Månedlig arkiv: april 2011

And the winner is …

Etter å ha skrevet ned 16 navn, hvor noen hadde 2 lapper og andre hadde 5 lapper, putta jeg lappene sammenbretta i et påskeegg av plast. Rista godt på det, åpna og trakk en lapp – og på den sto det :

*tommevirvel*

Photobucket

Rebekka Mæla, som blogger på Mer enn bare ord. Hun er mamma til Thea Emilie som blir 2 år i sommer, og jeg tenker nok at Thea Emilie vil få stor glede av disse singsang-kortene!

Gratulerer så masse :) Send meg en mail på kriztella@live.no med adressen din, så kommer det snart singsang-kort i posten til dere :)

Ps: Har jeg ikke hørt fra deg innen en ukes tid, så må jeg trekke ny vinner.

Happy Birthday!

Photobucket

Bakt min egen fødselsdagskake jeg. Jeg fyller jo 28 år i dag. Min søster med samboer og en kompis av han, kommer på besøk i kveld. Jeg har fått over 160 hilsninger på facebook. Jeg er overveldet. Jeg har fått kort fra Em og Mo, mamma og pappa. Jeg har til og med fått en veldig overraskende hilsning, som gjorde meg veldig glad.

Siste sjanse: Give away – trekning 27. april

Minner om give away’en min, som dere finner HER. Trekning i morgen, 27.april!!

Photobucket

Påskeaften i fjæra!

I dag har vi vært i fjæra, og det var skikkelig herlig. Vi dro vel hjemme fra litt over 14:00, og vi dro utover mot Utvorda – stanset ved Hylla/Vikan/Langstranda. Der elda vi bål, og grilla pølser, pinnebrød og marshmellows. Drakk kakao og brus. Det har i dag vært 17-19 grader i skyggen, så vi hadde det ganske så fint. Nesten vindstille og sol. Så vi måtte ganske snart kle av oss litt av alt vi hadde pakka på oss, til og med klumpen fikk av med ullklærne.

Photobucket
Liten trøtting.

Photobucket
Grille og spise pinnebrød.

Photobucket
Små helter trenger også mat.

Photobucket
Ole Marius og Ingrid.

Photobucket
Klumpen og mamma.

Photobucket
Må smile litt når man får mammakos

Ole Marius og Ingrid måtte dra litt før, fordi de skulle på båttur med familien til Ingrid. Mens vi andre ble sittende ganske lenge. Og etterpå kjørte vi en tur ut til Utvorda, samt en runde på Statland – før vi avslutta med å dra innom Fossekailn for en is og kaffe. Der fikk Mats-Oliver hilse på Sebastian – iallefall tror jeg det var Sebastian og ikke Santiago, for jeg tror jeg ser forskjell på dem nå :P Og Sebastian holdt Mats-Oliver mens jeg betalte, og Mo sa ikke et ord. Og når jeg skulle ha han tilbake holdt han seg fast i Sebastian – så jeg tror han likte han ;)

3 måneders kontroll.

Photobucket Klar for avreise til helsesøster. Ser fortsatt veldig liten ut i bilstolen..

På tirsdag tok vi turen til helsestasjonen på Namdalseid, på 3måneders kontroll. Storesøster Em var med, ettersom det er påskeferie. Mens vi satt på venterommet, tegna Em en kjempefin giraff (OFC) som helsesøster skulle få.

Når vi kom inn, skulle man nesten tro at vi var der med Em og ikke med Mo – for Em er veldig fortrolig med helsesøster, og skulle mer enn gjerne snakke om seg selv ;) Først veide vi og målte klumpen, og han har blitt 6575 gram og 61,5 cm (omtrent, han var ikke så veldig villig til å strekke på beina!) – så han har blitt en stor liten klump nå! Em var litt mindre på sin 3mnd-kontroll, med sine 59 cm og 6135 gram – men så er jo jentene litt mindre enn guttene som oftes også da.

Når de er 3 måneder, så er det tid for første vaksine. Da vaksineres de mot drifteri, stivkrampe, kikhoste, poliomyelitt og Hib-infeksjon (DTP-IPV-Hib) og pneumokokksykdom. Det er to stikk, ett i hvert lår. Denne vaksinen gjentas når de er 5 mnd og 12 mnd.

Vaksinen var det som ble gjort nest etter veiing og måling. Grua oss litt til den, men har jo vært gjennom det før med Em – så vet jo hvor fort gjort det er. Men alle barn er jo forskjellige, og reagerer ulikt. Mo satte i et vræl ved første strikk, og gråt en del. Og det ble IKKE bedre ved andre stikk. Men så snart helsesøster var ferdig fikk han smokken og kos og trøst av mamma, og da gikk det fort over. Og kort tid etter kunne han igjen smile til helsesøster, når hun ville ha han på gulvet en tur for å sjekke motorikken hans. Også her var Em ganske ivrig på å være med på det som skjedde, så hun forstyrra Mo litt – han ville mye heller se på storesøster, enn på helsesøster og den leken hun holdt fram til han – og det er jo klart!

Mo var veldig flink da. Løfta hodet godt og lenge når han lå på magen, så øvingen vår har vel hjulpet!

Jeg fikk også fylle ut andre og siste del av skjemaene om fødselsdepresjon, og no surprise – jeg fikk ingen poeng der, og det kunne ikke vært bedre. Ingen fødselsdepresjon, eller annen depresjon what so ever her i gården nei. Ikke hatt det så bra på aldri så lenge.

Neste kontroll er ved 4 måneder, og vi fikk time 10. mai.

Resten av den dagen, sov Mats-Oliver en del mer enn vanlig, og han var litt mer småspist enn normalt. I tillegg fikk han litt feber (38,3) på kvelden. Men etter en god natts søvn, så var han pigg igjen dagen etter. Helt vanlige reaksjoner med andre ord. Litt øm i lårene sine, men det har gått veldig bra.

Photobucket
Giraffen som Em tegna til helsesøster. Må si jeg ble litt misunnelig, og ville gjerne ha en slik fin giraff jeg også!! Eneste jeg har, er den giraffen hun malte på lerret når hun var 4 år gammel, og den giraffen er jo gjemt bak en stein ;P

Slik lager jeg franske makroner.

Mange har spurt meg om hvordan jeg lager mine franske makroner, så her kommer et innlegg om dette. Jeg er kanskje ikke den rette til å dele oppskrift på disse herlighetene, da jeg har bakt de 5 ganger, og de to første gangene var totalt mislykka. Neste gangen var de flotte, og smakte litt som brownies. Neste gang var de OK, men ble feil oppbevart i kjøleskapet og tapte seg veldig fort. Og siste gangen nå ble de mislykka igjen!

Photobucket

Oppskriften jeg bruker er:

Romtemperert eggehvite fra 3 egg
En klype salt
1/2 ts sitronsaft
25 gram sukker
125 gram malte mandler
225 gram melis
15 gram kakaopulver, evnt litt konditorfarge/pulver

Hentet herfra.

Eggehvitene skal være romtemperert, og det er veldig viktig. Jeg tar ut eggene dagen før jeg skal bake. En gylden regel når det kommer til baking, er å alltid bruke romtempererte ingredienser – med mindre noe annet er opplyst.

Jeg skolder mandlene. Dette er ikke nødvendig, men om man ikke skolder dem, så får man prikker i makronene fra skallet på mandlene. Jeg koker opp vann i vannkokeren og heller over, og lar de ligge en stund der – da er det lett å presse mandlene ut fra skallet sitt. Mandlene må være tørre når du maler dem, så etter at jeg har skolda dem tørker jeg dem lett med tørkepapir, før jeg legger de på en langpanne og varmer de litt i stekeovnen. (120 grader i 15-20 minutter). Etter malingen så må de tørkes enda mer før de kan brukes, om de er våte så kan makronene lettere sprekke når man steker dem. Så jeg hiver mandelmelet på en langpanne og tørker det i stekeovnen på 50-60 grader i 45 minutter.

Så blander jeg mandelmelet sammen med melis og kakaopulver (evnt. konditorfarge-pulver).

Eggehvitene piskes stivt sammen med sitronsaft og salt. Når det skummer heller man i sukkeret litt om litt, mens man fortsetter å piske. Når det er helt stivt sikter man i mandelmelet og melisen. (evnt rør inn konditorfarge om du ikke har pulverfarge). VEND melet inn i eggehvitene. Her er det viktig å vende forsiktig, og ikke røre – da blir røren for rennende.

Hell røren over i en sprøytepose, og bruk en medium stor sirkel-tip. Sprøyt ut små rundinger på størrelse med en 5-kroning. Ha litt avstand mellom makronene, da de flyter utover litt. La de stå å tørke litt i 45 minutter, før stekning.

Stek makronene på 150-160 grader i 12-13 minutter.

Photobucket

Når makronene er avkjølt deler du de opp, to og to, og fyller med smørkrem eller icing. Selv har jeg brukt smørkrem, og brukte denne oppskriften:

100 gram romtemperert margarin
300 gram siktet melis
1 1/2 ts vaniljesukker
3 ss melk eller annen væske
evnt litt konditorfarge

Jeg følger i hovedsak tipsene på «Heartshaped.org» – og når jeg først prøvde de tipsene, så fikk jeg mine første vellykka makroner. Nå sist når de ble mislykka, forsøkte jeg å bruke mandlene uten å skolde dem – vet ikke om det var det som ødla for meg. Det ene brettet sprakk, mens makronene på det andre var umulig å få løs av bakepapiret uten at halve makronen satt fast.

Photobucket

En ting jeg plages veldig med, er å få de runde og like store på bakepapiret. Jeg sliter veldig med dette, så om noen har noen lure tips her – så tar jeg i mot dem. Jeg er ingen makron-ekspert, og har erfart at de er veldig vanskelig å få til. Jeg må nok øve noen ganger til, om jeg skal få vellykka makroner til barnedåpen.

Hei der kjekken!

Jeg bruker å la Mats-Oliver ligge på magen på stellebordet, noen ganger mot speilet, andre ganger andre veien så han kan se meg. I dag var det speilet sin tur, og når han så seg selv inni der – strålte han! Så han ble liggende veldig lenge å løfte hodet, for å se på seg selv. Han begynner å bli ganske sterk nå.

Photobucket

Han var jo så sterk tidligere også, men så hadde han en periode hvor han ikke ville ligge på magen. Og jeg var ikke flink nok til å legge han på magen. De få gangene vi prøvde, så ble han liggende å hyle ned i underlaget – og jeg måtte bare snu han. Helsesøster sier han er sterk, så vi må bare la han ligge mye på magen når han er våken. Og hun sier at i denne alderen så skjer mye av utviklingen i fra mageleie.

Mats-Oliver: 3 måneder!

Nå har Mats-Oliver passert 3 måneder for 5 dager siden, og det er virkelig på tide med månedsoppsummering. Vi har tatt nye månedsbilder, som ble kjempefine!

Størrelse ved 3mnd-kontrollen: 6575 gram og 61,5 cm

Photobucket

Første «sykdom»: 
Tørr hud, som ligner veldig på atopisk eksem. Så vi smører med a-creme, og det synes å hjelpe.

Første gripe etter leke: 
2. april – Grep etter «Alfa» på lekestativet, og holdt tak i foten på den.

Første Rockekonsert og dramaforestilling:
07. April – kulturuke på Statland Skole, hvor Em var med. Forestilling og konsert torsdag 7. april, og vi var å titta på. Mo likte godt konserten, han er glad i musikk!

Første smak av MME:
Først startet vi med tillegg på kveldene, nå får han mer eller mindre kun MME.

Første barseltreff:
Vi har fått vår egen barselgruppe. Selv om første barseltreff egentlig var når vi fikk være med Line og Filip på deres barseltreff, så synes jeg på en måte det ikke teller. Så vi hadde vårt første barseltreff 15. april på helsestasjonen på Namdalseid, 8 damer med babyer møtte opp, 8 av 9 som har født i kommunen i 2011. Det var koselig.

Photobucket

Mat:
For 2-3 uker siden begynte jeg å merke at jeg har mindre melk til Mo. Startet med at han var veldig urolig ved puppen på ettermiddags-/kveldstid, og ble rett og slett sinna. Så jeg startet med MME-tillegg på kveldene, og etter å ha først tømt begge brystene, slukte han det jeg hadde laget av MME. Forsøkte å legge han til puppen ofte, og alltid før jeg gav MME. Men det ble bare mindre og mindre, så nå når han er 3 mnd får han mer eller mindre kun MME – litt pupp som kos bare innimellom, melken er nesten helt borte.

Var litt kranglete i starten med den flaska. For han hadde mer lyst på pupp – og kjente lukten av den, selv om det ikke var noe melk å hente der. Det var jo den han var vant med, så jeg måtte lure det til litt i starten. Han var sinna… Men så bla han vant til det, og det gikk ikke mange dagene før han tok flaska kjempe greit.

Søvn:
Er vel ganske bortskjemt her. Den siste tiden har leggetid vært mellom 20:00-21:00, han har sovnet med en gang, og sover til 05:30-06:30 – da spiser han også sover vi litt mer. Så det er ganske herlig.

På dagtid har vi ingen faste rutiner på søvnen, men han er blitt mer og mer våken på dagtid da, men har ingen spesielt lang lur på dagen.

Gaver og besøk:

~ Sophie la Girafe i gave fra Neo Millian.
~ Biler t-skjorte i sydengave fra tante Marianne og Richard.

Vært å truffet Jenny i Namsos, og det var kjempekoselig. Ellers har vi kun hatt besøk av tanter og onkler på min side, altså mine søsken med familier. Hatt familiehelger, og det har vært så KOS.

Ellers:
Hatt nok en fin måned, og det er så gøy å se lille Mo vokse til. Han er blitt mer våken og følger med nå, og det er kjempegøy. Det er mer gøy å prate med han, når man får respons – og han stråler opp i et stort smil bare han ser meg. Spesielt om morgenen, når jeg er dautrøtt – så stråler han opp der han ligger i senga og venter på meg. Glemmer fort at jeg er trøtt da ja.
Ellers har han vært plaget med tørr hud denne måneden, og jeg tror det kan være atopisk eksem, det ligner veldig. Så vi smører med a-creme når han har utbrudd, og det hjelper veldig bra.
Vi har også vært å besøkt oldemor igjen, og feira bursdagen hennes. Det var veldig koselig, vi trilla bortover dit – det er jo så flott å ut å trille nå som det holder på å bli vår.

Vi har vært å sett på storesøster som renna på ski, da var klumpen godt kledd og opp å fulgte med før han ble så trøtt at han måtte legges i vogna igjen.

Og vi har vært å sett på storesøster på drama forestilling «Det var en gang et egg…» – da sov klumpen seg gjennom forestillingen, men rockekonserten til de større ungene på skolen likte han godt. Da kosa han seg veldig, selv om det var litt høy musikk.

I tillegg har vi kommet lenger i dåpsforberedelsene, dåpen er 12. juni – så enda en stund igjen.

Photobucket

Vi nyter våren!

Det er endelig vår i bygda, og vi er ikke de eneste som kommer krypende ut av hiet vårt – hele bygda våkner til liv virker det som. Folk er ute langs veiene, folk steller i hagene sine. Det er så herlig å se :) Våren er jammen ei fin tid.

Vi har trilla en del turer vi nå, det er jo så koselig. Em sykler, og jeg og klumpen triller.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Herlig herlig!

Nye gullkorn fra Emma-Isabelle

I går fikk Mats-Oliver en smokk i posten – gratis prøve fra MAM baby. Den var kjempefin og passet perfekt for oss, noe annet en den rosa avent-smokken vi fikk i en av gratispakkene for gravide :P

Emma-Isabelle ville gjerne at lillebror skulle få den med en gang, så jeg fortalte at vi måtte sterilisere den først – og det var da greit det. Men etter en stund, kanskje 10 minutter eller noe, sier hun plutselig:

Mamma, e kastrere det samme som sterilisere? 

Så jeg svarte som sant var, at på en måte så er det det, men samtidig ikke. Det var ikke i mine tanker at hun spurte om dette fordi jeg for litt siden hadde snakket om sterilisering av smokken.

Så hun spurte om vi steriliserer hokattene, og jeg bekreftet at det kan man gjøre ja. Og hun vet fra før at hannkattene blir kastrerte. Så ble hun sittende å tenke litt, før hun spør:

Mamma, ska du kastrer smokken te lillebror? 


Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket