~~ Julen 2011

Liste over julegavene våre i år.

Liste skrevet i word – ingen bilder, rett og slett fordi jeg ikke gidder. Haha!
Fler små grunner:
~ Ikke helt i form enda.
~ Ble ikke tatt bilder av gavene med en gang
~ Gavene er nå «spredt for alle vinder» – og er både her og der.

Så dere får bare stole på meg når jeg sier det var fine gaver! <3

Photobucket

Photobucket

Photobucket

For noen dager!

3. juledag hadde min lillebror bursdag, og den ble feiret med god mat og kaker her – hvor alle søsken med familie var samlet, samt mamma og pappa.

Vi spiste elggryte til middag, og masse kaker etterpå. Etter maten følte jeg meg veldig mett, men det er jo ikke uvanlig nå i jula.. Men utover kvelden, mens vi satt å spilte Super Mario Party 8  på Wii, begynte jeg å kjenne at dette var mer enn å være mett. Dette var de samme smertene jeg har hatt 3 ganger tidligere i høst. Fastlegen min mente at neste gang jeg fikk det slik, så måtte jeg komme samme dagen, eller dagen etter – i tilfelle det var gallestein, for da kunne de se det på en blodprøve..
Men ettersom dette skjedde nå midt i jula, var jeg ikke gira på å dra på legevakta. Så tok meg to paracet og la meg. Kjente fort at det ikke funka – da jeg ble liggende krokete i senga og gråte av smertene. Så sto opp, sa til mamma at jeg ikke holdt ut, så Ingrid og Ole Marius kjørte meg på legevakta. Fikk time der 22:45 men kom ikke inn før midnatt. Det var smertefulle timer i bil og på venterommet på legevakta.

Da jeg endelig fikk inn klarte jeg nesten ikke å sitte eller stå. Og når legen trykka på magen min ble det ti ganger verre. Han sendte meg over til akutten, hvor jeg ble undersøkt og de bestemte innleggelse. Klokka var nå 02 omtrent. Fikk ringt til Ole Marius så han og Ingrid kunne kjøre hjem, og ringte mamma for å fortelle henne det. Fikk smertestillende via veneflon, og det ble raskt litt bedre. Fikk sovet litt når jeg kom opp på kirurgisk avdeling, før jeg ble vekket for nye blodprøver, febertaking, blodtrykksmåling, og enda fler leger som skulle trykke og kjenne på magen. Feberen var steget til over 39. Ene legen sendte henvisning til røntgenundersøkelse, så fikk både ultralyd og CT. På CT fikk jeg røntgenvæske via veneflon, og det var utrolig ubehagelig. De fikk sett på bildene ganske kjapt, og legen kom og sa det var blindtarmbetennelse og at jeg skulle bli operert iløpet av dagen.

Ble operert i 14-15-tiden omtrent. Og det gikk bedre enn forventet, var jo ikke så skummelt som jeg hadde trodd. Var våken en tur i 17-tiden, men ikke ordentlig våken før nærmere 20. Da fikk jeg opp på do, og ble etterpå trilla opp på kirurgisk sengepost igjen. Legen kom innom og sa at blindtarmen var kraftig betent. Så det var bra de fikk tatt den!!

Var en kikkhullsoperasjon, så har tre små sår på magen hvor de har gått inn, til sammen 14 stifter. Ganske ømt nå, to dager etter. Fikk komme hjem i går, og kjenner jeg savner smertestillende via veneflon! Men paracet hjelper på det og.

Ingen restriksjoner på mat eller fysisk aktivitet, så kan løfte Mo – selv om han er 10 kg! Men er litt vondt, så forsøker å ikke løfte for mye på han. Har fin familie som stiller opp og hjelper med ungene.

Når det kommer til ungene ja. Em hadde trodd det verste hun, og hadde spurt mormor om hva som skjedde med henne og lillebror om jeg døde. Stakkars lita =( I natt ville hun sove sammen med meg, og forsto ikke at mamma måtte få ligge alene pga smertene. Da var det vondt i mammahjertet ja! Hun sang til meg «jeg vil ligge sammen med deg, ellers blir mitt hjerte knust og livet mitt faller i grus» … Litt dårlig samvittighet for det, men trengte seng for meg selv. Får heller ta igjen det i dag, kose litt ekstra. Så skal hun få sove hos meg når magen er bedre.

Typisk at slik skal hende midt i jula, og jeg ergrer meg og lurer på om det kunne vært gjort noe tidligere. Selv om det er dumt å tenke på det. Var nemlig hos legen første gangen jeg hadde dette. Da var det vondt et par dager etter «anfallet» – og jeg var hos legen. Hun trykka litt forsiktig på magen, og mente at magen var i ubalanse og at jeg måtte kjøpe meg Novaluzid (syrenøytraliserende tyggetabletter). Kanskje var ikke blindtarmen betent nok til å merke noe da, men jeg tenker «Hva om hun hadde sjekka meg mer nøye? Hva om hun hadde henvist meg til UL/CT? Kunne jeg vært operert alt i høst? Og sluppet dette midt i jula?»
Jeg skulle ta bilder av gravidmagen til søstra mi, men nå har de reist hjem til Trondheim, og jeg fikk ikke tatt bilder, pga to dager på sykehuset. Og i kveld er det juleball, som jeg har gledet meg veldig til – men slik formen er nå, blir det nok ikke noe juleball på meg i år.

Men er stortsett glad for at det endelig ble funnet ut hvorfor jeg har hatt så vondt, og glad for at det ble gjort noe med det  - så jeg slipper å kjenne det slik igjen!

TjueElleve; Jula

Photobucket

Photobucket

Fine ungene mine pynta til juleavslutning på skolen til Em.

Photobucket

Juletreet vårt i år, med veldig mange gaver under.

Photobucket

Tradisjon å ta bilde foran juletreet av ungene, i år ble det også et av meg med ungene, og det var veldig koselig.

Photobucket

Photobucket

Og av søstra mi med stormagen og hennes kjæreste. Fine fine!

Photobucket

Photobucket

Mats-Oliver fikk Tussi i gave! Som han beit i lappen i øret, og krabba avgårde med.

Photobucket

Eskene var like spennende som gavene!

Photobucket

Og små menn fra Fisher Price kan spises!

Photobucket

Favoritt! Dette er spennende leke!

Photobucket

Klapp klapp for tøff bil!

Photobucket

Marianne og Richard fikk hjemmelaget vugge av Ole Marius! KJEMPEFIN!

Photobucket

Ble litt sliten utover kvelden, så ble liggende å leke på slutten – like blid! Holdt ut til 21, faktisk! Overlykkelig for alle de fine lekene han fikk.

Photobucket

Blitt KJEMPEFLINK til å gå i løpet av den siste tiden, så nå går han nesten mer enn han krabber, går over lengre lengder også nå. Vanskelig å få tatt bilde da.. Hehe..

Photobucket

Ønsker dere løkk med jula, kos dere masse. Så kommer liste og bilde av julegavene etterhvert. Sliter litt med nettet pga dårlig router og dårlig vær. I tillegg er det mye som skjer, så har ikke helt tid og anledning til å sitte ved pcen heller.

God Jul!

Photobucket

Håper dere alle får en kjempefin jul. Ta vare på hverandre.

Her blir det jul med ungene, lillesøster, samboeren hennes, lillebror, mamma og pappa. Det blir koselig!

Vi skal stå opp til Julemorgen, og vi skal se Tre nøtter til Askepott, reisen til julestjernen og alt som hører til! Vi skal spise Ribbe til middag i 17-tiden, og vi har FULLT av julegaver under treet! – som skal åpnes en liten stund etter middagen. Em kan nesten ikke vente. Og jeg er kjempespent på om gavene og treet får stå i fred for Mats-Oliver.

Juleglede sendes til dere alle.

Liste over ting som må gjøres til jul #3

Liste over ting som skal gjøres før jul – hvor det som er gjort er utheva – og for hver gang noe er gjort oppdateres listen, med en liten notis under listen. De som er overstreka er de som ble gjort før forrige oppdatering, så de som er utheva men uten gjennomstreking er gjort siden forrige oppdatering.

 • Rydde og vaske kjøleskap
 • Vaske kjøkkenskap/skuffer
 • Vaske komfyr
 • Rydde i kjøkkenskap/skuffer (pluss vask i matskapet)
 • Rydd og vask badet grundig
 • Vask «søppelskapet» på kjøkkenet
 • Avtine, rydde og vaske i fryseskapet
 • Rydd bort alt rot i gangen
 • Vask gangen
 • Rydde spisestue
 • Rydde stue
 • Tørke støv og vaske stue
 • Tørke støv og vaske spisestue
 • Vaske vinduer og speil (Vinduer stue og kjøkken OK, men må sikkert gjøres en gang til før jul pga fingermerker fra barna)
 • Henge opp julegardiner
 • Stryke duker og slik
 • Lage adventsstake
 • Finne fram adventspynten og få på plass den
 • Finne fram julepynt og sette fram den
 • Brodere adventskalender til Mo
 • Fikse adventskalender.
 • Bake pepperkaker sammen med Em
 • Bake noe annet småtteri – ikke helt bestemt hva enda.
 • Ta bilder til julekort, og få ordnet de
 • Sende julekort
 • Handle julegaver! (Godt i gang)
 • Pusse sølvskjeene.

Tips til mer som må gjøres til jul?

Da har jeg hatt en fauk på kjøkkenet. Og kjøkkenskapene er ryddet og vaska. Søppelskapet ble vaska tidligere en dag her, da jeg gikk ut med søpla, og fant ut at det burde vaskes der ASAP.
I kjøkkenskapene er det nå veldig ryddig, da jeg har kasta masse kopper, glass og asjetter vi aldri bruker.
Har også rydda i medisinhylla på kjøkkenet, og fått kasta masse derfra og.

Er forsatt litt som må gjøres på kjøkkenet før det er julerent på hele kjøkkenet, men er kommet godt i gang – selv om Mats-Oliver kun har sovet 45 minutter i dag. Håper bare han tar en lengre dupp om ikke lenge nå.

Og i ettermiddag/kveld skal vi bake lussekatter!

 • Skal du bake lussekatter til Santa Lucia i morgen?
 • Er du godt i gang med  julevasken?
 • Hva med julegavene?

Anbefaling: SingSang Julekalender

Når jeg skulle ordne adventskalender til Mats-Oliver, tenkte jeg lenge på hva jeg skulle finne på til en som er bare 10-11 mnd i adventstiden. Så husket jeg på disse sangkortene med julesanger fra SingSang, som jeg hadde hørt om tidligere. De ble raskt bestilt, og vi har nå åpnet 8 pakker med sangkort. Dette koser vi oss med, alle tre. Det som er så kjekt med disse, er at vi kan bruke dem år etter år, så blir det en koselig tradisjon for meg og ungene. Sånn liker vi!

Photobucket

SingSang har også egen Julekalender på Facebook! Og den finner du HER. Jeg deltar inne på facebook, adventskaledere på nett er GØY! Spesielt når du har muligheten til å vinne noe. Og i denne konkurransen kan man vinne valgfri SHUFFLEbook fra Fava.no

Photobucket

Denne ønsker vi oss!

Photobucket

No need for words? ;)

~~~~

Teddykompaniet, Diinglisar wild, Gyngedyr med lyd, Giraff

Produktbeskrivelse:

Gyngedyr med lyd fra Teddykompaniet. Gyngedyret har dobbel funksjon, kan både rulle og gynge. Størrelse: 60 x 48 cm. Sittehøyde: 31 cm. Anbefalt fra 18 mnd til 3 år.

~~~~

 • Er den ikke KUL?
 • Hadde den ikke vært perfekt?

O’ herlige tid – 1. søndag i advent!

Photobucket

I dag er det første søndag i advent. Julegardinene er hengt opp. Stjerna henger i vinduet. Det første lyset er tent. Og den første snøen har falt! ♥  Julemusikken spiller. Julebrusen har blitt smakt på, og det samme med julemarsipanen.

Dette er ei herlig tid!!

Liste over ting som må gjøres til jul #2

Liste over ting som skal gjøres før jul – hvor det som er gjort er utheva – og for hver gang noe er gjort oppdateres listen, med en liten notis under listen. De som er overstreka er de som ble gjort før forrige oppdatering, så de som er utheva men uten gjennomstreking er gjort siden forrige oppdatering.

 • Rydde og vaske kjøleskap
 • Vaske kjøkkenskap/skuffer
 • Vaske komfyr
 • Rydde i kjøkkenskap/skuffer (pluss vask i matskapet)
 • Rydd og vask badet grundig
 • Vask «søppelskapet» på kjøkkenet
 • Avtine, rydde og vaske i fryseskapet
 • Rydd bort alt rot i gangen
 • Vask gangen
 • Rydde spisestue
 • Rydde stue
 • Tørke støv og vaske stue
 • Tørke støv og vaske spisestue
 • Vaske vinduer og speil (Vinduer stue og kjøkken OK, men må sikkert gjøres en gang til før jul pga fingermerker fra barna)
 • Henge opp julegardiner
 • Stryke duker og slik
 • Lage adventsstake
 • Finne fram adventspynten og få på plass den
 • Finne fram julepynt og sette fram den
 • Brodere adventskalender til Mo
 • Fikse adventskalender (Mo sin – OK)
 • Bake pepperkaker sammen med Em
 • Bake noe annet småtteri – ikke helt bestemt hva enda.
 • Ta bilder til julekort, og få ordnet de
 • Sende julekort
 • Handle julegaver!
 • Pusse sølvskjeene.

Tips til mer som må gjøres til jul?

Siden forrige oppdatering har vi nå hengt opp julegardiner og funnet fram adventsstakene og adventspynten. Årets adventsstake er på plass, og i morgen er det første søndag i advent og lysene skal tennes. O’herlige tid!

Liste over ting som må gjøres til jul #1

Liste over ting som skal gjøres før jul – hvor det som er gjort er utheva – og for hver gang noe er gjort oppdateres listen, med en liten notis under listen. De som er overstreka er de som ble gjort før forrige oppdatering, så de som er utheva men uten gjennomstreking er gjort siden forrige oppdatering.

 • Rydde og vaske kjøleskap
 • Vaske kjøkkenskap/skuffer
 • Vaske komfyr
 • Rydde i kjøkkenskap/skuffer (pluss vask i matskapet)
 • Rydd og vask badet grundig
 • Vask «søppelskapet» på kjøkkenet
 • Avtine, rydde og vaske i fryseskapet
 • Rydd bort alt rot i gangen
 • Vask gangen
 • Rydde spisestue
 • Rydde stue
 • Tørke støv og vaske stue
 • Tørke støv og vaske spisestue
 • Vaske vinduer og speil
 • Henge opp julegardiner
 • Stryke duker og slik
 • Lage adventsstake
 • Finne fram julestjerna og julepynten
 • Sette fram julepynt
 • Brodere adventskalender til Mo
 • Fikse adventskalender (Mo sin – OK)
 • Bake pepperkaker sammen med Em
 • Bake noe annet småtteri – ikke helt bestemt hva enda.
 • Ta bilder til julekort, og få ordnet de
 • Handle julegaver!
 • Pusse sølvskjeene.

Tips til mer som må gjøres til jul?

Til nå har vi bare tatt bilder til julekort. Julekortene er laga og bestilt. Tror de ble bra, selv om det var håpløst å ta bilder av ungene i går. Ingen av de har tålmod nok til å sitte i ro, med mindre de selv har bestemt seg for det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket