Test av Babyutstyr

Morsmelkerstatning: NAN vs. HIPP

Helt siden Mats-Oliver var 2,5 måned har vi måttet ty til morsmelkerstatning (MME). Jeg startet da med NAN1 – det var NAN jeg brukte til Emma-Isabelle også – hun tok jo aldri puppen.

Men siden jeg har blitt litt glad i produktene til HIPP – middagsglass og fruktpuréer, så ville jeg prøve HIPP morsmelkerstatning. HIPP er jo økologisk også.

Men merket raskt at HIPP MME ikke var noe særlig. Den løste seg ikke opp i vannet, og ofte lå det igjen klumper i flaska når flaska var tom! Så her var det nok med den ene pakken, jeg gikk raskt tilbake til NAN.

Når det kommer til smak og lukt, så merket jeg ikke noe særlig forskjell på de to. Ei heller når det kom til å gulpe etterpå. Så den eneste forskjellen var dette med klumpene. Det har jeg aldri opplevd med NAN.

Photobucket

NAN morsmelkerstatning:
4 av 5 hjerter – ikke full pott

+ Et godt alternativ for de som ikke kan amme.

- DYR! Synes det er dårlig at MME er så dyrt. Noen har faktisk ikke noe valg, og MÅ gi MME. Da er det synd at det er så dyrt, med tanke på at de som ammer faktisk kan gi babyen sin gratis mat.

HiPP morsmelkerstatning:
2 av 5 hjerter

+ Økologisk

- Klumper seg, og vil ikke løse seg opp ordentlig i vannet
- DYR.

Nesesuger; Otri-Baby vs. NUK

Allerede som veldig liten, ble Mats-Oliver veldig tett i nesen – så jeg gikk til innkjøp av en nesesuger. Jeg var ikke klar over hvilke muligheter jeg hadde, så jeg tok den første jeg fant. NUK. Men allerede etter et par forsøk, fant jeg ut at dette fungerte jo ikke. Men jeg fortsatte å prøve – for kanskje jeg ikke gjorde det riktig. Et par ganger fikk jeg ut litt av snørret, men veldig ofte var det bare ubehag for både Mats-Oliver og meg. Så det endte med at jeg brukte nesedråper, og (den gang) morsmelk – for så å la det gå sin gang. Jeg fikk rett og slett ikke laget nok vakuum til å suge ut snørret med denne. Det glapp i åpningen mellom tut-delen og den ballong-delen. Synes også tuten var stor for den lille nesen.

Så fikk jeg senere høre om andre som hadde prøvd en støvsuger for nesen, som de så fint kalte det – nemlig Otri-Baby sin. Så etter å ha titta litt på den på apoteket, fant jeg ut at jeg skulle investere i en slik jeg også. Men det tok en stund før Mo ble forkjøla, så den har liksom ligget i kurven på badet lenge nå. Men nå er han blitt ganske tett, og jeg har fått prøvd den ut noen ganger nå. Det var litt ekkelt i starten, for i stedet for å klemme på den slik jeg gjorde med NUK’en, så måtte jeg på denne SUGE – og det høres jo kanskje litt ekkelt ut å skal suge ut snørret på den måten. Men det fungerte altså!! Klarte å suge ut masse, som samlet seg i den lille engangs-tuten. Mo syntes det var litt ekkelt, men ble så blid når han testa ut å puste med nesen etterpå :D

Photobucket

NUK nesesuger:
1 av 5 hjerter – BOMKJØP!

- Får ikke laget nok vakuum, og dermed blir ikke snørret sugd ut.
- Stor tut, for den lille nesen

Otri-Baby nesesuger:
5 av 5 hjerter – GENIAL!

+ Liten engangstut, som passer fint til den lille nesen. Den har et filter, som gjør at snørret ikke kommer lenger inn i nesesugeren. Tuten er bare å kaste etter bruk. Og det er lett å ta av, og sette på ny tut.
+ Lett å suge ut snørret ved å suge i munnstykket.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket