Tantehjerter

Familietrivsel ♡

30. oktober fylte tantehjertet Filip hele 2 år! Synes virkelig ikke det er så lenge siden han ble født jeg! Når jeg satt i Trondheim med stormagen, etter å ha vært på 3D-ultralyd der. Mamma var hjemme og passet Em, mens jeg hadde bilen i Trondheim, og skulle være der hele helgen. Handle babyutstyr på IKEA blant annet. Jeg, Marianne og Richard satt å så film når vi først fikk beskjeden om at det var noe på gang. Kris Even skulle kjøre til Statland å hente mamma og Em, slik at de kunne være med Sarah mens Kris Even og Line dro på sykehuset. Ikke lenge etter fikk vi ny telefon, Kris Even ville ikke rekke å hente dem og derfor måtte det en del organisering til. Et vennepar av dem måtte skaffe seg barnevakt, slik at hun kunne sitte med Sarah, mens han kunne hente mamma og Em – og Kris Even og Line måtte dra rett til sykehuset. Mamma og dem kom ikke lenger enn til Bangsund (40 minutter) – før de fikk telefon om at Filip var født.Og jeg og Marianne fikk SMSmelding akkurat i det vi la oss.

Dagen etter kjørte jeg hjem igjen fra Trondheim, med bilen full av seng, kommoder, stellebord og masse annet. Men måtte også til Namsos å hente mamma og Em. Så jeg kjørte til Statland, fikk hjelp til å laste ut av bilen, før jeg kjørte til Namsos og fikk innom sykehuset å hilse på vesle Filip. ♡ Og dette er nå 2 år siden. Han har blitt en stor og utrolig flink gutt! Tantehjertet er varmt!

I tillegg er det bare 2 uker til Emma-Isabelle blir 9 år! NI ÅR – dere! Vesla mi er blitt en stor jente / en liten dame! Det er utrolig rart å tenke på! Husker så godt når hun ble født også jeg! Selv om jeg synes det er en evighet siden! Men derimot synes jeg ikke det er så lenge siden hun var 3-4 år gammel. Det er den tiden med henne jeg husker best, det er som om det var i går. Nå er hun snart 9 år gammel. Stor flinke gode hjertejenta mitt!

I helgen var Marianne, Richard, Nikolai, Ole Marius og Ingrid Marie kommet fra Trondheim, og vi feiret derfor både Filip og Emma-Isabelle. Line laget dansk julemiddag, som var UTROLIG GOD! Og vi spiste masse gode kaker etterpå. Ble en kjempekoselig familiefeiring av ungene! Og Em var kjempefornøyd med de gavene hun fikk i går.

 

 

Etterlengta fridag!

3 skoledager denne uken. Fagdag om aktivitetsdosetten på tirsdag, klassenstime – 2 timer kroppstemperatur – gruppearbeid på onsdag, forflytning av pasient i øvingsavdeling på torsdag. Fri på mandag, fri på fredag. Likevel er jeg mer sliten denne uka, enn jeg har vært på lenge – og denne fri-fredagen var etterlengta! Jeg har ikke tenkt å lese et ord anatomi eller annet i dag. Jeg sitter med pleddet i godstolen og ser serier på macen! Bare koser meg! Og om ikke lenge skal jeg og Mo dra i Oasen med Marianne, Richard og Nikolai.

Tror det er mange grunner til at jeg er sliten.

  • En merkedag nærmer seg, en merkedag jeg gruer meg til hvert år – og har gruet meg til hvert år i 10 år.
  • Det er mørkt og kaldt ute, og tyngre å stå opp om morgenen.
  • Ungene har vanskelig for å legge seg å sove om kvelden, og spesielt Mo kan være slitsom om kveldene nå.
  • Det er mye å holde orden på i huset, rydding, vasking, matlaging, klesvask +++ Og Em som er størst, er ikke akkurat så veldig behjelpelig.
  • Jeg er superstressa for anatomi-eksamen 14. desember, og forsøker å lese på det midt i alt. Og i tillegg skal jeg forberede meg til hver nye forelesning i andre temaer.
  • Basisgruppa mi har fortsatt 3 arbeidskrav som skal skrives og leveres inn – med frist 7. november, 7. desember og 20. desember.
  • Jeg har vært veldig forkjøla og i dårlig form en stund nå.

 

Angående Mo og soving. Jeg kjemper med han i opptil 2 -2,5 time før han sovner. Han som ALLTID har vært så flink å legge seg, jeg har kunnet gå inn å legge han i senga kl. 19:00 og han har vært stille med en gang, sovnet etter kort kort tid – og jeg har kunnet gjøre annet på kveldene. Slik er det ikke lengre. Tror det er mye fordi vi er i en periode hvor det er vanskelig å finne ut hvor mye søvn han trenger i løpet av dagen, og når på dagen det er lurest å la han sove. Den vanlige sove-rutinen i BHG har vært 12-14 ca. Men jeg begynte å lure på om det var for mye, og for sent. Så ba de kutte ned på lengden. Så kom han plutselig til et punkt hvor han bare nekta å sove i BHG, og da var han forsåvidt enklere å legge til kvelden – og vi bestemte oss for å prøve det. Men denne uka har han sovnet omtrent hvor han sto i BHG – så de mente at han trenger å sove en dupp. Så nå er vi over på prosjekt sove tidligere og kortere. Men slitsomt, det er det – så jeg håper han snart finner rytmen sin og at det fungerer greit med soving både i BHG og hjemme.

Men nå får jeg snart besøk her, av søstra mi, svoger og tantehjeret Nikolai – så må få ordna klart litt her og pakke til bading.

Ha en god helg alle lesere! Her skal familien feire at tantehjertet Filip  ble 2 år på tirsdag og at Em blir 9 år om 2 uker!

InstaJuli

 

★ Sommer ★ Finkjole ★ Sko ★Mo med sko ★ Mo og mamma x2 ★ Sovende syk Mo ★ Macbook Pro ★ Barnearbeid?! ★ Vi matcher ★ Eventyrlig ★ Brente fingre ★ Hotellopphold ★ Bade ★ Strikke ★Nye gardiner ★ Ubongo ★ Fineste Em ★ Lilje ★ Interiør ★ Mo ★ Love ★ Ferieturpakking ★ Kaizerlove ★ Kjekkasgenser ★ Bjarne Brøndbo på Strupen ★ Kaizerlove ★ Macbook Pro ★ Kaizerlove ★ Sovende Mo ★ Jenny gifter seg ★ Fylle tanken ★ Nord-Norge ★ Fettere ★ Vakre Nord ★ Mo i Mariusgenser ★ Høye fjell og vakker natur ★ Disse ★ Naust og båt ★ Huset vårt i nord ★ Solnedgang ★ På lekeplassen ★ Vi glemmer aldri ★ Studier ★ Paradis på jord ★ Insekter in love ★ Vente på ferja ★ Moliven min ★ Fjell, fjell og mer fjell ★ Fake Converse ★ I øyeblikket ★ Fineste plassen på jord ★ Sistekvelden nytes med VIN ★

Nikolai sin barnedåp 8. juli!

8. juli var vi i Trondheim på barnedåp til min nevø Nikolai, som jeg også var så heldig å få være fadder på! Har hatt en travel sommer, og derfor ikke blogget om dåpen enda. Men her kommet litt bilder. Tok egentlig litt lite bilder…

Stolt mor og far med dåpsgutten.

Dåpsgutt, foreldre og faddere.
Richard sin kompis Thomas, onkel Ole Marius, Richard med Nikolai, Marianne, tante Kristel og Marianne sin venninne Kine.

Fin bordpynt!

Fin blomsteroppsats.

Stolt søskenbarn og dåpsgutten.

Mats-Oliver som vente på mat.

Mats-Oliver som rydder etter seg.

 

Mats-Oliver hjelpe Richard å åpne den største gaven, som va en gåstol.

Ettersom dåpen begynte 11. tok vi turen til Trondheim alt på lørdag – og overnattet på hotell. Det gjorde også Kris Even og dem, og Ole Marius og Ingrid Marie – så på lørdagen var vi ute å spiste sammen med dem på Egon. Ble litt sent for ungene, og når vi kom til hotellet holdt de fest i senga. Så endte med at både jeg og mamma la oss samtidig med ungene.

På søndagen dro vi til Malvik kirke til 10:30 – og det var egentlig liten vits i å komme så tidlig, selv om man var fadder. Så ble bare stående å trø til klokka ble 11.

Ole Marius skulle bære Nikolai til dåpen, og jeg fikk æren av å ta av luen! ♡ Mulig Marianne og Richard nå «angrer» på at de ba Ole Marius om å bære, for han var så fokusert på at han skulle ha med «Bo Axel» (som er mellom navnene til Nikolai) – etter streng beskjed fra Marianne og Richard – at han glemte at han heter Nikolai, og sa dermed Niklas Bo Axel! Presten kikka i papirene sine, og så ut som et spørsmålstegn, og Ole Marius gjentok Niklas Bo Axel! Marianne rettet på han, og alle smålo av hendelsen. Men kirkekontoret hadde unnlatt Bo Axel – så også det gjorde vel at presten ikke helt skjønte…
Men var en fin dåp likevel, og Nikolai var veldig rolig og flink!

Etter kirken dro vi til barnehage hvor Richard jobber, for der skulle festen bli holdt. Var fint pådekt og pynta. Fikk gryterett med salat og brød til mat, og det var veldig godt. Også var det mange deilige kaker etterpå.

Var et trivelig selskap, hvor ungene sprang fritt rundt og lekte seg og de voksne satt å pratet eller lekte med ungene. Faren til Richard var veldig flink til å leke med ungene, han lekte med Em og Sarah, og han satt på gulvet og kjørte bil med Mo.

Vi hjelpa til med å rydde litt, før vi startet på den lange hjem veien.

Av oss fikk Nikolai  en «My first year» ramme – slik som denne, en blå racerbil i tre (Vesla og Broremann – men nettbutikken der er nå nedlagt), et Aden & Anais Dream Blanket med biler – har slikt til begge mine også, de er så gode! Han fikk også to knagger med hjerter av Emma-Isabelle. Pluss en liten pakke med noen klær, som jeg egentlig hadde tenkt å gi han dagen før.

 

Pakker ned Mac’en og masse annet!

I morgen setter vi nemlig snuta mot Trondheim. Skal ta oss ei natt på hotel, før vi skal i barnedåp på søndag! Min lille nevø skal døpes, og jeg skal være fadder! For at vi skal slippe å starte kjøringa halv 8 om morgenen, og ha en laaang dag i Trondheim – med tilsammen 6 timer kjøring, så tar vi ei hotellnatt!

Det blir koselig med barnedåp! Og det blir spennende å treffe Richard sin familie. Og jeg håper ungene er tålmodige og snille. Mamma skal være med dem når jeg må trå til som fadder. Men satser på Ingrid feks kan gi henne ei hjelpende hånd.

Under ligger ved en sniktitt på antrekket mitt! La ut bildene på Instagram (@frkangell) for noen dager siden, og fler spurte etter å få se hele kjolen. Men med syke barn og alt mulig, har jeg ikke fått tatt bilde enda. Men det kommer.

Tar med Mac’en, i tilfelle det blir dødtid på hotellet etter ungene har lagt seg.

Bursdagshelg – #2

På lørdagen kom Line, Kris Even, Sarah og Filip. Og alle unntatt Kris Even og Line trilla tur. Trilla bort til mormor, for å la henne treffe Nikolai for første gang. Og det satte hun nok pris på, selv om Mo og Filip var over alt! Hehe…

20120502-001309.jpg

Line var hjemme og bakte kaker mens vi var ute. Hun bakte «veien til ditt hjerte- terte» og blåbær-ostekake, som det er bilde av. Begge var veldig gode.

20120502-001422.jpg

Fikk gave av dem også, som Sarah hadde plukket ut. Den var fra Mestergull, Namsos – som faren til Line eier. Var et nydelig armbånd i lilla!!

20120502-001732.jpg

Når de minste ungene var lagt, skulle vi ha raklett. Men viste seg at av og på knappen var ødelagt. Så vi måtte steke kjøttet og slikt i stekepanna istedenfor. Ble ikke helt det samme, men ble veldig godt likevel. Kosa oss masse. Ble også litt vindrikking, som vi fortsatte med etter maten og. Ble en kjempemorsom kveld, det er lenge siden jeg har ledd SÅ mye!!!!! Ler bare jeg tenker på det.

På søndag gikk vi en tur etter lunchen, for å lufte ungene og oss selv. Og når vi kom tilbake var det tid for kaker. Dessverre var det ingen av de andre jeg hadde invitert, som kunne komme.. :( men ble mye gode kaker på oss da!!

Etter kakene gikk vi ut i det deilige været, og ungene lekte masse. Å ble en fin avslutning på helga. Ann Eli kom også innom med pakker, det var koselig.

Hadde ei utrolig trivelig, koselig, morsom og FIN helg med min nærmeste familie. Var bare pappa og Ingrid Marie som mangla. Pappa sitter oppe i nord-Norge, og Ingrid var bedt i bursdag i Trondheim til ei venninne, og skulle også lese til eksamen.

Familietrivsel er hjertemedisin.

(blogget fra iPad3)

Bursdagshelg – #1

20120501-235859.jpg

Happy bursdag til meg. På fredag hadde jeg bursdag, og har gått inn i mitt siste år i 20årene. YES!! Ser fram til å være ferdig med dem, til neste år! «Ballongen» på bildet fikk jeg i 18-års gave fra klassen min det året. 2BUR på Steinkjer 2000/2001. Fin gjeng!!

Når mamma kom hjem på fredagen, hadde hun med blomster til meg. En kjempefin blå orkide!! Jeg har tidligere sagt at jeg har hatt lyst på en slik, så det var KOSELIG!!

20120502-000225.jpg

På kvelden kom Marianne, Richard og Nikolai! Vi koste oss med Kylling i Cola, og så tv. Og kosa oss med vesle Nikolai, selv om han var litt skeptisk til oss…

20120502-000354.jpg

Fikk også pakke i posten, og det var fra Rebecca. Og vesle Emma hadde laga kortet. Pakken passa perfekt, da det var tilbehør til iPaden. Og en håndkrem. Tuuuusen takk.

20120502-000608.jpg

(blogget fra iPad3)

Tjue12 – Påsken!

Jeg vet! Jeg har vært en elendig blogger i det siste. Og det er fler grunner til det. Jeg har følt jeg ikke har hatt noe å skrive om, og jeg har følt jeg har hatt mye å skrive om – men ikke klart å finne ordene. Jeg har også følt at jeg ikke har hatt tid eller ork til å sette meg med bloggen. Det kreves litt å ha en aktiv 1åring i hus. Og på kveldstid har jeg heller prioritert å sitte med strikkingen.

Så føler jeg har mye å ta igjen, og mye å fortelle om. Så her kommer litt om påsken vår.

Photobucket

Den boksen til høyre laget jeg til Em til påske. Brukte en eggekartong med plass til 6 egg. Pyntet den med ark, bånd, blomster, maling, dymo. Også kjøpte jeg kinderegg som jeg putta inni. Em ble kjempeglad!

Den til venstre er Em sin. Vi lagde hvert vårt «tre», som vi pynta med påskefugler som vi laget hos Line og Sarah, samt noen egg vi malte her hjemme. Vi laget også noen påskekaniner, som fikk stå i blomsterpotter rundt om i huset. Gøy å holde på med litt hobbysaker. (I bakgrunnen de fødselstavlene jeg har laget til ungene).

Første helga i påsken var jeg og ungene på overnatting hos Line og ungene. Kris Even var nemlig reist nordover med pappa, og skulle være borte hele påsken. Tror det er første året på leeenge at jeg dropper revyen og revyfesten – som er årlig tradisjon i bygda den lørdagen før påsken. Det er alltid koselig å være hos Line og dem, og denne lørdagen etter at de minste ungene var lagt, koste vi (jeg, Line og Em) oss med Mario Party 9 på Wii – mens jeg og Line drakk rødvin, og Em fikk ostepop og brus. Det er jo så klart litt hektisk med 4 unger i hus, det er ikke alltid ungene er enige – det blir mye rot og bråk. Men det var ei kjempefin helg likevel. Jeg kosa meg iallefall, og virker som ungene gjorde det også.

Tirsdagen dro jeg, mamma og ungene og handlet inn til påske. Fant ut vi skulle kjøre til Lauvsnes å handle. Fikk vi oss en liten tur med det samme :)

Onsdagen kom Line og ungene utover til oss. Og denne onsdagen hadde vi hjortestek, og Ole Marius og Ingrid Marie var også til middag. Var kjempegod mat!
Torsdagen hadde vi lammelår, og det var enda bedre!! Helt nydelig!
de ble over til fredag, og både onsdagskvelden og torsdagskvelden kosa vi oss med vin når ungene var lagt. Vi spilte Wii med Em. Og vi hadde det rett og slett kjempehyggelig og veldig morsomt. Lo så tårene trilla innimellom! Og det var jo den inteligensen da! (*intern humor*)

Var noen koselige dager med dem på besøk, men man kjente jo at man var litt sliten også. Ble sende kvelder, og opp tidlig med ungene.
Så det var godt å tenke på at begge ungene skulle ha pappa-lørdag. Helt til jeg snakket med Vilhelm, og han ikke skulle ha Em før på søndagen. Men Mo var borte hele lørdagen da. Og Em hadde plutselig feber, så hun lå bare på sofaen og i senga si. Derfor ble den søndagen hos pappaen avlyst. Men det hadde ikke noe å si.

Vi hadde tenkt oss ut å grille en dag, men mamma var dårlig fra onsdagen av. Og Em ble dårlig til helga. Og været var ikke helt med oss heller, så da ble det ikke noe av det. Men vi hadde da en kjempefin påske likevel vi. Ja, selv om det kom 40 cm SNØ til påsken! HIMMEL! Var ute å lekte i snøen på fredagen da, med alle ungene. Og fikk et raske besøk av kusine Hege-Renate og hennes John-Henning og hunden deres. Det var stas for ungene det, å hilse på hunden. Virker som Mo er glad i dyr, selv om vi ikke har noen selv.

Em var frisk nok til skolen på tirsdagen, tilsynelatende iallefall. Feber steg nemlig igjen, og hun måtte være hjemme fra skolen både onsdag og torsdag. Skjønte det var noe, når hun tirsdagskvelden sovna i stresslessen her, og jeg måtte bære henne til sengs.

Slik så forresten treet til Em ut, da påsken nærmet seg slutten:

Photobucket

Trondheimstur i helga

I helga var vi i Trondheim for å hilse på denne lille skjønne klumpen

Photobucket

Nikolai, min lille nevø, som ble født 8. feburar. Han var bitteliten – selv om han var større enn Mo da han ble født, og supersøt! Jeg kan ikke huske at Mo var så liten, og kan ikke huske at Mo brukte de bittesmå 1′er bleiene. Rart hvor fort man glemmer slikt.

Photobucket

Pappa er morfar til begge to, og har nå fem barnebarn. Tre han er morfar til og to han er farfar til. En kjempesnill og god morfar, som er flink med ungene.

Photobucket

Emma-Isabelle ble helt forelsket i sitt nye søskenbarn! Hun fikk ikke nok av han, og ville helst holde han hele tiden. Og hun mente han var den søteste babyen hun noen gang har sett. Tro om hun har glemt det hun også, at lillebror en gang var liten. Hehe!

Photobucket

Mats-Oliver var veldig opptatt av ørene til Nikolai, samtidig som han ville stryke på han. Og han mente helt klart at Nikolai måtte få låne smokken hans. (Kanskje fordi Mo lånte Nikolai sin (tjuvradden), så da måtte Nikolai få låne hans og?! :p)

Så fikk tante Kristel låne Nikolai til photoshot. Ligger fler bilder i galleriet – HER!

Det er født en gutt!

Natt til i går (8.februar) kom nevøen min Nikolai til verden ved St.Olavs Hospital i Trondheim. Han var 3925 gram og 51 cm stor, og han er helt perfekt! UTROLIG nydelig! Gleder meg utrolig mye til å hilse på han! Han er en liten keiser, da det viste seg at søstera mi har for trangt bekken. Holdt på lenge, før de oppdaga det. Men alt gikk bra, og var ingen dramatikk!

Vi hadde tenkt oss dit i helga, men når det tok slik tid, og det i tillegg ble keisersnitt – så må vi nok vente til neste helg.

JEG ER STOLT TANTE! *heart*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket