Mo – måned for måned

Mats-Oliver; 11 måneder

Mats-Oliver var 11 måneder på fredag. Så nå er det under 1 måned til han fyller 1 år!! Sprøtt hvor fort tiden går!

Photobucket

Mats-Oliver har blitt en stor og flink gutt.

Han har tatt sine første skritt (det er faktisk en stund siden), han klapper, vinker, snakker i telefonen (selv om han holder den nesten helt bak på nakken), spiser selv (har han gjort veldig lenge), forsøker å drikke av glass selv – men det er ikke så lett..

Han er glad i alt av ledninger, data, telefon, tv, dvd-spilleren, viasat-boksen, vedovnen, kjøkkenskapene og skuffene, vaskerommet og badet, kontoret til morfar – alt som ikke er lov med andre ord.

Han er også glad i den nye gåvogna si, som vi kjøpte på IKEA – spesielt når han får sitte oppi og storesøster kjører han rundt. Han liker også den gamle gåbilen til storesøster. Liker bøker, og da spesielt den med dyrelydene. Liker å se Fantorangen og Drømmehagen på barne-tv. Liker treklossene sine, og egentlig alle lekene sine – men gleder oss til nye leker til jul, da de han har er for mindre unger, og han må ha noe med litt mer utfordring og lyd og lys.

Photobucket

Mats-Oliver har nå 7 tenner, oppdaga den syvende nå i dag – 19. desember, 4 oppe og 3 nede. Han har for første gang vært skikkelig syk. Hadde høy feber i 3 dager (forrige uke), og pittelitt utslett dagen etter feberen (tro om det var tredagesfeber/fjerde barnesykdom). På det meste hadde han over 40 i feber. På bildet under ser man at han ikke er helt i form.. Han koser med lakenet som vi bruke som bakgrunn – HJERTE!

Photobucket

Det er helt sprøtt at de neste månedsbildene, faktisk er 1årsbilde!!

Mats-Oliver: 9 måneder

Da har Mats-Oliver faktisk blitt hele 9 måneder, og det for over en uke siden. Det betyr at det er under 3 måneder til han blir 1 år. Snakker om 1årsdag ja, Filip fyller år nå til søndag! Synes virkelig ikke det er lenge siden vi var å hilsa på han på sykehuset jeg! :’)

Over til Mats-Oliver igjen. Neste kontroll er ikke før 10 mnd. Men tok en veiing på vekta her hjemme, og da ble det 9,4 kg. Spennende å se på 10månedersen om den 9,4′en var nogenlunde riktig.

Dette månedsinnlegget blir litt annerledes enn de forrige, da det er en stund siden 9mndsdagen og at jeg ikke har notert ned noe særlig fra 8 måneder. Og vi har mindre bilder å vise fram også.

Photobucket

Kan heller fortelle litt om Mo nå.

Han krabber som en racerbil! Begynt å bli bra fart på han bortover gulvet nå ja. For første gang har han også klatra opp på ting – eske med bøker, oppvaskmaskina, skuffen under stekovnen ++ Han reiser seg overalt, og går langs møblene. Han har også forsøkt å slippe seg litt, men er ikke stødig nok til å stå. Men han kommer seg veldig fort synes jeg, så blir nok ikke så alt for lenge til han er stødig nok til å gi slipp og spasere rundt.

Det har kommet 5 tenner nå. Det er de to fortennene midt i nede, samt de to midt i oppe og høyre ytre fortann oppe. Den til venstre kommer snart den og. Han blir så søt med tenner!!

Han er fortsatt glad i Fantorangen på TV. Og den bamsen jeg kjøpte med Fantorangen ligger han å holder når han sover. Men det er andre ting på TV som også faller i smak. Men sånn alt i alt, så er han ikke tv-slave da. Orker ikke se så lenge om gangen.

Photobucket

Fra TV til Musikk; Han synes det blir mer og mer morsomt å bli sunget til nå. Og de siste dagene har vi sunget en del på «lille Petter Edderkopp» – og han forsøker å være med på tegnene. Og på slutten av sangen så ler han – fordi jeg kiler han, når «Petter klatrer på min hatt» (edderkoppen klatrer liksom oppover kroppen til Mo).

Han synes det er gøy med den gamle lekebilen til Em. Og han ønsker seg en egen slik i julegave/bursdagsgave. En med musikk og lys. Em sin funker ikke lenger når det kommer til lyden og lysene. Her forleden fikk vi ei dyrebok i posten (Bokpakke fra Goboken), med dyrelyder – den synes han er morsom!

Også har han blitt så flink til å si «hade» – men må ikke tro han sier det på kommando altså! Kun når han selv vil! Men ofte når vi bare skal gå på badet å bytte bleie, så sier han «hade» – det er så søtt!

Noe annet som er søtt, er når jeg lager kysselyd til han, og han skal gjøre det samme til meg! Love it!!

Når det kommer til mat og søvn, så er det ikke store forandringer siden sist. Makrell i tomat har jeg forsøkt fler ganger, og han liker det virkelig ikke. Og når jeg har forsøkt det, så nekter han å spise brødskrive med annet pålegg like etterpå – tror det er fordi han er redd det er makrellen igjen. Men introdusert en del andre pålegg, som kremost med ananas og mandarin, skinkeost, krusedullkaviar ++ Han er ganske altetende, sånn alt i alt. Og han har fått smake Toast av meg, og DET likte han! Sto og tagg og tagg ved føttene mine! Sover fortsatt fra 19-07 sånn omtrent.

Etter at jeg hadde vært på Østlandet nå denne helgen, så fikk han en liten Giraff av Helene, som er mammaen til Jonathan. Og jeg fikk se bilder av Jonathan, og han var faktisk litt smålik Mo. Men den giraffen falt i smak, og var kjempesøt. I tillegg fikk han ei lita mummitrollet bok av meg i bygave. Ellers er det ikke så mye nye gaver, og har heller ikke hatt noe særlig med besøk. Fått en del nye klær og diverse av meg da.

Så har vi vært på Barseltreff hos Tanita & Emilie, og det var koselig :)

Photobucket

På 9månedersfotograferingen så var Mats-Oliver syk, så han ville ikke helt være med på det. Derfor ble det det standarbildet over her, samt to stykker med både klær og smokken.

Mats-Oliver: 8 måneder

3 dager siden 8månedersdagen! Hurra!

Photobucket
Størrelse ved 8 mnd-kontrollen:
- 8870  gram og 71,5 cm

Første gang han reiste seg:
6. september

Første krabbing:
6. september

Første smak av makrell:
8. september – falt IKKE i smak. Hylgrein nesten, og nekta å ta en eneste bit mer. Så spiste han 2 brøskriver med prim etterpå, når han ble tilbudt det ;)

Photobucket

Mat:

Litt dårlig matlyst til tider, pga tenner.

MME til frokost, 07-08 tiden.
Brødskrive til lunch – 11 tiden.
Mellommåltid- frukt/grøt – 14 tiden.
Middag – 17 tiden.
Kveldsmat – grøt/brødskrive – 19 tiden.

Pålegg går nå i leverpostei, litego prim med jern, litago brunost med jern, kaviar eller ost.

Til middag spiser han omtrent det samme som oss andre stortsett. Ellers er glassene fra Hipp en favoritt, om vi skal ha ferdigmat.

Photobucket

Søvn:
Pga tenner har det vært litt urolig nattesøvn en tid nå. Sovner relativt lett om kvelden, til vanlig tid, men våkner gjerne i 01-02 tiden og kan være våken en time eller to. Sovner gjerne ikke før han har fått ny bleie og MME. Dårlig vane!

Våker i 7 tiden om morgenen, og vil gjerne opp da. Er da våken i et par timer før det er formiddagslur, som gjerne varer i 3 timer. Noen ganger om morgenen sover vi til 09 etter mat, og da er formiddagsluren to timer etter det omtrent, og varer i 3 timer.

Ettermiddagsluren har de siste dagene blitt forstyrra, eller at han ikke har villet roe seg. Så han har vært supertrøtt ved 18-tiden.

Men alt i alt har han en fin søvn, og vi skal ikke klage :)

Photobucket

Gaver og besøk:
~ Hemmelig venn gave fra Gry Elin og Georg Elias.
~ 2 fine store giraffer
~ Overnattingshelg hos Line & Sarah
~ Nye barseltreff. Først hos Camilla & Sigurd, så på bibiloteket på Namdalseid.
~ Pappa-besøk hver mandag.

Photobucket

Ellers:
Har mo blitt så veldig stor og flink. Åler seg i stor fart bortover gulvet. Begynte å krabbe like før 8 mnd, og har begynt å reise seg opp over alt!! Han sitter selv, og er stødig og sterk. Går såvidt langs møblene.

Han vokser akkurat som han skal, og ligger ganske akkurat på gjennomsnittet. Helsesøster mente han var veldig sterk og flink motorisk. Han er tidligere ut enn Em når det kommer til krabbing og oppreising, så han går nok sikkert ved samme alder – 10 mnd.

Han har blitt enormt glad i Fantorangen. Vi ser det noen gangen kl. 17:30. Og når Fantorangen kommer på så ler han, og koser seg! Det er så gøy å se! For han blir så oppriktig glad over å se Fantorangen.

Han har også begynt å gape så veldig, uten at jeg helt vet hvorfor. Se bilde over her, slik er han veldig veldig ofte. Litt komisk, men utrolig søtt!

Han sjarmerer alle, og de fleste sier at han er veldig lik onkel Ole Marius. Mens noen (morfar) sier han er lik pappa, og noen sier han er lik mamma. Så han er vel en god blanding, men det er mye onkel i han ja.

Photobucket

Mats-Oliver: 7 måneder

Nå er det snart en måned siden Mats-Oliver passerte 7 mnd – så kanskje på tide med et innlegg!

Photobucket

Størrelse ved 6 mnd-kontrollen:
– som vi hadde når han var nesten 7 mnd:

8475  gram og 70 cm

Første ferietur:
Laukøya, biltur – slutten av juli/begynnelsen av august.

Første ferjetur:
28. juli – Bognes – Skarberget, på tur nordover.

Første åling:
29. juli – satte tærne i gulvet og sparka seg framover

Første fingermat/spise selv:
31.juli – spiste brødskive selv.

Første møte med sau:
1. august – på Laukøya, måtte jage sau med mamma!

Første melk: 
2. august – fikk smake pittelitt melk som drikke.

Sitter selv:
Juli/August 2011

Krabbestilling:
Midten av august.

Photobucket

Mat:

Her spiser han nå brødskive med enten leverpostei, prim, brunost eller kaviar. Han spiser samme middag som oss stortsett. Fortsatt grøt til kvelds og MME til frokost.

Endelig lært seg å suge ut av de Ella’s Kitchen posene. Så vi bruker en del slike frukt-smooties da – spesielt når vi er på tur.

Søvn:
Knallfin nattesøvn! Kunne ikke vært mer heldig.

2-3 dupper om dagen. Formiddagsduppen kan være alt fra 1,5-3 timer.

Gaver og besøk:
~ Treft mange av bloggvenninnene til mamma.
~ Treft Linn & Mathias og Silje & Emma Sofie i Tromsø
~ Treft Marie & Leah, Vibeke & Mattis og Line & Eleanor i Trondheim
~ Treft mamma sine tremeninger Gillianne og Alexandra, i tillegg til gammelgammel onkel Aksel og gammelgammel tante Laila.
Ellers:
Nå har jeg jo glemt å skrive dette innlegget når det skulle vært skrevet, så helt glemt alt som har hendt…

MEN, vi har iallefall vært på ferietur. Kjørte nordover i slutten av juli, og det gikk kjempebra med Mo i bilen så lenge. Han var snill og flink! Kosa oss der oppe i nord!

Helga før 7 mndsdagen var han borte fra mamma for første gang, iallefall mer enn noen timer. Mormor tok med seg begge ungene til Bangsund på fredagen, ved 14 tiden. Og kom ikke hjem hit før på søndag ettermiddag.  Det var lenge det! I løpet av den helga ble Mo så flink til å åle seg, men hadde ikke GPS på – så han åla seg rett i en vegg og vedovnen vår.

Photobucket

Mats-Oliver: 6 måneder

Nå er Mats-Oliver et halvt år og to dager! Et halvt ÅR!!! Store fine gutten min!

Photobucket

Størrelse ved 6 mnd-kontrollen:
– skal dit i august en gang.

Første pakkeåpning, med hjelp:
23. juni, gave fra Ane Camilla og Pernille Marie

Første St.hans feiring:
Ble feiret med grilling hjemme på verandaen, sammen med mormor og morfar og onkel Ole Marius. Storesøster var der også selvsagt.

Første smak av brødskrive:
…med leverpostei. 2. juli. Kjempesøtt hvordan han smatta på brødet.

Første (& andre) TANN:
12. juli (& 15. juli) :) )

Første tannpuss:
12. juli! Det var GØY :p

Photobucket

Mat:

Har begynt å få kjempefine rutiner på mating nå.
MME – 08
Grøt – 11
Brødskrive + frukt – 14
Middag – 17
Grøt – 20

- dette er bare sånn omtrent klokkeslett da.

2. juli fikk han brødskrive for første gang. Kommentarene fra andre var «Allerede???» – men ja, allerede! Selv om han enda ikke hadde noen tenner, så tygga han med gommene, og syntes det var kjempegodt med brødskrive. Ikke noe problem å gi han brød nei :)

Ellers har jeg begynt å lage litt middag selv, og det er gøy. Laget noe som kalles Kylling fra kardemommeby, og det likte han godt. Har også laget noe torsk i appelsinsaus, men det falt ikke like godt i smak.

Photobucket

Søvn:
Fortsatt kjempefin nattesøvn. Legger seg for kvelden i 8-tiden, etter kveldsmaten. Våkner mellom 06-08, men roer seg med smokken fram til 08 omtrent.

På dagtid har han 2-3 dupper. Noen ganger etter mattid på morgenkvisten, før vi står opp i 10-11 tiden. Men vanligst har han en lang dupp mellom 12 og 14 omtrent, sover gjerne 1,5-2,5 time. Så har han en dupp på ettermiddagen før middag.

Noen ganger trenger han en liten dupp også etter middag en gang, og da kan han gjerne våkne i halv 7 -7 tiden, være våken en liten stund, spiste kveldsmat og legge seg igjen.

Gaver og besøk:
~ Gave fra Ane Camilla og Pernille Marie. En giraff-rangle – midt i blinken!
~ Treff med Kathrine i Namsos

Ellers:
Skal vi se om jeg husker alt her nå da. Eller det viktigste.

Feiret St.hans hjemme i år. Var ikke så veldig fint vær. Og ettersom morfar ikke er i så god form, ble vi hjemme. Men vi grilla og kosa oss likevel vi – ikke alltid man så absolutt MÅ i fjæra eller noe for å feire st.hans.

Fått ny vogn. Ei reisetrille som skal være med på ferie. Den likte Mo veldig godt. Og vi andre er fornøyd med den vi og :)

Var på 5. månederskontroll (6.måneders til legen) – og da ble det snakket om kulen ved ribbeinet til Mo. Fikk henvisning til ultralyd, og var der 12. juli. De fant ingenting galt, heldigvis – og mente at det kom til å gå seg til. Mo var så flink, så han måtte få premie etterpå, og da fikk han en kjempefin og god kosebamse!! :)

Så har vi jo fått både første og andre tann. Og de har kommet opp veldig nå. Han synes det er kjempegøy å pusse tenner, iallefall når han får gjøre det selv – ikke like gøy når mamma tar fra han tannbørsten.

Photobucket

Mats-Oliver: 5 måneder

Da er det 4 dager siden Mats-Oliver passerte 5 måneder. Skal si tiden går fort.

Photobucket

Størrelse ved 5 mnd-kontrollen:
7865 gram og 67 cm. HO: 43,2 cm

Første 17. mai:
Feiret sammen med storesøster og mamma. Var oppe i musikkhallen på leker, og senere gikk vi i tog. Spiste kaker og greier med onkel Ole Marius og Tante Ingrid. Mormor satt ned et øyeblikk, hun var med i komiteen. Våken og blid mye av tiden :)

Første EKTE latter:
19. mai – Han har ledd før og, men da har det bare vært «haha». Men denne dagen lo han skikkelig godt og ekte.

Første Oasen-tur:
9. juni – Sammen med barselgruppa.

Første Statland-mila:
13. juni – trilla halvmila!

Første knott-stikk:
13. juni – under Statland-mila. De små luringene kom seg innom myggnettingen på vogna!!!

Photobucket

Mat:

20.06 – Har begynt med litt 6 måneders mat. Da den 4 måneders maten begynte å bli kjedelig for han. Får MME til frokost sånn i 08-tiden. Ofte sover vi da et par timer til før vi står opp. Til lunch har han brukt å få enten MME eller litt fruktpure, men oftes MME. I dag forsøkte vi med grøt, da han gulper en del av MME – og jeg begynner å se meg lei på det. Fruktpure et par timer etter lunch, som mellommåltid, om han virker sulten. Så er det middag på ettermiddagen, forsøker å gi han middagsglass (5-6 mnd/6 mnd) – men i det siste har han vært småspist, og måtte få flaske etter noen skjeer middag. Så er det grøt til kvelds mellom 20 og 21.

Har store planer om å begynne å lage egen barnemat, og kjøpt inn bok for dette. Men måtte få overstått dåpen først. Det har vi jo nå gjort, så da er det vel bare å sette i gang å sette seg inn i det.

Photobucket

Søvn:
Kjempefin nattesøvn. Sover fra 21 – 08 omtrent. 10-12 timer nattesøvn.
På dagtid sover han noen smådupper på 40-50 minutter. Litt irriterende at de er så korte de lurene hans. Så har forsøkt å legge han i senga på soverommet sånn midt på dagen, og da har han sovet 2-3 timer. Har 2-3 dupper i løpet av dagen. En på formiddagen, før vi faktisk står opp – etter morgenmåltidet. Så en i 13-14 tiden, og en igjen i 16-17 tiden sånn omtrent.

Photobucket

Gaver og besøk:

~ Masse dåpsgaver. Kommer i eget innlegg.
~ Noen klær fra Tante Marianne og Onkel Richard
~ Hemmelig venn – gave fra Anita og Lily Hedvig Kommer i eget innlegg det også. Må jo vise fram den fine gaven!!
~ Body med bilde av fotoapparat av Jenny

Photobucket

Ellers:
Nå har jeg glemt å notere litt etterhvert, husker ikke alt vi har gjort denne måneden. Men vi har iallefall hatt noen travle helger. Blandt annet første helga i juni, hvor vi var på overnattingsbesøk til Line, Kris Even, Sarah og Filip. Da var vi på shopping i Namsos på fredag, og vi møtte Jenny – ei god venninne av meg. På lørdag dro vi til Steinkjer, og der møtte vi Charlotte og Thale Oline – det var kjempekoselig. Tror Mo ble betatt av skjønne Thale Oline.

Helga etter startet med Oasentur sammen med barselgruppa på torsdag. Da var vi i byen hele dagen, trilla litt rundt, og handla inn litt til dåpen. Avslutta dagen med grilling hos Line og Kris Even. Fredagen kom tante Marianne og onkel Richard, og lørdagen gikk med på forberedelser til barnedåp. Og søndagen var så klart barnedåp. Det ble en kjempefin dag, og jeg har tenkt å lage eget innlegg. Hadde også etterselskap på mandagen, men før det selskapet deltok vi på «Statland-mila» – vi trilla da halvmila, sammen med Marianne, Richard, Line, Sarah og Filip. Mens Em sykla i for veien, og Kris Even sykla hele mila. Ole Marius og Ingrid løp/gikk hele mila.

Foruten alt dette så har vi vært på noen barselstreff. Trilla noen turer. Men aller mest kosa oss hjemme. Mats-Oliver begynner å bli sterk i kroppen sin, og ruller veldig lett fra rygg til mage. Tar jeg han i hendene når han ligger på ryggen, så drar han seg opp til å sitte, og ikke nok med det – han skal opp å stå! Giper lett leker, er mye våken og virker mer bevisst på hva som skjer rundt seg. Ler en ekte latter nå, og det har vært etterlengta.

Virker som han har vært plaget med tenner, men de har enda ikke kommet opp.

Bæsjer på do!! Merker når han må bæsje, og setter han ofte på do da. Og da smiler han stort, før han begynner å presse. Noen ganger kommer det bæsj i bleien først, og resten i do etterpå. Andre ganger kommer det bare i bleien, andre ganger bare i do. I dag kom det på lekematta på stua, og jeg skriver det her selv om det hører til neste måned. Han fikk ligge naken på matta, etter at jeg hadde dusja han etter gulp/oppkast, rulla over til magen, og plutselig bæsjer han!! Ble latteranfall i stua, før jeg måtte i dusjen med han igjen!!

Photobucket

Mats-Oliver: 4 måneder!

I dag er Mats-Oliver 4 måneder.

Photobucket

Størrelse ved 4 mnd-kontrollen:
7145 gram og 64 cm. HO: 42 cm

Første vaksine: 
19. april – 3månederskontroll og to vaksiner

Første påske: 
Feiret hjemme.

Første tur i fjæra
23. april – sammen med Onkel Ole Marius og Tante Ingrid, mormor, storesøster og mamma. Også titta Onkel Henry innom en tur.

Første tur på Fossekailn
23. april – mamma, mormor og storesøster spiste is. Hilste på Sebastián.

Første smak av fast føde:
27. april – Grøt – det meste kom ut igjen. Fjerde kvelden, kom nesten ingenting ut.
30. april – fruktpuré – likte det IKKE. Men tredje dagen smatta han det i seg.
06. mai –  grønnsakmos – falt veldig i smak.

Første rulling fra rygg til mage
15.05.11  - holdt på en uke med å neeesten komme seg rundt. Endelig ble det.

Photobucket

Mat:
27.04 – faste spisetider. 05:30-06:30, 09:00, 12:00, 15:00, 18:00, 21:00 omtrent.
15.05 – Sover gjerne til 07-09 om morgenen, før første måltid. Så går det 3-4 timer mellom måltidene på dagen.

Søvn:
27.04 – Sover hele natta fra 20:00-21:00 – 05:30-06:30, spiser og sover til 09:00 omtrent. Noen ganger spiser vi da, og sover et par timer til.

Har noen ganger en lengre dupp om dagen 2-3 timer.

15.05 – Sover fra 20-21 om kvelden til 07-09 om morgenen. Om det er 07, så spiser vi og sover videre. Er det 09 står vi opp etter mating. På dagtid er duppene på gjennomsnittlig en time. Og har gjerne 3-4 dupper i løpet av dagen.

Photobucket

Gaver og besøk:

~ Påske besøk av onkel Kris Even, Tante Line, Sarah og Filip.
~ Danmarksgave fra Filip, Sarah, Line og Kris Even – En hjelm-lue fra pippi og to lokk til middagsglass
~ Snekkerbukse, body og tøff lue fra Ann Eli
~ Bursdagsbesøk for mamma 1. mai
~ Snekkerbukse, body, jakke og siklesmekke fra pappa Even
~ Besøk av Caroline, for første gang. Samtidig var Onkel Henry og Onkel Olav her.
~ Dra-tusenbein i tre fra Sissel Guttormsen, når hun var her på besøk :)

Ellers:
Vi har vært mye ute å trilla, det er så deilig når våren har kommet! Mo har hatt sin første påske, med påsketur i fjæra. Det var utrolig koselig. Han var rolig og grei å ha med på tur :)
Jeg fikk laget ferdig og sendt ut invitasjoner til dåpen, så da var den biten av dåpen ferdig.
Vi har vært på helsestasjonen på kontroll – det var 3 månederskontrollen 19. april, hvor han fikk vaksine også. Det gikk da bra det. Vi var også på 4 månederskontroll 10.mai. Han vokser bra, og utvikler seg kjempebra motorisk også. Merker det nesten fra dag til dag, hvor mye sterkere han blir i kroppen sin og hvor mye han utvikler seg. Mer opptatt av leker, griper etter dem, studerer dem. Mer målbevisst flytting av hender mot leker. Begynner å bli riktig så flink.
Vi var på barseltreff 3. mai, på Namdalseid. Det var veldig koselig. Litt småskummelt i starten, jeg er jo egentlig veldig beskjeden. Men det gikk over all forventning, og når vi trilla en tur på slutten – så gikk da praten lett også, etterhvert.

Mats-Oliver har begynt å sikle noe enormt mye, og hendene er veldig mye i munnen. Og jeg ser at det ikke blir så alt for lenge til det kommer tenner – for det begynner å bli gode kuler for fortennene nede nå. Dermed har han også vært litt urolig. Dårlig matlyst, og litt mer grinete enn til vanlig – det skal ikke mye til da :p

Vi har hatt sommervarme i fler dager, og Mo har fått prøve solkrem for første gang. Han har også fått ligget ute i bare body. Det var jo 25 grader i skyggen forrige uke.

Vi har også begynt med fast føde. Grøt, fruktmos og grønnsaksmos. Det var utrolig spennende, og veldig gøy. Han ser ut til å like det, og ikke fått problemer med magen. :)

Også har jeg begynt å se et helt utrolig søtt smilehull :’D

Photobucket

Mats-Oliver: 3 måneder!

Nå har Mats-Oliver passert 3 måneder for 5 dager siden, og det er virkelig på tide med månedsoppsummering. Vi har tatt nye månedsbilder, som ble kjempefine!

Størrelse ved 3mnd-kontrollen: 6575 gram og 61,5 cm

Photobucket

Første «sykdom»: 
Tørr hud, som ligner veldig på atopisk eksem. Så vi smører med a-creme, og det synes å hjelpe.

Første gripe etter leke: 
2. april – Grep etter «Alfa» på lekestativet, og holdt tak i foten på den.

Første Rockekonsert og dramaforestilling:
07. April – kulturuke på Statland Skole, hvor Em var med. Forestilling og konsert torsdag 7. april, og vi var å titta på. Mo likte godt konserten, han er glad i musikk!

Første smak av MME:
Først startet vi med tillegg på kveldene, nå får han mer eller mindre kun MME.

Første barseltreff:
Vi har fått vår egen barselgruppe. Selv om første barseltreff egentlig var når vi fikk være med Line og Filip på deres barseltreff, så synes jeg på en måte det ikke teller. Så vi hadde vårt første barseltreff 15. april på helsestasjonen på Namdalseid, 8 damer med babyer møtte opp, 8 av 9 som har født i kommunen i 2011. Det var koselig.

Photobucket

Mat:
For 2-3 uker siden begynte jeg å merke at jeg har mindre melk til Mo. Startet med at han var veldig urolig ved puppen på ettermiddags-/kveldstid, og ble rett og slett sinna. Så jeg startet med MME-tillegg på kveldene, og etter å ha først tømt begge brystene, slukte han det jeg hadde laget av MME. Forsøkte å legge han til puppen ofte, og alltid før jeg gav MME. Men det ble bare mindre og mindre, så nå når han er 3 mnd får han mer eller mindre kun MME – litt pupp som kos bare innimellom, melken er nesten helt borte.

Var litt kranglete i starten med den flaska. For han hadde mer lyst på pupp – og kjente lukten av den, selv om det ikke var noe melk å hente der. Det var jo den han var vant med, så jeg måtte lure det til litt i starten. Han var sinna… Men så bla han vant til det, og det gikk ikke mange dagene før han tok flaska kjempe greit.

Søvn:
Er vel ganske bortskjemt her. Den siste tiden har leggetid vært mellom 20:00-21:00, han har sovnet med en gang, og sover til 05:30-06:30 – da spiser han også sover vi litt mer. Så det er ganske herlig.

På dagtid har vi ingen faste rutiner på søvnen, men han er blitt mer og mer våken på dagtid da, men har ingen spesielt lang lur på dagen.

Gaver og besøk:

~ Sophie la Girafe i gave fra Neo Millian.
~ Biler t-skjorte i sydengave fra tante Marianne og Richard.

Vært å truffet Jenny i Namsos, og det var kjempekoselig. Ellers har vi kun hatt besøk av tanter og onkler på min side, altså mine søsken med familier. Hatt familiehelger, og det har vært så KOS.

Ellers:
Hatt nok en fin måned, og det er så gøy å se lille Mo vokse til. Han er blitt mer våken og følger med nå, og det er kjempegøy. Det er mer gøy å prate med han, når man får respons – og han stråler opp i et stort smil bare han ser meg. Spesielt om morgenen, når jeg er dautrøtt – så stråler han opp der han ligger i senga og venter på meg. Glemmer fort at jeg er trøtt da ja.
Ellers har han vært plaget med tørr hud denne måneden, og jeg tror det kan være atopisk eksem, det ligner veldig. Så vi smører med a-creme når han har utbrudd, og det hjelper veldig bra.
Vi har også vært å besøkt oldemor igjen, og feira bursdagen hennes. Det var veldig koselig, vi trilla bortover dit – det er jo så flott å ut å trille nå som det holder på å bli vår.

Vi har vært å sett på storesøster som renna på ski, da var klumpen godt kledd og opp å fulgte med før han ble så trøtt at han måtte legges i vogna igjen.

Og vi har vært å sett på storesøster på drama forestilling «Det var en gang et egg…» – da sov klumpen seg gjennom forestillingen, men rockekonserten til de større ungene på skolen likte han godt. Da kosa han seg veldig, selv om det var litt høy musikk.

I tillegg har vi kommet lenger i dåpsforberedelsene, dåpen er 12. juni – så enda en stund igjen.

Photobucket

Mats-Oliver: 2 måneder!

I dag, 16. mars, ble Mats-Oliver 2 måneder gammel. Og da er det på tide med nytt månedsbilde og ny månedsoppsummering.

Photobucket

Første navnedag:
24. februar – feiret den med en liten photoshot ;) Mats som hadde navnedag. Vi feier ikke navnedag, men liker å huske på navnedagene likevel.

Første besøk på Myra:
26. februar – dro på besøk hos tante Beate og onkel Nils på myra for første gang. Det var veldig koselig.

Første shoppingtur:
1. mars – sammen med mamma i Namsos. Trilla rundt i byen, og handla masse fint.

Første tur til svømmehallen:
7. mars – da dro Mats-Oliver, mamma, mormor og storesøster til bassenget. Første gangen for Mats-Oliver, så det var litt spennende. Han likte seg veldig godt, og bare lå i vannet og kosa seg. Litt utålmodig når mamma var i dusjen, men det var fordi han var sulten. Etter bad og mat, slokna han fort.

Photobucket

Mat:
Ammingen går fortsatt veldig bra. Han spiser godt, og jeg har nok melk. Han har blitt mye roligere etter at jeg slutta å drikke melk, så tror han reagerte litt på den. Nå drikker jeg veldig sjelden melk. Vi har ingen faste rutiner på matingen. Han får mat når han er sutrete og virker sulten. Det kan gå en time mellom eller det kan gå 3-4 timer mellom. Om natta går det 5-6 timer mellom som oftes, men etter det første morgenmåltidet, så går det ofte bare 2 timer før han våkner og vil ha mer.

En ting som er litt vittig, er at han ligger og dytter ut puppen med tunga si når han ikke vil ha mer. Søte søte klumpen!

Søvn:
Har lenge sovet natta gjennom, og det er veldig godt. Forrige uke begynte han igjen å våkne i 4-tiden noen netter, men tror det var fordi han var litt tett i nesen og det var ekkelt for han. Han ville heller ikke legge seg på kvelden de kveldene. Men de siste kveldene igjen nå, så har jeg lagt han ned i senga si rundt 23-tiden, og han har sovet til 05-06 ca. Han ligger nå i egen seng hele natta, og jeg legger han der før jeg legger meg. Så da bruker vi babycallen. Fungerer bra.
Soving på dagtid er mindre rutinert. Han sover litt i hytt og pine. Noen ganger sover han i fanget, andre ganger på sofaen ved siden av meg – men oftes i Moses-kurva vi har på stua. Og en sjelden gang på gulvet når han har ligget der, og plutselig sovner. Han har mer våkenperioder på dagtid nå, men sover fortsatt ganske mye.

Gaver og besøk:
19. februar hadde vi besøk av Mona, det var veldig koselig. Da fikk Mo en liten gave, det var en body med kul tekst og to siklesmekker.
Når vi var på besøk på Myra, så fikk Mo en liten gave fra dem. Det var ei tøff mykdongeri og en body med traktor på.
6. mars var Line, Sarah og Filip på besøk, og jeg tok noen morsomme bilder av Filip og Mats-Oliver sammen. Mats-Oliver laga grimaser til fetteren sin.
Helga 11.-13. mars var tante Marianne og Richard her igjen. Og samme helga var Kris Even, Line, Sarah og Filip her og overnatta også.
En dag kom onkel Ole Marius hjem med gave fra han og tante Ingrid – en søt body fra barbapapa, ei tøff bukse og en søt genser med tigergutt.
Og ettersom mamma er med på hemmelig venn i barnegruppa si på Mammanett, så har Mats-Oliver også fått gave fra mamma sin hemmelige venn – en søt matboks med giraffer på. Akkurat som vi liker det.

I tillegg har pappa og storebror vært en tur på besøk.

Ellers:
Vi har hatt nok en fin måned. Masse familietrivsel og kos. Var utrolig stas å endelig ha med Mo i bassenget, men han ble litt forkjøla dagen etterpå. Var kjemperedd for RS-virus eller noe, men det ser ut til å gå bra. Det er så mange som har hatt RS-virus, og andre alvorlige sykdommer… Men virker som han slapp unna med snørrete nese, pittelitt nysing og hosting. Det varte bare noen dager, han er bare litt snørrete nå.
Han har blitt utrolig mye mer våken og følger med. Begynner å få litt mer interesse for babygymmen. Faktisk slått litt på de figurene og fått litt fart på dem. Smiler mye mer til oss nå, og det er så herlig – har jo fått det på bilde noen ganger også nå.
Begynt å bruke størrelse 3 på bleiene nå, så han vokser veldig. Hadde fire igjen av 2′er bleier, men med en del uhell de siste dagene valgte vi å sende de til ei søt lita frøken nordafor :) Orka ikke fler uhell etter at både jeg og Mo ble ganske «møkkete» i dag tidlig.

Fineste 2 måneders bildet – hvor han koser med giraffen sin.
Photobucket

Mats-Oliver: 1 Måned!

I dag, 16. februar, er Mats-Oliver blitt 1 måned gammel. Tiden har gått veldig fort, synes ikke det er lenge siden vi var på sykehuset jeg. Tenkte å komme med en liten oppsummering av hans første måned.

Første ordentlige smil:
2. februar – da var jeg HELT sikker på at det var et skikkelig ordentlig smil. Han er sparsom med smilene, men noen ganger kommer det skikkelig kjempesmil!

Første trilletur:
31. januar – ble en kort tur, for været var dårligere enn jeg hadde regna med. Plutselig blåste det masse, og det begynte å hegle. Så da stakk vi innom skolen til Em, og fikk hilse på klassekameratene hennes.

Første bad:
18. januar – av en sykepleier på sykehuset. Men hjemme var det 21. januar, da bada jeg han og Em tok bilder. Han skrek litt i starten, men roa seg etterhvert.

Andre ting, for første gang:
12. februar – pappa og storebror holdt Mats-Oliver for første gang, selv om de hadde vært å hilsa på han fler ganger alt.
13. februar – hilste på eneste gjenlevende oldeforelder, oldemor Edel.
14. februar – fikk tran for første gang.
16. februar – rulla rundt fra mage til rygg! Ja, dere leste riktig! Men jeg tror nok det var litt flaks bare. Han lå på magen når jeg tok bilder av han i dag, og plutselig tippa han rundt og lå på ryggen.

Photobucket

Mat:
Ingen faste rutiner på dette. Jeg ammer, og håper å fortsette med det lenge. Han tok puppen med en gang, og var veldig flink. Men fikk litt feil tak, og jeg ble sår i starten – det løste vi med å bruke brystskjold en liten periode, da ble det bedre. I tillegg til å smøre på litt purelan!
Ble plaget med litt magevondt fra han var ca 3 uker gammel, og gråt og var en del urolig på kveldene. Da prøvde vi sukkervann, som roa han kanskje 2/5 ganger. Og nå er vi i utprøvingsfasen av Minifom. Men vi har lest at det er helt normalt å være litt ekstra urolig på kveldene, så stresser ikke så veldig med det.
Var en stund redd for at jeg holdt på å miste melken også, men leste om det også – og det er helt vanlig at puppene kjennes mer tomme ut etterhvert, og ikke så sprengfylte. Og selv om man klarer å pumpe ut lite melk, så trenger ikke det bety at man har lite melk. For ofte klarer babyen å suge ut mer melk enn hva ei pumpe gjør. Så vi tar det med ro når det gjelder dette også nå.
Som regel går det 2-3 timer mellom måltidene på dagtid, men de siste dagene har det gått lenger tid mellom. På natterstid hadde vi fin rutine fra natt til 22. januar. Spiste mellom 22-24, så spiste han igjen 02, sov til 05 og spiste igjen, så sov vi til 08, og så til 10. Men de siste fire nettene har det vært annerledes. Tre netter med siste måltid alt fra 00:30-02 og da gikk det fem timer før han våkna og ville ha mat igjen, og så tre timer til neste måltid. Mens siste natta nå var det siste måltidet 01:30, og så våkna han igjen etter 3,5 time for nytt måltid, altså kl 05, og da var vi våken i 1,5 time før vi sovna igjen.
Hadde økedøgn 3. februar – er jeg ganske sikker på.

Photobucket

Gaver og besøk:
Faktisk ikke hatt så mye besøk, hverken på sykehuset eller hjemme. På sykehuset var det mormor, morfar, storesøster, pappa, storebror, tante Brit, onkel Olav, tante Liv, onkel Kris Even, tante Line, Sarah, Filip og Em’s tante Julie som var på besøk. Og gavene vi fikk da var en liten bamse, roser på glass, Lamaze elgbamse med ulike sanse-greier, kattebamse, gaskluter. Når vi kom hjem kom tante Marianne og Richard på besøk, i tillegg til at onkel Kris Even m/familie kom, og onkel Ole Marius og kusine/tante Ingrid og fetter Håvard. Fikk sengesett, luer og body+bukse av tante og Richard. Ellers har pappa og storebror vært en del på besøk. Og noen venner av Em var innom og ville holde Mats-Oliver også.
I tillegg har vi fått noen gaver i posten da, som jeg har vist fram her på bloggen. Den ene har jeg ikke skrevet noe om, det var en stor norgespakke fra ei som heter Linda – med masse klær som sønnen hennes har vokst ut av. :)

I tillegg har vi hatt helsesøster på besøk to ganger. Første gangen var fredagen etter at vi kom hjem fra sykehuset, da var hun kun innom for å veie Mo – ettersom han gikk ned en del på sykehuset, og ikke hadde begynt å legge på seg før vi reiste hjem. Men to dager etter hjemreise hadde han lagt på seg 120 gram. Andre gangen var det tradisjonelle hjemmebesøket, som var fredagen etter – altså da han var nesten 2 uker. Da hadde vi en lang samtale, jeg fikk masse brosjyrer og informasjon og vi fikk tran, vaskeklut, ammeinnlegg og truseinnlegg. Og han ble veid igjen, og hadde lagt på seg 345 gram siden første besøk av helsesøster – noe som var imponerende bra.

Ellers:
Vi har hatt en fin måned, til tross for sykdom og plager. Jeg fikk høy feber og var sengeliggende i tre dager da Mats-Oliver var 1 uke gammel, det var veldig slitsomt – men vi klarte oss fint. Også har jo han hatt magevondt, men vi har klart oss fint gjennom det også.
Vi har for det meste kost oss hjemme, men vært noen småturer ute også. Mats-Oliver er for det meste blid, og veldig snill.

Photobucket

Noe jeg har glemt å skrive om, som dere mener burde være med?

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket