TJUEELLEVE

TjueElleve; Året som gikk #3

Siste del av årsoppsummeringen, de fire siste månedene.

Photobucket

September var måneden da Mats-Oliver knekte krabbekoden, og reiste seg opp for første gang alene. Det var stas! Nok en milepæl nådd!
Vi hadde høstphotoshot på plena her, tok bilder som skulle være med i en konkurranse med tema Høst.
Vi feirer bursdagen til mamma/mormor.
Dårlig med blogging i september, og bloggingen var stortsett bare oppsummering fra sommerferien og dåpen.

Photobucket

Photobucket

I oktober feiret vi bursdagene til Line og Filip! Line ble 30 år og Filip ble 1 år! Hipp hurra for dem!
Nest siste helga i Oktober var jeg i Hagan til Jeanette, for å delta på «Vinkveld» sammen med en gjeng damer fra termingruppa jeg var med i på et forum. Det ble en kjempehyggelig helg! Koselig å treffe jenter med barn på samme alder som Mo, og som jeg bare kjenner via nettet. Samme helga var jeg en svipptur innom Oslo, og der traff jeg Jenny, Eline og Ida! Tre av hjertevennene mine. Skulle treffe Gudrun og Tonje også, men Gudrun lå på føden og ble mamma til isak! Mens Tonje hadde migrene.
Vel hjemme var det utrolig deilig å komme hjem til småhjertene mine!
Oktober var også måneden jeg bytta bloggplattform og fikk bloggen over på egen server (eller webhotel hos one.com da)..
Helga etter Oslo-helga, var jeg på vinkveld hos venninna mi Mona – noe som var kjempehyggelig! Vi var en gjeng damer som treftes der! Slike kvelder er så deilige!

Jeg var også så heldig å få kjenne tanteknøtte sparke i magen til lillesøstra mi! Det var fantastisk!

Vi var i bassenget igjen etter den lange sommerferien fra påske til høstferie, og vi feiret Halloween!

Photobucket

Photobucket

I kjent stil, alltid med noe – hva som helst – i munnen!

Photobucket

I november var vi igjen i Steinkjer og møtte Charlotte og Thale Oline! Veldig hyggelig. I steinkjer handlet vi også bryllupsgave og klær til bryllupet! Og 11. november var vi i dobbeltbryllup, da broren min giftet seg med fine Line, og en kompis av oss giftet seg med sin Monica. Det ble et kjempefint bryllup og en morsom kveld!
Mats-Oliver hadde da sin første overnatting hos pappaen, noe som hadde gått kjempebra!
Jeg begynte å mimre, da det nærmet seg 8 år siden Em ble født. Vi feiret bursdagen hennes, med både barneselskap og familieselskap.
Mats-Oliver tok sine første 2-3 skritt alene, 10 måneder og 4 dager gammel.
Statland hadde besøk av Berit!

For første gang skrev jeg åpent på bloggen om sykdommen til pappa, dagen før han skulle ha sin tredje operasjon. Fjerninga av svulsten på nyra gikk bra, og vi gikk førjulstiden i møte med positivitet.

Photobucket

Ikke enkelt å ta julekortbilder med to aktive barn!

Photobucket

Førjulstid! Med alt stress som hører med!
Vi fikk snø, og Mats-Oliver var ute i snøen og fikk prøve akebrett for første gang. Han ble også flinkere og flinkere til å gå, i begynnelsen av desember gikk han flere skritt i mot meg. Men først i jula kan jeg si at han faktisk GÅR. Da jeg mener at de første par skrittene, og det å faktisk mestre å gå – er to ulike ting. Men i jula foretrakk han å gå framfor å krabbe, han gikk over lengre lengder, han snudde og gikk en annen vei midt på gulvet, og var rett og slett veldig stødig.

Jeg, mamma og Emma-Isabelle reiste til Trondheim andre helga i desember, for å hjelpe Marianne og Richard med å flytte. Det ble en koselig helg, hvor vi overnatta fra fredag til lørdag. Da kjørte vi flyttelass og bar esker og pakket ut litt sammen med dem. Samtidig som vi benyttet sjansen til å shoppe litt julegaver på Toys R Us og Ikea! Mats-Oliver var hos pappaen sin denne helga, og hos tante Beate og onkel Nils mens pappaen var på jobb på lørdagen. Det hadde gått kjempebra!

Mats-Oliver ble veldig syk like før jul. Hadde høy feber (over 40) i 3 dager. Selv om han sov mye, og var veldig rolig – så ble jeg veldig sliten av disse dagene, og det tok fler dager før jeg begynte å komme meg.

Vi hadde i fantastisk fin julefeiring. Helt til jeg fikk akutt blindtarmbetennelse 3.juledagskvelden. Ole Marius og Ingrid Marie kjørte meg til legevakta, hvor jeg ble innlagt for observasjon og prøvetaking. Fikk vite om blindtarmen i 12-tiden onsdagen, og alt to timer senere lå jeg på operasjonsbordet. Blindtarmen var kraftig betent. Fikk hjem dagen etter, og dro på juleball to dager etter – ikke mitt smarteste trekk i 2011! Gikk bra, men var ømt!
Nyttår ble feiret stille og rolig her hjemme, hvor flertallet i familien satt i pysjbuksa ved middagsbordet! SLÆKK! Så tv på kvelden, sendte opp noen få raketter, og tok kveld.

Photobucket
Øver på å gå! (Og i kjent stil, med noe – hvasomhelst – i munnen, her representert av ei HØNE!)

Photobucket

Storesøster og onkel hjelper til med gåbilen – Lynet McQueen!

Trykk på månedene for å lese mer fra den eksakte måneden.

TjueElleve; Året som gikk #2

Fortsetter på oppsummering av året, her er de neste fire månedene.

Photobucket

Startet mai med å feire bursdagen min, noe som var veldig koselig. Hadde gode kaker og jeg fikk gaver! Hurra!

Photobucket

Vi var også på første barseltreff utenfor helsestasjonen, og det var kjempehyggelig. Mange hyggelige damer og søte babyer i barselgruppa.
Jeg var også hos tannlegen i begynnelsen av mai. Huff, jeg har tannlegeskrekk – så det var virkelig ikke morsomt.
Vi hadde mye fint vær, og det ble rom for trilleturer og kosing på verandaen.
Vi hadde også noen besøk denne måneden, og for første gang fikk jeg vist fram Mats-Oliver til søskenbarnet og venninna mi Caroline!
Mats-Oliver sin første 17. mai var ganske rolig. Det var ikke noe særlig godt vær akkurat denne dagen..

Denne måneden visste vi om pappa sin sykdom, og vi ventet på time til operasjonen. Vi alle tok det nok litt tungt, og jeg merket det når pappa holdt på med ungene. En dag satt han med Mo i fanget, så sa han «Ta noen bilder av oss sammen da!» – så da gjorde jeg det.

Photobucket

Photobucket

Juni kom, og dåpen nærmet seg med stormskritt. Det var mye å forberede. Oppdaget at det å opprette sparekonto til barn er ikke enkelt.
Første helgen i juni var vi på farten, og det viktigste var vel at vi traff Charlotte og Thale Oline – veldig koselig.
8. juni ble pappa operert for første gang, de skulle forsøke å fjerne svulsten på urinblæra – men den satt for dypt i blæreveggen, så det ble en mislykket operasjon, og han må inn til Trondheim og St.Olavs å gjøre det. Liten nedtur var det at pappa ikke var i form til å være med på den store barnedåpen som vi hadde 12. juni. Men vi fikk en kjempefin dag likevel, og Mats-Oliver fikk mange fine gaver.
Vi deltok også på Statland-mila, og Em var den som kom først i mål! SÅ stolt da!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Startet opp med Herbalife, sånn smått.
Em fikk ny hårfrisyre og jeg kjøpte reisetrille til Mats-Oliver. Og Mats-Oliver fikk sine to første tenner! Han fikk også smake brødskrive for første gang, nesten to uker før tennene faktisk kom. Noen syntes det var tidlig, men vet dere hva? Jeg gjør hva jeg selv føler at barnet mitt er klar for!
Vi var i Namsskogan Familiepark, og vi startet med å kjøre nordover til Nord-Norge. Vi var også på Rock on the Dock på Statland, noe som var en suksess!
Vi ble heldigvis ikke personlig berørt av tragedien på Utøya og Regjeringskvartalet – men vi var veldig preget av det likevel.
Jeg og Mo kjørte også pappa til St.Olavs for operasjonen, samtidig benyttet vi sjansen til å hilse på tre damer med sine tre babyer som er født januar og februar samme året som Mo. Hvor ene mammaen er tremeningen til Mats-Oliver!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

August ble startet med midnattsol, frisk luft, stillhet og vakre Laukøy! Samt en god dose familietrivsel, litt jobbing og læring av nye ting!
Vi var i Nord-Norge på «øya vår». Jeg, mamma og ungene kjørte oppover, 116 mil i bil. Gikk overraskende bra! Der oppe møtte vi Kris Even, Line, Sarah og Filip. Vi var på båttur, vi drakk vin, vi malte verandaen, vi vasket hus, vi så midnattsola. TRIVSEL! Vi møtte også på to av mine tremeninger – Gillianne og Alexandra, samt gammelonkel Aksel og gammeltante Laila.
Kjøreturen sørover gikk også kjempebra, snille og flinke unger jeg har!
Rett hjem til Bloggtreff hjemme hos meg – FANTASTISK morsomt. Jeg er så glad i de jentene der! Noen av dem står meg innmari nært, og er mine hjertevenner.

Skolen startet igjen for Em, hun er nå 3. klassing.
Vi var på martna i byen, og vi feiret Sarah sin 3.årsdag.

Pappa ble operert 1. august, og operasjonen var vellykket. De fjernet urinblæra, laget ny av tarmen. Veldig omfattende operasjon, men alt gikk som det skulle. Heldigvis!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Trykk på månedene for å lese mer fra den eksakte måneden.

TjueElleve; Året som gikk #1

Photobucket

Happy new year!

Photobucket

Nyttårsaften ble feiret i Namsos hos Kris Even, Line, Sarah og Filip. Det var jeg (høygravid og fin), mamma og pappa som var der, i tillegg til Thomas – Line sin bror. Emma-Isabelle var hos pappaen sin, som alle andre nyttårsaftener.
Det var en hyggelig kveld, men utpå natta hadde jeg hovna opp ganske mye i føttene og blodtrykket var høyt. Så 1. januar dro jeg på sjekk på fødeavdelinga i Namsos, og de ville beholde meg der for fler prøver og observasjon.
Der ble jeg til 4. januar, da ble jeg sendt hjem. Men jeg var ikke hjemme mer enn 4. dager før jeg ble innlagt igjen. Denne gangen var jeg der til 11. januar før jeg reiste hjem, med avtale om å kontrollere blodtrykket på alderspensjonatet her. Den onsdagen gjorde jeg det. Og det var skyhøyt, så ble innlagt dagen etter. Lørdag 15. ble jeg satt i gang med første modningstablett og 16. januar kom fineste gutten til verden.

Photobucket

Resten av januar gikk med å å bare nyte livet som tobarnsmamma. Hadde aldri i verden sett for meg at det skulle være så fantastisk deilig. Besøk av familie gjorde alt hundre ganger bedre.
30. januar var vi å feiret min storebrors 30årsdag. Hipphipphurra!

Photobucket

I februar fikk vi mer besøk og mer gaver. Mats-Oliver vokste akkurat som han skulle, mens jeg gikk ned.
Det var morsdag, og jeg fikk det fineste kortet av Emma-Isabelle.
Vi trilla turer, og bare kosa oss.
Mats-Oliver rulla fra mage til rygg – ubevisst så klart – men veldig morsomt likevel. Vi startet også med tran til Mo.

Vi var og på besøk til Mats-Oliver sin tante og onkel på farsiden, og hans søskenbarn der. Vi ble tatt godt i mot, og alle forelsket seg i lille Mo.

Photobucket

Liten Mats-Oliver og stor Felix.

Photobucket

Fine gutten i fine klær som mormor har strikket til han.

Photobucket

Var på etterkontroll etter fødselen 1. mars – og alt så bra ut. Fikk klarsignal til å dra i svømmehallen, noe vi gjorde uka etter – da var Mo 7 uker gammel. Det var kjempestas. Siden da dro vi dit hver mandag fram til påske.
Vi laget fastelavnsboller og hadde besøk av familie.
Mats-Oliver fikk tørrflekker i huden sin, og vi begynte å lure på om det var atopisk eksem. Og Emma-Isabelle fant årets første hestehov. Da trodde vi at våren var på tur, men bare noen dager etter kom det 10 cm nysnø.
Begynte å få lite melk i brystene, så vi startet med MME. Litt trist, men Em syntes det var stas – for da kunne hun hjelpe til å mate lillebror.
Vi var også på Karusellrenn, hvor Em deltok. Hun er glad i å gå på ski, og deltar på slike arrangement hver vinter.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Var å feiret oldemor Edel sin fødselsdag, og hun fikk endelig hilse på nyeste tilskudd til familien.
Em øste på med fine gullkorn Vi måtte også avlive kattene våre. Pga Filip sin katteallergi og Mats-Oliver sin atopiske eksem.
Mats-Oliver nådde nye milepæler, noe som gjør mammaen veldig rørt og glad. Og han fikk smake grøt for første gang.
Vi var på Rockekonsert og forestilling på skolen til Em i forbindelse med den årlige kulturuka. Em og fler fra småtrinnet hadde forestilling om Prinsesseegget.
Vi trillet mange turer i det fine vårværet, mes Em syklet sammen med oss. Jeg og søstra mi hadde også fødselsdag, og de kom hit og jeg hadde laget kake til oss. Og vi var på påsketur i fjærasteinene, og det var veldig koselig. Jeg var også på første festen etter at Mo ble født, og det var den årlige revyfesten i bygda.

Photobucket

Photobucket

Trykk på månedene for å lese mer fra den eksakte måneden.
De fire neste månedene kommer i eget innlegg senere.

TjueElleve; Månedsoppsummering av Juni

Photobucket


Photobucket

~ Møte med skjønne jenter – Jenny og Charlotte
~ Overnatting i Rønningåsen
~ Barnedåp
~ Gaver i posten
~ Familie

Photobucket

~ Bekymring og sykdom

Photobucket

~ Ebay!
~ Nettshopping
~ Em og Mo!!
~ Hurtigruten – Minutt for minutt! (låt: Hurtigrute)
~ Line og Kristine :*

Photobucket

~ Em har klipt seg – ble så fin
~ Tok et valg.
~ Pussa opp babystol
~ Nye veggklistemerker over senga til Mo

Photobucket

~ Saras nøkkel
~ Annas skjebne / Cherie (Bok nr. 4 i serien)
~ Solfrid Bernsdatter / Oppgjør (Bok nr. 9 i serien)
~ Sagaen om Sunniva / Hildringstimen (Bok nr. 15 i serien)
~ Flammedans / Oppklaringer (Bok nr. 40 i serien)
~ Illusjonisten
~ The Tourist
~ To på rømmen

Photobucket

~ Denne måneden har i hovedsak dreia seg om BARNEDÅP!! Først et par uker med forberedelser, så den store barnedåpen 12. juni! Det ble en perfekt dag!! Deilig å ha hele familien samlet!! Og familien min var så flinke til å hjelpe til! Line som kokk, Kris Even som oppvask-sjef, alle hjalp til med å rydde av bord og sette ut kaker og slik. Kjempekjekt, ettersom det var vanskelig å få noen til å hjelpe til.

Dagen etter deltok nesten samtlige på Statland-mila! Em kom først i mål, som syklist av halv-mila!! STOLT!! Kris Even kom vel nr. 2 som syklist av hele mila!! Ole Marius ble nr. 2 – løping hele mila! Vanskelig å slå disse Sosa’ene! :p Jeg, Line, Marianne, Richard, Sarah, Filip og Mats-Oliver brukte vel 50 minutter på 5 km. Deilig å ha deltatt! Neste år skal vi forbedre tiden vår ;)

Når vi kom hjem hadde vi fått gjester, hadde nemlig invitert til rest-fest! Så mine tanter og onkler og søskenbarn var bedt. For å hjelpe oss med å spise opp restene – og likevel ble det mer enn nok kaker igjen etter rest-festen og!!

Hele denne måneden har gått så fort. Vi har rukket på så mye, flere shoppingturer, overnattingstur, treffe nye folk, grilling, St.hans, Statland-mila, barnedåp, barselstreff, 5.månederskontroll (og 6 måneders til lege), rest-fest, Em har overnatta hos Sarah..

Ellers STORKOSER vi oss! Elsker ungene mine, og vi har det fint sammen alle tre!

Photobucket

Em og Sarah i Steinkjer. Mo med flue. Hemmeligvenngave.
Godt med blåbær. Barnedåpen. Jeg bar han inn.
Em tørka hodet hans. Mormor/oldemor. Em med premie etter Statland-mila.
Em møtte meg så vi løp i mål sammen. Barseltreff. 5 måneder.
Pakke fra Ane Camilla og Pernille Marie. Fine Em. Bade sammen.  

TjueElleve; Månedsoppsummering av Mai

VELDIG SEIN OPPDATERING – FLAU!! 

Photobucket

Photobucket

~ Bursdagsfeiring
~ Familietrivsel
~ Fantastisk vær, og fine trilleturer

Photobucket

~ Bekymring og sykdom

Photobucket

~

Photobucket

~ Pressa gjennom piercingen i leppa igjen – den på høyre side
~ Tok den så ut igjen etter kun noen dager.

Photobucket

~ Sønnavind / Sporløst forsvunnet (Bok nr. 45 i serien)
~ Annas skjebne / Engelen (Bok nr. 3 i serien)
~ Kobberhjerte / Størst av alt (Bok nr. 15 i serien)
~ Varg Veum / Sorte får

Photobucket

~ 1. mai feiret vi bursdagen min. Tante Brit og Ann Eli kom, i tillegg til Kris Even, Line, Sarah og Filip. Pappa, mamma, Em, Mo og meg var også med. Det var veldig koselig.

Jeg og Mo var på barseltreff på Namdalseid, hjemme hos Kine og Timon. Det var i alt 9 mammaer med babyer der, og det var veldig trivelig :) Når jeg hadde Em var jeg ikke med på noen barseltreff, men er veldig glad jeg valgte å bli med denne gangen!

Jeg var også hos tannlegen, og det var ikke så ille som fryktet. Men det var vel fordi hun nesten bare titta på tennene denne gangen, ettersom det hadde blitt noe feil i timeplanen deres, og tima mi var kommet bort.

KE, OM og Line reiste nordover 12. mai, og Marianne kom hit for å passe Sarah og Filip, og de var her fra onsdag-fredag. Det var veldig trivelig, og vi trilla til kiosken og kjøpte oss is på torsdagen.

Så var jeg ute en tur på Fossekailn sammen med Caroline og Onkel Henry. Koselig å treffe Caroline igjen, etter at hun har vært 7 mnd på Gran Canaria. Caroline kom også på besøk her. Samme dagen fikk vi også besøk av mormor sin venninne Sissel.

17. Mai var det bare jeg og ungene. Mamma var med i komiteen. Så vi gikk i tog og var i Musikkhallen og kosa oss med mat og drikke. Var litt dårlig vær, så ble lite med bilder og barneleker. Dessverre. Satser på bedre vær neste år, når Mo er stor nok til å få med seg mer av 17. mai.

Em tilbragte to helger på rad hos tante Julie og familien. Og det var stas for henne. Den første helga, så var vi oppe i Skage og henta henne – etter som hun ønska å vise fram huset til tante Julie. Den andre helga der oppe fikk hun også treffe farfar, og det var også stas! Ikke så ofte hun får treffe farfaren sin, men likevel snakker hun mye om han :)

Fotballsesongen har startet, og vi deltar på alle hjemmekampene til Statland FotballKlubb! De gjør det godt og!! Slo Namdalseid i et lokaloppgjør, og det var en deilig seier. Spesielt med tanke på at Eide spilte skittent, og var aggressive og rå!

Photobucket

Mo og Em – finpynta. Sarah og Kris Even på besøk. Filip og Oldemor Edel. Mo og Ann Eli.
Filip og Mats-Oliver. Årets første grilling. Trilletur. Mo i sommerværet.
Mo og morfar. Em er flink storesøster og gir mat. Mo og Caroline. Mo og Sissel.
17.mai – vente på toget. Møte med Elisabeth og Linnéa. Spise grøt. Fotballkamp.  

TjueElleve; Oppsummering av April

Pittelitt sein oppdatering men… :p 

Photobucket

Photobucket

~ Feiring av mormor
~ Familetrivsel
~ Bursdag
~ Påsketur
~ Revyfest med venner
~ Em med sine gullkorn ♥
~ Mo og nye milepæler ♥
~ Barseltreff

Photobucket

~ Avlivet Felix og Morris, fine gode kattene våre.
~ Atopisk eksem?

Photobucket

~ Sola

Photobucket

~ Ny telefon. HTC Desire HD
~ 1 år eldre

Photobucket

~ Solfrid Bernsdatter / De troløse (Bok nr. 8 i serien)
~ Annas skjebne / Rød sand (Bok nr. 2 i serien)
~ Sagaen om Sunniva / Dødelig pakt (Bok nr. 14 i serien)
~ Flammedans / I sorg og glede (Bok nr. 39 i serien)
~ Kobberhjerte / Vinterlandet (Bok nr. 14 i serien)
~ Morshjerte / Sannhetens øyeblikk (Bok nr. 11 i serien)

Photobucket

~ Helt i starten av april hadde min mormor bursdag, så vi trilla nedover til på bursdag til henne. Det var kjempekoselig, og været var så flott – så det var deilig å trille tur.

Mo fikk også VELDIG tørr hud i starten av april, og vi begynte å frykte atopisk eksem. Fikk tips om a-creme, og det fungerte fint med det. Det ble raskt bedre, og når vi er flinke til smøre er kroppen hans nesten helt fin.

Mo har også begynt å gripe etter leker i starten av april, og i slutten av april var han kjempeflink til å ta tak i lekene sine. Så utviklingen skjer fort.

Em har hatt kulturuke på skolen, og vi var å kikka på dramaforestillingen deres, utstillingen deres og rocke-konserten. Det var kjempegøy, og alle var så flink. Mo likte godt rocke-konserten ;)

Vi har måttet avlive kattene våre, og det var veldig veldig trist. Men ettersom det er det beste for Filip (og muligens også Mats-Oliver) så måtte det bli slik.
Men hadde ei trivelig familiehelg den helga, og det var koselig.

Det har vært påske, og det ble i år en rolig påske. Jeg var på revyfest lørdagen før påska, og det var kjempekoselig. Mamma passa ungene. Ellers var vi hjemme i påska, men hadde en tur til fjæra påskeaften, hvor vi grilla og kosa oss. Etter påske var det bursdagstid, og Marianne ble 25 år og jeg ble 28 år. På bursdagen min kom Marianne og Richard hjem en tur, på oppdrag for pappa – og da spiste vi kaker og kosa oss. Det var hyggelig. Og jeg inviterte til selskap helga etter (1. mai.)

Photobucket

Mamma øve på å mate Mo / atopisk eksem? / milepæler / Kulturuke forestilling
Bursdag til mormor / Em og Mo / Em og Mo / 3 måneda
Em tegna te helsesøster / på tur på kontroll / måling av liten klump på helsestasjon / Morrs & Felix R.I.P
Tante Marianne bade Mo / Tante Marianne og tantehjertan / Sarah-snuppa / klar for fest
Mo på påsketur /  Mo & mammaen / Em grille pølse /Em plukka blomster
Em spise Is / bursdagsservering / Bursdagskake / første smak av grøt 

TjueElleve; Oppsummering av Mars

Photobucket

Photobucket

~ Venner
~ Familietrivsel i helgene
~ Svømming med Mats-Oliver
~ Skatten
~ Trilleturer
~

Photobucket

~ Bekymring for noens helse
~ SNØ og VINTER
~ Lite melk til klumpen på kveldstid?!

Photobucket

~ Giraffer
~ Klumpen
~ Angel feather icing
~ Canon Lens EF 50 mm

Photobucket

~ Nytt mobilabonnement
~ Nytt design på bloggen – dvs nye farger og ny header og ny bakgrunn

Photobucket

~ Percy Jackson/ Lyntyven - Rick Riordan
~ 3096 dager – Natascha Kampusch
~ Sønnavind / På skyggesiden (Bok nr. 44 i serien)
~ Sagaen om Sunniva / Dødelig pakt (Bok nr. 14 i serien)
~ E.T.

Photobucket

~ Startet måneden med å dra til legen på etterkontroll, og alt ser bra ut. Etterpå trilla jeg og Mats-Oliver rundt i byen, og shoppa litt. Og dro innom til Line, Kris Even, Sarah og Filip etterpå.

De tre første helgene i mars var ren familietrivsel. Første helga tok Line med seg begge ungene og kom hit. Andre helga så kom Marianne og Richard hjem, og Kris Even og Line med ungene kom denne helga også. Spiste masse god mat, og kake og bare kosa oss. Og den tredje helga kom Line med ungene igjen – de rømmer huset, så Kris Even får jobbet og forhåpentligvis gjort ferdig tv-stua snart. De kom fredagen, og var her helt til søndag. Og den søndagen var jeg og Mats-Oliver med dem hjem, vi fikk pressa tre barneseter i baksetet. Jeg og Mo skulle overnatte hos dem, for så å være med Line og Filip på barseltreff/tupperware-party. Da trilla vi hele veien fra Rønningåsen til Gullvika (?) -og jeg var ganske sliten etterpå. Men det var utrolig koselig :D Og Line er heldig som har så koselig barselgruppe :)

Har vært i bassenget hver mandag, og det har vært skikkelig kos. Nå sist trilla vi bortover, og mamma var ikke med. Men vi klarte oss fint vi :) Mats-Oliver koser seg masse i vannet, og Emma-Isabelle har blitt kjempeflink, i går kjøpte vi faktisk svømmemerke nr. 2 som var «Skilpadden». Det var avslutning på svømmetreninga i går, så nå er det ikke noe mer svømmetrening før til høsten igjen. Litt dumt, men slik er det når bassenget stenger etter påske.

Vært på karusellrenn også, ettersom vi var så heldige (?) å få massevis av snø igjen. Trilla dit, og det var fint. Godt å ut å trille litt. Kommer eget innlegg om litt ;)

Når det kommer til mat til Mo, så tror jeg det er litt tomt i puppene om kvelden, så etter amming får han nå litt MME før sengetid. Vi har også begynt med en kosestund på kvelden, men massasje og innsmøring i babyolje – da koser han seg <3

Forrige helg var Em i Namsos og overnatta hos Sarah, og det var vellykket – hun tok gjerne ei natt til med det samme hun. Så vi har blitt enig om å gjøre det snart igjen. Så var hun med Vilhelm den lørdagen – pappalørdag :)

Photobucket

Em gir Mo vann fra flaske. Fastelavnsboller. Smil på bilde. Fettere.
Utkledning. Første bassengtur. Photoshot. Tulleklumpen.
Sarahbesøk. Glad i cola?. Cupcakes. Kosestund.
Prøve nysykkelen. Kosestund på gulvet. Fine Mo, 2mndsphotoshot. Fettere igjen.
Kose seg i badekaret. Sarah på snøelefanten. Em på snømusa. Karusellrenn.

TjueElleve; Oppsummering av Februar

Photobucket

Photobucket

~ Mats-Oliver & Emma-Isabelle – himmel det er deilig å være mamma
~ Første smil
~ Besøk av Mona Mi
~ Besøk til gjengen på Myra
~ At Mo sover så veldig godt om nettene
~ Hemmelighet jeg fikk vite i midten av februar <3
~ Gaver og pakker i posten

Photobucket

~ Mo med vondt i magen
~ Nådde ikke vekt-målet for Februar
~ Dårlig stemning hjemme
~ Gamle minner og savn
~ Nav-tull som suger energi!

Photobucket

~ Fersken is-te
~ Sjiraffer!
~ JanFeb2011 – beste termin/barselgruppa
~ Mats-Oliver og Emma-Isabelle – hjertene mine ♥
~ JanuarFebruarlista på Spotify
~ Ananas

Photobucket

~ Nye briller (billig-briller på minelinser.no – men de duger altså!)
~ Mo som sover kun i egen «seng» om natta. (Sover ikke i senga, men i vognbagen sin)

Photobucket

~ Vindens Skygge – Carlos Ruiz Zafón
~ Solfrid Bernsdatter / Kjærlighetskamp (Bok nr. 7 i serien)
~ Morshjerte / Det skjøre livet (Bok nr. 10 i serien)
~ Polarnetter / Tidens tann (Bok nr. 18 i serien – og den siste!)
~ Annas skjebne / Gjøkungen (Bok nr.1 i serien)
~ Blue Valentine
~ The constant gardener
~ Barbie som Rapunzel
~ Burlesque
~ The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
~ Mean Girls 2
~ Proof
~ Music & Lyrics

Photobucket

~ I begynnelsen av februar var Mo veldig urolig på kveldene, så jeg måtte tilslutt forsøke sukkervann. Da roa han seg litt, men det hadde ingen god virkning. Så bestemte meg for å kutte ut på melk i kosten min, da han kan reagere på det. Bortsett fra at han så ut til å reagere på noe jeg spiste/drakk, så gikk ammingen veldig bra! Bestemte meg også for å prøve minifom, som jeg vil påstå hadde en ok effekt – for jeg tror det ble bedre, selv om det ikke ble helt bra. Mot slutten av februar var det blitt betraktelig bedre, så funka vel å kutte på melkedrikking.

Hadde en fin morsdag med morsdagskort, hvite roser og kake. I tillegg var vi å besøkte mormor, så hun fikk hilse på Mats-Oliver for første gang.

Opplevd MASSE tull med NAV. Får brev om vedtak som er helt feil, og saksbehandleren min har lovet å ordne opp i det 3-4 ganger nå!. LEI.com!

Helsekontroll med Mo, og han var blitt 5060 gram og omtrent 54-56 cm. Så ammingen fungerer, han legger på seg godt.

Dro å besøkte de på Myra. Og det var veldig koselig. Var der i tre timer, og Mo oppførte seg eksemplarisk og sjarmerte dem alle :)
Em var da på pappa-lørdag, og hadde vært hos oldemor Elsa sammen med pappa, tante Julie og Gabriel. Mottok et fint bilde av Em og Gabriel på MMS av Julie. Pappalørdagene fungerer godt nå.

Nettene med Mo har fungert bra. Sover hele natta, foruten et lite måltid. Og han sover i egen seng hele natta.

Har mer eller mindre kost meg masse med min store flinke Em (som er litt hønemor) og min lille søte Mo i hele februar! Nyter dagene og livet, nyter ungene mine, nyter familien min og vennene mine.

Photobucket
Storesøster og Mo. Elisabeth og Mo. Julius og Mo. Malene og Mo.
Mo og Felix. Hvite roser til morsdagen. Eline og Mo. Tante Beate og Mo.
Trilletur. Fineste morsdagskortet. Første gang i vippestolen. Første bad med mormor.
Flink storesøster bytte bleie. Første smak av tran. Mamma og Mo. Håvard og Mo.
Mona og mine to. Kosestund med morfar. Pappa og Mo. Hanne og Mo.
Hjertene mine. Storebror og Mo. Ida og Mo. Nye briller.

Photobucket

TjueElleve; Oppsummering av Januar

Photobucket

Photobucket

~ Nyttårsfeiring med familie
~ Fødsel & Mamma til 2
~ Bursdagsfeiring/familiehelg
~ Barselgaver og hilsninger

Photobucket

~ 2 uker på sykehus = Usikkerhet, bekymringer og stress
~ Savn
~ Dårlig vær …
~ Syk med feber

Photobucket

~ Atle, Gro og Elin (trivelige jordmødre på Føden i Namsos)
~ Vann
~ JanFeb2011 – beste termin/barselgruppa
~ Mats-Oliver og Emma-Isabelle – hjertene mine ♥
~ Januarlista på Spotify
~ Home and away, Grey’s Anatomy, Desperate Housewives, Off the map, Criminal minds, Medium, Private Practice (noen som sa TV-slave?)

Photobucket

~ Ned 13-14 kg etter fødsel
~  5.4 Caramel i håret
~ 2barnsmamma – en helt ny hverdag!

Photobucket

~ Ild og is – Julie Garwood
~ Jeg forbanner tidens elv – Per Petterson
~ La meg synge deg stille sanger – Linda Olsson
~ Kobberhjerte / Bekjennelser (Bok nr. 13 i serien)
~ Sønnavind / Trusselen (Bok nr. 43 i serien)
~ Sagaen om Sunniva / Veiene møtes (Bok nr. 13 i serien)
~ Flammedans / Uskyldig dømt (Bok nr. 38 i serien)
~ Max Manus

Photobucket

~ Januar startet med en trivelig feiring av det nye året oppe i Rønningåsen sammen med mamma, pappa, Kris Even, Line, Sarah og Filip (og delvis Thomas) – selv om Sarah sov når vi gikk inn i det nye året. Januar startet også med kjempehovne føtter og høyt blodtrykk. Så på formiddagen 1. januar ringte jeg føden, og fikk komme inn på sjekk. Ble innlagt, og var inne i 4 dager før jeg fikk reise hjem en tur. Da var jeg hjemme i 3 dager, før jeg ble innlagt igjen – og var inne i 5 dager! Så var jeg hjemme i 2 dager, før jeg nok en gang ble innlagt. *PUH* Men denne gangen fikk jeg ikke reise hjem før babyen var ute, noe som skjedde 3 dager etter jeg ble innlagt. Jeg ble satt i gang, og lillegutten ble født søndag 16. januar! 3 dager senere reiste vi hjem, og har bare kost oss siden da. Han er kjempesnill, Em er stolt og flink storesøster – og vi har det kjempegodt alle tre. Ammingen går fint, Mats-Oliver sover mye og er rolig, jeg har det godt på alle måter, og Em hjelper til og trives som storesøster.

Så januar har vært to uker med bekymringer, stress og usikkerhet – for så å være to uker med lykke og glede og kjærlighet! ♥ Livet er herlig, når alt går som det skal til slutt!

Photobucket

.Nyttårsaften. Hovne føtter. Et av de siste gravidbildene. Innlagt.
.Registrering. Et av de første bildene. Første møte med storesøster. Mormor med 2 små.
.Morfar. Tante Brit. Tante Line. Ingrid og Onkel Ole Marius.
.Fetter Håvard. Tante Marianne. Richard. Kusine Sarah.
.Onkel KrisEven. Elisabeth. Fiiine Mats-Oliver. Badenymfe.
Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket
33 år gammel sykepleier som blogger om livet som mamma til mine tre skjønne barn - Emma-Isabelle (Em), Mats-Oliver (Mo) og Kory-Evander. Em er født 17.11.03. Mo er født 16.01.11. Og Kory-Evander ble født 04.05.16. Bloggen handler i hovedsak om livet vårt, og alle de som er rundt oss. Jeg er glad i å ta bilder, så det blir delt en del bilder her inne også. Og har oppdaget en ny hobby - nemlig strikking. Bloggen er mitt sted for å dele tanker og følelser, samt å ytre meninger.

Photobucket
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Daisypath Happy Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Photobucket
På 3hjerter.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Photobucket