~~ Ultralyd

Min lille skjønne prins i magen!

Lørdag 30. oktober var jeg på 3D Ultralyd i Trondheim. Og det var litt av en opplevelse. Helt utrolig å se Lissinj i 3D!! Hadde med meg Tante Marianne, som synes det var kjempestas!! Fikk masse bilder og filmer av han, og fikk bekreftet at det ER en gutt. Legger ved et bilde og to filmer – så dere får se.

Jeg synes han var litt lik sin storebror Øystein jeg. Men jeg er dårlig på å se likheter, så det trenger ikke stemme da.. :p

Photobucket

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=J8q2NXybbb4&fs=1&hl=nb_NO]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ZsgCwTt0MG0&fs=1&hl=nb_NO]

Er han ikke søt???

Photobucket

Min lille tisselur!

For noen netter siden hadde jeg en drøm. Vi kunne se babyen gjennom magen, og vi så han veldig godt. Så vi fant ut vi skulle forsøke å se om det var gutt eller jente. Og da så vi selvfølgelig en tisselur. Men så var det noen som gjorde meg oppmerksom på at om jeg skrudde litt på den, så kanskje den løsna.. Så jeg gjorde det, og da viste det seg at det bare var en luretiss, og ikke tisselur! For tisseluren ramla av, og babyen var ei jente!

Ja, jeg har en del merkelige og syke drømmer for tiden – de fleste holder jeg for meg selv, folk ville sett rart på meg om jeg fortalt alt det merkelige jeg har drømt etter at jeg ble gravid!

Uansett. I dag var jordmor ganske sikker på at det var en tisselur hun så inni der. Synes det er kjempegøy å endelig få vite hva som gjemmer seg i magen min, og håper bare at det ikke er en luretiss – som i drømmen! Er vel ikke kjent for å være sanndrømt, så det går vel bra! Hadde en guttefølelse de siste ukene nå, så ble ikke så veldig overraska når hun sa hun så en liten tisselur inni der.

Fikk også noen fine bilder denne gangen! *smelt* Herlig å se den lille nesetippen og de små leppene… <3

Photobucket

Em var med på ultralyden denne gangen. Det er jo høstferie på skolen, og jeg fikk ingen til å passe henne. Ringte føden å spurte om hva de mente om det i forrige uke, og de mente at etter som hun var så stor – så gikk det sikkert kjempebra. Og om jeg ikke hadde barnevakt, så måtte jeg vel bare ha henne med uansett.

Em var kjempeflink og rolig, og veldig spent. Synes det er viktig å involvere henne i det som skjer også, nå som hun er så stor og skjønner mye av det. Hun har jo alt vært med til jordmor 2 ganger, fått høre hjertelyden til babyen og kjent at han sparker. Tror hun blir ei kjempeflink storesøster!!

Skrev om hennes gode gullkorn i forrige innlegg. Det var bare herlig! :) Var noe annet vittig hun sa også, men jeg husker ikke hva det var akkurat nå. Skriver det ned senere om jeg kommer på det.

Livet er herlig, når man er mamma <3

Photobucket

Hjertelyd og ultralyd bilde av Lissinj minj.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=33os7eH6i00&hl=nb&fs=1]

Ordinær ultralyd 26. august 2010!

Yeey, torsdag var det tid for ordinær ultralyd! *hoppe opp og ned*

Litt over 09 kom Even hit, og da var jeg nesten ikke kommet meg ut av senga en gang. Hadde sovet dårlig, fordi jeg var så spent. Hadde vel omtrent akkurat sovna, da jeg bråvåkna av en lyd og etter det fikk jeg ikke sove før nærmere 03. Så et par turer på do før jeg våknet like før 09. Var alt for spent til å spise frokost også. Dro litt før 10, etter som vi hadde time kl. 11.

Var en lang biltur synes jeg, og en stille tur. Jeg var iallefall alt for spent til å klare å holde en samtale gående. Og hvordan Even hadde det vet jeg ikke, men tenker nok han var spent han også.

Så ble det så alt for lenge å vente før vi fikk slippe inn. Tror kl ble enten 10 eller 15 minutter over 11. Men så kom da endelig ultralyd-jordmor!

Tror det var bra at BT ikke ble målt, fordi jeg tror det må ha vært HØYT. Men det roet seg veldig når vi fikk se Lissinj ligge der med et bankende hjerte ♥ Vi fikk se hjertet som banket, og jordmor sa at hjertet så kjempefint ut. Fikk også se magesekken, og jordmor sa at Lissinj drikker fostervann som h*n fyller magesekken med.  Fikk se fine bein, med 5 tær på hver fot – og h*n lå med beina i kryss. Fikk se ei vinkende hånd :`) Så målte hun hodemål, magen og lårbeinet. Og ut i fra det mente hun at jeg er fire dager kortere på vei enn egen regning, slik at termin ble flyttet til 31. januar. Men jeg tror jeg forholder meg til egen termin likevel jeg, er så vant med den nå.. Så skulle hun forsøke å få noen gode bilder da av Lissinj, og det var ikke så lett. Så bildene ble så som så. Var litt skuffet med det samme, men det viktigste er jo ikke å få fine bilder – men at Lissinj har det bra, og det hadde h*n! :) )

Spurte også om hun kunne se kjønnet, og hun prøvde. Men det var vanskelig det også. Først sa hun «Ja, kanskje det er ei jente da!» Så sa hun «Nei, vent litt, hva så jeg mellom beina nå da? Eller, var det kanskje navlestrengen som lurte meg?»  Så vanskelig å si. Men hun vil også ha meg inn på en ekstra UL omtrent 20.oktober, med tanke på risikoen for svangerskapsforgiftning. Så hun sa vi fikk håpe på både bedre bilder og det å klare å se kjønnet da. Så vi får smøre oss med tålmodighet og bare vente.

Var en fin opplevelse da :´)

Photobucket
Ikke så godt bilde av hodet.

Photobucket
Ryggraden øverste, og føttene til høyre der.

 

Etterpå var vi på Tøff og Liten/Emfi leker, jeg måtte handle bursdagsgave til Sarah, og da fikk jeg vist Even den vogna jeg ønsker meg. Nesten skummelt å se på den, fordi jeg forelsker meg mer og mer hver gang jeg ser den. Jeg bare MÅÅ ha den. Så om noen vil donere noen kroner, send meg en mail! ;) ) Måtte selvfølgelig falle for en av de dyreste, men da vet jeg at jeg blir fornøyd! Det er en Emmaljunga Edge Duo, av de nyeste modellene. Den har mange nyttige funksjoner! I tillegg er den FIN, og ikke sånn tulle farger som mange av de vognene jeg har blitt tilbud å kjøpte brukt. Legger ved bilde av Vogna og Bilstolen jeg ønsker meg. ♥ Seee så fin da!! Med hestesko og greier :) ) Dessverre er den dyr, så må leve litt i sparemodus framover – da jeg ikke vet om jeg har krav på engangsstønad fra NAV. Men hvordan jeg ellers skal klare å handle utstyr aner ikke jeg. Har jo ikke noe særlig igjen etter Em. Må ha alt unntatt sprinkelseng egentlig – og blant det også en ekstra kommode til babyklærne. (Tenkte på en kommode med 6 skuffer fra Malm-serien til Ikea, men må ha to – da jeg må ut med klesskapet for å få plass og sånn). Og når jeg har knapt 8000 i mnd, hvor alle pengene går med på alle nødvendigheter og faste regninger, og Em – så er det lite å legge av. Satser på å vinne i lotto eller noe. Kryss fingrene for meg da dere!! ;) )

Photobucket
Vogna

Photobucket
Bilstol i samme stil.

Svangerskapet mitt så langt

Testen tok jeg 7. juni. Helt utrolig positiv. Var i tillegg midt inni den verste forkjølelsa mi, så dagen etter ringte jeg legen. Fikk time samme dagen. Fortalte om forkjølelsen og graviditeten. Fikk penicillin en uke, og beskjed om å komme igjen tirsdagen etter for å se på babyen! Penicillinen virka, og jeg ble bedre. Møtte opp tirsdagen etter, barnefar kjørte meg. Fikk se babyen via innvendig ultralyd. Legen viste meg hjertet som slo, og da visste jeg at jeg hadde tatt riktig valg. Etter egen regning var jeg da 8 uker på vei, men legen mente jeg bare var 6 uker – ettersom den lille bare var 7 mm. Noe jeg ser på som ganske umulig, med tanke på siste mens og når vi faktisk gjorde *det*. Pratet også en del med legen, om når jeg skulle komme å ta blodprøver, når omtrent det ble UL og når jeg skulle begynne å gå på kontroll hos lege eller jordmor. Pratet også om mine psykiske problemer, og hun sa at hun så det på meg at det gikk bedre med meg. Hun har jo trossalt vært fastlegen min siden 2005, så hun har sett meg verre. Selv om jeg har hatt perioder jeg ikke har likt henne, så følte jeg det var greit å snakke med henne om dette, og sa hun bare måtte spørre senere også. Hun sendte henvisning til UL, og allerede på fredagen fikk jeg telefon fre føden.

De hadde lest i henvisningen at jeg hadde svangerskapsforgifting når jeg gikk med Em, og de lurte på hvor alvorlig det var. Så jeg sa at jeg ble jo satt i gang 2 uker før termin, så litt alvorlig var det nok. Og han sa at han hadde sett det, og mente nok det var alvorlig han også – og lovet å finne journalen min fra 2003 til jeg kom dit på UL. Han ville ha meg inn på sjekk rundt uke 12 – i tilfelle de må sette i gang noe forebyggende behandling mot sv.sk.forgifting – da det er en risiko for at jeg kan få det igjen. Jeg følte meg så letta. Synes det er veldig betryggende at de tar dette på alvor! Allerede dagen etter fikk jeg time i posten. 14. juli skulle jeg til tidlig UL, og 26. august til ordinær UL. Med i brevet var masse informasjon om fødeavdelinga! Sååå spennende!!

Formen har vært ganske bra. Er ikke plaget av den ekstreme kvalmen som enkelte får. Men blir akutt sulten, og om jeg ikke spiser da, så kan jeg bli kvalm. Har hatt et par ganger hvor jeg har følt meg så kvalm at jeg har måttet gå på badet, men det har gått over uten at jeg har kastet opp. Har også litt dårlig matlyst, noe som ikke fungerer helt bra med denne akutte sulten-følelsen, og kvalmen som kommer om jeg ikke spiser. Men det går da greit. De ømme brystene er verst, det er rett og slett VONDT! Håper det gir seg snart! Ellers er jeg veldig sliten, men det er nok mye pga forkjølelsen jeg ikke blir kvitt. Og i og med at jeg alt har hatt en runde med penicillin for ikke lenge siden, vil de ikke gi meg det igjen – selv om jeg har en virusinfeksjon. Men om det ikke blir bedre, så må jeg jo få det da. Det er jo ikke farlig sånn sett, men man må bare begrense det. Saltvannsnesespray og paracet er lov – om man ikke overdriver bruken, og det er fint. Har måttet ta litt paracet…

Sluttet å røyke dagen før jeg tok testen, og har klart meg veldig bra synes jeg. Har ikke klart å legge det helt fra meg, men er vanskeligst når jeg er med mange andre som røyker (som på bloggtreffet – uten om det har jeg IKKE røyka i det heletatt). Når jeg er hjemme her, så er det utrolig lett å ikke røyke. Trodde det skulle bli kjedelig på bloggtreffet å ikke drikke, men det gikk overraskende bra!! :) Lot være å ta helium da, for jeg vet ikke om det kan være skadelig. Måtte også la være å stripehåret til Caroline, pga kjemikalene – jeg turte ikke. Leste litt om det på nett, og det var en del delte meninger om det. Men når jeg samtidig var i dårlig form den dagen, så var det «lett» å si nei – selv om samvittigheten tok meg med en gang, og jeg følte meg så slem.

I går var jeg på den tidlige ultralyden. Det var helt fantastisk. Den lille lå å sprella masse, og alt så helt bra ut. Lillesøster var med meg, selv om det var innvendig ultralyd. Når det kommer til det med svangerskapsforgiftning, så har jeg fått medisin som skal minske risikoen for å få det – en tablett hver dag fra uke 12 til uke 35.

Photobucket

Lissinj ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket