Hjertevenner

Travle dager!

Da har skolen begynt igjen, og vi opplever travle dager!

Mats-Oliver begynte barnehagen igjen første uken i august. Da var det rett inn til ny avdeling og nye voksne. Så vi måtte jo gjennom en ny innkjøring. En dag var det så ille å gå fra han, at jeg gråt i bilen på vei hjem. Fordi jeg hørte hvor sint og lei seg han var i gråtingen sin! Det var kjempefælt! Men det var den verste dagen, og etter den dagen ble det gradvis bedre. En stund ble han veldig avhengig av smokken, og hun ene av de ansatte kommenterte dette – men sa at de ikke ville ta fra han tryggheten hans heller. Jeg ble litt bekymra, fordi vi holder på å venne han av å ha smokken på dagtid. Men forhørte meg litt med andre, fikk litt erfaringer, tips og råd – og bestemte meg for at det var viktig for han å ha tryggheten sin, og at vi heller fikk ta kampen senere. Men nå har han helt naturlig, selv valgt å legge vekk smokken. Han er flink å legger dne fra seg hjemme før vi drar, eller han legger den fra seg i BHG. Det hender seg at han har den når jeg henter han, men da er det fordi han er sliten og lei. Så det var i grunn ingenting å bekymre seg for! Men jeg er jo som mammaer flest, som bekymrer seg for alt mulig rart.

En annen ting jeg har vært bekymret for, har vært språket hans. Han har ikke noe særlig ordforråd, og selv om han snakker MYE – så er det lite vi forstår. Han lager også merkelige lyder for ord, som er «ord» som bare vi nærmeste da skjønner – fordi vi har lært oss språket hans. Derfor skal vi på oppfølgningstime etter 2årskontrollen, en språkkontroll. Mye fordi han ikke sa et ord når vi var på kontrollen også, så helsesøster fikk ikke hørt han. Vi skal dit 4. sept. Nå har riktig nok språket hans forbedra seg mye den siste tiden. Han gjentar mer av ordene jeg forsøker å lære han, og han begynner å bli flink. Så kanskje trenger jeg ikke være så bekymret for språket heller.

Her kan dere se noe av ordene han kan og ikke kan: VINE – Mo snakker

«Gravemaskin – traktor – toget – fly»

Emma-Isabelle derimot begynte på skolen 19. august. Og allerede på tirsdagen hadde hun sykkelprøve. Den besto hun med glans, så nå får hun sykle alene til skolen. For å bestå testen, måtte hun ha seg ny sykkel. Den gamle var gammel og dårlig. Bremsene fungerte ikke ordentlig, kjea hoppa av stadigvekk og satte seg fast, bakskjermen bare ramla av en dag +++ Så hun fikk seg ny sykkel, som jeg og pappaen kjøpte sammen. (Iallefall etter avtalen, men jeg har betalt alt til nå da! Men får igjen penger fra han snart).
Virker som hun har hatt en god start på skolen.

IMG_6716

Forrige helg hadde vi jentene hotellhelg i Trondheim. Mo var hos pappaen sin, men etterom Em sin pappa fortsatt er i Nord-Norge var hun med meg og mamma til Trondheim. Det Em ikke visste, var at vi skulle på Kaizers konsert på lørdagen. Det ble en LANG dag, med MYE venting. Vi var uten for Borggården kanskje i halv 5 tiden, da var det allerede en del folk – enda det ikke var innslipp før 19:00. Så vi venta der i 2,5 time ca. Fyltes opp med folk ganske fort egentlig. Vi var heldige da, for vi kom fremst – litt på siden. Så ble det mer venting. Kaizers skulle ikke på før 21:30. Mellom 21-21:30, fikk vi beskjed om at Kaizers ikke kom på før 22:00. Em ble kjempesliten og utålmodig. Mens jeg og mamma syntes at oppvarmingsbandet faktisk var ganske gode (Peevish Penfriend fra Trondheim). Når Kaizers endelig kom på scenen, var det ei som sang med og virka veldig stolt og fornøyd! Hun har jo arvet de sterke følelsene for Kaizers! ♡
Etterhvert ble hun dessverre veldig sliten og trøtt – det ble jo seint. Så hun satte seg ned på bakken, foran beina mine. Vakta ble bekymret for henne, så hun ble løfta over gjerdet, og fikk sitte foran gjerdet – helt framme ved scenen. Så hun hadde det ganske greit på slutten av konserten, og jeg tror det ble en opplevelse for livet!
Selv synes jeg det var en kjempekonsert!! Og på slutten ble det veldig emosjonelt for min del, og under Drøm videre Violeta, begynte tårene å trille – og det fortsatte ut konserten (2 låter). Utrolig trist å tenke på at jeg aldri får oppleve å stå fremst på en Kaizers-konsert igjen. De legger opp om 2 uker, da er det slutt. Skal selvfølgelig ned til Stavanger på nest siste konsert (var det vi fikk billetter til, da siste konserten ble utsolgt på 8 minutter – eller hva det var). Men da har vi sitteplasser. Kjipt! Men gleder meg noe SYKT!! Selv om det er forferdelig trist å tenke på at det er slutt etter den konserten. :’(

IMG_6826 IMG_6828

IMG_6827

IMG_6829

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Ellers har Emma-Isabelle vært på kontroll hos ørelegen igjen, og hun ble friskmeldt!! Trenger ingen sneller igjen, og ørene ser OK ut. Men om hun blir plaget i vinter, så fikk jeg beskjed om å ringe direkte til ØNH på sykehuset – trenger ikke gå innom fastlegen, og det var greit å vite!

Selv begynte også jeg på skolen 19. august. Og det rett i gang med tunge tema om psykisk helse. Uka som var nå, så startet vi med depresjon og schizofreni, fortsatte med bipolar lidelse, personlighetsforstyrrelser, demens og delirium, alkohol og rus, psyko-farmakologi, og avsluttet uken med selvskading og selvmord. Skrev i en gruppe jeg er med i på facebook, at jeg startet uka med depresjon og skulle avslutte den med selvmord – de så morsomheten i det, da de kjenner til galgenhumor! ;)
Jeg ble forresten skuffet over undervisningen om selvskading. Foreleser hadde satt av 5 minutter til temaet, fordi «det er noe dere som sykepleiere ikke kommer til å komme noe særlig borti» – fordi «selvskadere får poliklinisk behandling» og «det er fåtallet som skader seg så alvorlig at de trenger behandling på sykehus». Jeg kan vel helt ærlig si at mer eller mindre samtlige av de jeg kjenner som har vært/er selvskadere, har en eller fler ganger måttet oppsøke legevakt pga selvskading. Og de første de møter der er sykepleiere – hvor også ganske mange jeg vet om, blir møtt med veldig lite respekt og forståelse. Det er også mange selvskadere som har vært innlagt, en eller fler ganger. Og det er sykepleiere som arbeider på psykiatrisk avdeling også.
Faktum er at selvskading er veldig utbredt, det er så mange som driver med det eller har drevet med det. Både ungdom og voksne. Man kan finne dem overalt, og som sykepleier kommer vi garantert til å komme borti dem. Og da er det KJEMPEVIKTIG med nok kunnskap om temaet. Selv om dette med selvskading er noe man lærer best ved erfaringer i praksis, så trenger man å ha noe teori inn på forhånd – og det følte jeg ikke vi fikk på skolen på fredag. Dessverre! Selv er jeg heldig som har MYE kunnskap om temaet, både egne erfaringer og via gode venner og bekjente.

Men det er uansett godt å være tilbake på skolen igjen. Selv om det betyr travle dager. Mye spennende dette året, så gleder meg!

De to siste torsdagene har ungene deltatt på sykkelløp, og nå sist fikk de medalje og premie. Det var stor stas. Min lille Mats-Oliver ble omtalt som den som hadde syklet lengst forrige torsdag, da han løp rundt med balansesykkelen sin hele tiden! Han ble også omtalt som den som hadde vært innom alle sølepyttene! Nå på torsdag ble han også omtalt som den som syklet mest, men nå  var han mer rolig enn sist. Han var sliten tror jeg. Superstolt av ungene! Er også stolt over meg selv, som ikke lot meg trigge – av noe som tidligere hadde vært en veldig triggende situasjon. Begynner vel å bli «vant» med å se mennesker jeg ikke takler å se, og begynner å takle det bedre og bedre. Livet mitt skal ikke stoppes pga én person! At ungene mine får delta på sykkelløp, er mye viktigere! ♡ Ungene foran alt!

Ellers har vi det kjempebra! Stortrives i huset, og koser oss sammen! ♡ ♡ ♡ ♡

I ♡ hearts

I det siste har jeg strikket noen hjerter, og vil gjerne vise fram her på bloggen. Endelig noe å blogge om, og endelig litt tid til å blogge. Lovet jo et innlegg forrige helg, men tiden strakk ikke til / jeg orket ikke. Jeg kosa meg med å dra på besøk, spise god mat og bare slappe av. Men her kommer hjerter:

Oppskriften til hjertene fant jeg i boken «med hjerte for strikk» av Bente Presterud Røvik – som jeg kjøpte gjennom hobbyklubben.

Work in progress… Begynte å strikke hjertet kvelden før, men måtte ta med meg det på skolen og fullføre det! Ble litt hekta kan man si. Var så spent på resultatet.

Første hjerte – med pynt – er ferdig!

Ble veldig fornøyd med det, og begynte derfor raskt på fler hjerter. Laget blant annet hjerter jeg ga i gave til to små guttebabyer jeg var å hilsa på forrige helg. To av mine barndomsvenninner som har fått baby i sommer (juli,august) – og jeg var å hilsa på dem for en uke siden.♡

 

Ble de ikke fine?? Får nye ideer stadigvekk, så hjertene blir jo bare bedre og bedre, synes jeg selv da. Lærer underveis, og får nye ideer underveis.

I tillegg til disse har jeg laget to rosa like hjerter, som Emma-Isabelle og Sarah har fått. De ble pyntet med en rød blomst og et gult bånd.

Og siste hjertet var en gave til min kjære svigerinne på hennes bursdag. Et helt enkelt hjerte, uten mye dilldall. Fargene lyver litt…


Og er allerede på god vei med nye hjerter! De er så lett å strikke, og det blir så fint!

Da Jenny ble fru.

14. juli var jeg så heldig å være invitert i bryllup. Kunne bare delta på vielsen, men måtte ha med meg Em – men det gjorde ingenting. Jeg er så glad jeg fikk vært der. Det var en kjempefin vielse, og Jenny var utrolig nydelig. Jeg har mange fler bilder, men enda ikke hatt tid å pynta på dem eller sendt de over til Jenny – derfor blir det disse tre jeg viser fram! (Med brudens tillatelse!)

Var hun ikke FIN??? ♡

 

Snart fremme!

Da er jeg snart framme på Steinkjer, og jeg fårntreffe småhjertene igjen. Jeg har savnet de så sykt mye, og det skal bli så godt å se dem!

Toget er framme der 15:16 – så det er en time til. I mens sittet jeg her med Facebook på gratis wifi, og Kaizers på øret *hjerte*

I Steinkjer blir det litt shopping, har nemlig fått skattepengene i dag. Og har lovet ungene Lego. Lego friends dyreklinikken til Em, og Lego duplo til Mo – som er samme som vi spiller på iPaden!

Og lovet Em at i skal handle nye klær til henne når skattepengene kom. Så skal se om vi får gjort det og.

Har hatt en ubeskrivelig fantastisk helg, men noen av de fineste menneskene i verden! Kommer vel et mer utfyllende innlegg senere. Men legger ved et bilde av hele gjengen samlet i Wisteria Lane ;)

20120625-141711.jpg

Marthe, Hannah, Eline, Cilla (Cecilie), Camilla, Kristine, Caroline, meg, Lisbeth, Nit (Anita), Ida og Line!

(innlegg fra iPad. Bildet er fra Hannah sitt kamera)

Jeg gleder meg!!

I dag har jeg drevet å pakket litt, og i morgen må jeg pakke mer / pakke om. For i morgen kveld setter jeg snuten mot Trondheim / Hundhamaraen. Skal dit å overnatte til søstra mi og familien hennes, for på onsdag reiser jeg videre med fly til Torp! Skal til søte Kristine i Larvik!! ♥

Og på fredagen henter vi fine Line ♥  Og sammen kjører vi tre til Sarpsborg. For i år er det årlige bloggtreffet til Caroline!!

Jeg gleder meg kjempemasse! Skal bli så koselig å se alle igjen, og kanskje treffe noen nye også!

Jeg blir der nede til søndagen. Da tar jeg fly hjem igjen, og Marianne henter meg på flyplassen så skal jeg sove der til mandagen igjen ♥  Så da får jeg kosemosa masse med tantegull også!

Tar med meg iPaden, men hvor mye blogging det blir er uvisst!  Tror dette er bilde fra alle treff jeg har vært på..

  • Sommer 2009 – Hos Caroline i Sarpsborg
  • April 2010 – Caroline og Kristine og Jenny kom på bursdagen min ♥
  • Sommer 2010 – Hos Kristine i Larvik
  • Sommer 2010 – Hjemme hos meg!
  • Mars 2012 – Minitreff i Larvik + Kaizers konsert.
  • Sommer 2012 – Hos Caroline i Sarpsborg igjen

Det er 3 stykker som har vært på alle sommertreffene. Det er Caroline, Kristine og meg. Det er også vi tre som har invitert hjem til oss! Den harde kjerne ♥

Happy birthday, sis! Og jeg har åpnet gave!!

Først av alt; GRATULERE med dagen til verdens beste lillesøster! Marianne fyller 26 år i dag. Hun ble født dagen før min 3årsdag, og jeg har alltid sagt at det er den fineste bursdagsgave jeg noen gang har fått.

20120426-104727.jpg

Snakker om bursdagsgaver! Jeg fikk jo pakke i posten forrige uke, fra fine Ida! Var lenge usikker på om jeg skulle vente med å åpne den, eller ikke.. Men nå har jeg altså åpnet den da. Og det var en kjempefin gave, jeg ble kjempeglad!!! Tuuuusen takk Ida. *hjerte*

20120426-103710.jpg

Når jeg skulle ta bilde av gaven i sta her, oppdaga jeg konvolutt med navnet til meg og søsteren min. Det er mormor sin håndskrift. Fineste mormor har ordnet gave til oss. Så det blir spennende å åpne i morgen.

20120426-104112.jpg

I morgen kommer faktisk Marianne, Richard og Nikolai hit. Så det blir koselig familiehelg. Egentlig var det meningen at Filip, Sarah, Line og Kris Even skulle komme fredag de og, men de kommer til lunsj på lørdag i stedet. Gleder meg veldig! Jeg er så heldig som har så fin familie!

Larvikhelg og Kaizers!

Photobucket

(Foto tre første bildene: Kristine. Hun tok også det av meg og Lisbeth, men med min iPhone)

Fine folk!

Forrige helg reiste jeg til Larvik, til min gode venninne Kristine! Der kom også Line og Ida! Kristine og Line er to av mine aller beste venner, og Ida er ei supersøt jente som jeg har møtt to ganger tidligere. Em er superbegeistra for Ida, pga det kule håret! Tror Ida er hennes store forbilde for tiden!

Kristine plukka opp Line på togstasjonen ved Torp på fredag, før de kom og hentet meg. Når vi kom fram til Kristine spiste vi pizza, før det var skravling, TV og kos.

Lørdagen kom Ida. Og vi fire dro inn til Larvik for å treffe Lisbeth og Camilla. Gikk litt rundt på Nordbyen kjøpesenter, og satt litt ute i sola og kosa oss. Så dro Lisbeth og Camilla, og vi andre handla inn mat, før vi dro hjem til Kristine. Spiste Lasagne, før vi begynte å drikke litt og ordne oss klar for konsert med Kaizers Orchestra!

Faren til Kristine kjørte oss inn til Larvik og Sliperiet. Vi trodde vi var tidlig ute, men var godt med folk der når vi kom. I køa møtte vi en stolt Bryne supporter og Kaizers Fan. Litt av en type! Må flire litt når jeg tenker på han!
Vi fikk stå nesten fremst, og ble ganske irritert av folk som pressa og snek for å komme fram.. Var lang ventetid før Kaizers kom på scenen, men det var verdt ventetiden. Hele hallen eksploderte når Kaizers kom på, og det ble fort ganske høy temperatur der inne. Sikker på at jeg tørka mer svette enn Janove! Ble ganske varm!

Var en ganske annerledes opplevelse denne konserten. Fordi nå kunne jeg mer av låtene, og var mer med. Den første konserten (på Levanger), var SÅ spesiell, fordi det var den første – det var stort. Men denne var så rå, fordi jeg nå kan mange av låtene utenat. Savnet noen av låtene, som de spilte på Levanger – men konserten var KNALLBRA likevel! Kan jo ikke bli annet, når det er snakk om Norges beste liveband! Norges beste band! Åååh, jeg er SÅÅÅ fan jeg nå altså! ♥

Photobucket

(Foto: Frk.Angell – iPhone. Og lånt logo fra Kaizers.)

Etter konserten var vi ganske gira alle fire, men SÅ skutt når vi kom oss hjem. Kjæresten til Kristine kjørte oss hjem. Skravla litt og sånn når vi kom hjem, før det ble natta.

På søndagen dro vi inn til Stavern. Var strålende sol, og skikkelig vår/sommer-følelse! Gikk langs sjøen, og gikk en tur inne på Fredriksvern verft. Etterpå kjøpte vi oss is, og satt oss ved sjøen. Herlig!

Vel hjemme til Kristine, slokna både jeg og Line! Og når vi våkna var det tid for middag, før vi måtte kjøre til Torp. Var litt trist å reise, samtidig som jeg gleda meg til å hjem til ungene. Em hadde vært hjemme sammen med mormor, mens Mo hadde tilbragt helga på Myra hos Onkel Nils og Tante Beate, Ida, Hanne og Håvard. Tante Ingrid og Onkel Ole Marius var der også. Så de var i trygge hender begge to, og jeg klarte å slappe av og ikke bekymre meg for om ungene savna meg.

Flyturen hjem gikk greit, og på Værnes møtte jeg Marianne og Nikolai en liten tur. Skulle levere noe til henne, og hun leverte noe til meg. Var koselig å se dem, og kose litt med Nikolai igjen.
Kjøreturen hjem gikk også greit, og selvfølgelig våkna begge ungene når jeg kom hjem og skulle legge meg. Montro om de har en slags radar, som forteller dem når mamma har kommet hjem igjen? Hehe!

Men var ei kjempefin helg! Lever lenge på den!

Lang dag!

Dagen i dag startet 06:50. Da våknet Mats-Oliver og ville opp. Forsøkte å dryge det litt, men han var ikke helt interessert i det. 07:30 var det ingen bønn lenger. Da var det uansett på tide å opp for å sende storesøster på skolen.

08:30 sovnet jeg som et slakt på sofaen. Med tett nese og bare sliten! Mo var sammen med mormor. 10:30 våkna jeg, og er sikker på jeg kunne lagt meg i senga og sovet hele dagen! Men vi skulle til Steinkjer i dag, så måtte opp. Laga mat til Mats-Oliver og la han ned, så han fikk sove formiddagsluren sin.

12:30 omtrent kom vi oss ut døra.

I Steinkjer møtte vi Charlotte og Thale-Oline, og det var kjempekoselig! Herlige jenter begge to! Tror Mats-Oliver ble sjarmert av søte Thale-Oline :D

Fikk handla både antrekk til bryllupet neste fredag, samt bryllupsgave. Og handla inn litt til bursdagen til Emma-Isabelle, som er 13 dager unna!

Kom hjem 19:15 omtrent. Gav Mats-Oliver kveldsmat, og stella han for kvelden. Oppdaga noe rødflammete utslett på magen hans. Bittesmå røde prikker, tett i tett. Aner ikke hva det kan være, men fått mange tips. Får vel bare følge med på det.

Er blitt skikkelig forkjøla, så skal forsøke å slappe av den kommende uken. Men har noen små prosjekter i helga, så det spørs!

Nå har jeg registrert meg på Bloggurat.

Bloggtreff 2011!

Photobucket

Det er helt sprøtt! Årest bloggtreff ble holdt hos MEG!! Og det var hele 9 søte jenter som ville komme ut i ødemarka hos meg – og jeg ble helt overvelda nesten! Treffet ble avholdt andre helga i august! 12.-14.

Torsdag dro jeg til Steinkjer og henta Kristine. Ååå, det var så godt å se henne igjen!

Sent torsdagskveld kom Caroline, Rina, Ida, Anita og Cilla. De hadde kjørt helt fra Vestfold-området – tøffingene! De hadde også med seg Caroline sine 2 ildere. At de fikk plass i den lille bilen kan jeg ikke forstå, men det så ut til å gå veldig greit.

Alle disse fikk treft Em og Mo – og jeg var så stolt og glad for å endelig vise dem fram!! Tror bare en mamma kan forstå det altså. De andre fikk vel såvidt treffe dem de også, men de kom først på fredagen – og mamma tok jo med seg ungene å reisa på fredagen. Men var iallefall Kine, Marie og Jenny som kom på fredagen – sånn midt på dagen omtrent.

På fredagen dro vi og handla, og vi laget taco til mat. På kvelden hadde vi en fest, og det løsna veldig på stemninga. Det var utrolig morsom fest!! Lenge siden jeg har ledd så mye.

Lørdagen sov vi lenge, iallefall noen av oss. Og det var daffedag delux. Helt til vi utpå ettermiddagen bestemte oss for å gå en tur til festningen/kystfortet på Utvorda. Det ble en fin tur.

Etterpå var vi på Fossekailn og spiste mat, før vi dro hjem igjen og bare så film skravla, lo og kosa oss.

Seriøst den beste jentehelga EVER! Så mye latter og glede!

Så tusen takk alle sammen – Kristine, Jenny, Caroline, Rina, Cilla, Ida, Anita, Marie og Kine. LOVE YOU!
Photobucket

En ny mamma!

Gratulerer til fineste Gudrun – som nybakt mamma!

Jeg skulle jo egentlig treffe Gudrun på søndag. Gleda meg masse, og hadde med en liten ting jeg skulle gi henne – noe til Isak. Like før midnatt natt til søndag fikk jeg melding om at vannet hadde gått, så det ble litt forandring i planene. Fikk oppdatering på morgenen/formiddagen, og like før 14 fikk jeg MMS av fineste Gudrun og hennes nyfødte sønn Isak! Ble så glad og rørt at jeg nesen begynte å grine midt på Karl Johan!

Endelig er ventetiden over, og Gudrun har blitt mamma! Og jeg er sikker på at han er den fineste guttebabyen, nest etter Mats-Oliver! Han var kjempefin! :’)

Velkommen inn i klubben «Verdens heldigste og lykkeligste!»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket