Håndarbeid

InstaJuli

 

★ Sommer ★ Finkjole ★ Sko ★Mo med sko ★ Mo og mamma x2 ★ Sovende syk Mo ★ Macbook Pro ★ Barnearbeid?! ★ Vi matcher ★ Eventyrlig ★ Brente fingre ★ Hotellopphold ★ Bade ★ Strikke ★Nye gardiner ★ Ubongo ★ Fineste Em ★ Lilje ★ Interiør ★ Mo ★ Love ★ Ferieturpakking ★ Kaizerlove ★ Kjekkasgenser ★ Bjarne Brøndbo på Strupen ★ Kaizerlove ★ Macbook Pro ★ Kaizerlove ★ Sovende Mo ★ Jenny gifter seg ★ Fylle tanken ★ Nord-Norge ★ Fettere ★ Vakre Nord ★ Mo i Mariusgenser ★ Høye fjell og vakker natur ★ Disse ★ Naust og båt ★ Huset vårt i nord ★ Solnedgang ★ På lekeplassen ★ Vi glemmer aldri ★ Studier ★ Paradis på jord ★ Insekter in love ★ Vente på ferja ★ Moliven min ★ Fjell, fjell og mer fjell ★ Fake Converse ★ I øyeblikket ★ Fineste plassen på jord ★ Sistekvelden nytes med VIN ★

I ♡ hearts

I det siste har jeg strikket noen hjerter, og vil gjerne vise fram her på bloggen. Endelig noe å blogge om, og endelig litt tid til å blogge. Lovet jo et innlegg forrige helg, men tiden strakk ikke til / jeg orket ikke. Jeg kosa meg med å dra på besøk, spise god mat og bare slappe av. Men her kommer hjerter:

Oppskriften til hjertene fant jeg i boken «med hjerte for strikk» av Bente Presterud Røvik – som jeg kjøpte gjennom hobbyklubben.

Work in progress… Begynte å strikke hjertet kvelden før, men måtte ta med meg det på skolen og fullføre det! Ble litt hekta kan man si. Var så spent på resultatet.

Første hjerte – med pynt – er ferdig!

Ble veldig fornøyd med det, og begynte derfor raskt på fler hjerter. Laget blant annet hjerter jeg ga i gave til to små guttebabyer jeg var å hilsa på forrige helg. To av mine barndomsvenninner som har fått baby i sommer (juli,august) – og jeg var å hilsa på dem for en uke siden.♡

 

Ble de ikke fine?? Får nye ideer stadigvekk, så hjertene blir jo bare bedre og bedre, synes jeg selv da. Lærer underveis, og får nye ideer underveis.

I tillegg til disse har jeg laget to rosa like hjerter, som Emma-Isabelle og Sarah har fått. De ble pyntet med en rød blomst og et gult bånd.

Og siste hjertet var en gave til min kjære svigerinne på hennes bursdag. Et helt enkelt hjerte, uten mye dilldall. Fargene lyver litt…


Og er allerede på god vei med nye hjerter! De er så lett å strikke, og det blir så fint!

På denne kalde junidagen . . .

. . . må man plukke fram bilder fra deilige sommerdager, og bare håpe og tro at sola og varmen snart kommer tilbake!

Forrige uke var det strålende vær her. Og da måtte vi blåse opp badebassenget, og prøve det for første gang! I fjor lette jeg etter et slikt, men det var bare utsolgt – så da ble det bare et lite rundt baby badebasseng. Men i vinter en gang fant jeg dette, og da måtte jeg kjøpe det med en gang. Så det har ligget i eska si under senga mi helt til nå. Kjempegøy å endelig få prøve det!

Før noen rekker å tenke «Men hvor er det kjøpt?» – Så kan jeg ærlig innrømme at jeg ikke husker helt! Det er jo en stund siden jeg kjøpte det. Men det KAN ha vært på Toys R Us!

Em og Mo fikk prøve det sammen, og de storkoste seg! Vi håper på slike dager igjen!

Her er noen andre bilder fra de sommerdagene vi hadde. Deilig å sitte ute på altanen med musikk/spotify på iPaden og strikkinga mi! Fikk til og med litt farge.

Også har jeg tatt noen bilder av løvetann – det er en fin blomst, som gir skikkelig sommerfølelse! Noe av det fineste med våren, er å se alle blomstene komme tilbake etter vinteren.

Alle bildene kan også ses på Instagram @frkangell

I’m so proud!

Jeg er så stolt av meg selv! Jeg har nemlig, i dag, ferdigstilt Mariusgenseren jeg har strikket til Mats-Oliver. Jeg så enden i går, og ble litt for ivrig. Og som ordtaket sier: Hastverk er lastverk! Jeg klarte å sy armen på vranga! Reaksjonen min var å starte å le, og rope på mamma, før tårene nesten tok meg! Må le litt når jeg tenker på det nå! Jeg var kjemperedd for at jeg hadde ødelagt ALT! Heldigvis var det lett å sprette opp sømmen, og sy på nytt. Men det orka jeg ikke begynne med i gårkveld. 

Men i dag har jeg hatt god tid til å jobbe med genseren, ettersom Mats-Oliver er sammen med pappaen sin. Så da har jeg spretta opp sømmen, og sydd i armen på nytt, jeg har sydd inn tråder og strikka opp masker til å strikke halsen. Jeg har sydd på mitt eget navnebånd på den, og jeg har dampstrøket den! Så nå er den klar til bruk!

Jeg kjenner jeg er kjempestolt av meg selv! Det er bare 9 måneder siden jeg lærte meg å strikke på ordentlig, og jeg hadde ALDRI i verden trodd at jeg skulle kunne klare å strikke OG montere en genser for egen hånd! Fram til nå har jeg strikket en haug ullbukser, noen babyvotter og to luer.
Bare èn gang i min strikkekarriere har jeg vært stoltere, og det var da jeg fullførte min aller første monsterbukse – og fikk se at jeg faktisk KUNNE STRIKKE!
Mariusgenseren er mitt – til nå – største prosjekt, og det er klart jeg er kjempestolt av å ha fått det til! Gleder meg til at Mo skal begynne å bruke den! Har alltid vært så glad i Mariusmønsteret, jeg!

Jeg kjøpte garn til å strikke til Emma-Isabelle også. Men mamma sa hun kunne og ville strikke den – så da overlot jeg det til henne. Hadde jeg visst at jeg skulle få det til å greit selv, så kanskje jeg hadde villet strikke den selv.  Var jo redd jeg ikke skulle bli ferdig til høsten/vinteren, men jeg brukte i underkant av 3 uker på denne til Mo, så da hadde jeg nok rukket over Em sin også – før det ble høst! Men kanskje jeg heller skal fokusere på mine X antall andre prosjekter, som ligger halvferdig i strikkekurven min?!

 • Hva synes dere? Ble den ikke fin?
 • Strikker du noe?

Strikkedilla ble til hettelue med pongponger!

Det er jo ingen hemmelighet at jeg er blitt så glad i å strikke siden sommeren tjueelleve. Og mitt siste prosjekt var en lue til Mats-Oliver. Den brukte jeg ikke lang tid på. Startet opp lørdagskvelden, og kom godt i gang.

Photobucket

Søndag hadde vi besøk nesten hele dagen, så da ble det ikke strikka noe særlig. Så strikka jeg litt mandag og litt tirsdag, og tirsdagen midt på dagen en gang var lua ferdig, og Mo fikk prøve den.

Photobucket

 • Ble han ikke søt??

Den var veldig lett å strikke, selv om det var en del teknikker jeg ikke har prøvd meg på før. Bittelitt guidens fra mamma, så ble det greit.

Oppskriften er hentet fra Drops – Garnstudio. Selv strikket jeg i størrelse 2 år, slik at den blir passende til neste vinter.

Syntes den var så søt, så måtte bare prøve meg på den. Og når den gikk så greit nå, så skal jeg meget mulig strikke den til minste nevøen min også. Søstera mi strikker nemlig ikke selv, hun er mer av den typen som hekler hun. Så da må tante Kristel trå til å strikke litt til Nikolai!

Strikkegalskap?!

Jeg har virkelig blitt bitt av strikkebasillen!

Nå har jeg også forsøkt meg på babyvotter. Disse strikka jeg i går:

Photobucket

I går fikk jeg også pakke i posten med 48 (!!) nye garnnøster! Det skal bli til 5 ulike prosjekter. Mange herlige farger, og jeg gleder meg veldig! Har allerede begynt på det ene, og det er et av de jeg er mest spent på!

Verste er at jeg kjenner det veldig i nakke, skuldre og rygg nå. Det blir mye strikking, og jeg kjenner det tar på! I tillegg en del bæring av Mo i løpet av en dag… Hmm, tror jeg ønsker meg gavekort på massasje på H2 Ellemelle til bursdagen min.

~

To nye monsterbukser

For (alt for) lenge siden spurte Theri/Cecilie meg om jeg ville strikke monsterbukse til minstegutten hennes. Men med julestress, lite strikkeglede osv så ble det utsatt. Men på mandagen for 2 uker siden begynte jeg endelig på den. 6 dager senere var den ferdig, og resultatet ble nokså bra om jeg får si det selv.

Photobucket

Jeg har brukt Drops Baby Merino garn, og det var en fryd å strikke med – så har å delvis bestemt meg for å kun bruke dette garnet til monsterbukser (med mindre noen som bestiller har noen andre konkrete ønsker, eller jeg finner et annet garn jeg ønsker å prøve).

Fargene var jo så nydelige også, så jeg kosa meg veldig når jeg satt å strikka på den.

Restene fra garnet brukte jeg til å strikke en mini-ullbukse til nevøen min som nå er 2 uker i morgen. Det ble ikke noe monster på den da, men synes den ble søt likevel. Syntes den så veldig liten ut, men så er jo lille tanteknøtte liten han også!

Photobucket

Strikket ny monsterbukse til Mats-Oliver

… i Blåfjell-garn!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

 • Er den ikke FIN?

Ganske stolt jeg ja. For et halvt år siden kunne jeg knapt å strikke. Det var min kjære svigerinne Line og min fine mamma som lærte meg det i sommerferien vår. Jeg kunne å strikke fram og tilbake, typ skjerf og grytekluter. Men kasta meg ut i det, fordi jeg hadde så lyst – og fikk litt guiding av Line og mamma. Ganske kry når den første monsterbuksa var ferdig. Dette er min sjette (tror jeg) monsterbukse, hvor 2 har vært på bestilling og 1 har vært overraskelse.

Har fått litt strikkedilla, det er jo så gøy! Har fler prosjekt i tankene! Som jeg bare gleder meg til å komme i gang med!

Oppskriften på monsterbuksa er faktisk er partre oppskrifter jeg har funnet på nett + litt egne tanker.  Men har brukt litt av disse oppskriftene (var den Smoochie sin jeg lærte meg å strikke etter):

Tips: Vendingene er litt vanskelig å få til de første gangene, det blir hullete. Derfor anbefaler jeg å titte innom disse videoene:

I tillegg til disse videoene, så gjør jeg litt for eget hode også – for å få det finest mulig. Har laget min egen teknikk, men den er vanskelig å forklare! Man må bare prøve seg fram!

Kort oppsummering av den siste tida.

Photobucket

 • Em har fått seg ny seng. Fra meg og pappaen sin, i bursdagsgave! Er den ikke fin?
 • Em – akkurat 8 år gammel.
 • Bake Hello Kitty Muffins med Sarah og Em
 • Slik ble muffinsene
 • På handletur. Mo med ny lue.
 • Rampegutten har funnet vaniljesukkeret
 • Pakke i posten fra Jeanette og Malin (http://malinogmamma.net)
 • Giraffpute til Mo, Bok til meg, Pengepung og lipgloss til Em. TAKK Jeanette og Malin *hjerte*
 • Mo med «riks-tv antenne»
 • Badenymfe
 • Kjekkas med ny genser.
 • Strikkedilla – TRIVSEL!
Er flink til å dele bilder via mobilen på Facebook, men dårlig på å vise de på bloggen. Så her er en liten oppsummering. Har funnet photoappen til Android, som heter Little Photo – den bruker jeg en del. Men mobilbilder er mobilbilder da.. :p
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket