FEST, FERIE & HØYTIDER

Rosendahl Grand Cru Soft / I-Have-list & Wish-list

Er veldig glad i serien Grand Cru Soft fra Rosendahl, og har fått en del i denne serien nå. Men mangler en del før jeg kan si jeg har komplett serie, derfor en oversikt for venner og familie – slik at de ser hva jeg har og hva jeg ønsker meg – i forhold til bursdag (April) og neste jul.

Dette har jeg fra før:

Klart glass

Porselen

Annet – annet

 

Dette ønsker jeg meg:

Klart glass

Porselen

Annet

Annet – annet

Jeg har vært mamma i 10 år!

For 10 år siden var jeg 20 år gammel, og ganske nybakt mamma – for aller første gang! Emma-Isabelle er nå 10 år og 5 dager! Dagen hennes ble – for min del – feiret med storm på natten, og seinvakt på kvelden. Litt trist i grunn, men tror hun hadde en fin bursdag hos pappaen sin også. Jeg var innom der før seinvakta, leverte gave og klemma og kosa litt på henne!

Hele arbeidshelga har jeg mimra litt. Det hører jo med når ungene har fødselsdag. Jeg ble jo satt i gang 2 uker før termin med Em, pga svangerskapsforgiftning. En litt dramatisk avslutning på svangerskapet, men likevel en utrolig fin fødsel – som gjorde avslutningen på svangerskapet veldig fin. Og ut av det kom jo verdens fineste lille jente, med store vakre øyne og mørkt hår. Hun var jo fullkommen! ♡ Og det er hun fortsatt. Med det lange gullhåret sitt,  de store blå øynene og de søte fregnene! Åh, som jeg elsker de fregnene!

165438_10152717703155654_438325567_n

Hun er jo hjertet mitt. Hun har alltid vært hjertet mitt. Helt fra hun ble født, har hun fått høre at hun er hjertet mitt. Og alltid skal hun få vite at hun er det!

Nå er hun 10 år gammel. Blitt femteklassing. Ungdomstiden begynner snart. Hun utvikler seg mot å bli en liten dame. Mens jeg gjerne ville beholdt henne som en liten jente leeeenge enda!

Var på foreldresamtale på skolen for ikke lenge siden. Hun ligger godt over gjennomsnittet på alle nasjonale prøver. Hun er veldig skoleflink. Og det er veldig godt å høre at hun klarer seg godt på skolen. Virker også som hun trives mye bedre nå!

På mandag feiret vi bursdagen hennes, og hele klassen var invitert. Ikke alle fikk til å komme, men de som var der bråka mer enn nok – og det hørtes ut som det var mindt 50 unger der, og ikke 14-15 som e faktisk var! Men Em kosa seg, og det er det viktigste! Fikk mange gaver, og mye penger!

Synes det er helt utrolig rart at jeg nå har vært mamma i 10 år! Tiden gå så alt for fort. Synes det var i går hun ble født jeg. Må vel snart begynne å tenke på konfirmasjon ;P

♡ Hipp hurra for fine 10åringen min! ♡

Julegaveønsker!

Mats-Oliver:

- BRIO togbane og tog
- Togbord
- Klær str. 98/104 (Superundertøy/ullundertøy, strømpebukser, myke bukser, gensere)
- Veldig glad i biler, store biler, gravemaskiner, traktorer, maskiner osv.
- Akebrett/rattkjelke
- Ski
- Lego duplo togsett

Emma-Isabelle:

- Nintendo 3DS XL
- Nintendo Wii U + Supermario 3D world
- Nintendo Wii Mini (Rød)
- Gardiner til soverommet
- Ordentlig tursekk
- Rapunzel dukke (stor, my first disney princess)
- Furby
- Lego friends
- Teksta, robothund
- Liker Monster High (Filmer, dukker)
- Monster high rulleskøyter
- Outer egde, summit surfer
- Xtra safe, sparebøsse (safe med kodelås)
- Spill – Ratattack
- Spill Ubongo 3D
- Symaskin for barn (Har på Brio og Ringo iallefall)
- Hvis klær – størrelse 146/152

 

Kristel:

- Rosendahl Grand Cru SOFT
-> Dyp tallerken
-> Glasskål
-> Hot drink kopper
-> kaffeglass
-> kakefat + 4 skåler
-> karaffel
-> krus
-> kaffekopper + tefat

- Gavekort princess/kid
- Stor teflon duk til spisebord
- Vitrineskap i hvitt
- Ski
- Kontorstol
- Leselampe
- Sentrumsgavekort/ditt gavekort
- Kaizers Orchestra Viva la Vega DVD
- Kaizers Orchestra Live from the Norwegian Opera House DVD
- Dockingstasjon til iPhone 5

Sommerferie på vakre Laukøya

Vil dele bildene fra sommerferien vår på Laukøya! Mange er også delt på Instagram fra før, så de som følger meg der har sett noen av bildene tidligere. (@frkangell)

Vi kjørte oppover fredag 5. juli, og var der da midt på dagen på lørdagen. Da var vi først innom Skjervøy å handla sammen med pappa, før vi tok fergen over til øya!

IMG_6106

Der var det stor stas for Mo å oppdage at morfar (eller «Far» som han kalte han) – hadde en traktor med gravemaskin stående i hagen!!   IMG_6103

Dette er utsikten fra soverommet. Finnes ikke deiligere på jord, enn å sovne til lyden av bølgeskvulp, måker, sauer og den friske luften!!     IMG_6150

Vi hadde brukbart vær, og gikk en del turer. Her har vi fotografert en sommerfugl!

IMG_6148

Fineste Emma-Isabelle!

IMG_6149

Ikke «Elg i solnedgang» – men to flotte barn i solskinn!

IMG_6139

IMG_6140

Liker å ta bilder av ting og tang! Her en blomst og en palle som lå ute i naturen. IMG_6147

På øya er det meningen man skal slappe av og kose seg sammen. Så da er spill en naturlig del av oppholdet. Ute er det Boccia, pilkasting osv, mens innendørs er det yatzy, kort, labyrint og andre brettspill! Mo forsto ikke helt reglene ved boccia, var mest gøy å hente alle ballene, og passe på at han hadde de blå, Em de røde, mormor de grønne og mamma de gule..

IMG_6141

Tur i fjæra er obligatorisk, og vi kan gå der fler ganger om dagen og lenge om gangen! Så mye spennende å se og finne. Her er et bilde av den gamle robåten vår og naustet!

IMG_6146

Emma-Isabelle har funnet en stein med hjerteform! IMG_6145

IMG_6142 IMG_6143

Mye spennende å ta bilde av i fjæra også! I tillegg til dette fant vi mange kråkeboller, og de fleste var hele! Mo fant også en haug med fjær, så det så ut som han hadde med seg en hel fugl når vi kom tilbake.

IMG_6227

Her er vi på den faste plassen i fjæra, hvor det er standar å ta bilde. Her har mamma og pappa tatt bilder av oss de sommerene vi var nordafor da vi var små, og jeg har tatt bilde av Em der hvert år hun har vært med, og nå også Mo de 3 årene han har vært der! Koselig med slike tradisjoner!

 

IMG_6155

Så ble Mats-Oliver febersyk! Varte heldigvis ikke så lenge! Men etter et par dager ble jeg febersyk, endte opp med at jeg lå en hel dag i senga omtrent, og hangla siden da. Ble feberfri, men så kom den snikende igjen. Var ikke i noen særlig form.

DSC_0016_2

Spennende med traktor altså!! (Og bittelitt skummelt å sitte på hjulet!)

IMG_6226

Så en kveld var jeg, ungene og morfar å fiska på brygga. Fikk kjempemasse småsei (over 10 stykker) – og det var kjempegøy for ungene! Em ville ikke gi seg en gang! Mens Mo syntes det var litt vanskelig å sveive inn. Men sveiva inn en fisk faktisk!! Em var ute kvelden etter også, men da sammen med to tyske turister. Tøffa altså! Da hadde de hjulpet henne å ta de av å kaste de ut igjen – catch and release!

 

IMG_6248 IMG_6249IMG_6251

Søndag 14. juli – dagen før hjemreise – fikk vi kjempeflott vær, så da gikk vi oss en tur etter middagen, alle sammen! Hadde med bæremeisen til Mo, i tilfelle han ble sliten – da vi ikke visste helt hvor langt vi skulle gå. Han syntes det var gøy med bæremeis, så ville lik så gjerne starte å sitte i den! Men så var det mye spennende på bakken også, så han satt ikke så lenge i den. Været var kjempefint, men det var ikke så veldig varmt likevel. Men jakken ble kasta etterhvert, for det ble jo varmt å gå.

IMG_6281

Siste kvelden var vi så heldige å få med oss midnattsola også! Vi hadde venta hele ferien på den, og siste dagen viste den seg for oss. Jeg, mamma og Em kjørte utover for å få best utsikt – og det var kjempevakkert! Da vi kom hjem drakk vi rødvin og bare koste oss.

IMG_6273

Etter en stund begynte det å småregne litt , og det ble magisk ute!

IMG_6279

Og regnbuen kom fram på Arnøya! Her var vel klokka rundt 02-03 på natten. Helt fantastisk!

Det som ikke var like fantastisk, var at jeg og mamma prøvde å tømme siste rest i 3litringen med vin. Vi måtte la en liten skvett ligge igjen, fordi vi begynte å bli småfulle og det var blitt seint. Vi skulle jo trossalt starte på hjemreisen dagen etter.

En hjemreise som ble slitsomt, når man hadde sovet lite natten før og hadde vært på rødvins»fylla»…  Men det gikk da greit!

IMG_6282

Og selvfølgelig var det SÅÅÅÅ fint vær dagen vi reiste hjem, og det var rett og slett trist å reise fra øya i det fine været!
Og til sist, litt værrapport – det er jo så inne i disse dager! Instaweather! xD

IMG_6074 IMG_6077 IMG_6079 IMG_6097 IMG_6129 IMG_6165 IMG_6214 IMG_6239

Mats-Oliver 2 år!

Onsdag 16. januar fylte Mats-Oliver 2 år! Og det er helt utrolig rart å tenke på! Han fikk krone for første gang, som de hadde laget i barnehagen. Han ville ikke ha den på seg i barnehagen, så de hadde ikke fått tatt bilde av han med den. Men når vi skulle dra fra barnehagen, prøvde jeg og Em den – og da var det greit for han å prøve den etterpå også. Og etter det ville han ikke ta den av igjen!

Når vi kom hjem fikk han gaven sin fra meg og Em, og han ble SÅÅÅ fornøyd!! Og dere kan vel forstå hvorfor!?! Han er jo så glad i biler, traktorer, gravemaskiner og slike store maskiner. Så gaven var midt i blinken!

IMG_4798

IMG_4803

 

Vi hadde en liten feiring den ettermiddagen, hvor de fra Rønningåsen kom på besøk. Kris Even, Line, Sarah og Filip. Vi spiste litt kaker, og kosa oss. Fra dem fikk han en tøff genser og bukse, samt tre bøker med Cars med lyd. Og han var – som dere kan forstå – veldig begeistret for bøkene! Boys will be boys!

En mer ordentlig feiring av dagen hadde vi til helgen. Da reiste vi til Statland, og hadde invitert familie fra både min side og pappaen sin side. Var bare de fra min side som dukket opp da. Marianne, Richard og Nikolai kom fra Trondheim, de fra Rønningåsen kom og tante Brit kom.
Vi spiste kaker og kosa oss. Og jeg MÅ bare skryte av Emma-Isabelle, som baka sjokoladekaka! Den var KNALLGOD, og alle skrøt av den!

IMG_4848

Ser ut som jeg er klar til å blåse, men Mo blåste dem ut helt alene altså!

(dårlige mobilbilder, men..)

Ønskeliste til 2årsdag!

6 dager til Mats-Oliver blir hele 2 år! Tiden går så utrolig fort, at det nesten er trist! Sitter å mimrer litt og tenker tilbake til 2011. Da lå jeg på sykehuset, – og var bekymra, sliten og lei (Sykehusliv 09.01.11). Der ble jeg bestevenn med søsterhjelpen, og kunne ikke klart meg uten, – slik jeg slet med bekkenet mitt. Jeg husker jeg sto å vugga fram og tilbake på sykerommet mitt, for å forsøke å få «Lissinj» lenger ned i bekkenet – etter tips fra mange av de flotte damene i termingruppa jeg var medlem i! 15. januar ble det bestemt igangsettelse, og 16. januar kl. 18:50 kom fineste Mats-Oliver til verden! Helt perfekt! ♡

Men dette skal ikke være et innlegg med mimring – det kan jeg gjøre senere. Noen lurer kanskje på hva de skal kjøpe i bursdagsgave til Mo, og derfor tenkte jeg å skrive et lite innlegg om det.

Han fikk utrolig masse leker til jul, så han trenger egentlig ikke leker. Han fikk masse biler, traktorer, duplobiler osv! Men noe leker står også på listen, ting som ikke kom til jul.

Her er ønskelisten

★ Klær

 • Langermet body
 • Myke dongeribukser
 • Joggebukser (fine!)
 • Langermet genser
 • Strømpebukser
 • Todelt pyjamas
 • Superundertøy/ull

Alt av klær i størrelse 92. Han er veldig glad i biler (Cars), så noe med det hadde falt i smak til han – ellers annet med biler/traktor/gravemaskin/tog/fly. Mammaen liker godt klær i nøytrale farger – f.eks brun, sort, grå. Gjerne uten for mye mønster og dill.

★ Til rommet

Her er han også veldig glad i biler, og sengesett/gardiner med dette hadde nok falt i smak! Mammaen liker noe roligere, i lyse farger med stjerner f.eks.

★ Leker og annet

 • Brio togbane m/tog
 • Lego Duplo klosser! Har masse biler, dyr og menn – men lite byggeklosser
 • Uteleker – typ bøtte, spade, store biler til sandkasse/snø
 • Solid lekekasse (som ikke går i stykker om ungene leker med den, slik alle våre i plast har gjort)

Kort sagt er biler (og da spesielt figurene fra Cars), gravemaskiner og andre store maskiner, traktorer, fly og tog VELDIG populært! Så han selv hadde blitt glad uansett hva det var, så lenge det var noe slikt!

Ellers vil jeg gjerne informere om at dere kan gratulere Mats-Oliver, ved å gi en ballong inne på lokalavisa! Det kan dere gjøre HER. Det hadde vi satt veldig stor pris på!

IMG_9054

Gi en ballong!

På lørdag er det 9årsdag her i hus, og Em ønsker seg MANGE ballonger i Namdalsavisa! (Se HER) Håper MANGE vil være med å gi ballong, da blir hun glad!!

Ellers er jeg litt trist for at hun er til pappaen sin til helga. Jeg har HVERT år tatt bilde av henne på slaget 00:53 – da hun ble født. Nå i år får jeg ikke gjort det. Men pappaen hennes har lovet å gjøre det!

Feiringen med venner blir på torsdag, og jeg håper det blir en suksess. Hun er jo ny her, så føler denne feiringen blir litt viktig. Vi har valgt å holde den i Oasen (svømmehallen her i Namsos), slik som en del av hennes klassevenner alt har gjort. Da kan vi faktisk invitere hele klassen – eller alle jentene i klassen som vi valgte da.

Familiefeiringa ble gjort første helga i november, da feiret vi Em og Filip samtidig. Så blir det vel en liten feiring med pappaen sin familie til helga nå.

TENK at jenta mi er 9 år alt!

Og en litt vittig sak. Når man møter folk på føden, havner på samme rom, men reiser hvert til sitt etter et par dager – så tenker man at det er mennesker man kanskje aldri ser igjen. På mandag møtte jeg hun ene jeg lå på rom med på føden for 9 år siden. Hun syntes det var noe kjent med meg, og jeg syntes det var noe kjent med henne – men vi klarte ikke helt å finne ut av det. På kvelden satt jeg å tenkte på det, og ble mer og mer sikker. Så sendte henne en melding på facebook, og det stemte at sønnen hennes blir 9 på søndag! Så det var veldig hyggelig da. Gjeste-lærer på øvingsavdelingen på studiene mine liksom! Verden er liten!  Bare dumt vi ikke kom på det når vi faktisk sto ansikt til ansikt. Men, men…

Men dere, gi en ballong da ♡

 

Familietrivsel ♡

30. oktober fylte tantehjertet Filip hele 2 år! Synes virkelig ikke det er så lenge siden han ble født jeg! Når jeg satt i Trondheim med stormagen, etter å ha vært på 3D-ultralyd der. Mamma var hjemme og passet Em, mens jeg hadde bilen i Trondheim, og skulle være der hele helgen. Handle babyutstyr på IKEA blant annet. Jeg, Marianne og Richard satt å så film når vi først fikk beskjeden om at det var noe på gang. Kris Even skulle kjøre til Statland å hente mamma og Em, slik at de kunne være med Sarah mens Kris Even og Line dro på sykehuset. Ikke lenge etter fikk vi ny telefon, Kris Even ville ikke rekke å hente dem og derfor måtte det en del organisering til. Et vennepar av dem måtte skaffe seg barnevakt, slik at hun kunne sitte med Sarah, mens han kunne hente mamma og Em – og Kris Even og Line måtte dra rett til sykehuset. Mamma og dem kom ikke lenger enn til Bangsund (40 minutter) – før de fikk telefon om at Filip var født.Og jeg og Marianne fikk SMSmelding akkurat i det vi la oss.

Dagen etter kjørte jeg hjem igjen fra Trondheim, med bilen full av seng, kommoder, stellebord og masse annet. Men måtte også til Namsos å hente mamma og Em. Så jeg kjørte til Statland, fikk hjelp til å laste ut av bilen, før jeg kjørte til Namsos og fikk innom sykehuset å hilse på vesle Filip. ♡ Og dette er nå 2 år siden. Han har blitt en stor og utrolig flink gutt! Tantehjertet er varmt!

I tillegg er det bare 2 uker til Emma-Isabelle blir 9 år! NI ÅR – dere! Vesla mi er blitt en stor jente / en liten dame! Det er utrolig rart å tenke på! Husker så godt når hun ble født også jeg! Selv om jeg synes det er en evighet siden! Men derimot synes jeg ikke det er så lenge siden hun var 3-4 år gammel. Det er den tiden med henne jeg husker best, det er som om det var i går. Nå er hun snart 9 år gammel. Stor flinke gode hjertejenta mitt!

I helgen var Marianne, Richard, Nikolai, Ole Marius og Ingrid Marie kommet fra Trondheim, og vi feiret derfor både Filip og Emma-Isabelle. Line laget dansk julemiddag, som var UTROLIG GOD! Og vi spiste masse gode kaker etterpå. Ble en kjempekoselig familiefeiring av ungene! Og Em var kjempefornøyd med de gavene hun fikk i går.

 

 

InstaJuli

 

★ Sommer ★ Finkjole ★ Sko ★Mo med sko ★ Mo og mamma x2 ★ Sovende syk Mo ★ Macbook Pro ★ Barnearbeid?! ★ Vi matcher ★ Eventyrlig ★ Brente fingre ★ Hotellopphold ★ Bade ★ Strikke ★Nye gardiner ★ Ubongo ★ Fineste Em ★ Lilje ★ Interiør ★ Mo ★ Love ★ Ferieturpakking ★ Kaizerlove ★ Kjekkasgenser ★ Bjarne Brøndbo på Strupen ★ Kaizerlove ★ Macbook Pro ★ Kaizerlove ★ Sovende Mo ★ Jenny gifter seg ★ Fylle tanken ★ Nord-Norge ★ Fettere ★ Vakre Nord ★ Mo i Mariusgenser ★ Høye fjell og vakker natur ★ Disse ★ Naust og båt ★ Huset vårt i nord ★ Solnedgang ★ På lekeplassen ★ Vi glemmer aldri ★ Studier ★ Paradis på jord ★ Insekter in love ★ Vente på ferja ★ Moliven min ★ Fjell, fjell og mer fjell ★ Fake Converse ★ I øyeblikket ★ Fineste plassen på jord ★ Sistekvelden nytes med VIN ★

Nikolai sin barnedåp 8. juli!

8. juli var vi i Trondheim på barnedåp til min nevø Nikolai, som jeg også var så heldig å få være fadder på! Har hatt en travel sommer, og derfor ikke blogget om dåpen enda. Men her kommet litt bilder. Tok egentlig litt lite bilder…

Stolt mor og far med dåpsgutten.

Dåpsgutt, foreldre og faddere.
Richard sin kompis Thomas, onkel Ole Marius, Richard med Nikolai, Marianne, tante Kristel og Marianne sin venninne Kine.

Fin bordpynt!

Fin blomsteroppsats.

Stolt søskenbarn og dåpsgutten.

Mats-Oliver som vente på mat.

Mats-Oliver som rydder etter seg.

 

Mats-Oliver hjelpe Richard å åpne den største gaven, som va en gåstol.

Ettersom dåpen begynte 11. tok vi turen til Trondheim alt på lørdag – og overnattet på hotell. Det gjorde også Kris Even og dem, og Ole Marius og Ingrid Marie – så på lørdagen var vi ute å spiste sammen med dem på Egon. Ble litt sent for ungene, og når vi kom til hotellet holdt de fest i senga. Så endte med at både jeg og mamma la oss samtidig med ungene.

På søndagen dro vi til Malvik kirke til 10:30 – og det var egentlig liten vits i å komme så tidlig, selv om man var fadder. Så ble bare stående å trø til klokka ble 11.

Ole Marius skulle bære Nikolai til dåpen, og jeg fikk æren av å ta av luen! ♡ Mulig Marianne og Richard nå «angrer» på at de ba Ole Marius om å bære, for han var så fokusert på at han skulle ha med «Bo Axel» (som er mellom navnene til Nikolai) – etter streng beskjed fra Marianne og Richard – at han glemte at han heter Nikolai, og sa dermed Niklas Bo Axel! Presten kikka i papirene sine, og så ut som et spørsmålstegn, og Ole Marius gjentok Niklas Bo Axel! Marianne rettet på han, og alle smålo av hendelsen. Men kirkekontoret hadde unnlatt Bo Axel – så også det gjorde vel at presten ikke helt skjønte…
Men var en fin dåp likevel, og Nikolai var veldig rolig og flink!

Etter kirken dro vi til barnehage hvor Richard jobber, for der skulle festen bli holdt. Var fint pådekt og pynta. Fikk gryterett med salat og brød til mat, og det var veldig godt. Også var det mange deilige kaker etterpå.

Var et trivelig selskap, hvor ungene sprang fritt rundt og lekte seg og de voksne satt å pratet eller lekte med ungene. Faren til Richard var veldig flink til å leke med ungene, han lekte med Em og Sarah, og han satt på gulvet og kjørte bil med Mo.

Vi hjelpa til med å rydde litt, før vi startet på den lange hjem veien.

Av oss fikk Nikolai  en «My first year» ramme – slik som denne, en blå racerbil i tre (Vesla og Broremann – men nettbutikken der er nå nedlagt), et Aden & Anais Dream Blanket med biler – har slikt til begge mine også, de er så gode! Han fikk også to knagger med hjerter av Emma-Isabelle. Pluss en liten pakke med noen klær, som jeg egentlig hadde tenkt å gi han dagen før.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket