Månedlig arkiv: oktober 2008

And of we go

Om ca 1 time tar jeg løs på grusen utafor her, og turen går da først til Levanger for å slippe av Em til faren sin. Videre går turen til Værnes, hvor flyet videre til Torp {av alle ting} går klokken 14. Kort visitt på Torp da, etter 30 min der – skal jeg nok en gang opp i lufta, og da går turen til Kastrup flyplass – København, Danmark!

Jeg og mamma skal nemlig nedover og besøke lille Sarah, min aller første niese, som er 2 mnd gammel og som vi ikke har truffet før!

Blir der hele helga, og returen er mandagsmorgen. Da går turen inn til Trondheim for å hente Em, som på søndag blir hentet av tante M – for å være der fra søndag til mandag. Samtidig skal vi også se ny leiligheta til tante M og Morten da.

Og SELVFØLGELIG våknet jeg med skikkelig VONDT hosteanfall for 30 minutter siden. Så jeg holder på å bli syk. Em fikk hosten på onsdag, så det er noe som går. Men typisk at det skal komme NÅ…

Uansett, jeg SKAL få en fin helg no matter what!!! <3

ønskeliste til 5årsdagen

3 uker igjen til 5 årsdag – så da er det vel på tide med en bursdagsgaveønskeliste?! 

~ Tannlegesett (med modelleire osv) – sett i brioblad.
~ Vinterdress – det kjøper kanskje mormor.
~ Godteri
~ Dukkeklær til babyborn (Regnklær feks..)
~ Klær størrelse 116 – særlig strømpebukser/stilongs.
~ Ullundertøy
~ Josefinespill (har «i evertyrland» fra før)
~ Evnt andre lærerike PC-spill
~ dukkeseng til babyborn
~ Rosa Sparkesykkel
~ Bæremeis til babyborn

Tulleønsker..
~ Leikerosafjernkontroll
~ Middels liten rosa trimsykkel

Beste ønsket hennes:

«Å fra dæ mamma, vil æ ha ein kyss i fra bursdagsgave!!» ( sitat Emma-Isabelle)

[ ny på håret ]

Da har jeg klippa meg litt da. Tok av pittelitt på lengda, fordi tuppene var så slitt – og klippa opp en del. Skrålugg og tynna ut MASSE!! Føler seg mere vel med en gang!! Slik håret mitt har vært i det siste, har gjort at jeg har følt meg så sinnsykt stygg! Det har vært tørt og slitt, og TYKT, så ikke orka å rette ut det, for det har tatt meg alt for lang tid.. Så nå er det litt bedre å være Kristel igjen!

1.) Før-før, som i dager før..
2.) Etter

[ Em er forkjøla og 2 dager til København! ]

I dagmårrest hosta Emma-Isabelle kjempemasse, det hørtes ikke godt ut. Og hun klaga over vondt i halsen. Kjentes ikke varm ut, og hun ville ikke være hjemme – så det ble barnehagen på henne. Håper bare ikke hun blir syk til helga da.. Hun skal jo til pappan sin, og til tante Marianne i Trondheim.

I dag driver jeg å rydder hus. Så det er greit til Ole Marius skal være hjemme alene i helga, og så det forhåpentligvis er greit til vi kommer hjem på mandag. Reiser jo til København for å besøke Sarah på fredag!! Og selvfølgelig Kris Even og Line også da.. Tante Kristel gleder seg kjempemasse!! ♥ Har også vasket masse klær, og tørka og bretta. Funnet ut sånn ca hva jeg skal ha med meg. Må begynne i god tid, og gå over sakene mine flere ganger, så jeg er sikker på at jeg ikke glemmer noe viktig – for det kan jeg utmerket godt klare å gjøre.. Linser eller noe sånn .. *notere – husk å ha med 2 remser med dagslinser*

Nå skal jeg til Camilla for å bli pittelitt ny på håret, eller hun kommer hit – det har vi ikke avtalt. Men føler jeg å få tynna ut håret og stussa det litt, når jeg skal på storbyferie! ;) Før og etter bilder kommer! Haha ..

Photobucket

[ flere legebesøk ]

I løpet av 2008 har jeg slitt veldig med helsa. Jeg har vært forkjølet stortsett hele året, samt at jeg har hatt en del andre plager. Har tidligere skrevet om denne forkjølelsen og legebesøkene pga den – hvor legen ikke har funnet ut noen ting, heller ikke ørenesehals-spesialisten. Etter å ha begynt å kjenne veldig på diverse plager, bestilte jeg ny lege time. Men først, symptomlista mi:

~ Hodepine (Ganske ofte, men ikke daglig)
~ Mister mye hår, tørt hår..
~ Svimmelhet (Ikke sånn at jeg tror jeg kommer til å besvime, men verden går rundt..)
~ Flimmer for øynene (liten prikk som blir større og større. 15-30 min) Lett hodepine etterpå.
~ Tett nese, noen ganger vondt. Plutselig neseblod.
~ Sår hals
~ Hals-/brystbrann
~ Hoste
~ Prikking/nummenhet… (Hendene og høyreskulder/skulderblad… – bare av å leie Em feks.)
~ Følelse av opphovne fingre/hender.
~ Sliter enormt med hukommelsen.
~ Løs mage ganske ofte..
~ Føttene, beinhinnebetennelse? Smerter oppover leggen. Smerter i knærne som går nedover leggene.
~ Generelt ledd/muskelsmerter, særlig føttene, men også rygg og armer.
~ Tretthet og økt søvnbehov (JA – veldig.. ) Men samtidig vanskelig å få sove om kvelden/natta.


På grunn av en del av disse symptomene, er det flere som har foreslått lavt stoffskrifte. Så ba legen om å sjekke det. Var til legen 17. oktober, fortalte alle symptomene, tok blodprøver osv. 6 dager etter var jeg tilbake til legen, for å få svar på prøvene og evnt snakke om behandling eller sjekke etter reumatisme. Legen sa at alle prøvene var fine, og sjekket leddene mine- som også var fine.

Så da måtte jeg spørre «HVA KAN DET VÆRE DA?»
…Vel, jeg fikk resept på nesespray mot «forkjølelsen» ..Og de andre plagene, er det så enkel forklaring på som – hold dere fast – DEPRESJON!
Hun vet om de psykiske plagene mine, for det var til henne jeg gikk for å få henvisning til psyk. Det var også hun som skrev ut cipralex til meg i fjor. Og John har sendt henne oppdatering på hvordan utsiktene er for meg, eller noe sånn .. Men helt seriøst – jeg TVILER på at alle disse plagene kommer av depresjon. For det første har jeg hatt det – faktisk – ganske bra i år, i forhold til tidligere.

Ja, jeg VET at man kan få smerter i nakke og skuldre når man begynner å ha det bra igjen, fordi man endelig kan senke skuldrene – og da kjenner man hvor anspent man har vært. Men dette er noe annet! Hva med halsbrannen feks – kommer DET av depresjon? Nei, den kjøpte jeg ikke i det hele tatt. Men hun var så bestemt, jeg fikk ikke protestert. Virka også som hun ville avslutte timen ganske fort.. Så jeg måtte bare ta med meg resepten på nesespray, og gå..

Så nå er jeg ganske frustert og sint, egentlig. Hun ante ikke hva som feila meg, når prøvene var fine – så da skylder hun på depresjonen min. Garantert

..Så nå har jeg sånn halvveis bestemt meg for å gi ALT på fotballen, uansett hvor vondt jeg har i føttene. Helt til kroppen er så ødelagt at hun bare MÅ ta meg på alvor!

Ja, en annen ting. Jeg er jo overvektig. Og sist jeg var der nevne hun dette, for jeg måtte veie meg .. Det var bare å trene da hun, gå turer, løp.. Jeg forklarte at om jeg går meg en tur, er føttene så vonde etterpå at det går uker før jeg kan ut å gå tur igjen! Neida, det var bare å spise ibux og paracet før jeg gikk ut det. Hvis ikke kunne jeg gå i skogen, for der var det mykere underlag. Så jeg forklarte at det tørr jeg ikke, jeg er redd for å gå alene i skogen. Det skjønte hun ikke, hvorfor liksom? «Nei, jeg er bare REDD!» .. Hun hadde ingen forståelse for det, what so ever!

Så egentlig, så føler jeg meg som en jævla hypokonder nå altså.. Mange sier jeg må prøve å få bytta lege, finne en som tar meg på alvor. Men jeg vet ikke om jeg tørr, hva om den neste legen sier det samme?!

[ tullejente ]

Haha, Emma-Isabelle har lurt meg og mormor trillrundt, og vi igjen har lurt andre trillrundt. Nesten litt komisk også.. Tidligere har jeg skrevet om den fine sangen som Em har diktet og spiller på gitaren sin. HER er innlegget om den. Dette har vi trodd på så lenge, og jeg har skrytt masse over denne sangen. Helt til på fredagen. For da sang de nemlig denne sangen på «Jojo’s sirkus» på Playhouse disney!! Hahaha, litt morsomt er det jo..

[ vært på tur i dag ]

I dag har jeg og Em vært ute å gått tur. Været var så fint, så vi gleda oss på en lang og fin tur. Da vi hadde kledd på oss, regna det ute.. Men vi venta litt, og da gav regnet seg. Em tok med paraplyen sin, og vi gikk til kiosken og handla smurfedrops. Været klarnet, og vi gikk derfor litt lenger. Prata og kosa oss. Ble veldig sliten i kroppen, og måtte legge meg nedpå litt når vi kom hjem. Men det var verdt det, turen var kjempefin!! Ååå, seee på den søte kalven vi så!!

vente

Vente på Emma-Isabelle. Vet ikke helt når Vilhelm kommer med henne, eller hvordan det blir. Har ikke hørt noe fra dem i helga

 

. Men jeg gleder meg til å få henne hjem igjen. Hun er jo så god!! Trenger lisspia mi, en klem fra henne og høre henne si hun er glad i mamman sin! ♥♥

frihelg

I helga er Emma-Isabelle hos pappaen sin. Og jeg kjenner at det er litt godt. Hun er liksom i en ganske vilter alder for tiden, og mammaen blir litt sliten noen ganger. Så avlastning er goodie.. ♥ I tillegg er både Camilla og Mona borte også, så jeg har fri fra festing også – haha! Så i helga skal jeg ha kosekveld sammen med mamman min! ♥ Vi ser tv, koser oss med godis, skal se film osv.

Slenger med noen bilder. To redigerte fra kosedagen vår. Redigert i Lightroom. De to nederste er fra en høstbildetur jeg, Em og Marianne hadde i midten av september.

[ mor&datterkosedag ♥ ]

I dag har vi hatt en kjempefin dag. Kom i gang litt seint, pga dårlig nattesøvn hos mor, men pyttsann. Vært ute og kosa oss, leika, gått tur, tatt bilder. Da vi kom inn satte vi en bolledeig, og mens den heva seg mala vi :) Så baka vi ut bollene. Og de ble KJEMPEGODE!!! Selvfølgelig tatt en del bilder i dag :)

Her er vi på tur nedover bakken,
skulle på shell og kjøpe margarin. 

Høst på Statland.

Morris ble med oss han også.


Kjøpte oss Litago milkshake :)

Søte Emma-Isabelle

På tur opp bakken.Solsikke

Blomster 

Regn i graset..

Kanelsnurrer.


Em!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket