Statland

Helg på Statland!

Tidligere var jeg og ungene hjemme på Statland omtrent hver helg… I det siste har det blitt sjeldnere, det er nå 2 uker sist jeg var her, og før det var det 3 uker siden vi hadde vært her. Det er alltid godt å komme ut hit, og både jeg og ungene trives her ute. Nå i dag var det i tillegg kjempeflott vintervær, så jeg og Mats-Oliver (som er de eneste som er her, ettersom Emma-Isabelle har pappahelg) har vært ute å gått tur og leika og kosa oss. Vi har sett på spor i snøen, vi har vært å sett på en bekk, vi har vært å huska nede på skoleplassen, vi har vært å besøk Oldemor sin grav, og vi var å handlet lørdagsgodt på YX.
Vi håper egentlig på litt mer snø nå, slik at Mo får prøvd skiene litt mer. Men dessverre er det meldt mildvær og regn igjen til uka. Så sånn sett kan det bare bli VÅR nå – framfor denne ustabiliteten til været.

Deler noen bilder fra turen vår også!

10418248_10155161113125654_4717439218695205278_n10999105_10155161116110654_2411271416070778931_n10649848_10155161113475654_4189528258302948159_n11001795_10155161113850654_6024279294245031322_n  10991225_10155161114935654_4567679534651766752_n10959580_10155161115410654_2629821207659145610_n18409_10155161116720654_2188704647716340797_n

Første fraværsdag!

Jeg hadde bestemt meg for å ha minst mulig fravær på sykepleien. Jeg skulle være ganske syk før jeg ble hjemme en dag. Men jeg måtte rett og slett legge inn årene, og ta meg en sykedag i dag. Jeg har blitt mer og mer forkjøla utover uka, og natt til i dag sov jeg knapt – pga en voldsom hoste. I går kveld hosta jeg slik at Em ble skremt. Da er det ikke noe særlig.
I tillegg hadde jeg en dårlig dag emosjonelt, pga konflikter og diskusjoner – hvor jeg følte meg enormt alene og at «alle» var i mot meg, og det var nok også en liten del av grunnen til at jeg valgte å være hjemme. Så dagen i dag har blitt brukt til å hente meg inn både fysisk og psykisk.

Så mørkt på å gå til legen i snøstorm (for her har det nemlig kommet masse snø, og det blåser en del), så mamma foreslo at hun kunne komme innom før jobb, så kunne jeg ha bilen. Så 09 var hun her, og jeg og Mo kjørte henne på jobb, før jeg kjørte han til barnehagen. (Em gikk selv i 08tiden).

11:00 dro jeg til legen. Blodprøven var fin, så det var nok bare et virus… Men fikk resept på Cosylan, så da satser vi på at det snart blir mye bedre. I tillegg har jeg kjøpt nesespray til både meg og ungene, de holder nemlig på å bli ganske forkjølt de også.

Etter legen henta jeg Em, som var ferdig på skolen 12 i dag. Mens Mo ble ikke hentet før 16, så jeg brukte de 4 timene på å slappe av, og sov en dupp på sofaen også. Formen er forsatt elendig, og hoster opp lungene mine snart. Men i morgen MÅ jeg på skolen. Men pga dårlig form, på fler måter, så blir det Statlandhelg i helga. Og Mo har allerede dratt. Mamma har fri fra jobb i morgen, så hun tok med seg Mo hjem i dag.  Derfor har det vært en rolig ettermiddag og kveld, og det er godt. Trenger å slappe av litt nå kjenner jeg.

Gleder meg til å komme HJEM til dette (selv om det nok er litt annerledes utsikt i helga, nå som det har kommet snø):

VAKRE STATLAND, sett fra fine Solåsen!

Frihelg og sykdom!

Er det ikke typisk, at sykdommen kommer snikende på det mest ugunstige tidspunkt?

Nå til helga har jeg barnefri helg! Jeg hadde tenkt at jeg kanskje skulle ut en tur, på Strupen Bar (den nye baren som er åpnet i bygda, ligger nede ved Fossekailn restaurant) – og ellers bare slappe av! Men selvfølgelig holder jeg på å bli syk. Kom snikende i går, hvor jeg først var veldig trøtt og sliten i løpet av dagen, før jeg fikk veldig halsvondt og kjente hvor det begynte å bli tett opp igjennom bihulene, i tillegg til en solid hodepine.
I dag er jeg pottetett, og om det skal være sånn i helga og – så blir det vel heller å sitte under et pledd å se TV lørdagskvelden.

Em skal forresten ha sin første overnattingshelg på lenge hos pappaen sin. Etter at pappaen og hans eks gjorde det slutt, så har det vært ustabilt med samværet – fram til vi fikk hjelp hos familievernkontoret – og Em har vært vrang og ikke hatt lyst. Nå har vi fått en kjempefin rutine på det, og jeg og pappaen samarbeider kjempegodt. Og når jeg forsiktig nevnte for Em at kanskje hun kunne forsøke å ligge over hos pappaen sin neste gang – svarte hun «Va akkurat det æ tenkt å sei, mamma!» .. Så det er framskritt! Men jeg tror jeg ødela det litt, ved å si det før hun rakk å foreslå det selv – for plutselig ombestemte hun seg, og sa hun ikke ville… Så vi ble enige om å tenke på det. Og i går ble vi enig om at hun skulle prøve! Og fungerer det ikke, så venter vi bare lenger til neste gang.

Når det kommer til Mo, så går det og kjempebra. Men han har de siste gangene vært mindre «glad», når pappaen har kommet å henta han.  Før viste han stor glede når pappaen kom, men i det siste er han er passiv. Mer likegyldig (?)… Verken glad eller trist liksom. Og når han kommer hjem, så er han gjerne vrang og sur, viser ikke noe glede over å se meg igjen heller. Og har ved et par tilfeller vært vanskelig å legge om kvelden (kommer hjem 1 time før sengetid, omtrent). Det er ikke noe som bekymrer meg per dags dato, men er bittelitt redd det skal utvikle seg – seperasjonsangst eller noe. Vi får se… I slutten av juni her nå, skal han ha 5 dager sammenhengende hos pappaen sin. Og igjen 7 dager i begynnelsen av juli. Blir spennende å se hvordan det går. Pappaen mente at han skulle ha han 14 dager, og ikke 7 i juli – fordi han har krav på 2 uker. Men da måtte jeg minne han om at han skal jo ha han 5 dager i juni også – det blir jo mer eller mindre 2 uker det. Dessuten er jo Mo litt liten enda, og jeg er omsorgspersonen hans – og de skal helst ikke være så lenge borte fra omsorgspersonen sin. Og det er vel ingen konkret REGEL om 2 uker. Har hørt at om Mo feks har 3 uker fri fra BHG om sommeren – så skal 2 av de være hos meg og 1 hos pappaen. Men det er sånn som vi får ta til neste sommer.

Uansett, det fungerer greit med samværene slik det er nå. Og det er litt deilig for mammaen med en frihelg nå og da. Dette er en av de første helgene hvor begge ungene er til pappaene sine samtidig. Da Em har annenhver helg, mens Mo har tredjehver helg (+ tredjehver uke, 9-10 dager mellom hvert samvær). Så ikke ofte det klaffer slik at begge har pappahelg samtidig.

Men tvitvi for at jeg ikke blir MER syk til helgen!

Barnehageplass!!

For noen dager siden mottok vi brev fra kommunen, om at Mats-Oliver har fått heltids barnehageplass fra 1. august 2012! Det er vi veldig glad for, for jeg merker at han trenger noe mer enn bare å være hjemme med meg. Han trenger å leke med andre barn.

Søkte han inn heltid, fordi jeg enda ikke vet hva jeg skal til høsten. Det blir vel enten skole eller jobb. Trenger dog en BIL!!!!

Er spent på hvordan kommunen har bestemt seg for å løse dette med barnehagen. Da det egentlig ikke er plass til alle som  har krav på plass. Det har vært snakk om å åpne en ny avdeling blant annet. Så det blir spennende å høre.

Nå i dag skal vi ned til barnehagen en tur, og bli fotografert til en artikkel i lokalavisa om skolestrukturen. Det er viktig å få fram at det er mange småbarnsfamilier i bygda, og at det dermed er viktig at ungdomsskolen får bestå – da det har vært snakk om å flytte ungdomsskoleelevene med buss fra Statland til Namdalseid..

Ute i våren!

Vi forsøker å være en del ute om dagen, for Mats-Oliver er veldig glad i å være ute. Og vi har jo så godt av det.

Her er bilde av Mo som koser seg ute. Og et bilde av utsikten fra huset vårt.

20120501-235302.jpg

20120501-235339.jpg

(blogget fra iPad3)

Snøen og Moliv!

I formiddag – mens det enda var lyst (ja, det blir fort mørkt her nå!) – tok jeg og Mats-Oliver oss en tur ut for å sjekke snøen. Måtte jo teste ut den nye vinterdressen (Kappahl) til Mo, samt lua og vottene (H&M). Tror Mo syntes det var litt rart, men også gøy – for han ville ikke inn igjen. Var veldig fint ute. Helt blankstilla på fjorden!

Håper det kommer mer snø nå, og at det holder seg kaldt.

Photobucket

Første tur på akebrett!

Photobucket

Nydelige lillehjertet mitt.

Photobucket

Sitter å ser utover Statland, og tenker sikkert som mammaen sin – at det er veldig fint her med snø!

Photobucket

Utsikten fra oss mot fjorden. Vakkert sant?

Photobucket

Stormens herjinger på Statland!

Photobucket

Selv om det i følge alle værmeldinger på nettet, om at vi bare skulle få laber bris og stiv kuling her på Statland, så nådde Berit helt inn og romsterte mer enn hva vi var forberedt på. Men selv om vi ikke var forberedt på full storm, så tok vi inn trampolina (egentlig alt for seint uansett) og passet på så ingen løse ting lå ute. Og det var vi innmari glad i utover fredagskvelden, når vi merket stormen mer og mer.

Lyset blinka fler ganger, og en gang ble det borte en stund også. Utover kvelden ble vindkastene sterkere, og i natt tror jeg det må ha vært ganske sterk vind.

Jeg og min søte niese Sarah, som er på besøk i helga, kjørte oss en tur å titta – etter at vi hadde vært på «Frosken» og kjøpt oss lørdagsgodterier. Sarah får ikke til Kj-lyden i Kiosken, så da blir det Frosken. Synes det er litt søtt!

Vel, stormen. Den har rast godt på Statland i natt. Naust lå på fjorden, naustdører har løstnet, vannstanden er høy, gjerder har ramlet over ende.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Det fjøset har vært falleferdig lenge da. Men det har blitt verre etter stormen. Nesten pussig at det fortsatt står.

Oppe hos oss er alt som det skal. Ingenting som har løsna og fløyet av gårde. Det blåser mindre i dag, selv om det ikke er helt stille i dag heller. Blitt sagt det skal ta seg opp litt til kvelden, men tror nok ikke det blir som i går.

Været er fascinerende, og jeg har STOR respekt for naturens krefter!

Photobucket

Alle bildene er tatt med HTC Desire HD, og foto-appen «Little Photo»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket