Alenemamma

Jeg er sykepleier.

Juni 2015 var jeg ferdig utdannet sykepleier. Jeg fullførte Bachelor i Sykepleie på de 3 ordinære årene. Hvem hadde trodd det? Helt ærlig, jeg hadde ikke trodd det selv. Og jeg vet også at nesten samtlige av de jeg kjenner tvilte på at jeg kunne klare det. Årsaken? Fortiden min. Hjemmeværende alenemamma til 2, bosatt hos mine foreldre – for redd til å bo alene. Hjemmeværende på grunn av psykiske problemer. Angst og depresjon. Mislyktes i det meste. Jeg var ikke i noen god situasjon. Men jeg tok grep om livet mitt. Jeg satset alt. Flyttet med ungene, alene til Namsos, for å studere. For et stort steg videre i livet!

Nå er jeg altså ferdig. Bor fortsatt i samme leilighet i Namsos. Trives veldig godt. Begynt å jobbe på sykehus, og stortrives. Fantastiske kollegaer, godt arbeidsmiljø. Jeg er sykepleier! STOLT sykepleier.

Det var en lang reise. Med utrolig mange utfordringer. Tap av familiemedlemmer (Savne dåkk Hege-Renate og mormor <3 ), som ga en utrolig stor sorg, midt i praksis og eksamenslesning. Det var ikke enkelt. Også vært en del personlige utfordringer, det har krevd mye av meg dette her. Å være heltidsstudent og alenemamma til to. Derfor er jeg evig takknemlig ovenfor familie og venner som har støttet og stilt opp hele veien. Spesielt de som har passet barna, så jeg har fått lest til eksamen eller kunnet ha aftenvakt eller nattevakt i praksis. Barnehagen til Mo, som har vært fleksible med åpningstid, så jeg fikk levert han der før jeg måtte være påplass på praksisplass før 07.

Et nytt kapittel har startet. Og jeg ser frem til fortsettelsen!

Helg på Statland!

Tidligere var jeg og ungene hjemme på Statland omtrent hver helg… I det siste har det blitt sjeldnere, det er nå 2 uker sist jeg var her, og før det var det 3 uker siden vi hadde vært her. Det er alltid godt å komme ut hit, og både jeg og ungene trives her ute. Nå i dag var det i tillegg kjempeflott vintervær, så jeg og Mats-Oliver (som er de eneste som er her, ettersom Emma-Isabelle har pappahelg) har vært ute å gått tur og leika og kosa oss. Vi har sett på spor i snøen, vi har vært å sett på en bekk, vi har vært å huska nede på skoleplassen, vi har vært å besøk Oldemor sin grav, og vi var å handlet lørdagsgodt på YX.
Vi håper egentlig på litt mer snø nå, slik at Mo får prøvd skiene litt mer. Men dessverre er det meldt mildvær og regn igjen til uka. Så sånn sett kan det bare bli VÅR nå – framfor denne ustabiliteten til været.

Deler noen bilder fra turen vår også!

10418248_10155161113125654_4717439218695205278_n10999105_10155161116110654_2411271416070778931_n10649848_10155161113475654_4189528258302948159_n11001795_10155161113850654_6024279294245031322_n  10991225_10155161114935654_4567679534651766752_n10959580_10155161115410654_2629821207659145610_n18409_10155161116720654_2188704647716340797_n

2 måneder!

Nå har jeg bodd alene med ungene i Namsos i 2 måneder, og jeg må virkelig si det går over all forventning. Vi var så heldige å få leie et lite hus, hvor vi har hovedetasjen, også er det 3 hybler i kjelleren – hvor det bor 3 ganske rolige gutter, har iallefall ikke hørt noe særlig av dem enda *bank i bordet*. Vi har 3 soverom, så ungene har også vært sitt – noe som er kjempeflott! Vi har også god plass på både kjøkken og stue, bad og gang.

Både jeg og ungene fant oss fort til rette i huset, og etterhvert når vi fikk tømt eskene og kjøpt oss litt mer møbler – så ble det riktig så hjemmekoselig her. Er ikke alt som er helt på plass enda, og det står noen esker på soverommet mitt fortsatt – men det blir da etterhvert.

Som sagt så går det over all forventning. Jeg hadde ikke trodd at det skulle gå så greit å bo alene med ungene, når jeg har vært så avhengig av å ha flere rundt meg så lenge. Men den angsten jeg har vært redd for, har ikke vært tilstede. Jeg er ikke noe husredd, og føler meg faktisk ganske trygg her. Og det er veldig godt.

Ekstra godt var det å få byttet seng, fra 150 til 180! Så nå har det ingenting å si om begge ungene kommer og sover med meg om natta – noe de gjør av og til. Og det er jo så koselig, spesielt nå som vi alle tre kan sove godt og ha god plass!

En annen ting som er veldig godt, er å ENDELIG ha fått vaskemaskin i hus. Den første jeg hadde viste seg å være ødelagt, så alle klær med tatt med hjem til Statland for å vaskes. Pappa skulle ha med en liten vaskemaskin fra øya, men mens vi ventet på at han skulle komme hjem, fortalte min svigerinne Line at barnehagen hun er styrer i hadde en vaskemaskin stående hos Elkjøp, som de ikke hadde bruk for mer. Men selvfølgelig tok det et par uker før vi fikk den i hus. Men nå har vi den, og den fungerer kjempebra. Og denne uken har den virkelig fått kjørt seg, da vi har hatt omgangssyken i hus, og jeg på det meste har vasket fire maskiner med klær, sengetøy og håndklær i løpet av en dag!

Jeg har faktisk vært hjemme hele denne uka. Startet med Em som var kvalm mandagsmorgen, og like etter vi sto opp måtte hun kaste opp. Jeg ordna meg og gikk til barnehagen med Mo, før jeg dro hjem for å være sammen med Em. For å slippe å gå fra henne på ettermiddagen igjen, ba jeg mamma om å hente Mo i barnehagen når hun var ferdig på jobb kvart over 2. Når hun kom hit, var hun ganske stressa – og det er veldig forståelig! Hun hadde akkurat satt Mo inn i bilen, og såvidt begynt å kjøre – så kasta han opp i bilen. Vi bor såpass nært, så hun bare skyndte seg å kjøre hjem, mens han satt å kasta opp. Hele Mo og bilstolen var dekt! Rett i dusjen med han, og jeg hadde plutselig to syke barn.
Tirsdag var begge ungene i god form, men ble holdt hjemme likevel – da det er etter oppkast/diare er best at de holdes hjemme 48 timer etter at symptomene avtar. Iallefall det som er vanlig i barnehage, vet jeg. Ungene var i god form ja, men det var ikke jeg. Frøs noe veldig, og hadde magevondt og løp på do. Mens ungene krangla, rota og styra. Var ganske slitsomt, men Em var også flink da – og passa på lillebroren sin og aktiviserte han når jeg ba henne om det. Ble bedre utover kvelden, og planla å ta med Mo til barnehagen på onsdag, og kanskje dra på skolen selv om formen min var bedre. Tirsdagskvelden var det storm her, og Em likte ikke lydene vinden gav – så hun fikk sove hos meg. Og ettersom Mo hadde våknet i 20:30-tiden og ikke ville sove igjen, så la vi oss sammen alle tre kl. 22:30. Våknet 00:30 ca av at Mo kasta opp i senga mi, så det var bare å få vekka Em, og sendt henne til sin egen seng. Og det ble tvangsdusjing av Mo, hvor han sto å hyla hele tiden og jeg bare «unnskyld, unnskyld lillevenn» mens jeg dusja og fikk vaska av han alt oppkastet. Så nekta han å komme ut av dusjen, så jeg lot han stå mens jeg tok av senga og la på nytt – mens han sto i dusjen å hyla, stakkars! Ble lite søvn den natta, for jeg ble liggende å følge med han. Og når jeg først hadde sovna, så våkna jeg av at han kasta opp igjen.
Em kom seg på skolen da, mens jeg og Mo ble hjemme – og ettersom både han og jeg var sliten og ikke i noen særlig form, ble det totalt avslapning på sofaen.
Så vi er hjemme i dag også vi, fortsatt ikke helt i form – så da er det godt å kose oss på sofaen med NRKsuper på tven!

Når både jeg og ungene er syke, da er det slitsomt å være alene. Mamma har vært innom å sett til oss litt da, og det er fint. Og pappaen til Em endret sin flyreise hjem fra Oslo, fra fredag til onsdag. Så han kom hjem i går, og skal hente Em på skolen i dag og være sammen med henne. Er kjempeglad for at han stiller opp for oss, og som han sier – hadde ikke Mo vært så redd for han, skulle han ha passet på han også. Men Mo er ikke helt trygg på Vilhelm, og har vel egentlig aldri vært det.

Men nå har vi fått kjent på travelskoleogbarnehagehverdag og slitsomsykehverdag, og begge deler har vel egentlig gått veldig greit. Men må si jeg foretrekker travelskoleogbarnehagehverdag, og håper det er LEEEEENGE til vi får møte slitsomsykehverdag igjen!

 

I mangel på mer beskrivende bilder av huset eller sykdomshverdagen, så slenger jeg med et av Mo fra forrige helg da vi var på Statland en tur. Pynta seg med perlesmykke og sitter å ser på Mac’en min. Søting!!!

Etterlengta fridag!

3 skoledager denne uken. Fagdag om aktivitetsdosetten på tirsdag, klassenstime – 2 timer kroppstemperatur – gruppearbeid på onsdag, forflytning av pasient i øvingsavdeling på torsdag. Fri på mandag, fri på fredag. Likevel er jeg mer sliten denne uka, enn jeg har vært på lenge – og denne fri-fredagen var etterlengta! Jeg har ikke tenkt å lese et ord anatomi eller annet i dag. Jeg sitter med pleddet i godstolen og ser serier på macen! Bare koser meg! Og om ikke lenge skal jeg og Mo dra i Oasen med Marianne, Richard og Nikolai.

Tror det er mange grunner til at jeg er sliten.

 • En merkedag nærmer seg, en merkedag jeg gruer meg til hvert år – og har gruet meg til hvert år i 10 år.
 • Det er mørkt og kaldt ute, og tyngre å stå opp om morgenen.
 • Ungene har vanskelig for å legge seg å sove om kvelden, og spesielt Mo kan være slitsom om kveldene nå.
 • Det er mye å holde orden på i huset, rydding, vasking, matlaging, klesvask +++ Og Em som er størst, er ikke akkurat så veldig behjelpelig.
 • Jeg er superstressa for anatomi-eksamen 14. desember, og forsøker å lese på det midt i alt. Og i tillegg skal jeg forberede meg til hver nye forelesning i andre temaer.
 • Basisgruppa mi har fortsatt 3 arbeidskrav som skal skrives og leveres inn – med frist 7. november, 7. desember og 20. desember.
 • Jeg har vært veldig forkjøla og i dårlig form en stund nå.

 

Angående Mo og soving. Jeg kjemper med han i opptil 2 -2,5 time før han sovner. Han som ALLTID har vært så flink å legge seg, jeg har kunnet gå inn å legge han i senga kl. 19:00 og han har vært stille med en gang, sovnet etter kort kort tid – og jeg har kunnet gjøre annet på kveldene. Slik er det ikke lengre. Tror det er mye fordi vi er i en periode hvor det er vanskelig å finne ut hvor mye søvn han trenger i løpet av dagen, og når på dagen det er lurest å la han sove. Den vanlige sove-rutinen i BHG har vært 12-14 ca. Men jeg begynte å lure på om det var for mye, og for sent. Så ba de kutte ned på lengden. Så kom han plutselig til et punkt hvor han bare nekta å sove i BHG, og da var han forsåvidt enklere å legge til kvelden – og vi bestemte oss for å prøve det. Men denne uka har han sovnet omtrent hvor han sto i BHG – så de mente at han trenger å sove en dupp. Så nå er vi over på prosjekt sove tidligere og kortere. Men slitsomt, det er det – så jeg håper han snart finner rytmen sin og at det fungerer greit med soving både i BHG og hjemme.

Men nå får jeg snart besøk her, av søstra mi, svoger og tantehjeret Nikolai – så må få ordna klart litt her og pakke til bading.

Ha en god helg alle lesere! Her skal familien feire at tantehjertet Filip  ble 2 år på tirsdag og at Em blir 9 år om 2 uker!

Tittei, her er jeg!

Himmel altså, det er en hel måned siden jeg sist blogget! Men jeg har gode unnskyldninger da, for det er veldig travle dager og jeg blir veldig sliten. Det er jo en helt ny hverdag for oss. Det er mye lesing og jobbing med pensum for meg, så kveldene går med på det.

Dagene våre ser egentlig slik ut:
Mo våkner og kommer inn til meg 06:30-07:00. Da står vi opp og ordner oss. 08:00 går vi ut døra hjemme, for Em starter skolen 08:30 og jeg starter 09:00 – så vi triller bort til skolen og barnehagen som ligger på samme sted. Derfra bruker jeg kanskje 15-20 minutter ned til skolen min (med mindre jeg tar bussen – ByBassen) – så går fra barnehagen fem på halv 9. Skoledagen min varer som regel til 15:00 – og da henter jeg ungene med det samme. De dagene jeg slutter tidligere blir jeg enten sittende på skolen å lese, eller drar hjem å leser – om sistnevnte så henter jeg ungene i 16-tiden.
Da er det egentlig bare å lage middag nesten med en gang vi har kommet oss hjem, og etter middag er det leking og kosing – så skal jo plutselig Mo legge seg da! Tiden går så fort!
Når han har lagt seg, så rydder jeg litt før jeg setter meg ned – med Macen, lekser, facebook, tv og alt..
Em legger seg til 21, og da sitter jeg å nyter stillheten og bare koser meg. Før jeg finner senga i 22:30 tiden!

På skolen går ting veldig bra. Det er spennende og interessant, og jeg føler meg veldig motivert! Vi jobber en del i gruppe, og jeg og gruppa mi fikk godkjent første arbeidskrav! Vi har også kommet i gang i øvingsavdelingen, og har stelt pasient, redd senger og hatt sårbehandling. Om to uker har vi prøveeksamen, og 14. desember har vi eksamen. Praksis blir det etter jul.

Ellers går det veldig bra med oss. Trives godt i huset, og begynner å komme i orden her. Skal få vist dere noen bilder etterhvert, men den tiden strekker ikke helt til! Også må jeg få bytta gardiner først, for det matcher ikke – og ser egentlig litt teit ut..

Men en liten sniktitt skal dere få:

 

Ungene har funnet seg til rette i barnehage, skole og SFO – og det er så godt å vite. Mo hadde litt startproblemer, om jeg kan kalle det for det. Han brukte ganske lang tid på tilvenningen, han gråt mye når jeg gikk og gråt når jeg kom også – fordi da kunne jeg ikke komme fort nok. Men nå trives han kjempegodt i barnehagen, og det er godt! Em fant seg til rette veldig tidlig, og fikk mange venner – men er litt småbekymra likevel, for her om dagen når jeg spurte hvem hun hadde lekt med, så svarte hun «trivselslederene» – som er 7.ende klassinger, og har en rolle for å få alle til å trives og slik. Er vel litt for å hindre at noen sitter alene og blir utenfor – etter som jeg har forstått. Er bare så redd de i klassen ikke vil leke med henne.. :/ Men bekymrer meg vel uten grunn, tenker jeg. Hun sier jo at hun har fått mange venner, og at hun trives.

Jeg håper jeg får tid å blogge litt ordentlig snart igjen. Men er ikke så lett å rekke over alt man ønsker! Har frihelg til helga, så da skal jeg forsøke å få til et innlegg eller to – mellom lesingen! Har liksom så mye å fortelle også!

Håper alt er bra med dere alle sammen!!

ALT ordner seg for snille piker!

Den siste uken har vært stressende, travel og «surreal» (Fant ikke det norske ordet i hodet mitt akkurat nå:p) … Forrige innlegg ble skrevet onsdag, og siden da har jeg vært i utallige telefonsamtaler – og ting begynner virkelig å falle på plass. Om man tar utgangspunkt i listen på forrige innlegget, så er her en liste over hva som er ordnet og i boks!

 

 • Skolen til Em!! Snakket med rektor på nye skolen igjen i dag, og han ønsket oss hjertelig velkommen! Han fikk den informasjonen han trengte, og jeg fikk litt informasjon – resten sendes på mail i løpet av uka. Og vi får komme på besøk når de har planleggingsdag, for å hilse på kontaktlærer. Spennende!!
  Snakket også med rektor på Statland Skole, for å gi beskjed om at hun slutter her. Og snakket med kommunen her, slik at de sender overflyttingpapirer. Så alt det er i boks, og det er godt!
 • Når det kommer til SFO, så spurte rektoren om dette – men det er slik at man må sende inn en søknad. Så den har jeg sendt i dag. Kommer til å forsøke å ringe kommunen neste uke, for å høre om de har fått den og hva de tenker – med mindre de kontakter meg først.
 • Barnehageplass til Mo er 99% sikker! Styrer i barnehagen var veldig optimistisk, og i praksis skal hun ha plass til Mo – ettersom de har en som ikke tar i bruk plassen sin før 1. januar, og de har en annen som slutter 1. januar. Så det skal gå opp i opp, hun måtte bare lufte det til kommunen. Så hun skulle la høre fra seg i løpet av denne uken. Men jeg tror nok jeg kan si at den er i boks! SPENNENDE!
 • Fredag snakket jeg med kommunen her, og sa opp plassene her. Men de jeg skulle snakke med var selvfølgelig ikke til stede, alle var på ferie. Men oppsigelse til barnehagen og kulturskolen måtte sendes i posten – så det gjorde jeg i dag.
 • Søknadene har ikke blitt sendt enda, men det er fordi det er en del som mangler på dem enda.. Men å varsle nav om at Mo begynner i BHG må jeg gjøre snart, så tenker jeg forsøker å huske det i morgen.

Når det kommer til leiligheten så fikk jeg vite på torsdag at jeg fikk den! Og på lørdag var jeg og Emma-Isabelle å skrev under kontrakten. Samtidig benyttet vi sjansen til å handle inn litt til skolestart. Leiligheten er trolig ikke ferdig til skolestart, så fram til 1.september får jeg og ungene låne soverommet til Sarah – kjempesnilt!! Så takknemlig for hjelpen familien tilbyr! Både med midlertidig husvære og flytting.

Så nå har vi starter litt pakking, men vet nesten ikke hvor jeg skal begynne. Mangler også pappesker, så vanskelig å komme helt i gang. Men fått pakket ned 3 esker nå da, så er kommet i gang.

Så det meste har nå falt på plass, og det føles BRA!

Så mye å ordne!

Som dere vet, så begynner jeg på HiNT 22. august – og i den forbindelse blir det nok flytting til Namsos for meg og ungene. Og flytting med barn er ikke bare bare (it’s not only only, but but..) :p

Har satt opp ei lita liste over ting jeg må huske, men er ikke sikker på om jeg har husket alt. Om noen har noen forslag, eller ser noe jeg har glemt, så si i fra!

 • Ringe rektor på skole i Namsos. Dette gjorde jeg i dag, og han er tilbake på jobb mandag, så det var fint om jeg ringte tilbake da. Plass var ikke noe problem, så kun ringe tilbake for mer informasjon – og da vet jeg også mer om bosituasjon for oss (forhåpentligvis)
 • Ringe SFO – da Em trenger det, vil jeg tro.
 • Ringe barnehage i Namsos. Dette gjorde jeg også i dag. Hadde lagt inn søknad for en liten uke siden, så hun jeg ringte til visste om meg. Hun hadde også ferie nå, men skulle innom jobben i morgen – og da kunne hun se om hun hadde plass til oss. Så jeg må ringe tilbake på fredag.
 • Ringe Namdalseid kommune og si opp skoleplass + kulturskolen og barnehageplass. Mo begynner egentlig her 6. august.
 • Varsle NAV om at Mo begynner i barnehage, slik at kontantstøtta stopper.
 • Søke utdanningsstønad.
 • Søke tilskudd til flytting.
 • Søke stønad til barnetilsyn.
 • Søke bostøtte.
 • Melde flytting.

Noe annet jeg har glemt?

Har i dag også snakket med Servicekontoret på HiNT, fordi jeg ikke hadde mottatt noe studienummer – men viste seg at ingen hadde mottatt dette enda.

I går var jeg i Namsos å så på leilighet. Den jeg så på var uaktuell for meg, av personlige årsaker – men han jeg var hos hadde en annen også, som jeg fikk se på. Den var egentlig lovt bort til ei annen jente, men han skulle høre litt – så jeg får beskjed i dag! Jeg HÅPER HÅPER HÅPER vi får den, for den hadde vært perfekt for oss. Ligger ikke så alt for langt unna Kris Even og Line og ungene. Ligger en kort gåtur fra bussholdeplass, kort vei til skolen for Em og forhåpentligvis kort vei til barnehage for Mo (ligger ved skolen). Så kryss fingrene for oss!!

Det skal ikke være enkelt å forstå alt!

I morgen skal jeg til Namsos og ordne pass til meg og ungene, ettersom familien har snakket om sydentur. I forhold til det å ordne pass til ungene, hadde jeg noen spørsmål, så gikk inn på siden til politiet om «Pass til barn» – men fikk liksom ikke helt svar på det jeg lurte på.

Jeg har nemlig foreldreansvaret alene, og har – etter å ha hørt andre alenemødre ordne pass til sine – forstått det slik at jeg ikke trenger fullmakt, samtykke eller signatur fra barnefar for å ordne pass til ungene.

Men dette sto det ikke noe konkret om på siden til politiet… Det eneste som sto var

Har begge foreldrene foreldreansvar, må begge samtykke i at barnet får utstedt pass og den som møter opp må ha med skriftlig samtykke og legitimasjon eller offentlig bekreftet kopi av legitimasjon fra den som ikke møter.

Så stor bare om delt foreldreansvar, og det gjelder jo ikke meg. Men ka man da tolke det dit at de med foreldreansvaret alene ikke trenger samtykke og legitimasjon fra den andre forelderen?!

Ettersom jeg følte at jeg ikke fikk noe konkret svar fra siden til politiet, så googlet jeg det. Og da ble jeg bare mer forvirret! Noen sier at foreldreansvaret alene ikke er nok til å få pass til barna, uten samtykke fra barnefar. Noen begynner å blande inn foreldremyndighet – som jeg som alenemamma i 8,5 år aldri har hørt om. Og noen sier at selv om mor har foreldreansvaret alene, så har barnefar foreldrerett – og dermed må han også skrive under på at barnet får pass. Og noen sier også at man ikke trenger å ha med dokumentasjon på at man har foreldreansvaret alene, fordi politiet selv har tilgang til denne informasjonen.

Har også lurt på dette med bilde av små barn. For her sier også forskjellige folk, forskjellige ting. Noen mener at de tar bilde av små barn på politistasjonen, noen mener at de ikke tar av barn under 3 år, mens andre mener barn under 5 år. Noen sier man må ta bilde selv og ha med, noen sier man må innom fotograf.

Spurte om råd på facebook, og ble nesten like forvirra da også! Noen mener jeg må ha med fullmakt fra barnefar i tilfelle, og det samme med dokumentasjon om at jeg har foreldreansvaret alene (fås forøvrig hos skattekontoret). Men om jeg kan slippe det styret med å få fullmakt fra begge barnefedrene, eller slippe å bruke tid på å innom skattekontroet – så hadde jo det vært kjekt. Har en del å gjøre i byen i morgen, og selv om vi reiser dit TIDLIG (sitter på med mamma om morgenen) – så er jeg sikker på at jeg får tiden til å gå.

Men har fått svar fra alenemødre i samme situasjon, som selv har vært å ordnet pass til barna sine. Så nå tror jeg at jeg har dette klart;

 • Ved foreldreansvaret alene, FÅR man ordne pass uten samtykke fra barnefar
 • Dokumentasjon på foreldresvaret er ikke nødvendig, dette søker politiet opp selv.
 • Bilde tas hos fotograf (Fotokompaniet i Namsos). Koster ikke så mye, får bildene på et par minutter – og er godkjente for pass.

Så dette er hvordan jeg gjør det:

 • Stikker innom skattekontoret og ordner dokumentasjon på at jeg har foreldreansvaret alene, i tilfelle – da dette er noe jeg er mer usikker på enn i forhold til om jeg får ordne pass alene.
 • Stikker innom Fotokompaniet og får tatt passbilder av Mats-Oliver

Kan oppdatere i løpet av helgen, om hvordan det gikk! Slik at andre usikre kanskje får litt mer konkret svar! (Iallefall hvordan det fungerte for meg!)

Forøvrig er jeg VELDIG spent på om det blir noen bra bilder av ungene, ingen av de er vel noe særlig på å være på bildene slik jeg ønsker de skal være. Mo klarer ikke sitte i ro i fem sekunder, og Em bare lager grimaser! Men har snakket med henne om hvordan passbildet må være, så satser på at hun forstår det. Og med Mo, så får vi bare prøve da. Folk har klart det før oss, og Mo kan vel ikke være SÅ mye verre enn andre små barn?!

Wish us luck!

Frihelg og sykdom!

Er det ikke typisk, at sykdommen kommer snikende på det mest ugunstige tidspunkt?

Nå til helga har jeg barnefri helg! Jeg hadde tenkt at jeg kanskje skulle ut en tur, på Strupen Bar (den nye baren som er åpnet i bygda, ligger nede ved Fossekailn restaurant) – og ellers bare slappe av! Men selvfølgelig holder jeg på å bli syk. Kom snikende i går, hvor jeg først var veldig trøtt og sliten i løpet av dagen, før jeg fikk veldig halsvondt og kjente hvor det begynte å bli tett opp igjennom bihulene, i tillegg til en solid hodepine.
I dag er jeg pottetett, og om det skal være sånn i helga og – så blir det vel heller å sitte under et pledd å se TV lørdagskvelden.

Em skal forresten ha sin første overnattingshelg på lenge hos pappaen sin. Etter at pappaen og hans eks gjorde det slutt, så har det vært ustabilt med samværet – fram til vi fikk hjelp hos familievernkontoret – og Em har vært vrang og ikke hatt lyst. Nå har vi fått en kjempefin rutine på det, og jeg og pappaen samarbeider kjempegodt. Og når jeg forsiktig nevnte for Em at kanskje hun kunne forsøke å ligge over hos pappaen sin neste gang – svarte hun «Va akkurat det æ tenkt å sei, mamma!» .. Så det er framskritt! Men jeg tror jeg ødela det litt, ved å si det før hun rakk å foreslå det selv – for plutselig ombestemte hun seg, og sa hun ikke ville… Så vi ble enige om å tenke på det. Og i går ble vi enig om at hun skulle prøve! Og fungerer det ikke, så venter vi bare lenger til neste gang.

Når det kommer til Mo, så går det og kjempebra. Men han har de siste gangene vært mindre «glad», når pappaen har kommet å henta han.  Før viste han stor glede når pappaen kom, men i det siste er han er passiv. Mer likegyldig (?)… Verken glad eller trist liksom. Og når han kommer hjem, så er han gjerne vrang og sur, viser ikke noe glede over å se meg igjen heller. Og har ved et par tilfeller vært vanskelig å legge om kvelden (kommer hjem 1 time før sengetid, omtrent). Det er ikke noe som bekymrer meg per dags dato, men er bittelitt redd det skal utvikle seg – seperasjonsangst eller noe. Vi får se… I slutten av juni her nå, skal han ha 5 dager sammenhengende hos pappaen sin. Og igjen 7 dager i begynnelsen av juli. Blir spennende å se hvordan det går. Pappaen mente at han skulle ha han 14 dager, og ikke 7 i juli – fordi han har krav på 2 uker. Men da måtte jeg minne han om at han skal jo ha han 5 dager i juni også – det blir jo mer eller mindre 2 uker det. Dessuten er jo Mo litt liten enda, og jeg er omsorgspersonen hans – og de skal helst ikke være så lenge borte fra omsorgspersonen sin. Og det er vel ingen konkret REGEL om 2 uker. Har hørt at om Mo feks har 3 uker fri fra BHG om sommeren – så skal 2 av de være hos meg og 1 hos pappaen. Men det er sånn som vi får ta til neste sommer.

Uansett, det fungerer greit med samværene slik det er nå. Og det er litt deilig for mammaen med en frihelg nå og da. Dette er en av de første helgene hvor begge ungene er til pappaene sine samtidig. Da Em har annenhver helg, mens Mo har tredjehver helg (+ tredjehver uke, 9-10 dager mellom hvert samvær). Så ikke ofte det klaffer slik at begge har pappahelg samtidig.

Men tvitvi for at jeg ikke blir MER syk til helgen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket