Organisering

Etterlengta fridag!

3 skoledager denne uken. Fagdag om aktivitetsdosetten på tirsdag, klassenstime – 2 timer kroppstemperatur – gruppearbeid på onsdag, forflytning av pasient i øvingsavdeling på torsdag. Fri på mandag, fri på fredag. Likevel er jeg mer sliten denne uka, enn jeg har vært på lenge – og denne fri-fredagen var etterlengta! Jeg har ikke tenkt å lese et ord anatomi eller annet i dag. Jeg sitter med pleddet i godstolen og ser serier på macen! Bare koser meg! Og om ikke lenge skal jeg og Mo dra i Oasen med Marianne, Richard og Nikolai.

Tror det er mange grunner til at jeg er sliten.

 • En merkedag nærmer seg, en merkedag jeg gruer meg til hvert år – og har gruet meg til hvert år i 10 år.
 • Det er mørkt og kaldt ute, og tyngre å stå opp om morgenen.
 • Ungene har vanskelig for å legge seg å sove om kvelden, og spesielt Mo kan være slitsom om kveldene nå.
 • Det er mye å holde orden på i huset, rydding, vasking, matlaging, klesvask +++ Og Em som er størst, er ikke akkurat så veldig behjelpelig.
 • Jeg er superstressa for anatomi-eksamen 14. desember, og forsøker å lese på det midt i alt. Og i tillegg skal jeg forberede meg til hver nye forelesning i andre temaer.
 • Basisgruppa mi har fortsatt 3 arbeidskrav som skal skrives og leveres inn – med frist 7. november, 7. desember og 20. desember.
 • Jeg har vært veldig forkjøla og i dårlig form en stund nå.

 

Angående Mo og soving. Jeg kjemper med han i opptil 2 -2,5 time før han sovner. Han som ALLTID har vært så flink å legge seg, jeg har kunnet gå inn å legge han i senga kl. 19:00 og han har vært stille med en gang, sovnet etter kort kort tid – og jeg har kunnet gjøre annet på kveldene. Slik er det ikke lengre. Tror det er mye fordi vi er i en periode hvor det er vanskelig å finne ut hvor mye søvn han trenger i løpet av dagen, og når på dagen det er lurest å la han sove. Den vanlige sove-rutinen i BHG har vært 12-14 ca. Men jeg begynte å lure på om det var for mye, og for sent. Så ba de kutte ned på lengden. Så kom han plutselig til et punkt hvor han bare nekta å sove i BHG, og da var han forsåvidt enklere å legge til kvelden – og vi bestemte oss for å prøve det. Men denne uka har han sovnet omtrent hvor han sto i BHG – så de mente at han trenger å sove en dupp. Så nå er vi over på prosjekt sove tidligere og kortere. Men slitsomt, det er det – så jeg håper han snart finner rytmen sin og at det fungerer greit med soving både i BHG og hjemme.

Men nå får jeg snart besøk her, av søstra mi, svoger og tantehjeret Nikolai – så må få ordna klart litt her og pakke til bading.

Ha en god helg alle lesere! Her skal familien feire at tantehjertet Filip  ble 2 år på tirsdag og at Em blir 9 år om 2 uker!

ALT ordner seg for snille piker!

Den siste uken har vært stressende, travel og «surreal» (Fant ikke det norske ordet i hodet mitt akkurat nå:p) … Forrige innlegg ble skrevet onsdag, og siden da har jeg vært i utallige telefonsamtaler – og ting begynner virkelig å falle på plass. Om man tar utgangspunkt i listen på forrige innlegget, så er her en liste over hva som er ordnet og i boks!

 

 • Skolen til Em!! Snakket med rektor på nye skolen igjen i dag, og han ønsket oss hjertelig velkommen! Han fikk den informasjonen han trengte, og jeg fikk litt informasjon – resten sendes på mail i løpet av uka. Og vi får komme på besøk når de har planleggingsdag, for å hilse på kontaktlærer. Spennende!!
  Snakket også med rektor på Statland Skole, for å gi beskjed om at hun slutter her. Og snakket med kommunen her, slik at de sender overflyttingpapirer. Så alt det er i boks, og det er godt!
 • Når det kommer til SFO, så spurte rektoren om dette – men det er slik at man må sende inn en søknad. Så den har jeg sendt i dag. Kommer til å forsøke å ringe kommunen neste uke, for å høre om de har fått den og hva de tenker – med mindre de kontakter meg først.
 • Barnehageplass til Mo er 99% sikker! Styrer i barnehagen var veldig optimistisk, og i praksis skal hun ha plass til Mo – ettersom de har en som ikke tar i bruk plassen sin før 1. januar, og de har en annen som slutter 1. januar. Så det skal gå opp i opp, hun måtte bare lufte det til kommunen. Så hun skulle la høre fra seg i løpet av denne uken. Men jeg tror nok jeg kan si at den er i boks! SPENNENDE!
 • Fredag snakket jeg med kommunen her, og sa opp plassene her. Men de jeg skulle snakke med var selvfølgelig ikke til stede, alle var på ferie. Men oppsigelse til barnehagen og kulturskolen måtte sendes i posten – så det gjorde jeg i dag.
 • Søknadene har ikke blitt sendt enda, men det er fordi det er en del som mangler på dem enda.. Men å varsle nav om at Mo begynner i BHG må jeg gjøre snart, så tenker jeg forsøker å huske det i morgen.

Når det kommer til leiligheten så fikk jeg vite på torsdag at jeg fikk den! Og på lørdag var jeg og Emma-Isabelle å skrev under kontrakten. Samtidig benyttet vi sjansen til å handle inn litt til skolestart. Leiligheten er trolig ikke ferdig til skolestart, så fram til 1.september får jeg og ungene låne soverommet til Sarah – kjempesnilt!! Så takknemlig for hjelpen familien tilbyr! Både med midlertidig husvære og flytting.

Så nå har vi starter litt pakking, men vet nesten ikke hvor jeg skal begynne. Mangler også pappesker, så vanskelig å komme helt i gang. Men fått pakket ned 3 esker nå da, så er kommet i gang.

Så det meste har nå falt på plass, og det føles BRA!

Så mye å ordne!

Som dere vet, så begynner jeg på HiNT 22. august – og i den forbindelse blir det nok flytting til Namsos for meg og ungene. Og flytting med barn er ikke bare bare (it’s not only only, but but..) :p

Har satt opp ei lita liste over ting jeg må huske, men er ikke sikker på om jeg har husket alt. Om noen har noen forslag, eller ser noe jeg har glemt, så si i fra!

 • Ringe rektor på skole i Namsos. Dette gjorde jeg i dag, og han er tilbake på jobb mandag, så det var fint om jeg ringte tilbake da. Plass var ikke noe problem, så kun ringe tilbake for mer informasjon – og da vet jeg også mer om bosituasjon for oss (forhåpentligvis)
 • Ringe SFO – da Em trenger det, vil jeg tro.
 • Ringe barnehage i Namsos. Dette gjorde jeg også i dag. Hadde lagt inn søknad for en liten uke siden, så hun jeg ringte til visste om meg. Hun hadde også ferie nå, men skulle innom jobben i morgen – og da kunne hun se om hun hadde plass til oss. Så jeg må ringe tilbake på fredag.
 • Ringe Namdalseid kommune og si opp skoleplass + kulturskolen og barnehageplass. Mo begynner egentlig her 6. august.
 • Varsle NAV om at Mo begynner i barnehage, slik at kontantstøtta stopper.
 • Søke utdanningsstønad.
 • Søke tilskudd til flytting.
 • Søke stønad til barnetilsyn.
 • Søke bostøtte.
 • Melde flytting.

Noe annet jeg har glemt?

Har i dag også snakket med Servicekontoret på HiNT, fordi jeg ikke hadde mottatt noe studienummer – men viste seg at ingen hadde mottatt dette enda.

I går var jeg i Namsos å så på leilighet. Den jeg så på var uaktuell for meg, av personlige årsaker – men han jeg var hos hadde en annen også, som jeg fikk se på. Den var egentlig lovt bort til ei annen jente, men han skulle høre litt – så jeg får beskjed i dag! Jeg HÅPER HÅPER HÅPER vi får den, for den hadde vært perfekt for oss. Ligger ikke så alt for langt unna Kris Even og Line og ungene. Ligger en kort gåtur fra bussholdeplass, kort vei til skolen for Em og forhåpentligvis kort vei til barnehage for Mo (ligger ved skolen). Så kryss fingrene for oss!!

Hva trenger man til barnehagestart?

Det er jo nå 6 år siden Em begynte i barnehagen, så jeg føler meg som en ny barnehagemamma nå når Mats-Oliver skal begynne i barnehagen. Så jeg føler jeg trenger tips og råd fra andre småbarnsforeldre!

Så jeg vil vite

 • Hva er viktig å handle inn til barnehage start?
 • Hvilke klær trenger man?
 • Klesmerker som er bedre enn andre?
 • Sko?
 • Annet?

Håper så mange som mulig vil hjelpe meg å sette opp en liste over hva som er lurt å tenke på ved barnehagestart.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket