Fra en mamma til en annen

Å gråte til man ikke puster!

…det er det mange barn som gjør! Og mange foreldre får nok litt panikk når barnet deres ikke trekker pusten.

Mats-Oliver gjør dette innimellom. Og jeg har hørt av mamma at min lillebror var på samme viset. Første gangen han gråt slik, er noen måneder siden nå – og det var pappa som holdt han. Selv om pappa burde vite hva man skal gjøre, så fikk han panikk og rista lett i Mo og sa han måtte puste. Men til hans forsvar, så er det snart 20 år siden min lillebror ble født da. Selv om jeg aldri har opplevd dette selv, så har jeg for lenge siden hørt hva man skal gjøre – og dette satt i meg (morsinnstinkt!)… Så jeg tok Mats-Oliver i fra pappa, og blåste han i ansiktet – da trakk han pusten, og gråt videre (men uten å slutte å puste).

Etter dette så har han gjort dette fler ganger, så nå har jeg blitt veldig dreven på dette. Og tenkte derfor å skrive et innlegg om det. For det er kanskje andre foreldre der ute som ikke vet hva de skal gjøre når lille vennen gråter til de ikke puster.

Photobucket

 

Det er nok vanligere enn man tror, at babyer gråter til de ikke får puste. Og om de begynner å bli blå, så kan det være veldig skremmende for foreldrene. Man blir grepet av panikk, og vet ikke helt hva man skal gjøre og hvordan man skal gjøre det. Man blir redd, livredd.
Men et lite triks er å blåse dem i ansiktet, over munn og nese – sånn på omkring 20 cm avstand. Da trekker barnet pusten nesten med en gang (refleks), og begynner å gråte og puste normalt igjen.

Det er viktig å ikke riste i dem, det er ikke bra å riste et barn. Forsøk å ikke få panikk. Bare vær helt rolig, og blås barnet forsiktig i ansiktet. Så går det bra. Det er ikke farlig når de gråter slik, men det er veldig ekkelt for foreldrene.

 

  • Har du opplevd dette selv?
  • Synes du det er kjekt med slike tips i bloggen, vil du lese fler slike?
Edit: Må legge til at de fleste ungene begynner å puste av seg selv etter dette. Men ved å blåse på dem, så hjelper man dem i gang tidligere :)  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket