Milepæler

Mo vokser til!

IMG_6715

Det er helt sprøtt å tenke på at det bare er 2 små måneder til Mats-Oliver blir 3 år! Han vokser til, og er blitt så stor og flink! Tenkte å skrive litt om utviklingen hans.

Språket har virkelig begynt å komme seg. Han har jo vært litt sein her, og hatt en del rare lyder for de fleste ord. Det var såpass at jeg ble litt bekymret en stund her, og var på ekstra kontroll på helsestasjonen i høst. Selv om språket da hadde kommet seg en god del siden 2 årskontrollen, så henviste helsesøster oss til ØNH. Der skulle vi samtidig få sjekket mandlene, ikke bare pga språket – men også fordi han hadde en periode med ekstremt dårlig matlyst, som også gjorde meg bekymret. Helsesøster mente at det kunne være pga store og hovne mandler, og at det var greit å sjekke dette samtidig. Vi har dessverre ikke fått vært på ØNH enda, men det blir snart. Men er ikke så bekymret lenger da, for nå har språket kommet seg veldig. Det er helt utrolig hvor han hermer nå, og får bedre og bedre uttalelse på ordene. Han gjør seg stortsett forstått, og han forstår alt vi sier til han.

Han er også blitt så flink til å tegne. Og tegningen som det er bilde av over her, er hans første forsøk på en mann. Jeg synes (såklart) det ble en helt utrolig fin mann, og er jo superstolt av han! ;)

Det går kjempebra i barnehagen. Han trives godt, leker godt med de andre ungene, liker de voksne. Det at han de siste dagene ikke har villet i barnehagen, har ikke noe med barnehagen å gjøre. Han er veldig preget av at jeg er i praksis for tiden. Jeg er jo mer borte nå enn jeg har vært. Det blir tidlige morgener, andre som henter i barnehagen, andre som legger han (stortsett mormor, da). Så han har blitt skikkelig mammadalt, og vil helst være med meg hele tiden. Men det går bra i barnehagen likevel, han bare trenger litt tid på å gi slipp om morgenen. Og må alltid vinke i vinduet til meg – men det er jo bare koselig. ♡

Han har vokst veldig, og er sikkert snart 1 meter høy. Han bruker 98/104 i klær, og er SÅÅ masse vi har måttet legge vekk den siste tiden – fordi han har strektes så veldig. Han er ingen baby lenger nei, men en stor liten gutt.

Han er utrolig GOD. Kan våkne av at han ligger ved siden av meg å stryker meg over kinnet! Midt i leken kan han stoppe opp, komme bort til meg, bare for å gi meg en kos! ♡

Legger ved noen bilder også.
IMG_7114

Ny klippa i oktober!

IMG_7188

Trøtt etter barnehagen!

IMG_7257

Høst i Namsos.

IMG_7314

Syk og trøtt, godt med mammakos da!IMG_7073
Fikk Kaizers-skjorte i september, måtte til og med sove med den!

Se fine gutten min!

En liten videosnutt som viser hvor flink Mats-Oliver har blitt til å gå, og hvor glad han er i ballongene! Filmet på 1årsdagen hans, men han har vært så flink veldig lenge nå. Tok sine første skritt bare noen dager over 10 månedersdagen, og i jula løp han nærmest omkring i stua her. Men ettersom mobilen min er ødelagt har jeg ikke fått filmet, men fant det gamle kameraet mitt, og filmet med det.

Ikke bry dere om pappa som maser i bakgrunnen! Han er flink med Mo, og vil holde på med han hele tiden – selv som nyoperert som ikke kunne løfte mer enn 5 kg.

Flinkisen min!


Seee, så flink Mats-Oliver har blitt til å gå. Sine første 2-3 skritt tok han 20.11.2011, og siden da har det blir mer og mer. Han har blitt så flink. Men er fortsatt veldig ustødig, da.

Det som er så morsomt å se, er hvor innmari glad og stolt han selv er!

Etter denne filmen – som er ganske kaotisk – så ville han ikke mer. Da sto han ved oppvaskmaskina og veivet med armen og sa «sint» DA! DA! og rista på hodet – før han satt seg ned og krabba bort til meg. Tror DA! betyr nei. For når jeg sier nei, og rister på hodet når han forsøker seg borti ting han ikke har lov til (feks. kortet til viasaten!!), så hermer han etter meg og sier da DA! og rister på hodet.. Søtklumpen min! ♥

1 skritt fram og 2 tilbake?

Photobucket

Ikke akkurat som i overskriften da. Heller 2-3 skritt framover!

Mats-Oliver har tidligere forsøkt seg med å gå når jeg setter han fra meg litt foran meg. Men det har blitt et halvt skritt, så ramler han så jeg må ta han i mot. I dag forsøkte vi igjen, og da tok han 2-3 skritt alene, før han ramla inn i hendene mine. Både jeg, mamma og Emma-Isabelle så det.Han var 10 mnd og 4 dager i dag. Dette betyr jo ikke at han GÅR, men han er på god vei! Blir bare flinkere og flinkere fram over nå, og mer stødig for hver dag. Snart stabber han nok rundt her!

I tillegg har han vinka ordentlig for første gang i dag. Først når vi skulle si «hadet» til tante Brit og Ann Eli, senere når han skulle si natta til Emma-Isabelle, Em sin pappa og mormor & morfar!

Så han begynner å bli flink. 20112011 var en dag hvor han gjorde mye for første gang! Og det skrives inn i babybøkene hans. Flinke flinke lille klumpen min.

Bildet over er tatt i går når jeg la meg, han var så skjønn der han lå. *Hjerte*

Photobucket

Flink å spise brødskive.

Det er nå en stund siden Mo fikk smake brødskive med leverpostei for første gang, og siden har han fått det hver dag sånn rundt 14-tiden. I dag ser jeg nå at jeg har vært helt på toilla, for jeg gav han brødskrive når han egentlig skulle ha grøt! LOL – det er fordi vi sto opp 08 i dag, i stedet for å sove videre, og når han våkna fra formiddagsluren sin, trodde jeg det var den langduppen han bruker å ha mellom 12 og 14 – men det var det jo ikke.

Uansett, jeg har fått noen kommentarer på det – «Allerede???» – som om de synes det er tidlig å spise brødskive. Men det er det da alldeles ikke. Og så lenge han klarer å spise det, så ser jeg ingenting galt i at han skal få det nå – og se bare så flink han er:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=L-va6gUUvfY&w=600&h=480]

Travel, men koselig helg.

I helga har vi vært på farten.

Startet her med å ramse opp alt vi har gjort i helgen, men kan ikke fordra slike oppramsing-innlegg, så jeg viska alt ut. Vi har iallefall vært på overnattingsbesøk og shopping. Truffet herlige mennesker, og handlet til dåpen!
Jeg var så heldig å treffe søteste Jenny på fredag og Charlotte på lørdag. Jenny har jeg truffet en del ganger nå, og hun er blitt en av de beste snuppene jeg vet. Charlotte var det første gangen jeg traff, så jeg var ganske spent og nervøs. Ganske skeptisk et par dager i forveien, for jeg visste rett og slett ikke om jeg turte stole på at hun var snill *LOL* – merkelige tanker om seriemorder og psykopat med hevn i tankene streifet hodet mitt et par netter før lørdagen. Men jeg forsto nok selv at det var ganske sprø tanker, for jeg turte jo faktisk å møte opp! Og det angrer jeg ikke på. Hun var kjempesøt og trivelig, og utrolig lett å prate med. Og Mats-Oliver ble skikkelig sjarmert av hennes lille Thale Oline! Han satt bare å jåla seg til, og flørta med henne!

Det ble en ganske hektisk dag i Steinkjer på lørdag, men også koselig. For Sarah og Line var med, så vi spiste med dem på MacDonalds. Men hektisk ja, for når klokka var 17:30 og bare en halvtime til butikkene stengte, hadde vi enda ikke funnet sko til meg og Em! Men vi rakk det heldigvis. Vi rakk også å handle hårfarge til meg, samt masse annet rart. Vi avsluttet shoppingen med en tur innom Coop OBS hypermarked, hvor vi blant annet handlet maling!! Jeg skal nemlig male opp den gamle babystolen – det blir spennende!

Vi var ikke hjemme før 20:00 på lørdagskvelden, etter å ha vært borte siden fredagsformiddagen – to hektiske dager med shopping.

Jeg er sikker på at jeg må ha verdens snilleste unger. For de var tålmodige og rolige begge to, begge dagene. Og midt i alt stresset, helt på slutten av lørdagen, når vi alle tre egentlig var litt sliten, kom Mats-Oliver med sin første ordentlige latter! Tidligere har han bare ledd litt «haha», men på lørdag var det skratt-latter altså – og det var så deilig. Både jeg og Em glemte tid og sted, og bare hang over vogna og fikk han til å le mer – folk rundt oss må ha trodd det hadde klikka for oss! But I don’t care!

Photobucket

Var også og skulle ordne sparekonto til Mo, og det var IKKE enkelt. Først måtte jeg ha dokumentasjon på at jeg er aleneforsørger, ettersom det kun er jeg som skal disponere den. Fikk beskjed om å fikse det påp NAV, men de kunne ikke hjelpe meg, og sendte meg til folkeregisteret – der fikk jeg hjelp :) Men i banken måtte jeg legitimisere meg med PASS, og jeg har da ikke noe pass for pokker! Men like før han sendte meg avgårde, fant han da ut at han kunne opprette på meg med bare førerkortet som legitimasjon, men da fikk jeg ikke noe kort på den. Men hallo, jeg skal jo bare ha en lukket sparekonto for Mats-Oliver. Men jeg må ha en verge til på han likevel, så må ha legitimasjon på BF også. Men dette fikk jeg sende på e-post til banken da, så skulle han fikse det for meg. Heldigvis!!!

Milepæl: Gripe etter leke

Photobucket

Mats-Oliver begynner å bli storgut nå. Han griper etter leker mer og , og det er så gøy å se. I dag lå han lenge og grep etter Alfa og Max Mekker på lekestativet sitt, i tillegg til noen ringer jeg har kjøpt. Han klarer ikke å ta tak i leker om jeg holder de foran han da, han prøver men så velger han å ta hånda bort til munnen sin i stedet. Men jeg synes det er rart han ikke klarer å ta fra meg leker, når han klarer å gripe de når de henger over han – det er jo i prinsippet det samme. Kanskje han bare vil være snill med mammaen sin, og ikke ta fra henne leker! ;)

Første smak av grøt og fruktpuré

27. april fikk Mats-Oliver smake grøt for første gang. Det var ikke så veldig kult, og smakte ikke så veldig godt. Det meste kom ut igjen, og vi så ikke ut etterpå.

Photobucket

Photobucket

Gav han en smak hver kveld framover, og etter fire kvelder med litt gråting og sinnatryne, bestemte han seg plutselig for at grøt ikke var så ille likevel. Og siden da har han spist en porsjon grøt hver kveld – og han har blitt SÅ flink!!

Noen dager etter grøtsmakingen fikk han også smake fruktpuré, og det tok 3 dager før han begynte å smatte med og svelga unna istedet for å spytte ut. 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=V3mge9SXaHw&w=425&h=349]

Milepæl: Griper etter leker

Mats-Oliver har nå begynt å gripe etter leker. *stolt* Han kan ligge lenge på gulvet nå, eller sitte i vippestolen og kose seg. Han har som regel lekestativ over seg da, og de figurene får gjennomgå innimellom, han slår i dem så de rører på seg. En dag her var han roligere, og var mer forsiktig da han grep etter foten på «Alfa» – og han fikk tak i den!! :D

Photobucket

Se så flink han er! :’) Vokser raskt nå, og det er spennende å følge med på utviklingen hans.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket