Film/TV/Musikk

Travle dager!

Da har skolen begynt igjen, og vi opplever travle dager!

Mats-Oliver begynte barnehagen igjen første uken i august. Da var det rett inn til ny avdeling og nye voksne. Så vi måtte jo gjennom en ny innkjøring. En dag var det så ille å gå fra han, at jeg gråt i bilen på vei hjem. Fordi jeg hørte hvor sint og lei seg han var i gråtingen sin! Det var kjempefælt! Men det var den verste dagen, og etter den dagen ble det gradvis bedre. En stund ble han veldig avhengig av smokken, og hun ene av de ansatte kommenterte dette – men sa at de ikke ville ta fra han tryggheten hans heller. Jeg ble litt bekymra, fordi vi holder på å venne han av å ha smokken på dagtid. Men forhørte meg litt med andre, fikk litt erfaringer, tips og råd – og bestemte meg for at det var viktig for han å ha tryggheten sin, og at vi heller fikk ta kampen senere. Men nå har han helt naturlig, selv valgt å legge vekk smokken. Han er flink å legger dne fra seg hjemme før vi drar, eller han legger den fra seg i BHG. Det hender seg at han har den når jeg henter han, men da er det fordi han er sliten og lei. Så det var i grunn ingenting å bekymre seg for! Men jeg er jo som mammaer flest, som bekymrer seg for alt mulig rart.

En annen ting jeg har vært bekymret for, har vært språket hans. Han har ikke noe særlig ordforråd, og selv om han snakker MYE – så er det lite vi forstår. Han lager også merkelige lyder for ord, som er «ord» som bare vi nærmeste da skjønner – fordi vi har lært oss språket hans. Derfor skal vi på oppfølgningstime etter 2årskontrollen, en språkkontroll. Mye fordi han ikke sa et ord når vi var på kontrollen også, så helsesøster fikk ikke hørt han. Vi skal dit 4. sept. Nå har riktig nok språket hans forbedra seg mye den siste tiden. Han gjentar mer av ordene jeg forsøker å lære han, og han begynner å bli flink. Så kanskje trenger jeg ikke være så bekymret for språket heller.

Her kan dere se noe av ordene han kan og ikke kan: VINE – Mo snakker

«Gravemaskin – traktor – toget – fly»

Emma-Isabelle derimot begynte på skolen 19. august. Og allerede på tirsdagen hadde hun sykkelprøve. Den besto hun med glans, så nå får hun sykle alene til skolen. For å bestå testen, måtte hun ha seg ny sykkel. Den gamle var gammel og dårlig. Bremsene fungerte ikke ordentlig, kjea hoppa av stadigvekk og satte seg fast, bakskjermen bare ramla av en dag +++ Så hun fikk seg ny sykkel, som jeg og pappaen kjøpte sammen. (Iallefall etter avtalen, men jeg har betalt alt til nå da! Men får igjen penger fra han snart).
Virker som hun har hatt en god start på skolen.

IMG_6716

Forrige helg hadde vi jentene hotellhelg i Trondheim. Mo var hos pappaen sin, men etterom Em sin pappa fortsatt er i Nord-Norge var hun med meg og mamma til Trondheim. Det Em ikke visste, var at vi skulle på Kaizers konsert på lørdagen. Det ble en LANG dag, med MYE venting. Vi var uten for Borggården kanskje i halv 5 tiden, da var det allerede en del folk – enda det ikke var innslipp før 19:00. Så vi venta der i 2,5 time ca. Fyltes opp med folk ganske fort egentlig. Vi var heldige da, for vi kom fremst – litt på siden. Så ble det mer venting. Kaizers skulle ikke på før 21:30. Mellom 21-21:30, fikk vi beskjed om at Kaizers ikke kom på før 22:00. Em ble kjempesliten og utålmodig. Mens jeg og mamma syntes at oppvarmingsbandet faktisk var ganske gode (Peevish Penfriend fra Trondheim). Når Kaizers endelig kom på scenen, var det ei som sang med og virka veldig stolt og fornøyd! Hun har jo arvet de sterke følelsene for Kaizers! ♡
Etterhvert ble hun dessverre veldig sliten og trøtt – det ble jo seint. Så hun satte seg ned på bakken, foran beina mine. Vakta ble bekymret for henne, så hun ble løfta over gjerdet, og fikk sitte foran gjerdet – helt framme ved scenen. Så hun hadde det ganske greit på slutten av konserten, og jeg tror det ble en opplevelse for livet!
Selv synes jeg det var en kjempekonsert!! Og på slutten ble det veldig emosjonelt for min del, og under Drøm videre Violeta, begynte tårene å trille – og det fortsatte ut konserten (2 låter). Utrolig trist å tenke på at jeg aldri får oppleve å stå fremst på en Kaizers-konsert igjen. De legger opp om 2 uker, da er det slutt. Skal selvfølgelig ned til Stavanger på nest siste konsert (var det vi fikk billetter til, da siste konserten ble utsolgt på 8 minutter – eller hva det var). Men da har vi sitteplasser. Kjipt! Men gleder meg noe SYKT!! Selv om det er forferdelig trist å tenke på at det er slutt etter den konserten. :’(

IMG_6826 IMG_6828

IMG_6827

IMG_6829

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Ellers har Emma-Isabelle vært på kontroll hos ørelegen igjen, og hun ble friskmeldt!! Trenger ingen sneller igjen, og ørene ser OK ut. Men om hun blir plaget i vinter, så fikk jeg beskjed om å ringe direkte til ØNH på sykehuset – trenger ikke gå innom fastlegen, og det var greit å vite!

Selv begynte også jeg på skolen 19. august. Og det rett i gang med tunge tema om psykisk helse. Uka som var nå, så startet vi med depresjon og schizofreni, fortsatte med bipolar lidelse, personlighetsforstyrrelser, demens og delirium, alkohol og rus, psyko-farmakologi, og avsluttet uken med selvskading og selvmord. Skrev i en gruppe jeg er med i på facebook, at jeg startet uka med depresjon og skulle avslutte den med selvmord – de så morsomheten i det, da de kjenner til galgenhumor! ;)
Jeg ble forresten skuffet over undervisningen om selvskading. Foreleser hadde satt av 5 minutter til temaet, fordi «det er noe dere som sykepleiere ikke kommer til å komme noe særlig borti» – fordi «selvskadere får poliklinisk behandling» og «det er fåtallet som skader seg så alvorlig at de trenger behandling på sykehus». Jeg kan vel helt ærlig si at mer eller mindre samtlige av de jeg kjenner som har vært/er selvskadere, har en eller fler ganger måttet oppsøke legevakt pga selvskading. Og de første de møter der er sykepleiere – hvor også ganske mange jeg vet om, blir møtt med veldig lite respekt og forståelse. Det er også mange selvskadere som har vært innlagt, en eller fler ganger. Og det er sykepleiere som arbeider på psykiatrisk avdeling også.
Faktum er at selvskading er veldig utbredt, det er så mange som driver med det eller har drevet med det. Både ungdom og voksne. Man kan finne dem overalt, og som sykepleier kommer vi garantert til å komme borti dem. Og da er det KJEMPEVIKTIG med nok kunnskap om temaet. Selv om dette med selvskading er noe man lærer best ved erfaringer i praksis, så trenger man å ha noe teori inn på forhånd – og det følte jeg ikke vi fikk på skolen på fredag. Dessverre! Selv er jeg heldig som har MYE kunnskap om temaet, både egne erfaringer og via gode venner og bekjente.

Men det er uansett godt å være tilbake på skolen igjen. Selv om det betyr travle dager. Mye spennende dette året, så gleder meg!

De to siste torsdagene har ungene deltatt på sykkelløp, og nå sist fikk de medalje og premie. Det var stor stas. Min lille Mats-Oliver ble omtalt som den som hadde syklet lengst forrige torsdag, da han løp rundt med balansesykkelen sin hele tiden! Han ble også omtalt som den som hadde vært innom alle sølepyttene! Nå på torsdag ble han også omtalt som den som syklet mest, men nå  var han mer rolig enn sist. Han var sliten tror jeg. Superstolt av ungene! Er også stolt over meg selv, som ikke lot meg trigge – av noe som tidligere hadde vært en veldig triggende situasjon. Begynner vel å bli «vant» med å se mennesker jeg ikke takler å se, og begynner å takle det bedre og bedre. Livet mitt skal ikke stoppes pga én person! At ungene mine får delta på sykkelløp, er mye viktigere! ♡ Ungene foran alt!

Ellers har vi det kjempebra! Stortrives i huset, og koser oss sammen! ♡ ♡ ♡ ♡

InstaJuli

 

★ Sommer ★ Finkjole ★ Sko ★Mo med sko ★ Mo og mamma x2 ★ Sovende syk Mo ★ Macbook Pro ★ Barnearbeid?! ★ Vi matcher ★ Eventyrlig ★ Brente fingre ★ Hotellopphold ★ Bade ★ Strikke ★Nye gardiner ★ Ubongo ★ Fineste Em ★ Lilje ★ Interiør ★ Mo ★ Love ★ Ferieturpakking ★ Kaizerlove ★ Kjekkasgenser ★ Bjarne Brøndbo på Strupen ★ Kaizerlove ★ Macbook Pro ★ Kaizerlove ★ Sovende Mo ★ Jenny gifter seg ★ Fylle tanken ★ Nord-Norge ★ Fettere ★ Vakre Nord ★ Mo i Mariusgenser ★ Høye fjell og vakker natur ★ Disse ★ Naust og båt ★ Huset vårt i nord ★ Solnedgang ★ På lekeplassen ★ Vi glemmer aldri ★ Studier ★ Paradis på jord ★ Insekter in love ★ Vente på ferja ★ Moliven min ★ Fjell, fjell og mer fjell ★ Fake Converse ★ I øyeblikket ★ Fineste plassen på jord ★ Sistekvelden nytes med VIN ★

Larvikhelg og Kaizers!

Photobucket

(Foto tre første bildene: Kristine. Hun tok også det av meg og Lisbeth, men med min iPhone)

Fine folk!

Forrige helg reiste jeg til Larvik, til min gode venninne Kristine! Der kom også Line og Ida! Kristine og Line er to av mine aller beste venner, og Ida er ei supersøt jente som jeg har møtt to ganger tidligere. Em er superbegeistra for Ida, pga det kule håret! Tror Ida er hennes store forbilde for tiden!

Kristine plukka opp Line på togstasjonen ved Torp på fredag, før de kom og hentet meg. Når vi kom fram til Kristine spiste vi pizza, før det var skravling, TV og kos.

Lørdagen kom Ida. Og vi fire dro inn til Larvik for å treffe Lisbeth og Camilla. Gikk litt rundt på Nordbyen kjøpesenter, og satt litt ute i sola og kosa oss. Så dro Lisbeth og Camilla, og vi andre handla inn mat, før vi dro hjem til Kristine. Spiste Lasagne, før vi begynte å drikke litt og ordne oss klar for konsert med Kaizers Orchestra!

Faren til Kristine kjørte oss inn til Larvik og Sliperiet. Vi trodde vi var tidlig ute, men var godt med folk der når vi kom. I køa møtte vi en stolt Bryne supporter og Kaizers Fan. Litt av en type! Må flire litt når jeg tenker på han!
Vi fikk stå nesten fremst, og ble ganske irritert av folk som pressa og snek for å komme fram.. Var lang ventetid før Kaizers kom på scenen, men det var verdt ventetiden. Hele hallen eksploderte når Kaizers kom på, og det ble fort ganske høy temperatur der inne. Sikker på at jeg tørka mer svette enn Janove! Ble ganske varm!

Var en ganske annerledes opplevelse denne konserten. Fordi nå kunne jeg mer av låtene, og var mer med. Den første konserten (på Levanger), var SÅ spesiell, fordi det var den første – det var stort. Men denne var så rå, fordi jeg nå kan mange av låtene utenat. Savnet noen av låtene, som de spilte på Levanger – men konserten var KNALLBRA likevel! Kan jo ikke bli annet, når det er snakk om Norges beste liveband! Norges beste band! Åååh, jeg er SÅÅÅ fan jeg nå altså! ♥

Photobucket

(Foto: Frk.Angell – iPhone. Og lånt logo fra Kaizers.)

Etter konserten var vi ganske gira alle fire, men SÅ skutt når vi kom oss hjem. Kjæresten til Kristine kjørte oss hjem. Skravla litt og sånn når vi kom hjem, før det ble natta.

På søndagen dro vi inn til Stavern. Var strålende sol, og skikkelig vår/sommer-følelse! Gikk langs sjøen, og gikk en tur inne på Fredriksvern verft. Etterpå kjøpte vi oss is, og satt oss ved sjøen. Herlig!

Vel hjemme til Kristine, slokna både jeg og Line! Og når vi våkna var det tid for middag, før vi måtte kjøre til Torp. Var litt trist å reise, samtidig som jeg gleda meg til å hjem til ungene. Em hadde vært hjemme sammen med mormor, mens Mo hadde tilbragt helga på Myra hos Onkel Nils og Tante Beate, Ida, Hanne og Håvard. Tante Ingrid og Onkel Ole Marius var der også. Så de var i trygge hender begge to, og jeg klarte å slappe av og ikke bekymre meg for om ungene savna meg.

Flyturen hjem gikk greit, og på Værnes møtte jeg Marianne og Nikolai en liten tur. Skulle levere noe til henne, og hun leverte noe til meg. Var koselig å se dem, og kose litt med Nikolai igjen.
Kjøreturen hjem gikk også greit, og selvfølgelig våkna begge ungene når jeg kom hjem og skulle legge meg. Montro om de har en slags radar, som forteller dem når mamma har kommet hjem igjen? Hehe!

Men var ei kjempefin helg! Lever lenge på den!

Kaizers Orchestra i Trønderhallen

Ah, det var fantastisk!

Jeg har ikke vært noe utprega Kaizers fan tidligere, det er faktisk først i det siste jeg har fått øyene (evnt ørene :p ) opp for dem. Men mamma har likt dem lenge nå, og hun har lenge nå gått å snakket om at hun hadde veldig lyst til å reise til Levanger på Kaizers. Broren og svigerinna mi skulle dit blant annet. Men det har blitt med praten. Hun følte hun var for gammel til å dra på konsert! Hørt slikt?!

På lørdag når vi kjørte hjem fra Trondheim, kom først Hjerteknuser på radio – etterfulgt av Drøm videre Violeta. Da sa jeg til mamma «Vi bestiller billetter, så drar vi!!» – hun var veldig med på det, var ikke vanskelig å overtale. Så da var det bare å skaffe barnevakt til ungene. Heldigvis forsto pappa hvor lyst vi hadde til å dra, så han tok ungene.

Vi kom ganske tidlig til Trønderhallen, og ble derfor sikret plass helt fremst! Selv om mamma var veldig i tvil om hun heller burde sitte på tribunen. Men tror ikke hun angret et sekund heller!

Etter å ha vært på konsert er jeg nå helfrelst! Jeg synes det var knallbra, det finnes ikke ord! Faktisk så bra at jeg har lyst å reise til Larvik å besøke venninna mi Kristine der nede, og dra på Kaizers med henne i mars!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Filmen som ikke levde opp til forventningene.

Det er mange bøker som har blitt til film, og ofte har jeg sett filmene før jeg har lest bøkene. Jeg er kjempeglad i å se film, og veldig glad i å lese bøker. Men ofte vet jeg ikke at en film er basert på en bok før etter jeg har sett filmen. Da synes jeg ofte at filmen er kjempebra, og boka like bra.

Noen ganger er jeg klar over at det finnes en bok, før jeg ser filmen – og da leser jeg gjerne denne. Som oftes blir jeg faktisk ikke skuffet av filmen, selv om boka var kjempebra. Jeg synes de fleste filmene lever opp til forventningene!

Mange ganger når jeg leser en bok, så tenker jeg

Denne boka hadde det vært gøy å se som film!

 

Nå er det ikke så alt for lenge siden jeg fullførte boka «Water for Elephants». Jeg synes boka var kjempebra, og hadde veldig lyst til å se filmen etterpå. Så den fikk jeg sett nå i kveld, og jeg må ærlig innrømme at filmen skuffa veldig i forhold til boka. Dette var kanskje en film der boka ikke burde vært lest først?! Men jeg er så glad jeg leste boka uansett, pga at den var så bra. Så da får jeg heller konkludere med at filmen ikke levde opp til forventningene, og faktisk ikke var så bra.

Photobucket

  • Boka:

5 av 5 hjerter.

Jeg likte boka kjempegodt. Det var en spennende historie, og godt skrevet. Man ble veldig grepet av det som skjedde. Dette er en bok jeg anbefaler!

  • Filmen:

3 av 5 hjerter.

Ble, som jeg skrev over her, ganske skuffet over filmen. Den levde ikke opp til forventningene etter å ha lest boka. Synes det var for mye fra boka som manglet, og mye var gjort ganske annerledes i forhold til hvordan det skjedde i boka. Synes foreksempel de avbrekkene i boka, hvor vi ser Jacob som gammel på gamlehjemmet og hva som skjer der, har litt å si i forhold til historien  - og dette var ikke med i filmen. Men når man skal lage film basert på en bok, så må man jo gjerne begrense litt hva man har med, og gjøre det beste ut av det. Denne gangen synes jeg det ikke ble som forventet, men det var uansett en OK film å ha sett.

  • Har du lest boka?
  • Eller sett filmen?
  • Eller begge deler?
  • Er du i såfall enig eller uenig?
  • Og hva synes du om boka eller filmen?
  • Liker du slike innlegg?

Happy Halloween!

Photobucket

Først et skremmende bilde!

Så en oppdatering av dagen vår. Den startet faktisk veldig seint i dag. Em kom jo naturligvis og vekte meg ti på 8, da hadde jeg sovet over alarmen – og måtte opp å lage skolemat til Em. Mats-Oliver sov selv om hun var inne på rommet og «bråka» – så jeg la meg så snart Em var gått på skolen, hun går 08. Da sov vi til klokka var nesten 9! Det er ikke dagligdags, for å si det sånn – men deilig!

Vi har kosa oss hjemme i dag. Mo har lånt storesøster sin stol, når han så Drømmehagen i formiddag, og det var stas. Tror han følte seg som en storgut da ja! Så veldig stolt ut der han satt!

Photobucket

Han var ikke oppe så lenge før han måtte ha duppen sin, og da satt ho mor å strikka og så TV – henger etter på fler serier her nå. Desperate Housewives, Criminal Minds, Greys Anatomy, Private Practice, So You Think You Can Danse, Americas Next Top Model, Home an Away. House og Gossip Girl henger jeg fler sesonger bak, men forsøker å se masse for å komme likt med TV’en da. Men lite tid å se TV egentlig.

Når han våkna igjen, så hadde postmannen vært innom med pakke til oss! Bokpakke fra Barnas Egen Bokverden – og i den pakken var det ei fin bok om Mummitrollet, samt et nydelig puslespill i tre med ville dyr! Mats-Oliver gikk såklart etter giraffen først!

Photobucket

I dag var det også første offentlige bading i Statland Svømmehall. Sesongen er fra høstferien til påskeferien, men pga noen feil så ble det ikke åpnet før denne uka. Etterlengta!! Tok med meg begge ungene og mamma, og gjett om ungene likte det. Mo har vært en del i svømmehall, så han er glad i vann! Men vi glemte baderingen vi har kjøpt til han da, så den får vi prøve ut neste uke.

Vel hjemme satt vi og venta på besøk på døra, men tror dere det kom noen? NEI! Men kanskje ikke så rart, når jeg tenker meg om. På Statland er det vel INGEN gatelys som lyser lenger, så det er bekmørkt! Man ser knapt hånden foran seg når man går. Ned bakken her er det faktisk farlig å gå i mørket, for veien er ødelagt pga regn i høst – så er en del humper og små grøfter. Tråkker man feil ned i dem, så kan man ødelegge seg. Så det blir å klage til Kommunen, både for lyset og veien – det er jo lenge siden vi klaga sist på veien, og det er enda ikke gjort noe med. Håpløst!

Men jeg sminka Em. Hun turte ikke ut å gå selv, men skulle skremme de som kom på besøk. Ble så hun gikk til to av naboene her da, for det er ikke så langt og ikke SÅ mørkt. Hun var faktisk så skremmende at Mo ble kjemperedd og begynte å gråte :’( Stakkars liten, men det gikk over da og etterhvert tror jeg han skjønte at det bare var storesøster – som bare så litt rar ut.

Men vi har hatt en fin dag! Og nå sover ungene trygt og godt i sengen sin, mens jeg sitter her å koser meg med stillheten!

Andy Hillstrand’s sang til Phil Harris!

Jeg er Deadliest Catch – fan! Jeg har sett alle sesongene! Først fnøs jeg av programmet. «Herreguuud, er det mulig å sitte å se på en gjeng fiskere??» – men når jeg først hadde sett litt (ble «påtvunget» det), så ble jeg faktisk hekta. Nå føler jeg nesten at jeg kjenner gutta! Sig, Andy, Edgar, Keith, Phil, Josh, Johnathan, Mike, Scott, Jake, Jake, Freddie og alle de andre. Favorittbåten min er Time Bandit, I have a thing for Andy!! ;) Og bedre ble det jo ikke når han har skrevet og fremført en så nydelig låt til Phil Harris.

Phil døde 9. februar 2010 – og det var utrolig trist. De viste mye av det på TV. Fordi han ville de skulle «fullføre historien».

En ting er å se karakterer dø i film eller favoritt tv-serie – det er jo kjempetrist. Jeg gråter iallefall alltid da! Men dette var noe helt annet. Phil var en virkelig person, et ekte menneske. Med to sønner, et crew og mange venner og fans.

Hvil i fred, Phil <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket