Gullkorn

Nye gullkorn fra Emma-Isabelle

I går fikk Mats-Oliver en smokk i posten – gratis prøve fra MAM baby. Den var kjempefin og passet perfekt for oss, noe annet en den rosa avent-smokken vi fikk i en av gratispakkene for gravide :P

Emma-Isabelle ville gjerne at lillebror skulle få den med en gang, så jeg fortalte at vi måtte sterilisere den først – og det var da greit det. Men etter en stund, kanskje 10 minutter eller noe, sier hun plutselig:

Mamma, e kastrere det samme som sterilisere? 

Så jeg svarte som sant var, at på en måte så er det det, men samtidig ikke. Det var ikke i mine tanker at hun spurte om dette fordi jeg for litt siden hadde snakket om sterilisering av smokken.

Så hun spurte om vi steriliserer hokattene, og jeg bekreftet at det kan man gjøre ja. Og hun vet fra før at hannkattene blir kastrerte. Så ble hun sittende å tenke litt, før hun spør:

Mamma, ska du kastrer smokken te lillebror? 


Photobucket

Gullkorn fra Emmis-munn!

I dag ved middagsbordet snakka vi først om kjærester og etterhvert babyer. Det var snakk om at jeg forhåpentligvis en dag fant en mann som ville ba både meg og ungene mine, som jeg kan gifte meg med og få barn med – jeg vil veldig gjerne ha fler barn <3

Em syntes det var dumt at jeg ville ha fler barn, for da fikk jeg enda fler som jeg brydde meg mer om enn henne og da også Mo. Så jeg forklarte nok en gang at jeg ikke bryr meg mer om Mo, men at han trenger mer hjelp med ting enn hva hun gjør. Hun forklarte hvorfor hun synes jeg bryr meg mer om han osv…

Etter en stund kommer det fra henne:

Du vil forstå det når du blir større!

Jeg og mamma ble ganske lattermilde. Så begynte pappa å blande seg inn da, og lurte på om det var han som skulle forstå noe når han ble større, og han kunne jo nesten ikke bli større enn han var nå. Og det kommer fra Em:

Da blir du pensjonist da!

Pappa svarer at han alt er pensjonist han, og da mener Em:

Da må du på pensjonatet da!

Jeg og mamma hadde vanskelig for å holde oss alvorlige, for det var så vittig sagt. Og mens vi satt å smålo litt, utbryter hun:

Det var ingen VITS altså!

Photobucket

Noen fler gullkorn fra godjenta!

I dag var Em med på ultralyd, og da jordmor «filmet» hodet til babyen oven i fra, utbrøt Em :  »Det ligne på en hamburger!!» – Da måtte jordmor le litt ja, den hadde hun ikke hørt før!!

Forresten så alt bra ut på ultralyd, skal legge ut bilde senere. For nå er jeg på vei til Even :)

Har noen fler gullkorn på lager i dag, for Em hadde en fin samtale med Onkel Ole Marius her i kveld

Em: Onkel, veit du koffer vi feire jul? Det e fordi Jesus vart født!!

Onkel: Koffer feire vi påske da?

Em: Det e fordi påskeharen kjem med egg!

Onkel: Så det har itj nå sammenheng med jesus det da?

Em: Nei!

Så da vet dere det! Tror forresten jeg må ta meg en prat med kontaktlærer Ragnhild, og høre hva de egentlig har lært om påska på skolen – og si at det kanskje er greit å lære litt om den til neste påske! ;) )
Photobucket

Rot i huset!

Det er ikke alltid Em er like flink til å rydde etter seg, og akkurat nå er det sånn! Så jeg snakket et alvorsord med henne, og sa at magen til mamma blir bare større og større, og det blir vanskeligere for mamma å rydde. Så om ikke hun rydder etter seg, så blir det bare mer og mer rot her – og når det da kommer en baby om ikke lenge så er det så rotete at vi ikke kan ha babyen her… Hva gjør vi da, spurte jeg Em?

Flytter?  … … Eller kanskje rydder?

Vel, jeg tror nok vi må rydde ja, måtte jeg svare. Selv om det å flytte var et veldig godt alternativ det også! *LOL*

Jeg forstår ikke hvor alt rotet kommer fra. Men en ting er sikkert, vi har alt for mye TING i huset som vi egentlig ikke trenger – og det blir det fort litt rot av også. Skulle ønske jeg var i bedre form, for da skulle jeg tatt meg en skikkelig opprydding. Kasta ting. Rommet til Em skal iallefall ryddes snart, og da skal MYE kastes eller gjemmes bort. Hun skal få seg ny seng, ny kommode og ny bokhylle – og da må vi rydde skikkelig på rommet hennes først. Og for å få plass må mye av de lekene hun aldri leker med UT.
Så vi har litt å gjøre før januar og babyen kommer..

Photobucket

Em har fått vannkopper!

I dag tidlig, mens vi ordna klar Em til å dra på skolen, viste hun meg en prikk på låret. Hun sa den klødde en del, og at det sved når hun var borti den. Jeg spurte om hun hadde blitt bitt av noe, men hun trodde ikke det. Tenkte ikke mer over det, og sendte henne på skolen. Når hun kom hjem fra skolen, skulle vi se den nye Barbie-filmen hennes sammen, og hun ble liggende på sofaen og se litt slapp ut. Så jeg spurte henne om hun var syk, men det var hun ikke sa hun. Helt greit det, man kan jo være trøtt innimellom uten å være syk. Men ved middagsbordet så jeg to prikker på halsen/brystet hennes, og sa egentlig mest på spøk «Sei mæ, har du vainnkoppa eller nå du??» – og mamma kikka på dem, og sa raskt at det så slik ut. Så kom jeg på prikken på låret, og fortalte mamma om den. Etter middag tok vi en sjekk på hele kroppen og telte over 30 prikker, hovedsaklig på ryggen, men også på føttene, armene, magen og ansiktet.

Så i ettermiddag har vi klippa neglene helt ned, og målt tempen to ganger. Heldigvis har hun ingen feber enda *BANK I BORDET*, og er i god form. Eneste er at det klør litt.

Photobucket

Men vi må si det var DÅRLIG timing på vannkoppene altså. For i morgen er vi bedt i bursdag hos Line. Første reaksjon fra Line var at de veldig gjerne ville smitte Sarah, men etter å ha tenkt gjennom det, så fant vi ut at det ikke var så lurt. Line har 1 mnd igjen til termin, og inkubasjonstiden på vannkopper er 10-20 dager. Så det var litt dårlig timing. Så Em blir hjemme med mormor i morgen, så drar jeg i bursdag. Kjipt, men sånn er det.

Em liker forresten ikke å være syk. Eller hun er ikke syk i følge henne selv, se bare her hva hun har sagt:

Mamma, æ e ikke syk, det e ikke vainnkoppa sjø. Æ har bare vorti stokki av mygg!

Så folkens, ikke kom til Statland – her er det sykt mye mygg på høsten! Jeg sier til Em at 30 myggstikk er litt for mye til at jeg skal tro på det. Spesielt når myggstikkene popper ut bare hun sitter i sofaen og spiller data. Det er nok mange fler enn 30 nå, for ryggen så ikke slik ut like etter middag. Spennende å se hvor mange det er i morgentidlig. Håper bare hun holder seg i god form, ikke får så mange prikker, og at de ikke klør så veldig mye. Om noen har fine tips når det kommer til vannkopper, så FYR LØS!! :) Vi trodde kanskje hun hadde hatt vannkopper, for det gikk noen runder i barnehagen når hun gikk der. Men da hadde hun et par prikker bare, så vi var aldri sikker på om det virkelig var vannkoppene – men nå er vi iallefall sikker. Mamma har jo sett dette iallefall 4 ganger før, og hun var ikke i tvil.  Så da blir nok Em hjemme fra skolen til uka, noe hun ikke har lyst til. Men så lenge hun er smittsom, så må hun det. Og jeg regner med at alle prikkene ikke har tørka ut alt til mandag.

Så for å glede henne litt, kan dere ikke legge igjen god bedrings-hilsninger i kommentarfeltet??? :)

Hun fikk en hilsning på facebook fra tante Brit tidligere i dag; «Uffda, hæls gopia fra mæ:)», og når jeg leste den for henne, sa hun «hvorfor skriver hun det?» og jeg svarte at det var fordi hun var syk, og jeg fikk til svar «Æ e da ikke syk, det e jo bare myggstikk!» Så hun holder veldig på den altså!! *LOL*

Photobucket

Framtidsplaner.

I dag kom Em hjem fra skolen med store framtidsplaner:

Em: Gjett ka æ ska bli mamma, æ ska bli arkeolog!  Og da ska æ kanskje grav med ei teskje (fnis). Og kanskje æ finn menneskebein, eller kanskje dinosaurbein.

Mamma: Korr gammel e dinosausbeinan da, trur du?

Em: Sekkert TUSEN år!!

Tidsbegrep og slik er ikke helt på plass enda. For henne er tusen veldig mye. Det merket jeg for lenge siden, da hun mente pappa’n var RIK fordi han hadde TUSEN penger! xD

~~~~~~

Mens vi laget middag ble det snakk om babyen :) )

Em: Æ ska lær babyen å gi fra sæ smokken og kosen.

Mamma: Gi den fra sæ?

Em: Ja, te julenissen når babyen blir stor nok.
Men æ vil lån kosen te babyen nån gång da.

Mamma: Men du har jo gammelkosen din på rommet dett.

Em: Jammen, det e jo bare en nattkjole mamma!

Em hadde en gammel silkenattkjole av meg som kos når hun var lita. Gav den til henne en gang jeg skulle bort, slik at hun skulle ha noe som luktet mamma og sånn. Har lært at det kan gi dem trygghet selv om mamma er borte litt. Etter det ble det en kos for henne, som hun MÅTTE ha sammen med smokken. Når vi sendte smokken til julenisseungene, lot jeg kosen bli igjen, men gjemte den unna – fordi jeg tenkte at det kunne være morsomt å spare på den, og hun har den nå på rommet sitt. Men tydelig at hun har vokst fra den, når hun påstår det BARE er en nattkjole.

Photobucket

Photobucket

Mammaintervju med Emma-Isabelle anno 2010

Hadde et slikt med Emma-Isabelle sommeren 2009, som jeg fant fram i går – så i dag tenkte jeg å gjøre det igjen, for å se om svarene ble annerledes. Og noen ble annerledes, mens noen ble veldig like.
Intervjuet fra i fjor finner dere HER.
~Hva pleier mamma alltid å si til deg?
* at du elske mæ
~Hva gjør mamma glad?
* at æ sei at æ elske dæ
~Hva gjør mamma lei seg?
* at æ gjør nåkka æ ikke får lov te
~Hva gjør mamma for å få deg til å le?
* Kil mæ
~Hvordan var mamma da hun var barn?
* Veit ikke… glad.
~Hvor gammel er mamma?
* 27 (uten å tenke seg om)
~Hvor høy er mamma?
* (gaper stort) DET veit ikke æ. 190 cm
~Hva liker mamma best å gjøre?
* hold på med datan
~Hva gjør mamma når du ikke er hjemme?
* hold på med datan
~Hvis mamma skulle bli berømt, hva ville hun bli berømt for.
* for at du har masse peng
~Hva er mamma veldig flink til?
* hold på med datan
~Hva er mamma ikke flink til?
* å lag … å…. æ veit ik.. ikke så flink te å færra ut, ikke så flink te å gå i trappinj (sånn går det når mamma er gravid, og har bekkenløsning, og det er vondt å gå for mye.)
~Hva jobber mamma med?
* ingenting.
~Hva er mammas favoritt mat?
* resta brød med nugatti
~Hva gjør deg stolt av mamma?
* å det veit ikke æ..
~Hvis mamma hadde vært en tegneseriefigur – hvilken ville det vært?
* doktor
~Hva liker du å mamma å gjøre sammen?
* spæll
~Hva gjør deg og mamma lik?
* det veit ikke æ.
~Hva gjør deg og mamma forskjellig?
* det e at du har brunt hår, og æ har gult.
~Hvor liker mamma å reise?
* ååå.. te Statland
~Hvordan vet du at mamma elsker deg?
* fordi at æ e hjerte dett.

Photobucket

Herlige Em mi <3

I kveld fant jeg ut det var på tide at Em tok seg et bad igjen, men skulle vel neeeesten angre på det etterhvert. For hun skulle jo ikke sitte i ro i badekaret, plutselig sprang hun huset rundt her nesten og la igjen våteflekker. Måtte da på kjøkkenet å hente en brødposte hun kunne ha vann i – og sikkert noen kluter som hun ofte leker at er Flapjack eller noe sånn.

Så, når jeg skulle i vei å hjelpe henne med hårvask kom jeg til et oversvømt bad. Da hadde hun visstnok mistet posen med vannet på gulvet – noe jeg egentlig tror er en liten hvit løgn, for jeg tror hun har plaska så mye at det skvulpet over eller noe. Heldigvis var hun godt i gang med å tørke opp etter seg da.

Etter badet måtte vi føne håret, ettersom det var sengetid med en gang etterpå – i ei nyoppredd seng med flanell, for hun kunne jo IKKE legge seg uten at det var flanell på senga!!  *dåne*
Når vi var nesten ferdig med å føne håret sier hun plutselig:

Ooi, no sjer æ ut som ei voksen dame jo!

Da måtte mammaen fnise litt for seg selv altså! Hun vet jammen å få sagt det.

I det siste har hun også brukt ordet «tålmodig» en del, så jeg spurte henne i dag om hun visste hva det betydde. Ja, det visste hun – det betydde å være rolig. Så sa jeg: «naaah, det stemmer ikke helt.» Så sa hun «nei, for det betyr at man klarer å vente på noe!» xD

Photobucket

Hvilket språk?

Måtte le litt av Em i sta her, vi satt og snakket om babyen og hvordan det blir når h*n kommer og slik. Så sier Em plutselig:

Mamma, glede du dæ te babyen blir 3-4 år?? Sånn at vi får hør kolles språk den snakke?!

Vet ikke om hun helt mente det slik, men.. Tror hun mer mente at hun var spent på stemmen, og slik – for det har hun sagt om Gabriel en gang også (søskenbarnet sitt). Men det var ganske vittig da!!

Hun sa også at hun gledet seg til å komme på besøk dagen etter at babyen var født, og da skulle hun ha med en gave til babyen. Og kaaaanskje en gave til mamma! :) )

Hun sier så mye pussig og herlig. Fantastisk!

Em blir storesøster

Jeg har fortalt Em at hun skal bli storesøster. Og hun ble så glad og er skikkelig spent. Og selv om hun lovet å holde det hemmelig, så har det vært vanskelig for henne – fordi hun gjerne vil fortelle hele verden det. Når jeg har tatt det opp med henne, så har hun svart

Jammen ho lovva å ikke sei det te nån!

Så da må jeg svare at det lovet jo hun også! :p Hun har ikke sagt det til så mange da, bare noen av sine venninner – som sikkert har sagt det til sine foreldre – LOL LOL. Så har hun sagt det til faren sin og tanta si på den siden. Fikk melding fra tanta hennes, hun lurte på om det hadde ordna seg mellom meg og eksen – for det hadde Em sagt. Og når jeg snakka med Em om det, så sa hun at hun skjønte ikke hvorfor jeg skulle ha baby om vi ikke var kjærester. Så jeg forklarte at noen ganger er det slik, og at det er det samme som at jeg ikke er sammen med pappaen hennes heller -og at eksen ikke er sammen med mammaen til sønnen hans.

Jeg spurte Em om hun ønsket seg lillebror eller lillesøster, og jeg ler fortsatt når jeg tenker på svaret. Først sa hun at hun ønsket seg lillesøster, og da jeg sa at det ikke var sikkert at det ble det – at det var noe vi ikke kunne bestemme på forhånd, og at det ble hva det ble – fikk jeg dette til svar:

Men mamma, du har da laga jente før, så du veit da kolles du gjør det!!

OMG, som jeg ler!! Jeg klarte å la være å le da, jeg måtte jo holde meg alvorlig, for hun mente det jo helt seriøst. Så jeg fortalte at man gjorde det samme for å lage jente og gutt – heldigvis spurte hun ikke hvordan det er man lager barn! Er nok ikke helt klar for den samtalen med henne enda.

I tillegg er hun redd for at hun skal bli sjalu på babyen. Sier det helt seriøst til meg, at hun er redd hun skal bli sjalu. Hun vet at det er en fare for det, hun har sett det på barne-tv. Jeg fortalte henne helt ærlig at det kommer hun ikke til å få noen grunn til å være. Og jeg og svigerinna mi har snakket en del om dette også, i og med at de blir foreldre i oktober/november, og deres lille Sarah også blir storesøster. Vi begge er så obs på at det kan skje, vi har snakket om hva vi kan gjøre for å forebygge det – så jeg føler meg trygg på at det ikke kommer til å bli noen stor sjalusi. Em kommer jo alltid til å være hjertet mitt uansett. Det er hun og meg, for alltid. Selv om det nå kommer en som jeg også blir mamma til, enda en som blir hjertet mitt, enda en sammen med oss, for alltid – så kommer jeg ikke til å «glemme» henne og hennes behov, selv om babyen trenger litt mer tilsyn. Jeg synes det var fint at hun fortalte meg denne bekymringen, det sier kanskje litt om hvor bra det fungerer å lære henne at vi snakker om slike vonde følelser og bekymringer. Jeg er stolt av henne!

Hun snakker til magen min allerede, og snakker mye om babyen. Snakker om ting babyen skal få av henne. Jeg tror hun blir ei kjempefin storesøster – som helt ærlig fortalte meg at tissebleier kunne hun godt bytte, men bæsjbleiene fikk jeg bytte selv! :p

Vi har en spennende tid i møte!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket