! Mo har hatt sin første påske, med påsketur i fjæra. Det var utrolig koselig. Han var rolig og grei å ha med på tur :)
Jeg fikk laget ferdig og sendt ut invitasjoner til dåpen, så da var den biten av dåpen ferdig.
Vi har vært på helsestasjonen på kontroll – det var 3 månederskontrollen 19. april, hvor han fikk vaksine også. Det gikk da bra det. Vi var også på 4 månederskontroll 10.mai. Han vokser bra, og utvikler seg kjempebra motorisk også. Merker det nesten fra dag til dag, hvor mye sterkere han blir i kroppen sin og hvor mye han utvikler seg. Mer opptatt av leker, griper etter dem, studerer dem. Mer målbevisst flytting av hender mot leker. Begynner å bli riktig så flink.
Vi var på barseltreff 3. mai, på Namdalseid. Det var veldig koselig. Litt småskummelt i starten, jeg er jo egentlig veldig beskjeden. Men det gikk over all forventning, og når vi trilla en tur på slutten – så gikk da praten lett også, etterhvert.

Mats-Oliver har begynt å sikle noe enormt mye, og hendene er veldig mye i munnen. Og jeg ser at det ikke blir så alt for lenge til det kommer tenner – for det begynner å bli gode kuler for fortennene nede nå. Dermed har han også vært litt urolig. Dårlig matlyst, og litt mer grinete enn til vanlig – det skal ikke mye til da :p

Vi har hatt sommervarme i fler dager, og Mo har fått prøve solkrem for første gang. Han har også fått ligget ute i bare body. Det var jo 25 grader i skyggen forrige uke.

Vi har også begynt med fast føde. Grøt, fruktmos og grønnsaksmos. Det var utrolig spennende, og veldig gøy. Han ser ut til å like det, og ikke fått problemer med magen. :)

Også har jeg begynt å se et helt utrolig søtt smilehull :’D

Photobucket

Mats-Oliver og morfar

Photobucket

Mats-Oliver og verdens beste morfar. Morfar som har lært Mo å rekke tunge, morfar som synger ro, ro til fiskeskjær, morfar som går og går med Mo om lille klumpen er urolig.

Her om dagen satt de to å kosa seg, og pappa sier til meg «Ååh, kan du ikke ta noen bilder av oss??» – så da måtte jeg jo gjøre det. Mats-Oliver ville selvfølgelig ikke smile – «man smiler ikke på kommando!» :p

Men det ble da noen flotte bilder likevel :)

Mamma & Mo på trilletur

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Trilletur med Mats-Oliver. Tok en tur på Båtsvikveien her om dagen, i strålende solskinn. Hadde med kamera, og tok mange bilder hele veien. Og her er noen av dem.

Den bakken opp der er kjempebratt, og var ganske sliten på toppen. Og kjente det gått i leggene dagene etter turen… :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket