Månedlig arkiv: juni 2009

Siste barnehagedag!

I dag har jeg vært i byen. Jeg har handlet gave til de tre barnehage-tantene til Em. Samt en gave til henne også, fordi hun har vært flink i barnehagen, og skal begynne på skolen til høsten!
Hva barnehage-tantene får, tørr jeg ikke skrive her. For man vet ALDRI hvem som leser, og plutselig har de lest hva de får… Vi skal ha med gavene nedover i morgen, for da er det aller siste dagen til Em i barnehagen. Det blir veldig rart. Emma-Isabelle fikk hjelpe meg å skrive på kortene, men for at hun ikke skulle gå lei, så skrev jeg teksten, og hun skrev navnene. «Ågåt», «Mete» og «Åse» .. LOL … Enda hun satt å sa det likefør, at Aagot, skrives med to A’er, så skrev hun det med Å. At den som uttales Å, skrives som O er heller ikke lett å skjønne. Ei heller dette med dobbel-konsonant…
Emma-Isabelle fikk ei klokke av meg. Hun har jo lenge kunne klokka, noe også Aagot skrøt av på foreldresamtalen. Nå som hun har begynt å gå nedover til skolen alene, for å sykle på ettermiddagene, så syntes jeg det var greit å gi henne ei klokke. Så det ble en gave fordi hun har vært flink i barnehagen, og fordi hun nå er storjente og skal begynne på skolen. Ble nesten tårevått når jeg gav henne klokka da..Fra min side… «Deinj her gaven får du, fordi du har vorri så flink i barnehagen, og fordi du no e stor jente som ska bynj på skolen te høsten«, sa jeg til henne. Og kjente at jeg ble littvåt i øyekroken!! Snakk om lettrørt. *snufs* Hun ble kjempeglad for klokka,og har måttet teste den ut to ganger, ved å dra ned til skolen – få et tidspunkt hun måtte hjem – følge det! Det gikk veldig greit, hun kom hjem lenge før tiden ;) Senere, når vi har blitt vant med dette – så skal vi lage en regel på at om hun kommer for sent, så blir det ikke å ut neste dag. Vi får øve oss litt på dette i sommer.
Jeg kjøpte også en matboks til henne, fordi jeg klarte ikke dy meg. Det var med drikkeflaske også. Egentlig har jeg bestemt meg for å vente med skolesakene, og la henne være med å plukke ut. Men matboksen var så fin, og jeg måtte bare… xD Skjemmer henne bort, stakkars.. Eller, det er vel ikke stakkars da akkurat ;)
Stakkars MEG, som bruker penger jeg nesten ikke har… «/
Men i morgen er det da altså aller siste dag i Stjerten Barnehage. Det har vært noen fine år. Emma-Isabelle startet jo sin barnehage-»karriere» i Studentbarnehagen på Røstad, Levanger. Hun hadde det jo fint der også, de voksne var greie. Og det hender seg hun enda snakker om enkelte av ungene der «Drage og Bekka» (Drage heter forresten Brage da! ). Men etter et halvt år, så flytta vi jo hjem igjen – og da var det å prøve å få henne inn i barnehagen her da. Fordi hun trengte andre unger å leke med på dagtid, og jeg trengte litt «avlastning». Hun fikk jo plass ganske fort, og fikk begynne i barnehagen her. Og trivdes fra første stund. Hun kjente jo de fleste ungene fra før, og hun kjente de voksne litt.
Det er nå 2,5 år siden. Tiden har gått fort. Nå har Em vært førskolejente, og hatt førskoleklubb sammen med Aagot – og Runi, etter at hun også begynte i barnehagen. Og nå er hun altså klar for skolen.
Det er en ny og spennende tid vi har i møte. Men jeg tror den skal gå veldig bra – det er jo tross alt snille og koselige Ragnhild som blir lærerinna til Emma-Isabelle. De andre, større ungene, iallefall de jeg kjenner, er kjempesnille – og mange av dem er veldig hjelpsomme og snille mot Em.
Men først er det siste barnehagedag i morgen. Så er det helg sammen med Tante Marianne. Så er det ferietur med Pappa – reiser til han på søndag, og videre sørover på mandag. De skal til Kristiansand! Misser akkurat Kaptein Sabeltann, noe som var litt dumt. Men tror de får det kjempefint uansett. Så blir det å være hjemme sammen med mamma og mormor resten av sommeren. Og kanskje en tur til Namsskogan. Så blir det å hjelpe Onkel Kris Even, Tante Line og lille Sarah å flytte inn i Namsos ;) Såå er det skoletid! 

Photobucket
Veldig veldig stolt over den fine diplomen hun fikk i barnehagen. :D
Photobucket

Diplom fra barnehagen!

I dag hadde Emma-Isabelle egentlig ikke barnehage-dag, men de skulle ha en liten avslutning i dag, så hun skulle få komme kl. 10 og være der til kl. 14. De skulle på Fossekailn for å spise litt, og ha en liten sermoni i barnehagen der skolestarterne skulle få diplom.
De hadde spist pølse og pomfri, samt en is hver. De hadde også fått omvisning på kjøkkenet og galleriet til Sandra: Ave Fenix. Emma-Isabelle syntes det var gøy å være på «fossefailn» som hun kaller det .. ;p
Når hun kom hjem, ville jeg ta bilde av henne med diplomen – noe hun først ikke var så interessert i.. Men jeg klarte å overtale henne. Og seee så fint bilde, og så stolt jente!! Og mamma er også stolt :D
Mormor handla ramme i byen i dag, så nå er diplomet rammet inn, og skal snart opp på veggen på rommet til Em! :D
Photobucket
Photobucket

Mammaintervju med Emma-Isabelle

Har stjålet dette intervjuet fra Mimita, tror jeg det var. Men har sett flere som har dette også. Måtte jo prøve det jeg også, og måtte le litt innimellom -men prøvde å ikke le høyt :p
~Hva pleier mamma alltid å si til deg?
* at æ e hjerte dett
~Hva gjør mamma glad?
* kos
~Hva gjør mamma lei seg?
* at du ikke får kos
~Hva gjør mamma for å få deg til å le?
* (ler litt) KILING!
~Hvordan var mamma da hun var barn?
* Veit ikke… Fin!
~Hvor gammel er mamma?
* 26 (uten å tenke seg om, hun vet alderen på alle i familien)
~Hvor høy er mamma?
* (hun tenker jeg hardt, og jeg spør – Vet du det?) Nei… (tenker mer) 54 meter, svarer hun, med ene hånda på hodet mitt, og den andre på foten min, for å måle hvor lang jeg er..
~Hva liker mamma best å gjøre?
* Hold på med data’n

~Hva gjør mamma når du ikke er hjemme?
* (foreksempel har pappa helg, sier jeg) ..e lei sæ!
~Hvis mamma skulle bli berømt, hva ville hun bli berømt for.
* (tenke mye, og mamma må forklare hva berømt er, og da kommer svaret: ) for kyssing.
~Hva er mamma veldig flink til?
* Flink te å (tenker hardt) finne ting.
~Hva er mamma ikke flink til?
* ikke så flink te å finnji småe ting.
~Hva jobber mamma med?
* datan
~Hva er mammas favoritt mat?
* Ostesmørbrød! (uten å tenke seg om. Det stemmer ikke helt, men vi begge er glad i det da..)
~Hva gjør deg stolt av mamma?
* Kyssing! (så sier hun: no har æ sagt det to gånga!! Og mamman tenker: er jeg SÅ god på å kysse?:p )
~Hvis mamma hadde vært en tegneseriefigur – hvilken ville det vært?
* en baby!
~Hva liker du å mamma å gjøre sammen?
* bad – B A D (staver det.. Hun liker dette, mamman er ikke like begeistret -badekaret er litt lite..:p )
~Hva gjør deg og mamma lik?
* Vi har lyst hår (så jeg sier: men mamma har ikke lyst hår, og spør igjen) At vi har blåe øya.
~Hva gjør deg og mamma forskjellig?
* du har brune øya, og æ har blå (så øynene gjør oss både like og forskjellige!!:p Mamman har nemlig brune linser innimellom – og i dag er en sånn dag.)
~Hvor liker mamma å reise?
* (tenker…) oslo! (Har vel vært der EN gang sammen med Em, for 4 år siden,og skal dit en tur i sommer. Er nok det hun vet, at jeg skal dit i sommer, og derfor svarte hun dette..)
~Hvordan vet du at mamma elsker deg?
* du elske hjerte dett, og æ e hjerte dett.
Photobucket

Siste foreldresamtale i barnehagen

Da har jeg nesten akkurat kommet hjem fra foreldresamtale i barnehagen. Skulle dit egentlig kl. 12, men når jeg kom med Emma-Isabelle litt før halv ti, sa Aagot at vi kunne ta samtalen med en gang. (Ja, vi var seint ute i dag – Emma-Isabelle sov til kl. 9, da måtte jeg vekke henne. Hun ville nemlig ikke sove i går, og jeg lot henne sitte litt hos meg – så hun sovna på sofaen, ganske seint…)
Aagot hadde ikke stort å komme med, egentlig. Det var kun skryt. Spesielt på alt dette som de har holdt på med på førskoleklubben. Tall, bokstaver, osv.. Og det vet jeg jo fra før da, hun er jo kjempeflink. Hun hadde ikke fått snakket ordentlig med Ragnhild og Tone, de to lærerene for småtrinnet, men de hadde sagt at førskoleuka hadde gått kjempebra. Og det er jo godt å høre da.
Sist jeg var på samtale, kunne Aagot fortelle at hun kunne ha en tendens til å ville bestemme alt når hun lekte med andre. Og om hun ikke fikk bestemme, så trakk hun seg heller ut av leken. Dette har hun også blitt flinkere til, sa hun nå. Nå kunne hun fortsette i leken, selv om noen av de andre bestemte. Og det er jo kjempeflott.
Aagot sa også at hun hadde ikke hatt noen førskoleunge som var så god på klokka. Emma-Isabelle kan jo klokka så og si helt, og dethar hun kunnet en stund nå.
Vi snakket faktisk om det,var det i går tro. Hun hadde vært nede på skolen og sykla, og da hun var på vei oppover bakken, sa mamma til meg at hun burde ha seg ei klokke til hun begynner på skolen. Eller, egentlig også før da, mener jeg. Men det kan jo være en «begynnepåskolen-gave». Da kan vi jo si hun skal være hjemme til da og da. Jeg fortalte det til Em, og hun kom med et kjempesmil og ville veldig gjerne ha ei klokke. Så da får vi vel bare gå på klokkejakt da. ;)
Aagot hadde ikke noe negativt å si. Ikke noe som Em har vært borti som ikke var noe bra,og som Aagot følte hun måtte ta opp med meg. Så det var godt å være der, gikk smilende hjem ;)
Nå har Em bare 6 barnehagedager igjen, samt fredagen hvor hun skal få være i barnehagen fra kl. 10 – 14. Da skal de nemlig på avslutningstur til Fossekailn, for å spise mat og is. Og etterpå skal førskoleungene få diplom og greier! :)
Synes det er helt villt å tenke på at lissjenta mi ikke er så lita lenger, hun er faktisk ganske snart SKOLEjente!! Hvor ble det av alle årene?? Hvor ble det av babyen min?? Vil gjerne stoppe tiden litt, og nyte lissjenta mi litt til. ;)
Photobucket

Lille kunstneren min

Det bor en liten kunster i Emma-Isabelle.. Dette bildet malte hun i fjor en gang. Historien er egentlig litt vittig. Jeg hadde kjøpt meg noen lerret, og et av disse ville hun sååå gjerne male på. Jeg sa nei først. Men så spurte jeg hva hun skulle male da.Hun hadde tidligere tegna en fin giraff på et ark, så jeg sa at om hun klarte å male en like fin giraff på lerretet, så skulle hun få det. Da maleriet var ferdig, måtte jeg spørre hvor giraffen var. Og da fikk jeg til svar «Dein gjømme sæ bak steinan selvfølgelig!» … *flire*
Photobucket
Photobucket

I dag har jeg vært FLINKIS!

Endelig har jeg satt meg ned. Jeg tror jeg er ferdig nå. Skal bare vente på at vaskemaskina og oppvaskmaskina er ferdig, så jeg kan henge opp klær og ta ut kopper og fat ;)
Jeg lå lenge i dag, fordi det ble sent i natt, og dårlig med søvn pga øret. Men når jeg kom meg opp, la jeg meg ikke på latsiden! Jeg dusja, og shavet leggene. Og da var dagen i gang. Jeg og Em dro ned til barnehagen for å levere 2 bøker hun har lånt. De ville ha de igjen nå før sommerferien starter. Snakka med Aagot, og jeg skal i foreldresamtale på mandag kl. 12 – det må jeg huske. Sist glemte jeg det, også ble det avlyst og greier hele tiden :p
Etter at vi hadde vært der kjørte vi for å besøke Camilla – gudmor! Emma-Isabelle lekte med Shira, og jeg tok noen bilder av dem. Aner ikke hvordan de ble men.. Så drakk jeg og Camilla litt kaffe. Koselig å være der, selv om det ble en kort tur, fordi vi måtte hjem å lage middag til Ole Marius kom hjem fra jobb. Og Emma-Isabelle er jo blitt så glad i Jørn! *fnis*
Dro på butikken og kjøpte en Big One, så det ble veldig enkel middag i dag. Mens vi venta på at den skulle bli ferdig, starta jeg og Em å rydde inne på stua. Hun var veldig flink, selv om hun stønna og bar seg hele tiden :p Så jeg har støvsuga hele huset, tørka støv og vaska gulv. Rydda kjøkkenet, vaska badet. Bretta klær. Vært skikkelig flink i dag, synes jeg. Og det er så godt å kunne sette seg ned å slappe av, når det er så rent og pent her. Godt med helg da! :) Venter bare på at arbeidsklærne til Ole Marius skal bli ferdig, så jeg kan henge opp dem. Også må jeg ta ut av oppvaskmaskina. Jeg har også tenkt å bake brød. Ble så inspirert av Camilla, som hadde bakt brød i dag! ;) Og nå savner jeg skikkelig hjemmebakt brød!
Jeg skjønner ikke hvor all energien kom fra. Eller, jeg tror ikke det er energi heller. Tror bare det er rastløshet og uro. Så jeg måtte ha noe å gjøre. For jeg føler ikke jeg har energi, egentlig.
En ting til, som jeg må nevne. Tom Arve og Tanita har fått seg jobber på Statland!!! Tom Arve skal jobbe hos Trønderelement, og Tanita på smoltanlegget. De kommer flyttende i midten av juli, tror jeg Jørn sa!! Det er SÅÅ bra at det kommer flere ungdommer flyttende til bygda! Og såå bra at de VIL tilbake til Statland!!! Særlig at Tanita vil flytte hit, som ikke er herfra en gang. GOODIE!!! :D
Så nå kan helga bare komme. Herlig!

[ Lei av å være syk .. ]

For fjerde gang i år er jeg skikkelig forkjøla. Hoste som gjør vondt overalt – brystet, halsen og hodet! Tett nese, sår nese. Og i går fikk jeg skikkelig vondt i det ene øret, og i dag er det tett og jeg hører nesten ikke.. Er vel ikke normalt å være syk 4 ganger i løpet av 6 mnd? Æsj, jeg er så lei!! Var jo samme styret i fjor også, men i fjor gikk det litt mer i ett i forhold til hva det har gjort i år da. Synes det er lov å klage litt da :(
Jeg vil være FRISK – på alle måter…
Atsjooo…
Photobucket

[ Miski og Shira ]

Jeg har i grunnen alltid vært litt redd for hunder. Eller, har liksom respekt for hunder da. Og særlig sjæfer! Men så ble jeg kjent med Miski da. Og var ikke lenger redd, iallefall ikke for henne. Ei kjempesnill og nydelig tispe. Det ble sagt at hun hadde hvalper i magen, en dyrlege hadde til og med sagt det. Men så dro Jørn tilbake til dyrlegen med henne, senere, og da ble det påvist kreft. Så hun ble avlivet. Det var jo kjempetrist .. :( RIP Miski..
Photobucket
Men så kom Shira da. Camilla og Jørn var i Trondheim og henta henne for et par uker siden. Sjæfertispe det også, og kjempesøt og fin. Som sjarmerer alle!! :D Seee så fin hun er!!
Photobucket
Photobucket

Det går hardt for seg..

Emma-Isabelle er så ivrig på syklingen. Det blir mye knall og fall, men jenta gir seg ikke. Hun er tøff, det skal hun ha. Pågangsmot og vilje! Og gjett om hun har blitt flink i det siste. Jeg er SÅ stolt.
Her er noen bilder av hvordan hun ser ut for tiden.
Skubbsår på knær, albuer og nese! At jenta ikke gir seg, er tøft gjort, synes jeg! ^^
Photobucket

Å rakke ned på andre sine barn, for å gjøre ditt eget barn bedre..

Dette er noe jeg har merket meg at enkelte gjør. De rakker åpenlyst ned på andre sine barn, for å framstille sitt eget barn som mye bedre og flinkere. Det er greit at man vil at sitt barn skal være flink og bra, men på bekosting av andres barn blir dette helt feil.
Jeg har hørt foreldre si: «Barnet ditt gjorde sånn og sånn feil, mitt barn gjør dette feilfritt!» eller «Er ikke ungen din bleietørr enda, min sluttet med bleie for lenge siden – og vært tørr siden da!» Vel, ikke ordrett, men mye lignende som dette.
Disse ungene har også ofte de fineste tingene og de beste tingene. Og er også gjerne veldig flinke til å vise fram så mye fint de har.
Det er heller ikke bare de voksne som gjør dette. Ungene selv rakker også ned på andre unger, og skryter av seg selv. Jeg har hørt om barn som kommer til foreldrene til et annet barn, og sier rett ut at «ungen din gjorde sånn og sånn, jeg gjør aldri det jeg» ..
Jeg velger å overhøre slike ting. Jeg vet at datteren min er like flink som andre unger på sin alder, selv om hun i mine øyne er litt ekstra flink når hun har lært seg å sykle, eller lese og skrive. For meg er det ikke så nøye om å være først ut, være tidligst ute. Em lærte seg akkurat å sykle uten støttehjul, at ungene som er både 1 og 2 år yngre også kan det – det gjør ikke meg noe. Hva så om de var nesten 5 og snart 4 når de lærte seg det, og Em er over 5 og et halvt.. Hun lærte det når det var tiden hennes til å lære det. For meg er Em akkurat så flink som hun skal være.
Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket