Månedlig arkiv: oktober 2010

27 uker, og 9 av 10 overlever om de blir født nå!

Fra 27 uker og 0 dager til 27 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt:
1000 g
CRL: 23,5 cm
Full lengde: 32 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 25 uker gammelt. Denne uken åpner gjerne fosteret øynene for første gang, men det ser ikke særlig godt. Nyfødte barns syn er heller ikke særlig godt utviklet, og de er nærsynte. Hørselen er mye bedre enn tidligere, så fortsett å prate og synge for fosteret! Lydene vrenges nok noe av fostervannet, og fosteret har gjerne vernix i ørene også.

Nå samles nytt fett under huden hele tiden, slik at huden blir mindre gjennomsiktig og rynkete. Hjertelyden kan høres i stetoskop, og enkelte vil kunne høre det lille hjertet slå ved å legge øret mot magen.

Du begynner kanskje å merke at fosteret har fått tydeligere søvnmønster, og vil kunne kjenne igjen aktive og rolige perioder på omtrent samme tidspunkt fra dag til dag.

~~~~~~

Tenk, nå er Lissinj omtrent 1 kg!!! Vi har kommet til uke 27, og da er det bare 13 uker igjen. For to dager siden passerte jeg 6 fullgåtte måneder :) Og i dag har jeg kommet dit hvor «9 av 10 overlever om de blir født» – og det er ganske trygt å tenke på!! :)

I gårkveld/natt og i mårrest har Lissinj vært kjempeaktiv. Tror han har snudd seg fra å sitte, til å ligge med hodet ned. For det var utrolig til turnering der inne, og nå kjenner jeg sparkene mer øverst i magen igjen.

Ellers har bekkenet plaga meg litt igjen i det siste, og det er jo typisk nå som jeg skal til Trondheim til helga – og traske rundt på IKEA. Blodtrykket er veldig varierende. Fra å være normalt til å være ganske høyt. Jeg tror det er alt for mye stress og bekymringer i livet mitt, som spiller inn. Så fra nå av vil jeg forsøke å ikke la meg påvirke av den negative dritten som andre forårsaker.

Denne uka skal jeg hente hjem barnevogna, og jeg skal til Trondheim å handle babyutstyr :) Det blir utrolig gøy å få ting på plass nå i nærmeste framtid. Jeg kan nesten ikke vente!! Så er jeg stolt av at jeg klarer å handle det meste selv :D Altså, økonomisk.. Godt å ikke være avhengig av at noen må hjelpe til… Selv om det sikkert hadde vært koselig å bli spandert på barnevogn, slik som mange andre jeg kjenner – så er det litt stas å kunne ha kjøpt det selv også :) Noen småting kommer jeg kanskje til å ønske meg i julegave da :) Vi får se hva jeg finner ut at jeg mangler :)

En annen ting er at jeg ikke har peiling på hvordan jeg kommer meg på de neste jordmorkontrollene, ettersom bilen min ikke blir Eu-godkjent, og det blir alt for dyrt å fikse den – den er rett og slett ikke verdt det. Skal høre med jordmor om jeg må gå til henne på eide, eller om jeg kan komme til Namsos å treffe henne en onsdag i stedet – for da har mamma fri fra jobb, og jeg kan låne bilen hennes. Jordmor er jo på eide bare annenhver tirsdag..

Uansett, vi har det bra. Alle tre. Kommende storesøster MÅ kjenne på magen hver kveld, og synge og snakke og kose med lillebror i magen!! Det er så koselig :)

Photobucket

Stolt trønder!!

I går kunne vi se på tv2 at Rosenborg tok gullet i Tippeligaen i år også. Vi slo Tromsø 1-0, og dermed sikret vi oss gullet. Med to kamper igjen, har ikke nr. 2 (som i år er vålerenga) ingen sjanse til å ta igjen oss – ettersom det er 8 poeng forskjell. Rosenborg har til nå i tippeligaen ikke tapt en eneste kamp – og har med det fortjent gullet, så til de grader!

Når kjernen og de andre på Lerkendal i går begynte å synge «ingen banke RBK» – fikk jeg gåsehud og tårer i øynene. Utrolig deilig at gullet er sikret. Jeg er så glad, stolt og rørt!!

(Hentet fra adressa.no)

Mange vil si at feil lag vant. Vel, selvfølgelig sier de det – alle ønsker jo at sitt eget lag vinner. Men INGEN kan komme å si at Rosenborg ikke vant fortjent. For å gå en hel sesong uten tap er STORT – jada, jeg vet det enda er to kamper igjen, og at det kan komme et tap eller to. Men når de andre lagene har 6 eller mer tap, så synes jeg det sier seg selv at RBk er BEST!

I fjor klarte vi hele sesongen med kun 1 tap. I år håper jeg vi klarer null tap. Det er det vel ingen som har gjort før oss, i fjor slo vi den gamle rekorden til Molde – som lød 21 kamper uten tap.

Nei, jeg må si jeg er en innmari stolt trønder i dag ja!!

STOLT fortid, STOR framtid!! 

Photobucket

Vi titter nærmere på ønskelisten: Klær!

Det nærmer seg 7 årsdag med stormskritt, og jeg har alt lagt ut en liten ønskeliste her på bloggen. Den blir oppdatert nå og da, så dere vet det.

Jeg har tenkt å gå nærmere inn på ønskelisten, og da spesielt ønsket om klær! For her er det ikke hva som helst som er bra nok, skjønner dere.

I går hadde vi en skikkelig opprydding i klesskap og kommode, ettersom vi skal få inn ny kommode. Det var utrolig mye som ble lagt i haugen «Gjemmes bort», samtidig som en del ble lagt i «kastes». Den haugen med «beholde» var ganske liten, så klær TRENGER hun!

Av størrelse da, så må vi ha 122-128 (7-8år). Hun er nå omtrent 116 cm høy.

Gensere:
~ INGEN høyhals
~ INGEN hette

Dette er viktig altså. Får hun genser med høy hals eller hette, så blir de uansett ikke brukt. Ellers så kan vel hva som helst passe her. Vanlige gensere, både med mønster og ensfarget – men helst ikke svart eller grå.

Bukser:
~ IKKE trange/stive dongeri
~ Myke dongeri går bra.
~ Helst typ. joggebukse/kosebukse

Dette er også viktig. Dongeribukser som er stive/trange liker hun ikke. Hun synes det blir for stramt, stivt og ubehagelig å ha på. Men de løse og myke dongeriene går bra. Men aller helst joggebukser eller lignende.

Kjoler:
~ Hverdagskjoler
~ Tunikaer

Kjoler faller veldig i smak. Tenker da ikke på finkjoler, men slike hverdagskjoler og tunikaer.

Annet:
~ Tights/Longs
~ Strømpebukser
~ Truser
~ Sokker
~ Superundertøy ( IKKE ull, men micro polyester går bra – DEVOLD ull går bra!!)
~ Uteklær

Finere tights/longs til å ha under kjoler/tunika liker vi godt. Og strømpebukser får man jo aldri nok av, de slites jo utrolig fort. Nå har har jeg kjøpt en del strømpebukser da, så vi holder en stund framover – men likevel kan det være kjekt med noen fler. Truser og sokker er også kjekt.

Em liker ikke ull, og sier det klør. Uansett. Så her ser vi helst at feks superundertøy kommer i micro polyester, og ikke noen ullstrømpebukser – men vanlig bomull.

Edit: Fått klarhet i at DEVOLD ULL går bra! Hun fikk det av Tante Julie i fjor, og det bruker hun en del :)

Luer/votter: I fjor fikk hun noen hansker og luer i bursdagsgave/julegave – og det var nesten for smått. Luene gled ofte opp over ørene og slik. Så de har nesten ikke blitt brukt. Det var da hello kitty-lue eller High school musical-lue. Så om man skal kjøpe dette, så vær sikker på at det er stort nok. Størrelse 7-8 år – hodemål vet jeg ikke, men jeg er sikker på de i butikken kan hjelpe :)  Hun trenger luer og votter iallefall – da både hansker og vanntette eller tykke vintervotter.

Det var vel det. Om det er noen spørsmål, så bare spør :) Så håper vi ingen synes vi er kresne eller noe nå da.. ;P

Photobucket

Min lille tisselur!

For noen netter siden hadde jeg en drøm. Vi kunne se babyen gjennom magen, og vi så han veldig godt. Så vi fant ut vi skulle forsøke å se om det var gutt eller jente. Og da så vi selvfølgelig en tisselur. Men så var det noen som gjorde meg oppmerksom på at om jeg skrudde litt på den, så kanskje den løsna.. Så jeg gjorde det, og da viste det seg at det bare var en luretiss, og ikke tisselur! For tisseluren ramla av, og babyen var ei jente!

Ja, jeg har en del merkelige og syke drømmer for tiden – de fleste holder jeg for meg selv, folk ville sett rart på meg om jeg fortalt alt det merkelige jeg har drømt etter at jeg ble gravid!

Uansett. I dag var jordmor ganske sikker på at det var en tisselur hun så inni der. Synes det er kjempegøy å endelig få vite hva som gjemmer seg i magen min, og håper bare at det ikke er en luretiss – som i drømmen! Er vel ikke kjent for å være sanndrømt, så det går vel bra! Hadde en guttefølelse de siste ukene nå, så ble ikke så veldig overraska når hun sa hun så en liten tisselur inni der.

Fikk også noen fine bilder denne gangen! *smelt* Herlig å se den lille nesetippen og de små leppene… <3

Photobucket

Em var med på ultralyden denne gangen. Det er jo høstferie på skolen, og jeg fikk ingen til å passe henne. Ringte føden å spurte om hva de mente om det i forrige uke, og de mente at etter som hun var så stor – så gikk det sikkert kjempebra. Og om jeg ikke hadde barnevakt, så måtte jeg vel bare ha henne med uansett.

Em var kjempeflink og rolig, og veldig spent. Synes det er viktig å involvere henne i det som skjer også, nå som hun er så stor og skjønner mye av det. Hun har jo alt vært med til jordmor 2 ganger, fått høre hjertelyden til babyen og kjent at han sparker. Tror hun blir ei kjempeflink storesøster!!

Skrev om hennes gode gullkorn i forrige innlegg. Det var bare herlig! :) Var noe annet vittig hun sa også, men jeg husker ikke hva det var akkurat nå. Skriver det ned senere om jeg kommer på det.

Livet er herlig, når man er mamma <3

Photobucket

Noen fler gullkorn fra godjenta!

I dag var Em med på ultralyd, og da jordmor «filmet» hodet til babyen oven i fra, utbrøt Em :  »Det ligne på en hamburger!!» – Da måtte jordmor le litt ja, den hadde hun ikke hørt før!!

Forresten så alt bra ut på ultralyd, skal legge ut bilde senere. For nå er jeg på vei til Even :)

Har noen fler gullkorn på lager i dag, for Em hadde en fin samtale med Onkel Ole Marius her i kveld

Em: Onkel, veit du koffer vi feire jul? Det e fordi Jesus vart født!!

Onkel: Koffer feire vi påske da?

Em: Det e fordi påskeharen kjem med egg!

Onkel: Så det har itj nå sammenheng med jesus det da?

Em: Nei!

Så da vet dere det! Tror forresten jeg må ta meg en prat med kontaktlærer Ragnhild, og høre hva de egentlig har lært om påska på skolen – og si at det kanskje er greit å lære litt om den til neste påske! ;) )
Photobucket

26 uker, og ny ultralyd i dag!

Fra 26 uker og 0 dager til 26 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 900 g
CRL: 22,5 cm
Full lengde: 31 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 24 uker gammelt. Hjernebølger begynner å aktivisere hørsels- og synssystemer, og både munn og lepper viser større sensitivitet. Hjernevindingene utvikles gradvis fra nå av. Fosteret begynner nå å reagere på både lys og lyder som kommer utenfra livmoren. Neseborene som til nå har vært lukket, åpnes.

Lungene begynner å bli bedre forberedt på et liv utenfor livmoren hvis barnet skulle bli født for tidlig. Ryggraden vokser for å støtte opp om fosterets vekt. Ryggraden består nå av 33 ringer, 150 ledd og 1000 sener.

Den neste måneden vil være en svært aktiv periode for fosteret, og det vil vokse mye og legge godt på seg.

~~~~~~

Tiden flyr, som jeg vel har skrevet veldig ofte. Bare 14 uker igjen, babyen er over 30 cm og er aktiv inni magen hver dag. Og Em har kjent det med hånda si også noen ganger nå! :)

I dag er det tid for ultralyd. Hadde veldig lyst til å ha med meg en av mine beste venner – men slik ble det ikke. Enda jeg var ute i god tid for å sikre meg avtale. Man må vel bare innse at man ikke er så viktig, i forhold til alt annet. Litt trist og veldig skuffet, men sånn er livet.
Satser på å få en fin ultralyd likevel. Og at vi får vite kjønnet, og får med oss fine bilder hjem som vi kan vise frem til familien!! :)

Skal også i vei å kjøpe seng til Em, som blir stående hos Kris Even og Line – fram til de har tid og mulighet til å ha den med utover, eller vi har mulighet til å dra dit å hente den.

Kommer nok en liten oppdatering når vi har kommet hjem fra byen!! :)

Photobucket

Rot i huset!

Det er ikke alltid Em er like flink til å rydde etter seg, og akkurat nå er det sånn! Så jeg snakket et alvorsord med henne, og sa at magen til mamma blir bare større og større, og det blir vanskeligere for mamma å rydde. Så om ikke hun rydder etter seg, så blir det bare mer og mer rot her – og når det da kommer en baby om ikke lenge så er det så rotete at vi ikke kan ha babyen her… Hva gjør vi da, spurte jeg Em?

Flytter?  … … Eller kanskje rydder?

Vel, jeg tror nok vi må rydde ja, måtte jeg svare. Selv om det å flytte var et veldig godt alternativ det også! *LOL*

Jeg forstår ikke hvor alt rotet kommer fra. Men en ting er sikkert, vi har alt for mye TING i huset som vi egentlig ikke trenger – og det blir det fort litt rot av også. Skulle ønske jeg var i bedre form, for da skulle jeg tatt meg en skikkelig opprydding. Kasta ting. Rommet til Em skal iallefall ryddes snart, og da skal MYE kastes eller gjemmes bort. Hun skal få seg ny seng, ny kommode og ny bokhylle – og da må vi rydde skikkelig på rommet hennes først. Og for å få plass må mye av de lekene hun aldri leker med UT.
Så vi har litt å gjøre før januar og babyen kommer..

Photobucket

Uventa svar på jordmorkontrollen, og blodtrykksfall!

I dag var det tid for ny kontroll hos jordmor. Og ettersom jeg hadde time kl. 08:30 betydde det at jeg måtte opp tidlig. Skulle egentlig ha med Em, men så var mamma i dårlig form – så hun skulle passe Em. Jeg måtte starte litt tidligere i dag, for i følge FB var det visst lagt seg snø noen steder!! :O Det var litt glatt og sånn, men jeg kjørte så rolig at det gikk veldig bra :)

Jordmor-timen fikk veldig bra. Urinprøven var helt fin, for andre gang nå :) Og vet dere hva??? Blodtrykket var 110/71!!! Det var HELT uventa. Jeg var i grunn forberedt på at det var enda høyere i dag, ettersom jeg var små-nervøs når jeg kjørte til Namdalseid i dag, ettersom det var glatt og faktisk snødde på eide. For første gang siden jeg begynte å gå til jordmor, var blodtrykket helt fint. SF-målet var fint, og hjertelyden til babyen var helt fin – og hun fant den med en gang :) Så ettersom alt var så bra nå, så mente jordmor at jeg ikke trenger tilbake før om en måned, i stedet for om to uker som jeg har gjort fram til nå. Så jeg sa det var HELT greit :) Men måtte avgi løfte om at jeg ringer om BT stiger (måler jo hjemme også), eller om jeg plutselig føler meg uvel eller noe.

Snakker om å føle seg uvel ja. Kjørte til Namsos, fordi bilen min skulle på EU-kontroll. Var innom Shell og fikk i meg noe mat, før jeg leverte bilen hos NAF. Så gikk jeg til Storsenteret, for å hilse på min kjære kusine Ann Eli som jobber på Kid! Etter å ha prata pittelitt med henne, ble jeg plutselig så svimmel, og følte meg skikkelig dårlig. Også ble det bare verre, følte virkelig jeg holdt på å ramle i gulvet. Men de fikk henta en krakk jeg fikk sette meg på, og jeg drakk litt av pepsien min – og da kom det seg etterhvert. Men følte meg små-dårlig resten av dagen altså. Men fikk sovet litt på sofaen når jeg kom hjem, og BT retta på seg i løpet av dagen (120/82).

Hadde aldri trodd at jeg skulle håpe på at BT steg faktisk. For det har jo hele veien vært så utrolig høyt. Men synes faktisk dette var like skummelt som når BT var høyt jeg da. Håper bare det holder seg stabilt framover.

For å komme litt tilbake til EU-kontrollen da… Bilen ble ikke godkjent, og jeg tviler på at den blir det. For jeg har ikke råd til å fikse det som må fikses, og jeg tror rett og slett ikke det er verdt det heller – faktisk :( Så hva jeg skal gjøre nå, vet jeg ikke. Jeg må jo ha bil… Så satser på lottogevinst i morgen, førstepremien – så jeg kan kjøpe meg ny bil!

Ellers skal jeg kanskje kontakte fastlegen min, og få henvisning til fysioterapi for bekkenet mitt. Blitt ganske vondt i det siste :( Spesielt i symfysen!

Men ellers da, så er alt fint :P HEHE! Deilig å være gravid, selv om man har noen plager. Deilig å kjenne Lissinj sparke. Deilig at magen vokser. Og ekstra deilig at jeg bare har gått opp 1,3 kg siden uke 17, og ikke så mye fra start heller. Når jeg ble veid hos gynekologen i uke 17, så trodde jeg at jeg veide hele 1,6 kg mer i starten av svangerskapet – enn hva jeg gjorde i uke 17. Noe som da betydde at jeg enten hadde gått ned i starten av svangerskapet, eller gått ned i forkant av svangerskapet. Tror ikke at jeg har gått ned så mye i forkant iallefall, så dvs at jeg sålangt i svangerskapet ikke har gått opp så veldig mye. Kan vel til nød gå med på at jeg veide 3 kg mindre enn jeg trodde, noe som betyr at jeg har gått opp bare 2,6 kg tilsammen sålangt! Gode nyheter det – med tanke på at jeg på samme tid med Em hadde gått opp 12 kg. Og bare 8 kg fra uke 19 – uke 27, hvor det her er 1,3 kg fra uke 17 – uke 25. :) ) Satser på at det betyr ingen svangerskapsforgiftning denne gangen! Det hadde jo vært så bra :)

Takk for hyggelige kommentarer alle sammen :)  Ble litt langt innlegg dette, men hadde litt å fortelle ;) PS. 4 dager til ny ultralyd, og da får vi kanskje vite kjønn!! :) Er spent, har trodd jente, men i det siste fått en veldig følelse av gutt – synes jeg har guttemage :p

Photobucket

The babybump grows!

Photobucket 25 uker, og det begynner å bli babykul under genseren!! Synes selv det er kjempestas at det endelig faktisk ser ut som jeg er gravid, og ikke bare feit. Kjempehyggelig å høre mamma si «Nå begynner du å SE gravid ut!!» Har jo måtte investere i noen mammaklær også, da det begynte å bli trangt i mine vanlige klær. Aner ikke hvor mye jeg eventuelt har gått opp, men skal få sjekket det ganske snart. Håper det ikke er så mye. Føler ikke jeg har lagt på meg så mye ellers, bortsett fra puppene da. Men virker som det meste er babymagen :) )

Ellers må jeg klage litt over bekkenet. For det er virkelig vondt om dagen. Håper bare det ikke blir verre , for om 2 uker skal jeg på IKEA!  Vet heldigvis hva jeg skal ha, så det kan jo gå fort da. Men blir jo uansett litt gåing, tenker jeg. Men har privat bærer med meg da ;) )

Photobucket

Ønskeliste til bursdagen til Em

Knapt en måned igjen til 7årsdag nå, så er vel på tide med en liten ønskeliste. Vanskelig for oss begge å komme på noe, i og med at hun har en del fra før. Men vi kjøpte den barbie-filmen for en uke siden, og den slo godt an. Shnooks hadde hun ønsket seg lenge, og har nå en som er rosa og gul – men ønsker fler. Har akkurat fått hull i ørene, og kan bytte øredobber omtrent rundt bursdagstider, så ønsker seg noen å bytte med. Sykkel ønsker hun seg også, men det skal jeg og hun kjøpe sammen. Hun har 6-700 kr på sparebøsse, så spytter jeg i resten. Lekekjøkken ønsker hun seg, spesielt det fra Ikea – men det er stort, og rommet er lite – så vet ikke om vi får plass.. Klær slår aldri feil, de vokser jo så fort disse små.. Og nå som hun blir storesøster om kun kort tid, så ønsker hun seg ting til sin egen baby. Hun har fått ny vogn og ny seng til babyen sin, men mangler annet utstyr som feks stellebord, mer klær, osv. Også er vi glad i å spille på Wii eller Nintendo DS da :)

~ Alle Barbie-filmene (Et havfrue-eventyr har vi fra før)
~ Shnooks (Har en som er rosa og gul fra før.)
~ Eventyrsjokolade
~ Nye øredobba (Har nemlig fått hull i ørene)
~ Ny sykkel
~ Lekekjøkken
~ Klær størrelse 122/128
~ Utstyr til babyborn. Stellebord osv. (Har vogn og seng fra før)
~ Spill til Wii’en eller Nintendo DS
~ Penger
~ Rulleskøyter
~ Trivial Pursuit Junior (eller noe lignende)
~ Egen cd-spiller (helst rosa)
~ Vekkerklokke (Gjerne noe jentete her også :p )

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket