FOTOGRAFERING

Sommerferie på vakre Laukøya

Vil dele bildene fra sommerferien vår på Laukøya! Mange er også delt på Instagram fra før, så de som følger meg der har sett noen av bildene tidligere. (@frkangell)

Vi kjørte oppover fredag 5. juli, og var der da midt på dagen på lørdagen. Da var vi først innom Skjervøy å handla sammen med pappa, før vi tok fergen over til øya!

IMG_6106

Der var det stor stas for Mo å oppdage at morfar (eller «Far» som han kalte han) – hadde en traktor med gravemaskin stående i hagen!!   IMG_6103

Dette er utsikten fra soverommet. Finnes ikke deiligere på jord, enn å sovne til lyden av bølgeskvulp, måker, sauer og den friske luften!!     IMG_6150

Vi hadde brukbart vær, og gikk en del turer. Her har vi fotografert en sommerfugl!

IMG_6148

Fineste Emma-Isabelle!

IMG_6149

Ikke «Elg i solnedgang» – men to flotte barn i solskinn!

IMG_6139

IMG_6140

Liker å ta bilder av ting og tang! Her en blomst og en palle som lå ute i naturen. IMG_6147

På øya er det meningen man skal slappe av og kose seg sammen. Så da er spill en naturlig del av oppholdet. Ute er det Boccia, pilkasting osv, mens innendørs er det yatzy, kort, labyrint og andre brettspill! Mo forsto ikke helt reglene ved boccia, var mest gøy å hente alle ballene, og passe på at han hadde de blå, Em de røde, mormor de grønne og mamma de gule..

IMG_6141

Tur i fjæra er obligatorisk, og vi kan gå der fler ganger om dagen og lenge om gangen! Så mye spennende å se og finne. Her er et bilde av den gamle robåten vår og naustet!

IMG_6146

Emma-Isabelle har funnet en stein med hjerteform! IMG_6145

IMG_6142 IMG_6143

Mye spennende å ta bilde av i fjæra også! I tillegg til dette fant vi mange kråkeboller, og de fleste var hele! Mo fant også en haug med fjær, så det så ut som han hadde med seg en hel fugl når vi kom tilbake.

IMG_6227

Her er vi på den faste plassen i fjæra, hvor det er standar å ta bilde. Her har mamma og pappa tatt bilder av oss de sommerene vi var nordafor da vi var små, og jeg har tatt bilde av Em der hvert år hun har vært med, og nå også Mo de 3 årene han har vært der! Koselig med slike tradisjoner!

 

IMG_6155

Så ble Mats-Oliver febersyk! Varte heldigvis ikke så lenge! Men etter et par dager ble jeg febersyk, endte opp med at jeg lå en hel dag i senga omtrent, og hangla siden da. Ble feberfri, men så kom den snikende igjen. Var ikke i noen særlig form.

DSC_0016_2

Spennende med traktor altså!! (Og bittelitt skummelt å sitte på hjulet!)

IMG_6226

Så en kveld var jeg, ungene og morfar å fiska på brygga. Fikk kjempemasse småsei (over 10 stykker) – og det var kjempegøy for ungene! Em ville ikke gi seg en gang! Mens Mo syntes det var litt vanskelig å sveive inn. Men sveiva inn en fisk faktisk!! Em var ute kvelden etter også, men da sammen med to tyske turister. Tøffa altså! Da hadde de hjulpet henne å ta de av å kaste de ut igjen – catch and release!

 

IMG_6248 IMG_6249IMG_6251

Søndag 14. juli – dagen før hjemreise – fikk vi kjempeflott vær, så da gikk vi oss en tur etter middagen, alle sammen! Hadde med bæremeisen til Mo, i tilfelle han ble sliten – da vi ikke visste helt hvor langt vi skulle gå. Han syntes det var gøy med bæremeis, så ville lik så gjerne starte å sitte i den! Men så var det mye spennende på bakken også, så han satt ikke så lenge i den. Været var kjempefint, men det var ikke så veldig varmt likevel. Men jakken ble kasta etterhvert, for det ble jo varmt å gå.

IMG_6281

Siste kvelden var vi så heldige å få med oss midnattsola også! Vi hadde venta hele ferien på den, og siste dagen viste den seg for oss. Jeg, mamma og Em kjørte utover for å få best utsikt – og det var kjempevakkert! Da vi kom hjem drakk vi rødvin og bare koste oss.

IMG_6273

Etter en stund begynte det å småregne litt , og det ble magisk ute!

IMG_6279

Og regnbuen kom fram på Arnøya! Her var vel klokka rundt 02-03 på natten. Helt fantastisk!

Det som ikke var like fantastisk, var at jeg og mamma prøvde å tømme siste rest i 3litringen med vin. Vi måtte la en liten skvett ligge igjen, fordi vi begynte å bli småfulle og det var blitt seint. Vi skulle jo trossalt starte på hjemreisen dagen etter.

En hjemreise som ble slitsomt, når man hadde sovet lite natten før og hadde vært på rødvins»fylla»…  Men det gikk da greit!

IMG_6282

Og selvfølgelig var det SÅÅÅÅ fint vær dagen vi reiste hjem, og det var rett og slett trist å reise fra øya i det fine været!
Og til sist, litt værrapport – det er jo så inne i disse dager! Instaweather! xD

IMG_6074 IMG_6077 IMG_6079 IMG_6097 IMG_6129 IMG_6165 IMG_6214 IMG_6239

Trilletur i Namsos!

Siste helga i september. Vi var igjen i Namsos for første gang etter at vi flytta hit. Ungene hadde mammahelg. Brua på Sjøåsen var stengt, så vi hadde vel ikke noe annet valg. Det ble ei kosehelg uten like. Lørdagen gikk vi til Coopen på Spillum, mest for å handle – men også litt for å få Mo til å sove. Det ble en kjempefin trilletur, for været var kjempefint og ungene snille! Tok masse bilder, og her er noen av dem:

 

 

Da Jenny ble fru.

14. juli var jeg så heldig å være invitert i bryllup. Kunne bare delta på vielsen, men måtte ha med meg Em – men det gjorde ingenting. Jeg er så glad jeg fikk vært der. Det var en kjempefin vielse, og Jenny var utrolig nydelig. Jeg har mange fler bilder, men enda ikke hatt tid å pynta på dem eller sendt de over til Jenny – derfor blir det disse tre jeg viser fram! (Med brudens tillatelse!)

Var hun ikke FIN??? ♡

 

Marianne og magen!

Nesten helt siden lillesøstera mi ble gravid, så har vi snakket om at jeg måtte ta bilder av henne som høygravid. Og det var hele veien planen at jeg skulle ta bilder av henne i jula. Men jula gikk fort, og plutselig var det romjul. Da ble vi enige om 4. juledag. Som tidligere nevnt på bloggen, så måtte jeg på legevakta sendt 3. juledag, og ble derfra innlagt på kirurgisk avdeling med akutt blindtarmbetennelse. Ble operert 4. juledag, og ikke hjemme før 5. juledag – og da hadde søstra mi og kjæresten alt reist tilbake til Trondheim.

Vi syntes det var litt dumt, men jeg hadde hele veien et håp om at de kom i 1årsdagen til Mats-Oliver. Men det gjorde de ikke, noe jeg kan forstå veldig godt da. med bare 3 uker igjen til termin, så er det ikke noe særlig å kjøre 20 mil for bare ei lita helg.

Men siste helga i januar hadde jeg ingenting fore, og var også blitt invitert på alenemammatreff. Jeg ønsket veldig å dra på besøk til Marianne og Richard, for å ta bilder av magen!

Helga gikk også fort, så bildene ble ikke tatt før på lørdagskvelden. Så hadde litt dårlig lys. Hadde det også stressende når jeg pakka bilen på fredag, så glemte enkelte ting jeg hadde tenkt å ha med til fotograferingen. Blant annet den lyseblå sløyfa til dåpskjolen. Så på bildene brukte vi et grønt silkebånd, som jeg redigerte på i photoshop, slik at det ble blått.

Richard var ikke særlig villig til å være med på bilder, så fikk vel ett ordentlig bilde der han var med.

Men nå er bildene tatt, så da kan Nikolai bare komme. 8 dager igjen til termin i dag. Jeg tippet 1. februar, så blir spennende å se om han kommer. Andre dager jeg holder en knapp på er 7. februar, 12. februar og 21. februar. Blir spennende å se, og jeg gleder meg mye til han kommer!

Men her er iallefall bildene:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Pga dårlig lysforhold, så er ikke bildene av den beste kvaliteten. Men sånn går det når man skal ta bilder i en kveldsmørk stue. Men koselige bilder likevel da!

Vakker vinter!

Når vinteren er snørik og kald, da er det vakkert. Sola begynner igjen å titte fram noen timer på dagen – det er vakkert. I går var det et utrolig fint lys her, og jeg måtte ta noen bilder.

Photobucket

Photobucket

Er det ikke vakkert?

Når jeg posta disse på facebook, fikk jeg forespørsel om de er redigerte – og de er litt redigert. Men ikke så mye faktisk. Slenger med det ene originalbildet også:

Photobucket

Redigerte i hovedsak for å fjerne vinduskarmen – da jeg hang ut vinduet for å ta bildene. Haha! Og jeg ønsket å få snøen hvitere enn den var på originalbildene.

Nå derimot er ikke vinteren vakker lenger, den lette nysnøen som falt for et par dager siden fyker rundt i stiv kuling uten for husveggen. Det er kaldt og surt. Snøen henger ikke lenger på trærne, da den har blåst sin vei. Så trærne står nok en gang sorte igjen. Det fineste jeg vet med vinteren, er når snøen henger tungt på trærne.

Må bare . . .

… dele dette fantastisk fine bilde fra 5måneders-photoshoten til meg og Mats-Oliver. Satt å redigerte noen bilder i går kveld, og dette var ett av dem. Synes det er et helt utrolig nydelig bilde, av den fineste gutten på jord! ♥ Sitter å mimrer litt om dagen. På denne tiden i fjor, så var jeg ut og inn av sykehuset – og nå er det bare 9 dager til Mats-Oliver fyller 1 år!

Photobucket

Vi har det veldig bra om dagen. Jeg har vært å fjernet stiftene nå, så da blir jeg nok mer mobil etterhvert. Vi tenker å komme oss mer ut i snøen etterhvert som formen min kommer seg. Mats-Oliver har blitt kjempeflink til å gå, tror jeg må få filmet han en dag å vist dere. Em har begynt skolen igjen, samt svømmetreninga. Snart er vi vel inn i de gamle rutinene fra høsten. Em har pappalørdag i morgen, og etterhvert nå må jeg og Even sette oss ned å bli enig om når Mats-Oliver skal ha pappahelg. Det blir rart å skulle ha noe fast avtale på at han skal dit å overnatte. Men er helt sikker på at det går veldig bra! Ser hvor glad han blir når Even kommer på besøk! Det betyr mye!

Har en liten bekymring, men tror ikke det er noe jeg skal blogge om riktig enda. Mulig det kommer et innlegg med passord etterhvert, men da får dere spørre om passord om dere vil lese.

 

  • Hva synes dere om bildet?? ♥

Småhjertene mine!

Fine Emma-Isabelle, som ville at jeg skulle sminke henne og ta bilde av henne. Herlig!

Photobucket

Og småhjertene mine sammen. Verdens beste storesøster, og verdens søteste lillebror! Ikke lett å ta bilder av dem sammen da..

Photobucket

Sommerferien2011; Reisen dit

27. juli startet vi på den lange bilturen opp mot øya vår! 116 mil i bil. Var innmari spent på den, men det gikk over all forventning. Ungene var rolige og flinke! Det var jeg og ungene som reiste sammen med mamma/mormor. Her er noen bilder fra bilturen opppver.

Photobucket

Stopp ved nordlandsporten. «Klumpefly» ..:p

Photobucket

Nordlandsporten – og Em tror at vi er nesten framme, vi er jo i Nord-Norge..:p

Photobucket

Photobucket

Mo i Mo i Rana! :p

Photobucket

Hvile i gresset utenfor Bimbo. Der var det forresten dårlig service, og vi ble litt hissige. For det var en av servitørene som kom med maten til mamma. Hun ropte opp nummeret, og før mamma rakk å svare hadde servitøren snudd seg for å prate med et par venninner som var innom. Mamma forsøkte å få kontakt for å si fra at det var hennes mat, men servitøren var for opptatt med å prate med venninnene sine. Så ropte hun tallet igjen, for så å snu seg IGJEN. Etter en stund sa hun hadet til vennene, ropte tallet på nytt, og gikk rundt og ropte tallet. Mamma svarte surt «HALLO???!! Nå har jeg ropt fler ganger her!» … Servitøren satte fra seg fatet, mumla noe surt og gikk! Ingen beklagelse eller noe! Makan!!

Men Mo syntes iallefall det var godt å få rulle litt i gresset før vi kjørte videre.

Photobucket

Nå har vi kommet til Saltfjellet og Polarsirkelen. Første gang på lenge at vi er der tidligere enn midt på natta, så da måtte vi ta en skikkelig stopp der.

Photobucket

Mats-Oliver og Mormor på Saltfjellet

Photobucket

Det er så pussig med Polarsirkelen, for det er så mange små oppbyggninger med stein der. Stoooore områder med små og store stein. Når jeg var lita en gang, så var også vi å la ned slike steiner. Ganske fascinerende egentlig.

Photobucket

Polarsirkelen.

Photobucket

Polarsirkelen.

Photobucket

Minnetavle fra andre verdenskrig, til ære for Jugoslaviske krigsfanger.

Photobucket

Fergeleie på Skarberget. Tidlig om morgenen.

Photobucket

Arnøy & Laukøy – snaaart framme!!!

Photobucket

Sitte å vente på ferja er ikke alltid gøy. Vi kom fram dit en god stund før neste ferje gikk, så vi måtte vente en stund. Vi var slitne og lei, men hadde det kos på ferjeleiet likevel da.

Photobucket

Sitter i bilen og venter på ferja.

Photobucket

Em i telefonen. Det er egentlig en litt vittig historie. For stadigvekk på tur oppover begynte Em å prate i baksetet, da hadde hun ringt til noen da. Line fikk gjennomgå litt. De reiste jo nordover noen dager før oss, og Em snakka en del med Line for å fortelle hvor vi var kommet og hva vi skulle gjøre når vi kom fram til Øya. Men hun ringte også tante Marianne, pappa, farfar, tante Julie, onkel Ole Marius ++ ..

Photobucket

Så var vi endelig på ferja fra Storsteinnes og til Nikkeby/Laukøy!!

Det var kjempegodt å komme fram, etter over et helt døgn i bilen. Vi kjørte i ett. Hadde bare tissepauser, dieselpauser og matpauser. Pluss noen pauser for å være turister.. :p

Konfirmasjonsfotografering

19. juli fikk jeg forespørsel via facebook – «Kan du ta konfirmasjonsbilder av Lene?» – joda, det kunne jeg vel. Og samme dagen kjørte jeg utover til Ledang for å ta bilder. Jeg har aldri tatt slike foto-oppdrag før, så var ganske spent.

Det viktigste for meg var at kunden ble fornøyd, og det ble de. Jeg har fått tillatelse til å dele noen av bildene på bloggen:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Hva synes dere? Selv synes jeg det ble greit. Ganske kritisk til meg selv… Fordi jeg ønsker så veldig å lykkes liksom. Men det viktigste er som sagt at kunden er fornøyd.

Vi venter tenner.

- jeg har så lenge gått å sagt at nå må tennene komme snart. Han har nemlig syntes å være litt plaget tidligere, og det har virket som det har vært tenner som har plaga han. Men tennene har enda ikke dukket opp, så nå har jeg gang på gang sagt at jeg skal slutte å skylde på tennene – de kommer da ikke likevel! :P

Men NÅ har vi sett at de virkelig er på vei, for nå kan vi skimte noe hvitt like under «overflaten» .. Så satser på at de kommer snart, og at han ikke blir så veldig plaget mens de bryter gjennom.

Gleder meg til å se hvordan har blir med tenner, jeg lurer på om det er mulig å bli skjønnere enn han alt er – men tror nok tennene vil gjøre han kjempeskjønn iallefall! De blir liksom så stor når de får tenner :)

Og mens vi venter på tenner, så deler jeg noen bilder av skjønningen!!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket