Oppskrifter

Barnedåpen: Middagen

PLAN 1 – SODD med tilbehør. Enkelt og greit. Billig.

Men så syntes jeg det liksom ble litt simpelt jeg da. Jeg selv er ikke så glad i sodd heller.

PLAN 2 – Koldtbord med kylling som varmrett. Og jeg satte Even på saken. Forhøre seg med Sjøbua og Fossekailn om priser og hva de kan tilby. Det ble litt rot med dette, og en del fram og tilbake. Og når  5000 kr til budsjettet som jeg var forberedt på, plutselig ikke var tilgjengelig lenger – ble jeg ganske fortvila, og avlyste hele koldtbordet!

Så da satt jeg her da, og ante ikke hva jeg skulle gjøre med maten. Om jeg kanskje bare skulle gå tilbake til Sodd igjen da.

Helt til min kjære svigerinne Line ringte! Hun hadde en plan! Så da var vi over på

PLAN 3 – Kylling i cola! Line ringte meg og sa at hun kunne da lage kylling i cola for 25 personer hun, det var ikke noe stress! Så vi satte i gang med planleggingen og innkjøpingen! Og jeg var superletta og glad! Tror jeg må ha verdens beste svigerinne!

Menyen:
- Stekte kyllingfiléer
- Kylling i cola-saus (til vanlig er kyllingen i denne sausen ved servering, men ettersom det er en litt spesiell rett, valgte vi å ha den utenfor)
- Bretagne kyllingsaus (for de som ikke ville ha cola-sausen)
- Pastaskruer
- Ris
- Salat (Salat, tomat, agurk, mais, paprika, sukkererter))
- Loff
- Kylling & kalkun pølser til barna

Photobucket

Line hadde forberedt noe av maten dagen før, og så snart dåpshandlingen var over i kirken, stakk hun til Musikkhallen for å fortsette med resten av maten. Lillekjøkkesjefen! ;)

Maten ble kjempegod!! Jeg gikk å fortalte at Line ikke hadde laget sausen så sterk som hun pleier, men mange syntes den var sterk nok ja. Selv var den akkurat passe synes jeg. Sterkere enn hva jeg lager den, men det er fordi jeg ikke er helt stødig på den enda.

Virket som alle var fornøyd med maten, og det var godt å se!

Mats-Oliver gikk også kylling – «Grønnsaker med kylling» fra nestlé!

~~~~~~

Oppskrift på kylling i cola:

~ 4 kyllingfilé

- Brun dem og legg dem så til side. Del dem så opp i mindre biter, 1 kyllingfile kan deles i ca 6-8 deler. Kan også bruke hele filéen.

~ 1 stor løk
~ 33 cl cola
~ 2 dl ketchup
~ 1 dl BBQ-saus
~ Hvitløk
~ Oregano
~ Revet ingefær
~ Chilli

- Skjær løken i båter og brun i olje. Ha i resten av ingrediensene og kok opp, smak til med krydderet til du får den så sterk som ønskelig. Tilsett kyllingen, og kok først i 25 minutter under lokk, så i 20 minutter uten lokk.

- Serveres enten med brød og pasta eller ris. Jeg foretrekker pasta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket