Månedlig arkiv: november 2008

[ bilder til julekort ]

I dag har vi prøvd å tatt noen bilder til julekort. Ikke så lett, ble ganske mange bilder, hvor veldig få var brukbar til julekort. Emma-Isabelle ville GLISE og blunke med et øye, og det ble ikke så særlig pent. Haha.. Men dette ble vel et av de fineste bildene, men likevel ikke det jeg skal bruke til julekortet! ;)

Bursdag

Mandag 17. november-08 ble Emma-Isabelle 5 år. Og det måtte jo selvfølgelig feires.

Søndagen før feiret hun bursdagen sin hjemme hos pappa. Hun fikk masse gaver, og var visst fornøyd! Mandagen spiste Emma-Isabelle, mamma og mormor eplekake (uten epler) og sjokoladekake, og Em fikk gave fra mamma og mormor. Hun fikk også hilsner på facebook, forumer, msn og sms og selvfølgelig telefon.

Fredag 21. november kom tante Marianne og Morten på besøk, og de hadde med seg gave – Josefinespill til PCen. Og de fikk sjokoladekake og kaffe/brus.

Lørdag 22. november var det klart for barneselskap. Edvin, Eline, Mathias og Auror var bedt, og alle skulle komme. Mamma hadde baket baker, laget mousse, handlet inn pynt og greier. Morten og tante Marianne hjalp Em å blåse opp ballonger og henge opp dem.
Ungene spiste kaker og kosa seg i to timer, ca. :) Og Emma-Isabelle var fornøyd med dagen.

Søndag 23. november hadde vi invitert til familieselskap, men bare onkel Olav og oldemor kom. Samt at onkel Ole Marius og Ingrid var her da. Leit at så mange meldte avbud eller ikke svarte på invitasjonen. Men da ble det bare mer kaker på oss andre!

Først noen bilder, så gaveliste!

Gaveliste:
 • Play doh tannlegesett av pappa, Tutta og Ronja.
 • Barbiedukke og t-skjorte av farmor og Oddvar
 • Kjole av oldemor Elsa.
 • Dongeribukse og jakke av besteforeldrene til Ronja.
 • 200 kr av oldemor til Ronja.
 • Pengpung og hårkliper av onkelen til Ronja.
 • Vinterdress, undertøysett, genser av Mormor
 • Smartspill av Sarah, tante Line og onkel Kris Even,
 • Barbiedukke, vinterkåpe, 5 strømpebukser, skjørt og jakke av Mamma
 • Josefine og gjengen PC-spill av tante Marianne, Morten og Onkel Ole Marius
 • Prinsesse drikkekopp av Edvin
 • Hoppetau, kindermaxi og eventyrsjokolade av Mathias
 • Stigespill (Maxi gulvmatte) av Eline
 • 50 kr av Aurora
 • Koffert med fargeblyanter, tusjer, fargestifter osv av gammelonkel Olav og gammeltante Liv.
 • Strikkatøfler av oldemor Edel

[...for 5 år siden ]

Det er så rart å tenke på at jeg for 5 år siden lå på fødeavdelinga i Namsos. Hadde ligget der i 5 dager alt, pga svangerskapsforgiftning – og søndag 16. november ble fødselen satt i gang. Var ganske glad for det, for jeg begynte å bli lei og bekymret.
Mye hadde skjedd i løpet av den siste måneden. Først inn på sykehuset i noen dager, så hjem igjen – hvor jeg måtte på alderspensjonate og måle blodtrykket hver dag, så ble jeg innlagt igjen etter en time hos jordmora – da hun var bekymret for svangerskapsforgiftning.
I løpet av de dagene jeg lå der, fikk jeg treffe farmor til vesla for første gang. Noe som var rart, men og veldig koselig.
Den søndagen fødselen ble satt i gang, skjedde alt så fort. Hadde vært nøye passa på de fem dagene, med blodprøver, urinprøver, måling av blodtrykk osv. Den søndagen ville de ikke vente lenger, og bestemte seg for å sette i gang fødselen. Da prøvene viste tegn på svangerskapsforgiftning. Var liksom litt uforberedt på det, men veldig letta. Måtte skyndte meg å ringe hjem til mamma å si fra om at fødselen skulle bli satt i gang. Mamma skulle nemlig være med på fødselen. Klokken 12 fikk jeg modningskrem, og i tre tiden snakka jeg med mamma i telefonen – var da veldig plaget av kynnere, trodde jeg, men mamma syntes de kom for regelmessig og sa at hun trodde det var rier.. Haha.. Halv 5- 5 tiden gikk vannet, og da var det å skyndte seg å ringe til mamma å si at nå måtte de starte å kjøre fra Statland! De kom i 6-tiden, mamma, pappa, lillesøster og lillebror. Var så koselig å se dem. De var der litt sammen med meg, før alle bortsett fra mamma dro. Jeg ba søster om å sende en melding til Vilhelm, om at snart var han far. Før jeg visste ordet av det, var han der.. Hilste på mamma for første gang, og det var vel første gang jeg så han siden jeg fortalte at jeg var blitt gravid, og ville beholde babyen.
Å føde er en veldig rar opplevelse. Hvordan alt dette er mulig, skjønner jeg ikke. Det er utrolig vakkert da, å bære fram et liv under hjertet sitt – føde et barn og få det lagt på brystet. Den uholdbare smerten man kjente bare sekunder før – blir med ett glemt. Den varmen man kjenner i hjertet sitt når man får se ungen sin for første gang, er helt ubeskrivelig!
Og nå er det da 5 år siden. Emma-Isabelle har vokst og blitt ei stor og flink jente, sta med egne meninger og en enorm viljestyrke. Ei hjertegod jente, som ikke er beskjeden på klemmene.
Årene flyr av gårde. Og noen ganger vil jeg stoppe tiden, og bare nyte øyeblikket.
17. november 2003 – bare noen timer gammel
28. oktober 2008 – stor jente!!

Em er hjemme igjen

Da har jeg vært på Sjøåsen og henta Emma-Isabelle, hun satt på med farmor dit. De har nemlig feiret 5årsdagen hennes hos pappaen i dag. Sist kaker og hun har fått gaver.

Gavene hun har fått er:

 • Play doh tannlegesett av pappa, Tutta og Ronja.
 • Barbiedukke og t-skjorte av farmor og Oddvar
 • Kjole av oldemor Elsa.
 • Dongeribukse og jakke av besteforeldrene til Ronja.
 • 200 kr av oldemor til Ronja.
 • Pengpung og hårkliper av onkelen til Ronja.

Og da hun kom hjem hit venta det gave fra mormor, selv om dagen ikke er før i morgen. Av mormor fikk hun en vinterdress, undertøysett og en genser. Måtte få det i dag, så hun kan ha vinterdressen i barnehagen i morgen.

I morgen skal de feire bursdagen i barnehagen, så da kommer hun vel hjem med krone tenker jeg. Også skal jeg lage en liten overraskelse til hun kommer hjem – tenker jeg.

Godt å ha henne hjemme igjen, hun er så god!!

pappahelg/frihelg

I helga er det nok en gang pappahelg for Em, noe som betyr frihelg for meg! :) Emma-Isabelle gleda seg til å reise, og i helga skal de feire bursdagen hennes også. Hun blir jo fem år på mandag!! Glad for at hun skulle bort denne helga, for jeg har ikke orket å ordne noe selskap denne helga ;) Men neste helg blir det både barneselskap og familieselskap!

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre i helga, men om det skjer noe er jeg med. Tenker da på fest med venner. ;) Men nå sitter jeg og venter på pizza og ser finalen av «Skal vi danse?». Om det ikke skjer noe i kveld, så blir det TV og film med mamma! Samme i morgen, om det ikke skjer noe. :)

Så «In the name of the king – a dungeon siege tale» i går, og den var KNALLBRA!! Så tenker å se den med mamma i helga, om hun vil! :)

God helg kjære leser!

[ ligner vi? ]

Emma-Isabelle og meg. Ligner vi?
Ja, Em er litt sminka på bildet.
Hun er jente, og synes sånn er morsomt.
Så i kveld måtte mamma sminke henne litt.
Rosa øyenskygge og lipgloss og maskara.
Hun ble så fin atte..
Så måtte mamma sminke seg litt også da.. ^^,

[ første gang på idrettskole ]

I dag var Emma-Isabelle på idrettskole for første gang – TURN. Det var tredje gangen, men første gangen glemte jeg det og andre gangen kom vi hjem først halv seks, og orket ikke stresse med å dra nedover, da idrettskolen starter halv seks. 

Tror hun var veldig spent, og det var vi to om å være. Da vi kom dit var det mange unger der, trodde kanskje ikke det kom til å være så mange jeg.

Under oppvarminga stod hun midt på gulvet, mens alle de andre ungene løp rundt henne og varma opp. Hun torte ikke være med, og ble derfor bare stående å se på. Men det er greit det, var jo første gangen hennes.

 

Hun var også veldig reservert til og begynne med. Turte ikke være med så mye som de andre, og for å få henne med måtte jeg leie henne hele tiden. Men da fikk hun iallefall prøvd litt. To ganger leiet jeg henne, så hun fikk løpe og hoppe til tjukkasen. Tredje gangen turte hun å løpe selv. Hurra!! Etterhvert ble hun litt modigere, og prøvde flere ganger alene. Prøvde også å rulle hodekråke, og leke med rockeringer. 

De større ungene var kjempeflinke synes jeg. Med Emma-Isabelle altså. Noen av dem ville vise henne hvordan hun skulle gjøre. Noen ville også holde henne i hånda for å hjelpe henne. Så snille de var.. Men for Em så var bare mamma bra nok!

Neste mandag er det fotball, og det er vi spent på.

 

Bildet er av henne på tjukkasen, dårlig kvalitet men. Filmet henne også. Skal prøve å legge den ut :)

 

 

[ farsdag ]

Både Emma-Isabelle og Kristel savner pappan sin i dag. Skulle ønske vi kunne gi pappan vår en klem å si gratulerer med farsdagen.

Emma-Isabelle har laget farsdagskort til sin pappa, som vi tenkte å sende i posten, men hun får heller gi det til han neste gang det er pappahelg.

Jeg har ikke laget noe kort til pappaen min, og heller ikke snakket med han i dag. Han er på bursdagsselskap til gammel onkel Aksel på Senja i helga.

Emma-Isabelle så pappan sin sist søndag, så det er jo ikke så lenge siden.

Jeg så pappan min i månedsskifte august/september. Han har vært på Laukøya siden juni i år. Så var vi oppover der i juli/august. Så var pappa hjemme et par dager i august, før han reiste til København en uke, så var han hjemme igjen i noen dager før han reiste opp til Laukøya. Så savner han litt ja.

Gratulerer med farsdagen
Pappa Vilhelm!
&
Pappa Kåre!
Og vi har blitt enige om at vi savner oldefar/bestefar litt ekstra i dag. *savn*

[ Hvorfor-alderen ]

Emma-Isabelle har virkelig kommet i spørrealderen. Det eneste jeg hører om dagen er «Koffer det?» .. Enkelte ganger blir jeg SPRØ, og må ta meg sammen for å ikke komme med svar som «det bare er sånn det er!!» .. Tror det er viktig å klare å komme med gode svar på alle «Koffer det?». Hun spør fordi hun er interessert i hvordan ting er, hun ønsker å lære mer. Da er det min jobb som forelder å komme med gode svar på dette – men det er absolutt ikke lett.

Var en kveld her at hun spurte meg «Hva er dette?». Og jeg svarte da at det var kragabeinet. Oppfølgingsspørsmålet var «Koffer har vi det?» .. Hva svarer man på sånn da? Jeg svarte at om vi ikke hadde bein i kroppen, så kom kroppen til å ramle sammen – at det ikke var noe som holdt armer og sånn på plass. «Koffer det?» var spørsmålet da.

Så nei, det er ikke alltid like lett å komme med svar..

Egentlig synes jeg det er en spennende alder også da. Spennende tid. Får meg til å tenke over ting litt mer, slik at jeg kan komme med gode svar. Iallefall av og til. Må ærlig innrømme at jeg noen ganger kommer med svar som «Jeg vet ikke» eller «Det er bare sånn det er» ..

 

[ Egobilder i en alder av 4,5 år ]

Emma-Isabelle får lov til å benytte mitt gamle Canon Powershot kamera, og det blir mange bilder!! De fleste er av barne-tv eller kattene eller noe annet tull, men noen er også av oss andre eller henne selv. Hun har blitt en racer på å ta bilder av seg selv, jålebilder!! Synes de var litt morsomme jeg!! ;P

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket