Månedlig arkiv: februar 2011

Oralmedic – it saved me!

Fy søren et så ekkelt munnsår som jeg hadde for litt siden har jeg aldri sett makan til. Det var grusomt. Startet først med andre munnsår, slike hvitsår – som jeg nå har lært at heter munnskold (after). Så fikk jeg et på tunga, som bare ble verre og verre. Det var vondt å spise, vondt å svelge, vondt å snakke! Og slik var det vel i over en uke, og det ville liksom aldri bli bra.

Photobucket

En kveld lå jeg å leste «Foreldre og barn» i senga, og der var det reklame fra apotek1. Der sto det om noe som heter oralmedic, som skulle fungere på munnskold. Så jeg spurte om mamma kunne handle med det dagen etter, for da skulle hun innom apoteket uansett.

Jeg prøvde det så snart som mulig, og fy søren hvor det svei!! Men kort tid etter gikk sviingen over, og også smerten!! Det var så deilig å kunne snakke uten at det gjorde vondt, svelge igjen og spise uten smerter! Og siden har jeg ikke hatt vondt. Såret har enda ikke grodd helt, men det er iallefall ikke vondt lenger.

Så for alle som plages med «hvitsår», også kalt munnskold (after) – så anbefaler jeg å prøve oralmedic. Man får kjøpt det reseptfritt på apoteket for litt over 70 kr, tror jeg det var. *thumbsup*

I tillegg har jeg byttet tannkrem til Zendium, som er en tannkrem som ikke inneholder natriumlaurylsulfat – det er er et såpestoff man finner i de fleste tannkremer, og er ikke bra for munnskold.

Photobucket

Sinnamannen!

Photobucket

Det er ikke alltid like morsomt å drive med photoshoot! ;)

Photobucket

Min lille engel

Photobucket

Englevingene er laget av ei som heter Lise.
Underlaget er baderomsmatte fra Princess.

Hei, jeg heter …

Mats-Oliver, og jeg har navnedag i dag!!

Photobucket

Og det feira vi med en liten photoshoot!

Så må vi fortelle litt om 6ukerskontrollen i går. Mats-Oliver er nemlig blitt 5060 gram og omtrent 54 cm (helsesøster sa det er vanskelig å måle de nøyaktig når de er så små og så urolig som Mo var, så han kunne godt være 55-56 også), og hodemålet var nå på 38,5. Så han har vokst mye siden fødselen.  Ellers var alt bra, både på legekontrollen og hos helsesøster. Og helsesøster mener han er veldig sterk i kroppen sin, det visste jeg jo ;) Neste kontroll er når han er 3 mnd, så det er en stund til.

Photobucket

Litt av hvert, egentlig – med bilder.

Photobucket

1.) Mormor har strikka ferdig settet til Mats-Oliver, snille snille mamman min! Og det ble kjempefint, og vi har fått masse skryt av det rundt om i bygda også. *klappert*

2.) Vi har også hatt besøk av Mona Mi, og det var veldig koselig. Mo fikk en liten gave, som vi likte kjempegodt. Og Em gav til og med tillatelse til å la Mona holde lillebror.

3.) Em er innmari dyktig på å bytte bleie. Hver gang jeg tar med meg Mo for å bytte bleie, så kommer hun også, og veldig ofte spør hun om hun kan få gjøre det. Noen ganger vil hun ta han med å gjøre det hele alene også, men da blir bleien litt feil og stellebordet er høyt, så hun trenger hjelp/noen til å følge med når hun løfter han med.

Her er bilde av gaven fra Mona:

Photobucket

Så har vi vært ute å trilla tur. Det var på søndagen. Da var været ok, ikke for kaldt og ikke nedbør eller vind. Så vi tok med oss hver vår baby og vogn, og trilla en tur. Ble ikke lange turen da, for Em ble utålmodig og formen min er ikke helt på topp enda. Kjente det godt i bekken, rygg og føtter resten av dagen. Men det kommer seg vel etterhvert. Bedre å starte rolig, og heller trappe opp etterhvert som formen kommer seg.

Photobucket

Hadde håpet på bedre vær nå i vinterferien, så vi kunne trilla litt. Men i dag var det så kaldt igjen … Begynner virkelig å lengte mot vår jeg nå.

Snakker om vår ja, det er ei lita jente i bygda her som heter Vår – og hun gav meg noen lure tips og råd i dag. Jeg hadde med Em i bassenget, og når vi var ferdige begynte Mats-Oliver å bli utålmodig og sulten, og gråt derfor litt – men jeg hadde lovet Em at vi skulle kjøpe vafler der. Så mens hun spiste vafla si, satt jeg og forsøkte å roe Mo litt. Så kom lille Vår (4 år) bort til meg og sa masse søtt.

Vår: Han gråter fordi han ikke liker at du kler på han.
Jeg: Ja, kanskje det. Men han må ha på seg klærne så det ikke blir kaldt.
Vår: Ja, men han liker det ikke likevel.

Vår: Man kan stryke litt forsiktig på babyen.

Vår: Kanskje du kan stryke han forsiktig over pannen, så slutter han å gråte.

Vår (til sin lillebror på 2,5 år): Jeg tror ikke du må stå så nært han.

Jeg: Kanskje han gråter for at han er sulten, eller kanskje fordi han har bæsja og vil ha ny bleie.
Vår: Men når han blir 1 år, da kan han sitte på potte.

Skikkelig søtnos, med mang fine tips her! Herlige kommentarer iallefall – gullkorn!

Photobucket

Flinke Mats-Oliver!

I dag har Mo rullet fra mage til rygg hele tre ganger, og den ene gangen fikk jeg på film også. Seee så flink han er! 5 uker gammel! Vet at det mest sannsynlig bare er «flaks» når det er så tidlig – at han tipper over pga at hodet er tungt, og når det ramler over, så følger resten av kroppen med… Men synes det er litt stas likevel jeg da, og det ser jo ut som han gjør det litt bevisst også – at det ikke er bare at han tipper over. Sterk er han anyways, slik som han holder hodet :D

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=EGzjqNxumeE&fs=1&hl=nb_NO]

Photobucket

Fotokonkurranse @ MissJones: Kjærlighet!

Med dette bildet under her deltar jeg i en fotokonkurranse på bloggen til Miss Jones, hvor temaet er «kjærlighet». Bildet mitt handler om min kjærlighet til mitt (da) ufødte barn – nå min lille Mo, som er 4 uker gammel. (Bildet er litt stort i forhold til bredden på bloggen min, men det er fordi reglene i konkurransen sier at bildet må være 700px. )

Photobucket

Photobucket

Mats-Oliver: 1 Måned!

I dag, 16. februar, er Mats-Oliver blitt 1 måned gammel. Tiden har gått veldig fort, synes ikke det er lenge siden vi var på sykehuset jeg. Tenkte å komme med en liten oppsummering av hans første måned.

Første ordentlige smil:
2. februar – da var jeg HELT sikker på at det var et skikkelig ordentlig smil. Han er sparsom med smilene, men noen ganger kommer det skikkelig kjempesmil!

Første trilletur:
31. januar – ble en kort tur, for været var dårligere enn jeg hadde regna med. Plutselig blåste det masse, og det begynte å hegle. Så da stakk vi innom skolen til Em, og fikk hilse på klassekameratene hennes.

Første bad:
18. januar – av en sykepleier på sykehuset. Men hjemme var det 21. januar, da bada jeg han og Em tok bilder. Han skrek litt i starten, men roa seg etterhvert.

Andre ting, for første gang:
12. februar – pappa og storebror holdt Mats-Oliver for første gang, selv om de hadde vært å hilsa på han fler ganger alt.
13. februar – hilste på eneste gjenlevende oldeforelder, oldemor Edel.
14. februar – fikk tran for første gang.
16. februar – rulla rundt fra mage til rygg! Ja, dere leste riktig! Men jeg tror nok det var litt flaks bare. Han lå på magen når jeg tok bilder av han i dag, og plutselig tippa han rundt og lå på ryggen.

Photobucket

Mat:
Ingen faste rutiner på dette. Jeg ammer, og håper å fortsette med det lenge. Han tok puppen med en gang, og var veldig flink. Men fikk litt feil tak, og jeg ble sår i starten – det løste vi med å bruke brystskjold en liten periode, da ble det bedre. I tillegg til å smøre på litt purelan!
Ble plaget med litt magevondt fra han var ca 3 uker gammel, og gråt og var en del urolig på kveldene. Da prøvde vi sukkervann, som roa han kanskje 2/5 ganger. Og nå er vi i utprøvingsfasen av Minifom. Men vi har lest at det er helt normalt å være litt ekstra urolig på kveldene, så stresser ikke så veldig med det.
Var en stund redd for at jeg holdt på å miste melken også, men leste om det også – og det er helt vanlig at puppene kjennes mer tomme ut etterhvert, og ikke så sprengfylte. Og selv om man klarer å pumpe ut lite melk, så trenger ikke det bety at man har lite melk. For ofte klarer babyen å suge ut mer melk enn hva ei pumpe gjør. Så vi tar det med ro når det gjelder dette også nå.
Som regel går det 2-3 timer mellom måltidene på dagtid, men de siste dagene har det gått lenger tid mellom. På natterstid hadde vi fin rutine fra natt til 22. januar. Spiste mellom 22-24, så spiste han igjen 02, sov til 05 og spiste igjen, så sov vi til 08, og så til 10. Men de siste fire nettene har det vært annerledes. Tre netter med siste måltid alt fra 00:30-02 og da gikk det fem timer før han våkna og ville ha mat igjen, og så tre timer til neste måltid. Mens siste natta nå var det siste måltidet 01:30, og så våkna han igjen etter 3,5 time for nytt måltid, altså kl 05, og da var vi våken i 1,5 time før vi sovna igjen.
Hadde økedøgn 3. februar – er jeg ganske sikker på.

Photobucket

Gaver og besøk:
Faktisk ikke hatt så mye besøk, hverken på sykehuset eller hjemme. På sykehuset var det mormor, morfar, storesøster, pappa, storebror, tante Brit, onkel Olav, tante Liv, onkel Kris Even, tante Line, Sarah, Filip og Em’s tante Julie som var på besøk. Og gavene vi fikk da var en liten bamse, roser på glass, Lamaze elgbamse med ulike sanse-greier, kattebamse, gaskluter. Når vi kom hjem kom tante Marianne og Richard på besøk, i tillegg til at onkel Kris Even m/familie kom, og onkel Ole Marius og kusine/tante Ingrid og fetter Håvard. Fikk sengesett, luer og body+bukse av tante og Richard. Ellers har pappa og storebror vært en del på besøk. Og noen venner av Em var innom og ville holde Mats-Oliver også.
I tillegg har vi fått noen gaver i posten da, som jeg har vist fram her på bloggen. Den ene har jeg ikke skrevet noe om, det var en stor norgespakke fra ei som heter Linda – med masse klær som sønnen hennes har vokst ut av. :)

I tillegg har vi hatt helsesøster på besøk to ganger. Første gangen var fredagen etter at vi kom hjem fra sykehuset, da var hun kun innom for å veie Mo – ettersom han gikk ned en del på sykehuset, og ikke hadde begynt å legge på seg før vi reiste hjem. Men to dager etter hjemreise hadde han lagt på seg 120 gram. Andre gangen var det tradisjonelle hjemmebesøket, som var fredagen etter – altså da han var nesten 2 uker. Da hadde vi en lang samtale, jeg fikk masse brosjyrer og informasjon og vi fikk tran, vaskeklut, ammeinnlegg og truseinnlegg. Og han ble veid igjen, og hadde lagt på seg 345 gram siden første besøk av helsesøster – noe som var imponerende bra.

Ellers:
Vi har hatt en fin måned, til tross for sykdom og plager. Jeg fikk høy feber og var sengeliggende i tre dager da Mats-Oliver var 1 uke gammel, det var veldig slitsomt – men vi klarte oss fint. Også har jo han hatt magevondt, men vi har klart oss fint gjennom det også.
Vi har for det meste kost oss hjemme, men vært noen småturer ute også. Mats-Oliver er for det meste blid, og veldig snill.

Photobucket

Noe jeg har glemt å skrive om, som dere mener burde være med?

Photobucket

Gode netter

Photobucket

Jinxer vel meg selv her nå, men må skryte av Mats-Oliver. De tre siste nettene har han vært eksemplarisk vil jeg påstå.

Natt 1:
Mat kl 02 – sovna med en gang etterpå
Mat kl 07 – sovna med en gang etterpå
Mat kl 10

Natt 2:
Mat kl 00:30 – sovna med en gang i egen seng!
Mat kl 05:30 – sovna igjen i egen seng.
Mat kl 08:30 – da sto vi opp, men Mo sov videre

Natt 3:
Mat kl 00 – sovna 00:30 – 01 i egen seng.
Mat kl 05 – sovna igjen i egen seng.
Mat kl 08 – fikk sove litt sammen med mamma.

Tidligere har det gått 3 timer mellom hvert måltid om natta, men nå går det 5 timer fra siste kveldsmåltidet og til nattmåltidet, så går det tre timer til morgen måltidet. Så det er jeg fornøyd med på dette tidspunkt.

Litt spent på hvordan et blir nå i natt, for tidligere kvelder har han vært veldig urolig på kvelden – men i kveld har han vært veldig rolig, og sovet for det meste. Spiste nå nettopp, og ferdig kl 00 – så om det blir fem timer før han våkner for mat igjen, gjenstår å se – men satser på det!! *tvitvi*

Photobucket

(Legg merke til smokkesnora, som er i samme stil som vognpynten!)

Photobucket

Tok du for mye Møller’s tran?

I går var Mats-Oliver 4 uker gammel, og helsesøster sa at vi burde begynne med tran fra han var 4 uker – så vi fikk ei flaske av henne, som har stått å venta på oss. Og i dag hadde vi første møte med tran! Det måtte jo selvfølgelig dokumenteres – det som alt annet! ;)

Det var så vittig, for det virka som han var sååå spent på hva han skulle få smake på. Men tror nok han ble litt skuffa egentlig… Men tran er viktig skal man bli stor og sterk!

Photobucket

Sååå spent på dette her!!

Photobucket

…men så var det ikke så veldig godt akkurat!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket